Всичко за кумовете.........
jeni:
8PАаа, този проблем ще ни подмине, кумовете ни вече са семейство, а споловинката не сме били купуве %)
afrodita:
Цитат на: peshom в април 05, 2006, 15:40:45
това тук наистина ме учуди:
'За сключване на църковен брак обаче има няколко изисквания към кумувете. Те задължително трябва да са кръстени и ако са женени, да имат и сключен църковен брак. Ако кумувете не са женени, те не могат да сключат в бъдеще църковен брак помежду си, защото се смята, че кумуването при венчавка ги сродява.'
И как ще се провери дали са били кумове в църковен брак бъдещите младоженци? Или попът ще излезе с лаптоп и ще ги търси в база данни?
А ако са женени не са ли сродени??
Дано да бъркам, обаче това ми се струва нелепо.
Незнам точно как разбира попа,но със сигурност знам,че при такъв случай трябва да се иска разрешение от патриарх за да сключат брак.
Но ако все пак не държите на тези неща,не е задължително да правите венчавка в църква. *db*
DIVA:
Наистина и аз не мисля, 4е може да стане проблем, ако просто не е спомене нищо!!!
В крайна сметка пък кумовете може да сключат църковен брак в друга църква...
Хайде сега .... формалности :\
Пепи:
Трябва да поканим кумове, има ли някаква традиция, която трябва да се спазва. Нещо трябва ли да се носи?
DIVA:
Та, значи Рере *THUMBS* *db*
Да ти кажа от собствен опит *ROFL*
Ако си от Варна минаваш през Пикадили и пазаруваш едно печено пиле, салатки от приготвените и ако си сръчно чедо омесваш една питка :-#
Някой друг алкохолец да държите очите отворени =]
След това газ към кумовете, които смятате да зарибявате и ако ти се усмихне късмета може до 5-6 часа сутринта кума ти да каже ДА :D =] *db*
Навигация
[0] Списък на темите