Църковен брак
leah:
Цитат на: sladurana в януари 29, 2008, 16:12:17
И аз се интересувам от това,дано да има църковен развод,щото аз искам след време да сключим с милото и църковен брак,но тъй като той е разведен,и затова ще му е втори брак.сигурно е ,че това е църковен брак и е редно да е само веднъж,но пък аз като искам,дай пък да не се венчая ли? :'(
Няма проблем за втори църковен брак. Доколкото прочетох, при втория църковен брак се четат някакви специални молитви. При третия също. Четвърти църковен брак се прави само с някакво специално разрешение. Пети вече не може. :)
menyanthe:
Трябва да се подаде молба в Софийската Митрополия (на ул. Цар Калоян) - дават ти бланка за попълване.
Единствените причини, които приемат за удовлетворяване на молбата са:
- единият или двамата младоженци са от чужбина и им се налага да пътуват
- има сватове от чужбина
- някой на смъртен одър
Аз още не съм подала молба и честно казано не знам какво да правя :\
Давайте съвети!
Zahira:
Църковната чаша има форма на бокал. Тази, която прилагам не е точно копие, но е нещо подобно:
nina_nikole:
А ние ли трябва да си я купим тази чаша или се ползва чаша на църквата???
Alucinado:
нина, по принцип тази чаша е част от църковната утвар и би трябвало църквата да има такава. За съжаление, в някои църкви няма (по различни причини) и там предлагат да се ползва едната чаша от комплекта за ритуалната зала. В някои църкви пък направо си изискват да си носите. А някои момичета си купуват, пък, просто защото не искат да пият от чаша, от която са пили други хора преди тях.
В общи линии - попитай в църквата.
Навигация
[0] Списък на темите