Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 25, 2012, 03:06:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 21 22 [23]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Организация на сватбата от чужбина!!!  (Прочетена 24400 пъти)

госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 543

Разгледай галерията на госпожица

« Отговор #330 -: септември 02, 2010, 15:14:25 »

Асето аз не съм се женила, но ми се е налагало да превеждам и легализирам доста документи, защото следвам в чужбина, а и помагах на приятели. Почти съм сигурна, че ще ти е необходим апостил от България, тъй като той доклкото знам удостоверява, че документа е автентичен и фигурира в съдебния регистър на България.
Активен
inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: септември 02, 2010, 15:16:19 »

Дали трябва апостил или не зависи от конкретната спогодба между двете страни. За Франция примерно не е нужен.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 559

Разгледай галерията на asseto

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: септември 02, 2010, 15:54:28 »

Благодаря, момичета! Междувременно успях да се свържа с една приятелка, която преди 2 г. беше в подобна ситуация, тя каза, че не са им искали апостил. Опитвам се да се свържа с нашата община, но телефонът е постоянно зает. Май ще го дам за превод така, ако не успея да им се обадя. Ще пиша после какво е станало, може да е от полза на други момичета.
Активен
Dinna
Сватбар
Публикации: 182

Разгледай галерията на Dinna

« Отговор #333 -: септември 02, 2010, 16:05:41 »

Asseto нашата сватба беше във Франция, обаче съм превеждала един куп документи покрай сватбата за Франция и за Ирландия и навсякъде ми искаха апостил. Един път нямах и ме върнаха
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

прави това, кoето те прави щастлив

Разгледай галерията на anelcka80

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: септември 02, 2010, 16:42:28 »

Милаasseto при всички положения ти трябва апостил за Германия. Тъй като нашите кумове също живеят тук, им се наложи да минат по същият път. На тях им трябваше. Ако искаш съвет от професионалисти, както и свястно свършена работа (тук не приемат каквито и да е преводи), обърни се към ето тази фирма http://www.elingua.bg/02/944-70-11/index.html. Ние лично ползвахме услугите им, и сме много доволни, както за превод така и за легализация. Но и само да им пишеш на e-mail за въпрос, се отзовават веднага. Така че може там да питаш.
« Последна редакция: септември 02, 2010, 17:35:30 от anelcka80 » Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: септември 02, 2010, 17:26:05 »

Ех, че загубена работа! Трябваше да го проуча това предварително, сега какви ще ги дъвча с тоя апостил... Мислех си, че като сме в ЕС, си признават документите и без апостил, а и ние не сме с немски паспорти и не искаме немско удостоверение за брак. Просто трябва да си дам новото име за адресната регистрация и да ни сменят данъчната класа и на двамата...
Ами в краен случай ще пращам до БГ с куриер и ще помоля нашите да се погрижат... Много тъпо.  angry

Дано все пак ситуацията да е още както преди две години и инфото от моята приятелка да е още валидно. Няма да е лошо един път и ние да имаме късмет с бюрократичните детайли...
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

прави това, кoето те прави щастлив

Разгледай галерията на anelcka80

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: септември 02, 2010, 17:37:40 »

Ще се справите с това по-бързо от колкото си мислиш  good. До тук сте стигнали, ще го оправите и това. Знам че ще мине по вода всичко!!!!!!!!  smile
Активен
Dinna
Сватбар
Публикации: 182

Разгледай галерията на Dinna

« Отговор #337 -: септември 02, 2010, 17:39:50 »

Стискам палци да имате късмет good Провери обаче и в българското посолство, може и те да могат да ти сложат апостил.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: септември 02, 2010, 17:48:04 »

Доколкото знам, не слагат апостил посолствата и консулствата – понякога се чудя за какво въобще ги има нашите, като когато и да ти дотрябва някаква помощ от тях, все се оказва, че не може... Или че ще ти отнеме толкова време/нерви, че е по-лесно да се прибереш в България да си свършиш работатата.

Както и да е, тук аз съм си виновна. Ще пиша как са се развили нещата.

Благодаря ви отново!
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: