Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 16:55:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема март - бяло и червено!
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема март - бяло и червено! (Прочетена 190559 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема март - бяло и червено!
«
Отговор #210 -:
март 10, 2016, 20:42:16 »
Аууу, за пореден път съм се убедила колко си лошава, Свекс!
Земи й страха, тъй й се пада, кво кат е Софиянка!?, амахааа
Издирвам една песен на Стораро баща. Ей сега мъжо ми я тананикаше в колата, че я пускаха по Веселина, пее за някакъв червен конец дето му връзвали и пак и пак се влюбвал и живо ме заинтригува, а пиша от телефона и не знам дали ще я открия.
Моята сватба си беше точно типа "куцо, кьораво, сакато"... Още си се чудя как им се вързах на акъла на ин-лоу, че и на наште, ма "ходили хората по много сватби", та искали и те да канят", но от друга страна много ми хареса, че събрахме парички за поредната вноска на жилището, че се бяхме договорили да не взимаме ипотечен заем, а на части да си го изплатим +потребителски кредит. Та в тоя ред на мисли, нямах против да гледам не- и малко-познати физиономии при положение, че се плащаше и от друг
Свеко, ако си платила нещо по сватбата на големия, да знайш, че те чака същото и за малкия
аз като 2-ра снаха ми се осигури същата лудогорска селска сватба като на девера, тя нашата ин-лоу даже си има тефтер, в който си записва на кой какво дава, че да е всичко по равно. Само дето сега като идва да ми гледа детеро дали не влизам в графа по-равна?! Вероятно и за това ще ставам трън в очите, ама така или иначе не очаквам от оная дето и без това е едничка на мама и тати, да се грижи и за свекърите, тъй че отдавна съм свикнала с мисълта, че ин-лоу ще са отговорност на "любимата" снаха... Хихихи, карай да е весело! Пък Джагдиш кога успя да се ожени за Ганга бе? Пак някакви драми подразбрах днеска, аз и не гледах твърде, пуснах си го за фон дето се вика...
И ние имаме майстори на село, правим си едната стая от-до, да имаме удобства като си отидем с децата, което пак се тълкува като "ето видяха се в пари, та веднага да се подмажат" а тя е за всички, в смисъл, че няма да седи заключена я, ще се ползва от всички деца и внуци идващи отдалеч и за малко.
Спирам, че се олях, всъщност Олях ли е или Улях? зачудих се сега...
Активен
always_and_forever
«
Отговор #211 -:
март 10, 2016, 22:01:05 »
Фани
, специално се включвам с инфо за песента на Тонката Стораро - Денят на любовта се казва.
Слушала съм я 2-3 пъти и ми допадна. Все пак е по мойта част - балада.
Друго не съм чела...
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #212 -:
март 10, 2016, 23:39:40 »
За мен да каниш хора,които не си виждал или си виждал веднъж преди 10г, е пълна тъпотия. За какво? За показност ли? На нашата сватба бяхме към 100 човека, родителите ни също имаха гости- по 1 приятелско семейство. Все си мисля,че сватба се вдига не за събиране на пари, ама това са си нашите разбирания. Откровено казвам, че сме отказвали да ходим на сватба на хора, които не познаваме добре. Не от финансови съображения или неуважение, а защото просто няма какво да правим там - не познаваш никого или имаш някакви познати, не се чувстваш на място...за какво да си причинявам тая агония? Подарък винаги мога да им дам,ако преценя.
Майка ми ме е родила на 23, а са правили няколко години опити преди това. Даже я пратили в София на консултация с д-р Щерев,представете си. Да не би да й има нещо на фурната. Пък се е дала много млада, още е била ученичка.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #213 -:
март 11, 2016, 08:26:30 »
Миме, мерсаЖ, ами айде сутрешен поздрав за чалго-баладийките:
https://www.youtube.com/watch?v=ifMfRYIChB0
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #214 -:
март 11, 2016, 08:40:36 »
Добро утро
При нас сметката с повече гости, за да избием сватбата НИКОГА нямаше да се получи, предвид на това, че сватбата ни излезе скъпичко.. Не сме си правили никога тънки сметки, че ще "изкараме нещо", за разлика от мъжа на братовчедка ми, който се хвали навсякъде, как минали тънко, а колко пари събрали..
Ние нямахме нито един човек, който да ни е наложен от някого.. Имаше 3ма приятели на баща ми, които са семейни наши приятели и не ги възприемам като негови гости, а като мои.. Израстнала съм пред очите им
Не познавах 2ма от колегите на ММ, но той ги покани, защото са 10 човека във фирмата и щеше да е тъпо да не покани само 2ма, та си беше супер и много им се накефих, как се забавляваха.
Мразя да ходя на сватби, където не познавам булката и младоженеца, никога не бих отишла.. Дори отказахме на далечни братовчеди, докато живеехме във Варна. Трябваше да си взема 4 дни отпуск в най-силния сезон, да купувам дрехи, да харчим пари за път, хотел, подаръци.. Еми тия хора не съм ги виждала и чувала повече от 5 години.. Няма как да стане, отказахме.. Те се надяваха да им "върнем поканата" и на сватбата на братовчедка ми, тактично ни подпитаха, раздали ли сме всички покани, аз казах, че представата ни за сватбата е много по-различна от тази, на която сме в момента и правим сватба с най-близките, искаме да е сантиментално, изпипано и красиво... Те се опулиха и аз ги заминах, като продължих напред с другите
Оф, днес е петък, ама утре е работна събота.. Егати, как ми се спи, а вечер чета до 1ч.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #215 -:
март 11, 2016, 09:30:33 »
Хайде, добро утро!
