Организация на сватбата от чужбина!!!

<< < (3/106) > >>

nev4e:
Моите планове постоянно се променят честно да ви кажа и вече взе да ми писва от една седмица не съм спала като хората защото не знам какво да правя
Сега изведнъж се оказа че много малко гости от фамилията на любимият ми ще могат да дойдат до България което означава че ще трябва да се направи и сватба тук а аз просто не искам да ви говоря за цените тук! Цените на роклите започват от 1500 евро ohmy и ви говоря за рокли, които дори не ми и харесаха  O_O от там нататък дори и не съм гледала за цените на останалите неща които ми трябват
засега плановете са, че ще сключим брак тук в общината някъде в началото на Юни и след това ще отидем в България за църковният брак, който ще е на 19 Юни ако датата е свободна естествено, защото и това не знам със сигурност и като кажа на майка ми или сестра ми да проверят за датите, за да мога поне Аз само се питам дали изобщо ще имам една нащ спокоен сън до Януари :'(
Иначе списъците, които ми пратихте ми се струват много полезни и се надявам да ми помогнат само, че не знам още защото трябва да изчакам до Януари и когато сам в България чак ще мога да ги използвам защото от тук ми се иска да купя колкото се може по-малко и ако мога всичко да взема от България.
И едно нещо не ми излиза от главата и много се надявам, че някоя от вас ще може да ме успокои по въпроса.
Роклятя най-вероятноо ще си я взема от България но много ме притеснява факта че ще я пробвам Януари месец и от там нататък ще я видя пак чак един два дена преди сватбата и най вероятно няма да има време да се промени нещо на роклята, а аз имам малък проблем с теглото си и през зимата винаги сам към 5-6 килограма повече от колкото лятото това е така от както се помня лятните ми дрехи винаги са били един размер по-малки и по тази причина си мислих за рокля с корсет за да мога просто да си стегна корсета малко повече и готово, обаче все си мисля, че няма да е както трябва защото корсета ще е много стегнат или нещо от сорта нензам, някой знае ли?
И още един въпрос относно роклите. Тук в Холандия като пробвах рокли всичките ми бяха големи и то бая големи, а аз не съм от най слабичките 64 килограма съм и съм 170 см (за да имате идея за какво говоря) и като се видях в тези огромните рокли изобщо не се харесах и продавачките ми викат, че ще ги стеснят и така на татък, но на мен роклите просто не ми харесват защото изглеждам като огромна торба с тул и коприна стърчаща от всички страни %) така де въпроса, ми е как са роклите в България? Аз се надявам да са по малки, за да мога поне малка идея да имам, за как ще изглеждам в деня на сватбата или поне така се надявам, Българските жени като цяло са по слабички от Холандските  :girl_wink:

Моля, да пишете САМО на КИРИЛИЦА!!!!

denisimo:
Ми не знам как са роклите в България, защото други не съм и виждала на живо, само ще кажа, че аз съм 1,55 при 53 кг. и си намерих рокля, не само си намерих, но ми залепна точно  ohmy бях доста изумена, тъй като далеч не се приближавам до никакви стандартни мерки, но е факт!!! Моята рокля обаче е с бюстие и доста прибрана пола без обръчи, тюлове и т.н., от този тип не знам дали има малки, щото по мое скромно лично мнение тези торти на миньончета не стоят никак добре. Не мисля, че ще имаш проблеми с размера, все пак повечето българки са доста стройни мацки*THUMBS*

slav:
живея и работя в чужбина и искам да се оженя за чужденка, но - в българия да бъде сватбата.
помогнете с инфо - какви документи трябва да подготви тя, пък и аз - трябва ли медицинското да е от бг или може и да не е и т.н.

nev4e:
Здравей Слав
Аз живея в Холандия вече няколко години и догодина също ще сключвам брак с чужденец в България
Ние ре6ихме да склучим граждански брак тук в Холандия за6тото 6те е по лесно от гледна точка на документите а в България да сключим църковен
Аз на4алото на януари ще сам в България да проверя за вси4ко какви документи точно ми трябват и така на татък все о6те не знам ни6то със сигурност но когато знам пове4е 6те се радвам да ти помогна
Което е сигурно е че ще и трябва акт за раждане, свидетелство че не е женена (незнам точно как им се вика на Български) и ако е разведена документите от развода и медицинско (медицинското не го изискват във всички държави, но в България със сигурност) и всички документи трябва да са легализирани. Легализирането отнема около две седмици и важи 6 месеца за пове4ето документи така 4е добре си направи сметката
Това бе6е за гражданския брак за църковния първо трябва да сте от една вяра не знам ти къде живееш, но пове4ето страни в Европа имат като цяло католи4еска или протестантска вяра и ако тя не е православна християнка трябва да се кръсти до колкото знам, но има и една друга възможност но за това не сам много сигурна
Говорих с една Българка която преди около десет години е склучила църковен брак с католик и той е трябвало само да про4ете едно евангелие или не6то такова от църквата преди сватбата и не се е налагало да си сменя вярата но за това не сам много сигурна дали о6те го правят като се прибера в България ще знам повече и ще ти пиша
Надявам се да сам ти помогнала ако има6 о6те въпроси или ако искаш да проверя нещо за теб докато сам в България пиши

slav:
ей, благодаря
ако само акта за раждане,медицинско и свидетелство че не е женена е достатъчно ще е супер.
няма да има проблеми с църковния брак надявам се :)
а как е процедурата в холандия? може да дойдем да се оженим там - така и така трябва да летя от щатите :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница