Ресторанти - 2 част
amya:
Цитат на: d_petrovska в февруари 14, 2008, 09:39:06
Някой чувал ли е да се плаща на ресторанта допълнително за обслужващия персонал? O_O Не би ли трябвало те да си го осигурят?
Ами мисля, че не би трябвало да ти искат пари, може би от 5 до 10% от цената има на някой места. За каква сума стажа дума.
d_petrovska:
Ами за 11 човека обслужващ персонал по 10 лв. на човек до 12.00 часа и ако сватбата продължи след този час им плащаш по още 10 лв. Сумата не е голяма, но ми се стори необичайно. А и не ни го казаха на първата среща, а чак след като дадохме капарото. Това ми направи неприятно впечатление, не е проблема в парите.
Gerka:
Здравейте !
Ние продължаваме все още да не сме си избрали ресторант ......
Някой има ли преки впечатления от Ресторант "Тя и Той " .... от снимките не се вижда добре !
Че ще отидем е ясно , просто ми се искаше някой да сподели преди това @}->--
Ние ще бъдем ок. 90- 100 човека .... пишат, че събира повече ама ....да не сме много нагъсто ...
Alucinado:
petrovska:
1. Сумата е голяма. Обикновено овъртяйм се заплаща в рамките на 50 до 100лв на час след 0:00 без значение колко персонал има на работа. Като за 100лв на час трябва да е доста класно заведението.
2. Необичайно е: както това, че плащаш на човек от персонала след 0:00 часа, така и това че им плащаш и преди това. Това е ресторант, ти резервираш заведението за да ползваш неговите услуги и обслужващия персонал получава заплата за да извършва тези услуги. Заплатата на обслужващия персонал е включена при ценообразуването на менюто.
Ами ако в ресторанта няма сватба, а има само непознати хора, които се веселят и се хранят?! тоя персонал ще работи за без пари ли? Според мен това е много много странно формиране на цените и ако се съгласите с това, те съветвам да се подготвиш за още "необявени" таксички и такси.
Kittcat:
Герка, аз ходих до Той и Тя миналата седмица. Хубав е ресторанта, но аз много исках гостите ми да са в една зала и да се виждат едни други, а този ресторант има две зали, като и двете виждат булченската маса (която е по средата между двете), но хората от двете зали не се виждат едни други. Ако това не те притеснява е симпатичен ресторант и може да побере със сигурност 100 човека.
Навигация
[0] Списък на темите