Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:09:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За бременността - знаете ли???
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За бременността - знаете ли??? (Прочетена 294806 пъти)
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
Отг: За бременността - знаете ли???
«
Отговор #150 -:
януари 17, 2008, 13:48:03 »
Цитат на: didi_vla1983 в януари 17, 2008, 13:45:16
и аз винаги си купувам от аптеката стерилни, те са запечатани!
АМа аз въпреки това имах и двата пъти досега проблеми - някакви кристали и някакви урати в урината дето уж значело някакво възпаление и пия сега едни хапчета....
Диде...и аз ги пиех тези хапчета(НЕОРЕНАЛ) 1 месец......Всеки път давам стерилна урина за изследване и нещо пак се появиха,а бяха се изчистили :huh:На мен ми казаха,че е от сухотата на кожата ми(уж нищо сериозно)
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!
«
Отговор #151 -:
януари 17, 2008, 13:50:51 »
мойто било нещо като песъчинки. Аз пия Цистон...На мен не ми казах от какво е, ама на опаковката на хапчетата пише, че благоприятстват дейността на бъбреците...
Активен
kreia
Ентусиаст
Публикации: 76
«
Отговор #152 -:
януари 17, 2008, 13:59:11 »
благодаря
знам че се прави в Майчин дом - аз съм от София не е проблем
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #153 -:
януари 17, 2008, 19:10:29 »
и аз всеки път ползвам стерилна чашка от аптека,но не това прави урината стерилна-"стерилна урина" е начин на обработка на урината
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #154 -:
януари 18, 2008, 11:44:25 »
Понеже Клео попита за разликата между спинална и епидурална упойка........мисля,че тук е подходяща тема
Епидурална:
-поставя се чрез катетър като се въвежда допълнително на всеки 90 минути.
-пълния ефект се постига след около 20-30 минути.
-отражение върху бебето-няма.
-кога може да се използва-при раждащи за първи път жени-след разкритие от 5-6 см.(болката започва при 2-3 см.,а същинското раждане при 10 см.).При раждали жени-след разкритие от 4-5 см.Ако се приложи по-рано е възможно удължаване на раждането.
-предимства
-майката е в ясно съзнание,не изпитва болка.
-остава приятен спомен
-ако се наложи цезарово сечение упойката се въвежда през поставения катетър без да се налагат нови манипулации.
-почти няма негативни последствия за детето.
-елиминират се всички рискове за майката и детето,свързани с общата (пълната) упойка.
-недостатъци
-технически е по-сложна и трябва да се постави от добре подготвен анестезиолог.
-до постигане на ефекта минават 20-30 мин.,което я прави неподходяща при спешни операции.
-необходими са доста напътствия от акушерките и гинеколога.
-процесът на раждане може да се забави.Тогава се поставя окситоцин за ускоряване на раждането.
-може да има техническа невъзможност за въвеждане на катетъра,поради анатомични особености на майката.
Спинална
-поставя се като епидуралната,само,че еднократно,а не на малки доси чрез катетър.
-ефекта настъпва веднага.
-отражение върху бебето-понякога се забавя сърдечната дейност на плода
-кога може да се използва-като епидуралната.
-предимства
-технически е много по-лесна за изпълнение.
-по-икономична е-количеството на медикамента е по-малко.
-ефекта настъпва веднага.
-майката е в ясно съзнание,без да изпитва болка.
-няма почти никакви негативни последствия за детето.
- елиминират се всички рискове за майката и детето,свързани с общата (пълната) упойка.
-недостатъци
-прави се еднократно и когато изтече ефекта й(след около 90 мин.)болките се възобновяват.
-понякога не действа ефективно и трябва да се постави на друго място.
-кръвното налягане може да се понижи и това да причини гадене и световъртеж.
