Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 09, 2025, 05:51:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кога се сгодихте и кога започнахте организацията на сватбата?  (Прочетена 69689 пъти)

nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Публикации: 517

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: януари 30, 2008, 15:08:44 »

Аз искам един съвет. Точната дата не сме я избрали още, но сме фиксирали 2-3 дати в края на август, началото на септември. На мен все ми се струва, че има много време до тогава и само разглеждам рокли, събирам инфо, но без да набелязвам точни действия. В момента съм в сесия, предстои ми още 1 в края на април и дипломиране през юни. Според вас в кой от всичките тези моменти да започна  angry
Да изчакам ли да мине зора с изпитите и дипломната или да почвам, че време няма.
Ренка, направо не знам как сте се оправили толкова бързо Браво на вас  Bravo
Активен
renka_87
Професор
Публикации: 486

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: януари 30, 2008, 15:19:45 »

Ами да ти кажа бяхме доста експедитивни.Плюс това не бях сама-майка,баба,мацорана...доста бързо реагираха за всичко,а и явно съм попадала на точното място в точното време при точните хора(фокусирам най-вече за роклята)Избереш ли я веднъж,всичко започва да се върти около нея-цветове и аксесоари,и джунджутийки... pardon
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: януари 30, 2008, 17:13:23 »

Гаджета сме от 29.12.2000, сгодихме се на 29.12.2007, а сватбата ще е на 09.08.08  danceg
Нашата организация стратира преди сва дни с набиране на информация. Има шест месеца до сватбата, но искам всичко да е планирано перфектно и да не бързам за нищо в последния момент. Имам си график за всичко  pardon
« Последна редакция: март 11, 2008, 15:51:00 от maria_lakova » Активен
diavalo
Сватбар
Публикации: 283

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: януари 31, 2008, 16:18:53 »

Заедно сме от 25.11.2003г.
Предложение за брак получих на 25.04.2007г.
Офиц.годеж беше на 13.10.2007г.
Планира ли сме сватба за 27.09.2008г.  twohearts gu6
Активен
Kali77
Любопитен
*
Публикации: 32

Аз и Дядото - вече семейство!

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: февруари 05, 2008, 16:56:00 »

Ами на мен ми предложиха брак на Бъднивечер!След Нова Година седнахме с Милото и майка му и обсъдихме какви са ни възможностите,желанията и предпочитанията за въпросното събитие!Ние с Милото си искаме Рокерска сватба,с много мотори,без официалности,на някой къмпинг край Варна,с много бира и Рок!Казхме им,че тъй като искаме такава сватба,ще се разпишем през седмицата,т.е. за тях (родителите ни)сватба няма да има,защото не можем да си позволим да направим две,веднъж с приятелите,веднъж с роднините!Те ни предложиха да помогнат,само и само да ме видят булка и т.н.Съгласихме се и ето,че нашата сватба ще бъде в две поредни съботи - веднъж в гражданското и веднъж в църквата!
  След това изчакахме да мине събранието на БМА(Българска Мотоасоциация),което беше на 26-ти Януари и определихме датите за нашата сватба,така че да не съвпадат с Мотосъбор в страната...Още на 28-ми отидохме в Ритуална зала и си записахме час за 31-ви май!Съветвам ви момичета да не се успокоявате с това,че има много време,за да не ви изненадат неприятно,че на вашите предпочитани дати няма вече свободни часове!
  Предварително си бяхме избрали с Милото заведението,в което искаме да ни е тържеството и няколко дена след като се записахме в гражданското,отидохме да говорим и със собственика!Оказа се,че няма проблем,разбрахме се да си внесем алкохола и даже уточнихме менюто сцените,така че да имаме представа колко ще е куверта на човек!
  Пропуснах да отбележа,че още преди да си запазим дата в Гражданското,ходихме и си поканихме Кумовете!
  След това си направих тефтер!Там записвам всичко на отделни страници -меню в ресторанта,меню за къмпинга за 07.06.,списъци със гостите и за двете съботи!
  Избрах си и картинка от Интернет за поканите,изпратих я на приятел да я поуправи с фотошопа и после ще си ги направя сама!
  Сега вече оставасамо облеклото!А сме едва 05.02....Но така ми е по-спокойно!Всичко по малко,та да няма тичане накрая!Чакам само да се поуправи времето,та да тръгвам на разузнаване по магазините!За сега само разглеждам рокли в НЕТ-а и събирам идеи!
  И чета този форум,де!Пак по същата причина! Wink
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: февруари 05, 2008, 18:17:48 »

сватбата ни беше на 18 август а около ноември-декември почнахме подготовка.но моята подготовка беше адски трудна донякъде заради отдалечеността.Живеем във Варна а сватбата беше в Смолян
Активен
elfina
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: март 01, 2008, 16:19:06 »

А до датата на нашата сватба остават 6 месеца и се оказа рано за ритуална зала.Мога да запазя час след 1-ви април  Wink
 Смятам,че три месеца са напълно достатъчни
Активен
блясъчко
Професор
Публикации: 415

щастлива звездичка

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: март 01, 2008, 16:35:30 »

ето ме и в тази темичак  danceg
ние почнахме организацията на 3 януари, след двуседмично празнуване на решението ни за сватба (иначе годежът беше преди повече от година). до февруари имахме вече ритуална зала, църква, ресторант, фотограф, dj, халки, роклята е поръчана, поканите също.. и така - минаха 2 месеца, остават малко повече от 2, в които се чудя какво ще правим pardon
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: март 01, 2008, 20:03:47 »

Ние сме заедно от 15.09.1998година любов заедно
Предложението беше на 26.05.2007година twohearts
И сватбата направихме на 26.08.2007година Сватбаааа
Активен
iveto_e
Любопитен
*
Публикации: 26

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: март 02, 2008, 19:35:29 »

като гледам ние сме едни от най-бързите, но винаги съм вярвала, че така е по-добре

официалнен годеж не сме правили, предложението за брак беше през ноември - 16.11.2007, сватбата ни ще е на 14.06.2008, една седмица по-късно ще празнуваме 1 година от деня в който се запознахме, беше любов от пръв поглед, макар че истински връзката ни започна месец и половина по-късно.
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: март 04, 2008, 11:29:52 »

аз започнах половин година преди датата. В момента търсим ДиДжей. Този, който си харесахме вече бил зает за 9-ти август  Oh my ... Oh my ... А аз исках точно него  cray
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #86 -: март 04, 2008, 16:16:28 »

Мисля, че и в България се наблюдава тенденция организацията на сватбата да започва от по-рано.
Неща като ресторат, фотограф и DJ е нормално да се уредят 6 до 8 месеца по-рано, разбира се ако не искате да правите компромиси след това.
Тука идва и голямото недоразумение в нещата, защото ритуална зала и църква се запазват само три месеца по-рано  angry. Не разбирам какъв им е проблема на чиновниците в общините, че не могат да записват хората от по-рано. А бе, луда работа.

Иначе, погледнато реално, и за един месец можеш да си организираш нещата.

Активен
Rou
Сватбар
Публикации: 273

« Отговор #87 -: март 04, 2008, 17:58:47 »

Ние се сгодихме година и 8 месеца преди сватбата, общо взето организацията започна година преди това, тогава започнахме да търсим ресторант и агенция, рокля и т.н.

Според мен е хубаво да има повече време от годежа до сватбата не толкова за организацията а да се успокоят нещата около самото събитие сватба, съдя по себе си, първо ме обвзе еуфория... след това страх/паника, след това сигурност в решението ни... но при някой хора се получава че сватбата е точно в този период на страх/паника, когато няма възможност време да отмине, този период може да се отрази зле и да доведе до не толкова сполучлив брак...

А в Англия годежа и организацията понякога траят няколко години... понякога толкова трябва да се чака за църквата или пък за хотел/ресторанта...
Активен
abel
Сватбар
Публикации: 162

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: март 04, 2008, 18:14:09 »

Мисля, че и в България се наблюдава тенденция организацията на сватбата да започва от по-рано.
Неща като ресторат, фотограф и DJ е нормално да се уредят 6 до 8 месеца по-рано, разбира се ако не искате да правите компромиси след това.
Тука идва и голямото недоразумение в нещата, защото ритуална зала и църква се запазват само три месеца по-рано  angry. Не разбирам какъв им е проблема на чиновниците в общините, че не могат да записват хората от по-рано. А бе, луда работа.

Иначе, погледнато реално, и за един месец можеш да си организираш нещата.

Привет,
да се включа и аз - това за трите месеца за пръв път го чувам  nea
Ние запазихме Ритуалната зала и църквата на 5 януари, а датата за сватбата ни беше 25.08.2007.
Не съм чувала до сега да има такова ограничение.
Наши приятели трябваше да изчакат до 01 новември 2007, за да си запазят дата за юни 2008.
Но това си е съвсем разумен срок според мен...
Активен
barbaliok
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #89 -: март 04, 2008, 18:19:36 »

Здравей те и от мен! Да кажа и аз,ние сега февруари започнахме организацията,ритуална зала я запазихме тогава а сватбата е чак септември и то края...а й ресторанта се надявам да го запазим утре,но  управителката каза че целия авгост вече е зает..така че според мен е по добре от рано! чао от мен за сега  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: