Сватбените чаши

<< < (5/86) > >>

DIVA:
Невероятни са, наистина!
Аз исках такива, но не можахме да намерим  :)
А и любовта ми мърмори, че много съм се превземала ...  P-(
Има много красиви изработки от кристалекс!!!
Подобни са на тези, но не са от метал, ами от стъкло, което наподобява метал... невероятни са! :[
В крайна сметка взехме едни от многото предлагани:)
И добре, че направихме така, тъй като точно в навечерието на сватбата бабенцето ми взела да ги почиства и строши едната, при което аз  O_O O_O O_O :\ O_O O_O O_O :'(
УЖАС  O_O
Ама се грабнаха веднага със съкровището ми двамата и намериха същите чаши, че ... малиииии  *crazy*

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Аз видях едни много красиви чаши, столчетата им бяха Ромео и Жулиета на фигурки, сребърни, а отгоре кристал... *INLOVE* Много хубави бяха, но струваха над 400 лв.,  ohmy и се отказахме, толкова не ми струва роклята! А и ако се счупят....

Но нали кумовете ги купуват, заедно с воала и букета на булката!!!

А относно дали се пазят чашите? ДА!!! Пазят се и панделката им не трябва да се развързва даже! Моите родители вече повече от 27 години си ги пазят и на всяка годишнина пият шампанското от тях!!!  *INLOVE* :[ @}->--

И аз мисля, да си ги пазя така, както и те и да повтарям тази традиция на всяка годишнина да си пием шампанското от тези чаши и НИКОГА да не развързвамм панделката!!! Тя също символизира цялостта и неделимостта на двамата души!!! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*

Katerina:
Традициите са нещо много хубаво и аз определено съм за спазването им! Ние планираме да запазим чашите от сватбата и дори и да ги използваме така както традицията повелява, а именно да пием от тях всяка година на същият ден :-)

Но........не мисля че е редно да се бъркат традициите със съеверията! Суеверията само обременяват допълнително и без друго така натовареният живот, който водим......затормозяват ни психически. А и те са в пълно противоречие с всяка вяра......

silverarrow:
Тогавашният ми годеник беше по работа в Австрия - в Алпийско селце в сърцето на Тирол. Тъкмо беше завалял първият сняг и  всичко беше бяло и красиво, в Коледно настроение. Отидохме да се поразходим до едно занаятчийско селище, където правят изделия от кристал (неслучайно фабриката на Сваровски се намира точно на 10 мин оттам) и да си харесаме сватбени чаши. Виж снимка #1

Много гледахме, но никои чаши не ни се виждаха достатъчно специални или уникални. Харесахме едни с пипчета (ние много обичаме птиците), но самите чаши, макар и кристални бяха обикновенички. Виж снимка #2.

Тъкмо да излезем от магазина (а вън снегът така красиво валеше в тишината на Алпите) и погледът ми се спря на изключително красивите чаши на Сваровски. Тогава ме осени идеята - да изгравираме същите пипчета като на снимка #2, но на чашите на Сваровски.

Резултата беше точно това което сме искали. Красиви и тържествени чаши, които носят отпечатък от нашата индивидуалност и са уникални. Снимка #3 (забележете красивият отблясък на "столчетата" им)

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Нашите чаши ни ги избраха кумовете! Но са много красиви и също уникални, имат по една сребърна гравюра!
Аз също знам, че 1 година не се мият и НИКОГА не се развързва панделката, която ги свързва!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница