Сватбените чаши

<< < (85/86) > >>

KlaraFina:
Имам няколко въпроса:
задължително ли трябва чашите да са вързани?
точно в кой момент се използзват, след подписването?
в ресторанта, когато младоженците минават за наздравица с гостите, какви чаши използват?
трябва ли са вземат специални чаши за кумувете?
Цитат на: beb4e в март 12, 2008, 13:31:37

Не е задължително да са вързани, но в това има символика - една лентичка/панделка свързваща двете чаши - не са просто някакви си 2 чаши,отделни, а 2 в едно, както вие ставате едно семейство ;)
След като подпишете, кума отваря шампанското и има наздравица.
За наздравицата в ресторанта ние си ползвахме нашите си ритуални чаши, но могат да се използват и обикновени от ресторанта.
Специални чаши за кумовете не са необходими.

Цитат на: elenceto в март 12, 2008, 13:34:35

При срещата с нашия водещ, ни обясни, че чашите трябва да са свързани с лента, тъй като има някакъв ритуал при който едно момиче, което не е семейно трябва да ги среже на тържеството преди започването на наздравицата с гостите!Но това е някакъв негов измислен ритуал според мен , а за кумовете не съм мислила за специални чаши, ще ми е интересно да чуя и другите какво ще кажат!

Цитат на: Little_Sweet_Didka в март 12, 2008, 13:57:21

Ето отговор и от мен. В София чашите и шампанското се дават предварително преди да влезете в ритуалната зала. Вътре ги отварят и сипват в чашите, тоест когато дойде момента за пиенето от тях длъжностното лице ви ги подава (с вече сипано шампанско в тях).

В ресторанта ние ползвахме чашите приготвени от ресторанта. Просто не ми се рискуваше някой да счупи ритуалните ни чаши!

Иначе няма нищо задължително, ако искаш не ги връзвай с панделка, но както е казала Бебче, това е символика.

Цитат на: ROSI KRASTEVA в март 12, 2008, 14:18:09

не не е задължително да са вързани но според мен това си е символика на вечната връзка м/у двамата от този ден нататък
след подписването в ритуална зала поне при нас беше така длъжностното лице ни подаде чашите пълни с шампанско каза ни наздраве отпихме от чашите и се целунахме (можеш да вземеш да гледаш една сватба и да ти стане още по ясно)
ние в ресторанта си ползвахме нашите чаши
не ми сля че не е необходимо за кумовете специални чаши, от ресторанта ще им усигурят

vanin:
 една моя приятелка си купи наскоро чаши от V&G , направо са уникални чашите им... тя си ги взе от София, но доколкото зная ги има и в други градове..

Това е каталога им
http://vgcatalog.wordpress.com/Сватбени-чаши-ІІ/

нейните са тези

http://vgcatalog.files.wordpress.com/2008/02/d6.jpg

mishlence:
това са нашите чаши. :girl_wink:

mishlence:
от обикновен магазин за прибори-8,60лв./бр.

Капризче:
sladurana чашите са много симпатични. От София ли са случайно?  :[ И ако да, къде се намира магазина и имаше ли и други модели?  =]

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница