Сватбата - голяма или малка?
AIVEN:
Цитат на: Silvia_90 в март 21, 2016, 14:37:45
Нашият диджей предложи след минаването за подаръците, да направим жартиера, тортата и букета едно след друго. Така пак има 2 прекъсвания :) Ами кофти е, но си е традиция, трябва да се уважат гостите :)
Предполагам че вашият Дж има някаква конкретна причина за това, иначе тортата по време на основното е малко прекалено. Не е нужно да се "претупват" до толкова ритуалите. Все пак тортата е десерт! Освен това тя е от основните ритуали на сватбеното тържество и не е обходимо да изнасилвате ритуалите по този начин - всичко на куп. Разчупване на погачата, наздравица, подаръци, снимки, букет, жартиер, рязане на торта..., и всичко това по време на основното ястие!!!??? Няма смисъл и не е това целта. Помислете, и ако няма конкретна причина не бързайте с тортата. Да няма реплики от сорта на - Айде ее дадохме парите и бързат да ни гонят... :funny:
Silvia_90:
Малко ще ни е трудно хем да обикаляме, хем да чупим погачата , да хвърляме жартиер да режем торта и всичко което изброихте. Аз имах предвид, че след обикалянето , ще има още една пауза след да кажем час, в която ще режем торта, ще хвърляме жартиера и букета. Тоест представете си го : докато сервират основното ние обикаляме, като приключим ще имаме време да хапнем и ние. По този начин гостите няма да са се осмърдяли на ядене все още / това също е доста важно/ . Следващата пауза е за тези три ритуала и купона може да продължи :)
nejla:
Не го мислете ! Този интервал за поздравленията си е моментът , в който всеки гост трябва да ви уважи и поздрави за сватбата. Всички се вълнуват , не си мислете , че трябва да им раздадете кръстословици за да не скучаят ....
Feribotka:
Не мисля, че ще скучаят...не го мислете изобши наистина, особено ако ви е стабилен ДЖ :) Нашият по време на тези поздрави ръсеше разни смешки и по никакъв начин не се е нарушила атмосферата, даже напротив ;)
Съветвам ви тортата да е най-най- последна, отделно от букета и жартиера (дайте им малко време да им минат емоциите), особено ако ще правите и захранване на неженените двойки (не знам дали сте мислили за това) :)
AIVEN:
Цитат на: Silvia_90 в март 22, 2016, 09:41:54
Аз имах предвид, че след обикалянето , ще има още една пауза след да кажем час, в която ще режем торта, ще хвърляме жартиера и букета. Тоест представете си го : докато сервират основното ние обикаляме, като приключим ще имаме време да хапнем и ние. По този начин гостите няма да са се осмърдяли на ядене все още / това също е доста важно/ . Следващата пауза е за тези три ритуала и купона може да продължи :)
Извинявам се не съм разбрал правилно. Изключително високо ценя мнението на колегите и без ни най-малко да се опитвам да го променям мисля, че не е добра идея да обединявате трите в едно. Букета и жартиера е допустимо да се обединят, те са сходни по идея, но тортата е по-добре да е отделно. Иначе става малко претупване на ритуалите.
Предлагам ви следния вариант.
В момента, в който започне сервирането на основното ястие, направете ритуала с "разчупването на погачата над главите", след което вие започвате празничната наздравица, за да поздравите гостите а тъщата и свекървата през това време раздават на гостите разчупената погача (погачи), може също и тази с която са ви посрещнали в ресторанта. Тук музиката звучи по тихо, за да може да се поздравите с гостите. До като гостите вечерят и са си по местата вие успявате да ги поздравите всички, а те от своя страна избират този момент за да ви дарят онова, което са подготвили. След това една малка фото-сесия за онези, които не са успели да се снимат с вас по време на обиколката, но много за кратко. Следват едно, две парчета или директно дж-я кани на дансинга всички млади, неомъжени дами, (може и по-възрастни и разочаровани) защото булката ще хвърля своя сватбен букет. След този ритуал без излишни паузи кани и ергените да се подготвят за мъжка борба на дансинга за жартиера на булката. Купона продължава с песни и танци, до като решите, че е време за тортата, но не по-късно от 6-ия час, защото някой от гостите (възрастни, майки с деца и т.н.) може да реши да си тръгне и ще пропусне тази част. След това може да продължите до като дж-я припадне. *YAHOO* На мен примерно някъде около 12-тия 13-тия час ми омекват краката. =] =] =]
УСПЕХ @}->-- @}->-- @}->--
Навигация
[0] Списък на темите