-ако нормалното раждане премине в секцио,се налага отново поставяне на упойка и повтаряне на всички неприятни процедури.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #155 -:
януари 18, 2008, 11:47:07 »
така аз това исках да попитам защо аджеба секцио се прави само СЪС СПИНАЛНА а не с епидурална понеже така казаха днес в това предаване Искрено и Лично за упойките!!!и какво значи че като няма какетър като изтече срока на упойката пак трябва да те бодът ли??аз съм много боса и за това много ме интересува благодаря ти сисе за отговора
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #156 -:
януари 18, 2008, 13:28:07 »
Клео,по принцип секциото се прави със спинална защото ефекта й е по-краткотраен във времето от този на епидуралната(при която се "долива" начесто),а едно секцио отнема не повече от 30-40минути.Има случаи,когато жената ражда нормално с поставена епидурална,но се налага секцио по спешност-тогава то се прави под епидурална упойка...На мен ми поставяха спинална,направиха ми спешно секцио при 8см разкритие,преди това не са ми слагали упойки,не съм искала епидурална,нямах нужда.При самото поставяне най-важното е родилката да стои съвсем мирно без да помръдва с максимално притиснати колене към гърдите(не питай как се постига това с огромния корем
) и ефекта й наистина е много бърз.Хехе,казват ти: "Вдигни си крака",аз се опитвам и казвам: "Не мога" ,а те-"аха,ясно-хванала те е,вдигаш си го,но не усещаш
" Упойката отпуска някъде един-два часа след секциото,започваш да се тресеш от студ като лист или по-точно като някоя склерозна баба,хехе,не се контролираш просто...и тогава започваш да усещаш болките на операцията,но ти слагат обезболяващи,а до ден-два отминават и забравяш,най-важното е бързо да се раздвижиш докато си в реанимация-такова усилие струва да се обърнеш от едната на другата страна в леглото
абе май се отплеснах
А какво общо има катетъра за упойката,те ти слагат абокатче,а катетъра е друга работа...
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #157 -:
януари 18, 2008, 13:31:42 »
благодаря ти Росе вече ми е по-ясно ноо ще поживеем ще видим
Активен
Picolina
«
Отговор #158 -:
януари 22, 2008, 19:35:22 »
Тук някъде бях чела,и доста ме притесни, че при някои момичетата в началото на бременността има болка,колко време е тази болка,остра ли е и защо я има? и кога спира или постоянно се усеща че има нещо там долу?
Ако може някой да ми разясни
ще му бъда много благодарна
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #159 -:
януари 22, 2008, 19:38:21 »
при мен още я има от време на време
в началото е като болка при цикъл(но тогава още не знаех че има бебче)после ми беше ту в единя ту в другия яйчник после като придърпване и така продължава и сега!все още трае и за това доки ми даде хапчета за отпускане на гладката мускулатура!защото тези контракции не ги усещам но може да прокървя :girl_impossible:било нормално докато се адаптира към чуждото тяло матката!!аз се п;ритеснявах но вече съм по-спокойна
Активен
Picolina
«
Отговор #160 -:
януари 22, 2008, 19:40:02 »
Мерси Клео
,значи е нещо нормално с което да не се парадира чак толкова много,а казали ти доки до кога продължава това?
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Сърцето ми се раздели на две....
«
Отговор #161 -:
януари 22, 2008, 21:55:01 »
Незнам дали има място за притеснение ,но докито ми каза че нося бебчето много ниско
тои каза ,че е нормално при някои жени но все пак ме стресна
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #162 -:
януари 22, 2008, 22:01:17 »
ами каза че няма място за притеснение първите няколко седмици аз съм вече 6та и все по-рядко ми се случва това придърпване *THUMBS*но аз и не правя никакви рески движения не работя в момента и не излизам много много това също е от значение!споко аз мисля че до 12 седмица всичко това отшумява @}->--постепенно няма не се и усеща толкова
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #163 -:
януари 22, 2008, 22:03:21 »
Хей Пиколина и ти ли си в отбора на бременеещите, или се криеш и само подпитваш ааааааа
Активен
Picolina
«
Отговор #164 -:
януари 22, 2008, 22:27:46 »
Ами аз
май да,не исках да казвам,защото съм още в рискова бременност и е много рано,но като видях,че Клео и Дидка са малко след мен ... вече няма да крия.Питам за тези болки,защото при мен ги имаше по едно време доста силни от леглото не можех да стана,пих хапчета и ми ммина,след това заминахме за Бг на ски и тъй като не можахме да кацнем в София(кацнахме в Солун),трябваше да ни извозват с автобуси до Боровец,явно съм се "пораздрусала" и отново ме заболя.Аз си мислех че са яйчниците ,защото съм имала проблемми и преди,и решихме с милото да отидем на доки преди да е станаало късно....ии...по-нататък е ясно
имаше малко риск ,но доки ме спря исаше да ме вкара в болница ,но ние решихме да си остана в хотела и така и не се качих на ските.Но ммога да и представя какво можеше да ми се случи ,ако бях се качил и да падна...
Ами извинявам се за дългия пост и ако не му е тък мястото моля модераторите да ме извинят
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...