Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 01:48:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 199064 пъти)
 
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 517



Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: март 06, 2008, 16:38:43 »

Гучи ти все даваш готини рецепти, я горе главата и изпробвай някоя нова неизпитвана до сега. На твое място бих направила следното:
1. мариновам месото за около 24 часа
2. в йената или в дълбока тава, покрита с фолио на 150-175 градуса за около 5 часа
Няма начин да не стане  good
Активен
elenceto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 130



Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: март 06, 2008, 16:39:40 »

gucci, майка ми го кисне с червено вино, дафинов лист, чер пипер и много лук!Миналата седмица обаче и казали марината за дивечево със сок от кисели краставички и лук- кисне 24 ч.Каза , че станало много добре.А тя го готви предимно в гювеч, на кебаб/ с необходимите подправки/ и му слага  краве масло и малко бекон за да не е много сухо и да се понамали по- специфичния вкус!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: март 06, 2008, 16:48:42 »

Златни сте момичета.като го сготвя ще пиша дали е ставало за ядене.
Мисля си даж да го разделя и да го направя с различни маринати.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: март 07, 2008, 12:53:49 »

1 вид зелена салатка
Зелената салатка се нарязва на ситно.В едно тиганче се зъпржват гъбки и шунка на кубчета с подправки.Обелвате и една краставичка и я нарязвате на четвъртинки.овкусявате със сол олио и оцет.разпределяте в чинийка и отгоре слагате кубчета синьо сирене
2 вид.
Измивате и нарязвате салатката на ситно/може и да се накъса/.нарязвате репички,печена червена чушка краставичка.Овкусявате.разпределяте в чинийки отгоре поръсвате с печени семки и декорирате с варено яйце и маслинки.
3вид
Измивате и нарязвате салатката на ситно/може ида се накъса/.нарязвате шунка и гъбки и варено яйце.Заливате с млечен сос.
4вид
Измивате и нарязвате салатката на ситно/може и да се накъса/.нарязвате на ситно пушена риба каквато харесвате.изпържвате ролца от раци и ги нарязвате на колелца.взимате малко миди и ги панирате.нарязвате печена червена чушка и маслини цели или нарязани.Овкусявате и сервирате.

Аз съм голям фен на зелената салата.

Утре сме на сьомга със зелена салата.
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #154 -: март 07, 2008, 13:47:11 »

Аз обичам зелена салатка с кисело мляко blush blush - в такъв случай не ползвам оцет, а само добавям зехтин danceg

Гучи, твоите предложения са супер, ще пробвам good
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #155 -: март 07, 2008, 13:51:55 »

Изабел имам една салатка точно като за теб girl_wink вместо кисело мляко объркваш нарязаната салатка със заквасена сметана.Оггоре настъргваш сирене и едно варено яйце.Става разкошотия!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: март 07, 2008, 14:07:39 »

Аз обичам зелена салатка с кисело мляко blush blush - в такъв случай не ползвам оцет, а само добавям зехтин danceg

Гучи, твоите предложения са супер, ще пробвам good
мила когато слагам мляко и аз не слагам оцет но иначе слагам в повечето случай балсамов или ябълков оцет.Понякога олио понякога зехтин.Зависи какво имам вкъщи.
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #157 -: март 08, 2008, 20:14:25 »

Момичета, благодаря ви за предложенията за зелена салатка danceg

Ако може коренно да сменя темата - дайде рецепта за хубава баклава - сочна, не много сладка, че ако е мнооого сладка баклавата не мога да хапна повече от парченце, не знам защо blush blush blush
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #158 -: март 09, 2008, 21:09:01 »

Аз бях решила да сготвя картофи със зелен боб, но сега се усетих, че нямам лук. Та имам въпрос към опитните готвачки - дали ще стане ястието, ако пропусна лука?  crazy
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #159 -: март 09, 2008, 21:17:51 »

Аз бях решила да сготвя картофи със зелен боб, но сега се усетих, че нямам лук. Та имам въпрос към опитните готвачки - дали ще стане ястието, ако пропусна лука?  crazy

Мила, аз не се считам за наистина опитна готвача, обаче мисля, че това е манджа, за която си трябва запръжка pardon Не че ще стане лошо, обаче няма да е толкова вкусно pardon Аз съм правила същото и не бях очарована
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #160 -: март 10, 2008, 05:55:44 »

Благодаря за отговора, isabel. Така и направих - съпругът ми сам пожела да отиде до магазина и се сдобих с липсващия продукт. Получи се добре.

Освен това имах броколи в хладилника и тъй като съпругът ми ги обича във всякакъв вид, използвах рецептата на Ели за запечените броколи със синьо сирене, пушено сирене и сметанка. Облизахме си пръстите! Прекрасна рецепта!
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1750



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: март 11, 2008, 09:10:19 »

ей и аз имам броколи - ще ги направя довечера.

Снощи правих пица - аз хапнах едно малко парче, а милото всичко останало - много му хареса heart heart heart

сложих тестото, разстлано тънко - после тънки резенчета кашкавал, върху тях пуешка шунка нарязана на филийки (както я продават), отгоре гъбки, кисели краставиччки, пак кашкавак на филийки, пушено сиренце, поръсих с чубрица.
като се запече сложий една нова доматена паста, която открих в магазина: в бурканче като лютеница е, даже на етикета има пак някакво хорце, в нея има зелени маслини на шайби и люти чорбаджийски чушцици.

Стата страхотно good
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: март 11, 2008, 09:42:35 »

снощи направих салатка маруля с репички, доматки и краставички !!! и изпекани на скарата пилешки пържолки !!!! smile по-здравословно !!!! хе хе хе  !!!! smile
Диде радвам се, че броколите са ви харесали !!!! smile
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #163 -: март 11, 2008, 12:48:13 »

Аз вчера правих една кипърска рецепта. Свежи зеленчуци, много приятна. Краставица и пиперки-жълта, червена и зелена (аз имах само зелени) се запържват в зехтин. След малко се прибавя глава нарязан лук. Когато са почти готови се добавят нарязани пресни гъбки. Подправя се със сол, черен пипер и босилек. Като се поопържат се слага нарязан на парчета домат и продължава да се бърка. Когато са готови се излива мазнината от тигана (моята не беше много, а зеленчуците си бяха пуснали сокче и затова не го излях всичкото  pardon ) разбива се едно яйце и се сипва при зленчуците. Пържи се още малко, докато е готово и яйцето. Поръсва се с риган и се сервира. Вкусно е и лекичко  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: март 11, 2008, 12:56:21 »

снощи правих бъркани яйца с преден лук гъби и пушено пилешко месо
тараторче
зелена салатка с краставици и печена чушка
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines