Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 07, 2025, 00:55:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Цветята-красиви и обичани!
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Цветята-красиви и обичани! (Прочетена 190346 пъти)
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: Цветята-красиви и обичани!
«
Отговор #435 -:
януари 28, 2011, 23:37:39 »
Орязах и аз моята, но не ми харесва, -е няколко от листенцата взеха да пожълтяват...
Иначе калатеята ми май се посъвзе, смених й мястото, и както бяха оклюмали листата, няколко от тях се вдигнаха, но след като ги поливам. Имам чувството, че след 2 дни си е сухичка и иска още, а ме е страх да не я преполея и уморя съвсем...
Активен
Susane
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #436 -:
февруари 11, 2011, 13:57:23 »
Здравейте, аз обожавам всякакви цветя. И в саксии и на букети. Вторите по да ги получавам, ако може.
Но от практична гледна точка харесвам цветя в саксия, защото все пак букета увяхва, а това с години може да си го отглеждаш. И предпочитам повече зелени като че ли, които не цъфтят, макар розата и лилиума да са ми любими. Имам огромно разнообразие от дървета и палми - бенджамин, фикуси, картофена палма, папрати, дори дървото на живота гледах на скоро. Цяла тропическа гора. И за да не съм капо, че ви подаря едно от моите любими цветя.
Активен
Теди..
Любопитен
«
Отговор #437 -:
февруари 11, 2011, 21:32:27 »
Обожавам кактуси!!!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #438 -:
февруари 12, 2011, 16:57:37 »
Не мога да не се похваля. Двата ми лилиума вече поникнаха и сега вече чакам с нетърпение да ги видя с цвят. На лице е и момината сълза,персийската роза и глоксинията. Единствено гладиола не иска да се покаже. Рових да видя какво се случва с луковиците и видях,че са пуснали големи корени,а отгоре нищо не излиза.
Даже няма признаци на нещо зелено да излиза от луковицата. Ще чакам да видим дали ще имам зелен гладиол.
bubka
Моята драцена е точно под климатика и нищо и няма. Даже климатика и духа листата постоянно,но си е много добре.
«
Последна редакция: февруари 12, 2011, 17:00:53 от Nina Style
»
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #439 -:
февруари 13, 2011, 00:03:18 »
Момичета, мислите ли че цветята могат да са вредни за бебето? Една позната ми подхвърли тази теория и аз се замислих... Не виждам кое може да пречи, но знам ли?! Може би това че събират прах и трябва да се чистят по-често листата заради бебето и че отнема време поливането, което може да се спести. Някакви такива неща... Друго не мога да си представя че би пречело на детето. Вие какво мислите?
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #440 -:
февруари 13, 2011, 11:26:21 »
Капризче
цветята,ако са много тогава не е добре да са в стаята в която се спи. Опасно е когато детето проходи или лази и може да скъса някое листо и да го сложи в устата. Има доста отровни цветя и скоро, когато четох кои видове са такива и се шашнах. Оказа се че половината са отровни.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #441 -:
февруари 27, 2011, 13:08:31 »
Моля за помощ! Някой да знае какво е това цвете?
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #442 -:
февруари 27, 2011, 13:31:47 »
Азалия
Активен
bubka
«
Отговор #443 -:
февруари 27, 2011, 13:44:13 »
Благодаря ти, Дани! Сега вече ще разбера как трябва да го гледам, преди да съм му видяла сметката
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #444 -:
февруари 27, 2011, 16:42:01 »
При мен ситуацията е трагична
Антуриумът ми, който имаше толкова много зелени и големи листа, остана само с едно листо, другите му изсъхнаха и изпопадаха
Тук е мястото да питам какво правите, когато долу са останали кафеви стръкчета от изсъхнали листа? Режете ли ги до дъно? Калатеята ми що-годе държи с по 3-4 листа в добро състояние...Листата на дефинбахията ми, която стана големичка, започнаха да клюмат и да придобиват един странен кафеникав цвят и не знам какво да ги правя.
След отрязването на прецъфтелите краища на орхидеята ми листата започнаха да изсъхват и да стават набръчкани и светло зелени.
Пълен провал съм просто
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #445 -:
февруари 27, 2011, 17:08:11 »
bubka
, много екапризно. Успех ти пожелавам. Предполагам вече си изчела из нета информация за него. Моето не оцеля на жегата в нашия ЮЗ апартамент.
Mariaid
, може да не е вината в теб. Моите цветя сега са в трагично състояние, ама ела ги виж през топлия период. Прекалено ни е влажно в стаята и гледам да ги поливам по-малко, защото хванах едно с мухлясала саксия и пръст и сега му треперя, дали ще оцелее. Прочети из нета за различните симптоми на цветята. Я им е топло, я студено, а прекалено влажно. Ще разбереш от къде идва проблема.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #446 -:
февруари 27, 2011, 17:32:32 »
Според мен им е студено, защото през деня като няма никой вкъщи не отопляваме, а вечер сме на духалка...
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #447 -:
февруари 27, 2011, 19:01:34 »
Моята орхидея изкарва пъпки като ненормална-но те не се развиват и изсъхват.Купих и им сложих тор на пръчици ,но резултат няма.Някой ако може да ми помогне ще съм мн благодарна.Другите цветя за сега са добре.
«
Последна редакция: февруари 27, 2011, 21:48:37 от gucci
»
Активен
bubka
«
Отговор #448 -:
февруари 27, 2011, 20:52:46 »
Нинче
, за сега го сложих в саксия и тепърва ще разучавам. При нас е СЗ по-скоро и не пече, а и аз съм с френски прозорци и няма как да седи до прозореца и да искам, на секцията в другия край на стаята е - поне от жега предполагам няма да умре при мен
Имам и една орхидея и аз - днес я сложих и нея в нормална саксия и имам чувстовто, че съм я преполяла вече. Просто нямах време до сега да се заема с нея и остана без нито един цвят. Според мен и в магазина не беше много добре гледана, защото единия й цвят беше паднал още докато е пътувала към мен. Сега незнам вече какво да я правя, та и аз като
Гучи
моля за помощ. Останаха й само 2 листа
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #449 -:
февруари 28, 2011, 01:00:17 »
gucci , Тони на последната ни среща обясняваше, че и нейната била така. Скъсала повечето пъпки и малкото останали цъфнали. Явно се "претоварва" с многото и не съумява да ги изхрани
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
Нагоре
Изпечатай