Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 13, 2025, 20:14:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Колко трябва да са гостите на една сватба?  (Гласуването приключено: август 14, 2006, 19:32:20 )
5-50 - 2 (10%)
51-100 - 14 (70%)
101-150 - 4 (20%)
Циганска сватба - 0 (0%)
Без гости. (за тайни сватби) - 0 (0%)
Общ брой гласове: 20

Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - голяма или малка?  (Прочетена 254697 пъти)

angelova_29
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #315 -: юли 16, 2013, 14:23:33 »

Много неприятно така, бройката за ресторанта кога я заявявате?
Активен
Vanity89
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: август 12, 2013, 11:13:21 »

Ние дадохме точната бройка точно ден преди сватбата, но нарочно оставихме 1-2 куверта отгоре за изненади. След ритуала ни питаха някой липсва ли и казахме че са 2-ма човека , след което помолихме да ни пишат 2 куверта отгоре за възрастни хора, които не дойдоха, но държаха да им занесат храната в кутия(бабешки работи) и още на салатите се видя къде са празните места и дефакто не ни писаха отгоре куверти,а приготвиха тези 2 за вкъщи, което според мен , беше много приятен и коректен жест от заведението (като знаем какви заведения има и как се мъчат, ако ще 5лв. да са но да си ги вземат отгоре).
Активен
angelova_29
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #317 -: август 12, 2013, 14:16:12 »

:)Разсмя ме това с храната за вкъщи:) А кой е ресторанта?
Активен
Vanity89
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: август 12, 2013, 15:23:41 »

Повярвай ми на мен ми беше ужасно неудобно да питам именно, защото е смешно , ама възрастните хора не го разбират така.
Ресторанта беше "Бриз-2" - гр. Варна
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: август 12, 2013, 20:12:36 »

Аз повече харесвам малки сватби, по-интимно ми е и можеш да обърнеш внимание на всеки индивидуално smile Ние с моят годеник мислим да поканим само най-близките и важни за нас хора, а на родителите сме дали право да си поканят само най-близките приятели. Вярно, че празника е и техен и ние много ги уважаваме, но все пак това е нашият ден pardon
Активен
snejinka
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #320 -: август 13, 2013, 15:44:07 »

Аз определено съм за малка сватба! Първо смятахме да отидем на някой манастир или параклисче да се венчаем,  pleasantry само с родители и братя, сестри, да ама после тоя щял да се разсърди, оня щял да се разсърди, сега аз съм на път да се разсърдя, защото от 10 станахме 60 човека  beating Много далеч от представата ми за малка сватба в интимна обстановка  huhhuh.gif
Активен
elvenpath
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #321 -: август 16, 2013, 17:09:18 »

И при нас така, айде аз не 10, ами 30 исках да сме, ама станаха 70  nea Така ми е много по-трудно да намеря това, което искам като ресторант и място  nea
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 720

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: август 19, 2013, 10:00:03 »

Не вярвам да съберем повече от 100 души.. А пък и времената са такива, че трябва да си по-икономичен!  pleasantry Но за мен тази бройка между 80 и 100 души са напълно достатъчни.  Yes
Активен
rujka
Ентусиаст
**
Публикации: 118

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: август 19, 2013, 11:50:11 »

Ние се очертаваме засега около 150 ... В най-добрия случай ...
За съжаление не успях да се преборя с майка ми и да отпиша всички братовчеди, които виждам веднъж на 3 години  beating Така и не знам за какво са ми  NO
Активен
elvenpath
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #324 -: август 19, 2013, 14:28:04 »

Аз искам едните ми братовчеди да присъстват, другите не особено, ама няма как така да правя драми в родата smile, та затова всичките трябва да поканя.
Активен
bulka93
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #325 -: август 22, 2013, 20:46:29 »

Нашата сватба се очертава да е средна-около 60 човека
Активен
artemida777
Професор
Публикации: 466

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: август 22, 2013, 22:04:56 »

И ние сме с малка сватба - най-близките риятели и роднини.Сами си плащаме всичко, така че родителите ни няма да си канят техни приятели. Очертава се да бъдем около 40-45, най-много 50 с професионалистите, защото сме решили и за тях да има куверт.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #327 -: август 23, 2013, 11:49:31 »

Нека на всички младоженци да е ясно, че разликата във финансово изражение не идва толкова от броя на гостите, колкото зависи да ли сватбата е пищна или по-скромна. Все повече хора в днешно време са наясно че сватба трудно се вдига и надявам се все повече от тях предпочитат да подпомогнат финансово младоженците, вместо да купуват ненужни подаръци. Исках да кажа, че останалите неща оскъпяват а те са безброй. Костюми, тоалети, бижута, бельо, лимузини, оркестри, украсии безброй други неща за които могат да се прахосат и милиони левове или евро.Има неща които са задължителни и такива които не са. Примерно костюма на младоженеца е задължителен и има голямо значение дали е от100-200лв или е от 2000-3000лв. Или просто може да облече костюма от бала и да приключи тази драма. Самата почерпка не е толкова скъпа а и повечето от гостите си я покриват по един или друг начин, било с подарък в натура или кеш. И не забравяйте, че почерпката не е задължителна. Сватбата се състои в църквата а останалото е израз на добра воля, желание и възможности. Целта е да почерпите за здраве и всички да ви пожелаят щастливи бъднини. Колкото повече хора направите щастливи на вашата сватба, толкова повече щастливи ще бъдете и вие.
Помислете по този въпрос преди да решите да отрежете някой близък или роднина от списъка.
Аз лично знам ресторанти в които за 2500лв. може да нахраните и да напиете 100 човека до насита. И със сигурност ще съберете почти същата сума в кеш или натура, че може би и повече. В този ред на мисли много зависи и от ресторанта, който сте избрали и цената на храната и питиетата в него.
Когато действате разумно, проблема не е във това дали да са 30-50 или 100 човека. Проблема идва от цената на останалите неща както вече дадох пример. Да не говорим че има рокли и под наем.
Айде успех ви пожелавам в подготовката! give_rose
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #328 -: август 23, 2013, 12:21:22 »

Подготовката на малка или голяма сватба е почти една и съща като обем работа. Броят на гостите зависи единствено от мнението на младоженците, въпрос на техен избор е всичко. Безспорен факт е, че най-голямото перо при едно тържество е кувертът. В последните години наблюдавам следното явление - консумират се ястия, които никога , дори самите младоженци не са и вкусвали или ще вкусят в бъдеще. Това директно рефлектира върху стойността на куверта.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: август 23, 2013, 12:42:46 »

Мили професионлисти, малко пак сте Offtopic
AIVEN истинската сватба е в гражданското, може и безплатно през седмицата, но това не е за тази тема. Тук се обсъжда броя на гостите.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: