Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 01:25:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Февруари топлота и обич
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
44
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Февруари топлота и обич (Прочетена 165075 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Февруари топлота и обич
«
Отговор #345 -:
февруари 10, 2017, 09:19:02 »
Привет!
Маги,
да ти е жива и здрава майката, още дълги години да ти е опора!
Лоли,
честито и на брат ти и цялото ви семейство! Ето и почерпката от твое име
Ако трябва да съм честна, направо ми бръкна в раната с тази зелена карта. Явно още не мога да го преживея и гневът ми нахлува отново под формата на завист. Неговата от лотарията ли е? Това се казва късмет.
НИ2 горкият съвсем загуби надежда да се върне там, при положение, че бачо Тръмп свива още 40% бройките. Това да си 9 години там, на пълна стипендия 5 години, после магистратура, хубава работа в престижна фирма след стотици интервюта, приятелите ти да са там и накрая една томбола да те изрита, не мога да го проумея. Ама както се казва, за едни сватба, за други- брадва.
. Добре поне, че големият има късмет да е там в по- добри времена и хората с образование имаха приоритетно класиране.
Маги,
няма как да не ти са познати историите
. Аз доста се притеснявам като повтарям, но като си направя сметка, май три пъти се сменя аудиторията от моето заселване тук. Ще ме извиняват и Киви, Еми, Руми /ако тогава е хвърляла пак поглед/, Ина и Али, както и останалите знайни и незнайни отдавнашни читатели
.
За инвитрото на майка ми, причината беше, че е вдовица и няма как да роди по естествен път, не че му са били известни разни други физиологични особености около стареенето
. На няколко пъти преди това се опитваше да я сватосва по градинките и я показваше на де що види сам мъж, седнал на пейка.
Мари,
децата са еднакви, с тази цел и разказвам, да не си мислите, че само вие минавате през стресови ситуации. Виж го този Батман какви ги върши
, та и по- лошо на обществено място има
Лятна ми се вижда тортата, чакайте до черешово време да я правим
16508428_1387266727990086_6946087485833179558_n.jpg
(68.69 KB, 336x336 - видяно 2011 пъти.)
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #346 -:
февруари 10, 2017, 09:20:50 »
Маги,
майка ми като беше в болницата в Плевен, видях въпросната сладкарница.. На ден получаваме по 2-3 запитвания за торти от хора в Плевен, които си мислят, че сме същите пчели и ни харесват 3д тортите
И по телефона звънят, обясняваме се 3-4 минути и накрая, ама ние сме в Плевен.. Откачам хахах
3 нови отговора..
Днес ще е бурно тук, но ако не искам да си вземам работа за вкъщи.. Ще трябва да натисна Х по-горе
Свекърва,
наистина ми е тъжно за НИ2.. Така като го каза..
Той ще намери и тук своята среда, но друго е.. Имал си надежди, борил си се..
«
Последна редакция: февруари 10, 2017, 09:22:42 от alexandrova_90
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #347 -:
февруари 10, 2017, 09:30:31 »
Свекърва
, нямах в предвид под това, че са ми познати, а че и ние със сестра ми сме правили подобни изпълнения.Е по малко по-различен начин, но сме правили.Иначе аз обичам да чета/слушам такива истории.Малко си влизам в час и си казвам, ОК и моето ще е някакво такова, да съм спокойна!
Разбирам го НИ2, много е трудно и гадно и ужасно някаква си лотария, да не ти даде шанс за напред.Средата и приятелите много липсват, ужасно много.Аз че съм в Плевен, а приятелите ми в СОфия, ми е ужасно, а той е сменил изцяло начина на живот и манталитета.Да не се отказва, а аз ще стискам палци и дано някой ден му се усмихне и на него щастието.
Тони, тая пчела тук, няма нищо общо с оная Пчела в София.И като вкус и като направа на тортите.Аз за това предпочитам сама да си правя тортите, защото като ги видя и направо откачам.Редовно торти с фондан се измазват със сметана под фондана.Това в една друга сладкарница.Тортите им са стандартен блат и баварски крем.И да искаш друго нъцки.Има и някоя и друга сладкарница дето се стараят, ама трябва да знаеш кой торти правят добре.
Активен
Alichka
«
Отговор #348 -:
февруари 10, 2017, 09:46:39 »
Добро утро!
Започнали сте петъчно- с усмихнато и приповдигнато настроение.
Днес и аз съм на лекар. Ще ходя да видя бебо. Наде, стискам палци и ти да попаднеш не просто на специалист, а на Човек.
Маги, да е жива и здрава майка ти! Много радост да й носят внуците и да намирате време да споделяте.
Свекърва ме разсипа с историите за сватосването и с патенцата.
Вчера както нищо нямаше да правя - извъртях едни кашкавалени пръчици. Обичам да се мацотя с такива джиджавки. Хехе, телефонът ми предложи след извъртях да натисна мусака, ама нъцки- не позна. Днес ще въртя нещо, ама по- на бърже да става.
И аз разбирам НИ2. Аз така бях в безтегловност след 12 клас, а после след като завърших университета и се върнах в Пловдив. Хем при връщането имах и гадже тук... Беше много, много трудно! Хем в собствената си държава, а пак едно чуждо. При мен обаче беше въпрос на избор втория път. Първият - стечение на много обстоятелства. Безкрайното боледуване 12 клас, изпитите минати на куц крак, специалност, която не ми беше в топ 5, учене в София, работа в Пловдив. Хем на две места, хем никъде.
Аз досега май не съм пазарувала в голям магазин и Дребната да щъка наоколо. Тя сама си свикна да е натоварена в количката. Вече е в горната граница и не знам скоро как ще я карам. Аз сама и не мога вече да я слагам. Единия ден до Лидл бяхме и сама пак поиска да се вози, защото се изморила да ходи. Познайте как търча след това още 2 часа.
Днес гледам шевната машина в Лидл. Защо е толкова измамно евтина? Голямо чудене ще му ударя до неделя. Бях харесала една по-скъпа, но по-известна марка. Направо да не знае човек какво да прави, като има избор.
Активен
svekarva
«
Отговор #349 -:
февруари 10, 2017, 09:56:18 »
Али,
когато купуваме техника, винаги гледаме да е от специализиран за целта магазин. Големите хранителни вериги са само за храни и донякъде за домашни потреби и дрехи
Активен
Alichka
«
Отговор #350 -:
февруари 10, 2017, 10:08:15 »
Да, напълно съм съгласна! Просто е на 1/3 от другата по цен, та всява колебание в мен. Намерих два специализирани магазина, пък да видим какво ще ми предложат там. Ти, понеже шиеш редовно, какво би препоръчала като функции?
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #351 -:
февруари 10, 2017, 10:24:39 »
Аличка в мамата имаше много добри отзиви за тази машина, просто им е залегнала като стока. И аз се чудя дали да я взема за майка ми
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #352 -:
февруари 10, 2017, 10:45:38 »
Свекърва
, тези чувства са нормални и е най-човешко да ги усещаш нещата по този начин.
Аз се опитвам да вярвам в Провидението, ей така, за собствен душевен мир и да мисля, че не се знае от какво друго, по-лошо нещо, ме е спасил лошият ми късмет. Може да е само заблуда, но носи някакво спокойствие.
Той като е знаещ и можещ, ще си намери добро място, където и да го принудят обстоятелствата да бъде.
Най-лошото в случая е усещането за нещо пропуснато, неизживяно, от което независещи от него събития са го отделили. Това се носи в душата цял живот, с времето става само по-бледо.
Активен
svekarva
«
Отговор #353 -:
февруари 10, 2017, 11:22:38 »
Мари,
така е
Сега е на хубава работа, с възможности за развитие и само по някоя тежка въздишка и коментар, че в Швеция най- после си е вкъщи, става ясно колко му е тъпо. Аз го преживявам по- тежко от него
Али, разгледах я машината, прочетох и коментарите
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=629703.30;topicrefid=20
Наистина в първите страници отговорите са положителни, но съм по- склонна да се съглася с мнението на потребителя от този понеделник. Трябва да я видя в действие
Иначе зависи какво ще шиеш. На мен работа ми вършеше и един стар Сингер от 1887, само с прав тегел.
Новата /Finess от 96-та година
/ има регулируем по ширина зиг- заг за обримчване /Лидл няма/, прави илици, има бод за шиене на еластични платове и това ми е напълно достатъчно. А да, шие дебели платове и има възможност мястото под иглата да се освободи и да се "нахлузят" за шиене дребни детайли, като ръкави на кукленски дрехи, примерно. Последното става на всички машини, но много по- трудно. Може и да бродира, но се искат по- специални умения, пък аз и търпение нямам да бутам ръчно плата, та само опитах един- два пъти. Колкото повече функции има, толкова по- капризна е машината. В крайна сметка и тук опираме до задапаратното устройство.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #354 -:
февруари 10, 2017, 11:25:30 »
Свекс, въпреки че имам вече 5 години стаж тука, патенцата са ми нови като история. Респект за наливането на акъл. Аз по принцип не ставам за възпитател, по-скоро да науча детето на щуротия, но да съм строга, да пусна фалцета и да наливам акъл не ми е стихия, обяснявам де... но докато щуротиите мигом се схващат, не е ясно сериозния материал в кой въздушен канал се завихря и дали нещо остава в главата. Давам ти празна пазарна ниша, напиши книга как се оцелява с два
змея от 0 до 19 години, че и след това. Възпитание, хранене и любовни драми могат да са ти акценти.
Маги, честито на майка ти!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #355 -:
февруари 10, 2017, 11:48:27 »
Здравейте
На мен пък все от вътре ми се карам, да говоря назидателно и фалцетан (много точно, Киви)
даже на Бамбук по няколко пъти му се карам и то горкото ме гледа учудено и се хили. Но от баща си много се впечатлява. Явно аз ще съм лудата дето само вика, а ще слуша баща си. Но има време и на него ще му схвана цаката все някога
Маги, здрава и щастлива да е майка ти
Снощи гледахме малко Приятели и пак се чудех как може да има хора да не го харесвам, пак се смях с глас.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #356 -:
февруари 10, 2017, 12:25:04 »
Аз фалцетите ги умея много добре,чак на моменти сама от себе си се дразня, не знам децата как са
Но и при нас, и двамата много повече се впечатляват от половин дума от баща си
Активен
svekarva
«
Отговор #357 -:
февруари 10, 2017, 13:33:19 »
А, Родният я разбрал, я не какво се случва
. Докато стигне до него, на мен вече ми е минало. А и не виждам смисъл в отлагане на разговора, че да държа някого в напрежение какво го чака след "провинение". Пределно ясно ми е, че нито думи, нито наказания могат да помогнат, при положение, че детето е убедено вътрешно, че е постъпило правилно или изобщо не осъзнава сериозността на виновното си поведение. С течение на времето се хваща "цаката на личната им мотивация" и само това води до някакъв резултат. Ама пусто като съм с даскалски манталитет, първо навивам латерната.
Да кажа тогава и защо съм заклеймена с прозвището "комунистка" ако не знаете.
Ами някъде в 10-ти клас доведе момиче с преспиване вкъщи. Бях повече от скандализирана и му казах хич да не се мотаят из стълбището, а да влизат на бегом, да не ги видят съседите. Той пък беше толкова възмутен от реакцията ми, че чак се стъписа и бая дълго мисли за нещо много, ама много обидно. Хихи, явно "комунистка" стои по- високо от "есесовец" в класацията.
Всъщност, влезнах да ви пусна какво научих. Е не знаех, че и такава болест има и да взимам мерки
Тони,
много внимавай
Към края има идеи за 14- ти февруари, може да ви са от полза
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kakvi-sa-simptomite-na-dromomanijata-i-zashto-edno-pateshestvie-mozhe-da-zavarshi-s-razvod.html
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #358 -:
февруари 10, 2017, 13:37:14 »
Цитат на: pandapanda в февруари 10, 2017, 11:48:27
Снощи гледахме малко Приятели и пак се чудех как може да има хора да не го харесвам, пак се смях с глас.
Именннооооооооооо
Маги,
да е жива и здрава майка ти, още много дълги и пълни с приятни спомени да бъде подкрепа и опора за теб и цялото ви семейство!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #359 -:
февруари 10, 2017, 13:45:48 »
Ох жива да не бях.И таква болест ли има.Благодаря
Свекс
, че ме информира.
М фалцета и аз го владея, идеално при това.Аз уж не ставам за даскалица ама как намилам само аз си знам!
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...