Поне днес се показа слънцето и е ден само за пране
Фанииии,
много добра идея е това с тетрадката
Тази снаха не е показала, че има отношение към парите, но знае ли се следващата как ще е
. Ако ми изтърси "всичко правите за другия син" и хоп, вадя тефтера. Докато е време да се захващам, тъкмо пазя бележки и бележчици с телефони и визитки. Само дето за 5 години цените са се променили вече, пък не зная какво ще се случи, ако минем към еврото. За ангажименти към нас не ми се мисли, ама си е ясно. Сватовете го казват по всякакъв повод - имате си още един син, ние имаме само една дъщеря
. Господ си знае работата, пък и ние още от сега се замисляме с приятелите как ще се организираме.
Да се пенсионират всички и ще си спретнем един старчески дом.
Специално за софийската сватба се оказа, че и снахата е едно на мама, софиянка и не мърда от там. Първият братовчед на мъжа ми ще организира второ тържество с тамошната рода, както си е прието по оня край. Ние и деверът сме единствените, за цвят и авторитет, да докажем, че момъкът има знатни роднини
. Хихи, най- мразим да се състезавам с шопи, та ще видим.
Това розовото го пускам, защото преди известно време по моя любим 24kitchen предложиха рецепта за мъфин в чаша за 2 минути в микровълновата. Все се каня да пробвам какво ще стане, днес може да опитам.
Приятен и ползотворен ден, много се надявам да получим добри вести
12814003_933109433473543_3315070469254588059_n.jpg
(38.45 KB, 500x750 - видяно 135 пъти.)
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #216 -:
март 11, 2016, 09:37:54 »
Добро утро! Днес е денят, който съм избрала от март - дъждовен и мрачен е, ама на мен ми е щастливо някак си
Вчера, противно на очакванията ми, си прекарахме много добре
- видяхме се с приятели, ходихме на кино - гледахме Зоотрополис - препоръчвам го силно!
За избиването на пари от сватбата - ами, никога не е било на дневен ред. Когато правихме списъка, целта ни беше да поканим само хора, които са ни близки. Аз не познавам всички роднини от страна на милото, нито той от моята просто, защото животът така се е стекъл, че ни е пръснал из цяла България. Но сватбата е хубав повод да се съберем
Дори не очаквам, че от всички ще получим пари.
И едно какао от мен, че не съм по кафето:
«
Последна редакция: март 11, 2016, 09:44:25 от Bube
»
Активен
Alichka
«
Отговор #217 -:
март 11, 2016, 09:51:21 »
Добро утро!
Днес е напекло слънцето, ама така ми се спиии!!! Поне съм сама в офиса.
Свекърва, какво може да стане за 2 минути на микровълнова?! Впечатли ме - давай рецептата да пробвам. Тези дни готвих. Нали мъжо е на диета, та готвенето се изчерпва с направа на салати, печен кашкавал, омлети, варени яйца, а аз правих риба. Това беше топ сложното от всички ястия. Много хубава пъстърва стана. Бързо, лесо, точно като за след работа.
На сватба не са ни канили на далечни роднини. Ние също не сме канили далечни, защото и без тях станахме 160 човека само най-близки. Големи роди, много комшии, с които сме като семейство и си станаха
Някои отказаха, защото живят в чужбина. Приятелски семейства бяха канени, колегите на нашите не бяха - това беше тяхна преценка. Колеги на свекърите имаше. Нямах непознати хора. Специално пък за колегите на свекър ми нямаше как да не ги поканя - няколко месеца преди това даваха кръв за мен, та това е най-малкото, което изобщо мога да направя. Дори не знам кои точно са дали кръв, не искам и да знам. Просто изпитвам страхотна признателност на тях като колектив, защото се организираха много бързо.
С тия фурни ме трепете! Явно сега по ЕС стандарт има по-дълги гаранции
Тия дни придумвам кумицата да се включи в тукашния кокошкарник
Ох, стресна ме едно напомняне на телефона за частната кухна на малката! Отивам да работя
Активен
always_and_forever
«
Отговор #218 -:
март 11, 2016, 09:56:18 »
Добро утро!
Аз си направих едно фрешче и си гледам филмчето.
Фани
, благодаря за поздрава.
И на мен не ми харесва това да се кани родата до девето коляно на сватбата. Още повече пък целта да бъде събирането на пари.
Аз също не обичам да ходя на сватби, на които не познавам никой. Така си изпратих Влади сам на сватбата на негов колега миналата година.
Винаги ми е било интересно това с ергенския данък. Някой, ако има повече инфо, може да разкаже.
Свекърва
, при тебе слънце, при мене никакво.
Като стана въпрос за филми, препоръчвам "Код Лондон" и "Стая". Много ни харесаха и двата.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #219 -:
март 11, 2016, 10:04:04 »
http://trydiani.blogspot.bg/2012/03/1.html
Има и с видео, като чукнеш кексче микровълнова и излизат.
"Става дума за хората в България, които в периода между 1952-ра и 1989-та година са плащали т. нар. "ергенски данък". Това са хора, които не са се омъжили или оженили, както и семейства, които не са имали деца. Те са плащали този несправедлив данък", каза Велизар Енчев пред БГНЕС минути преди да направи своето предложение от парламентарната трибуна.
По думите му, това е била силно репресирва мярка, особено за семействата, които от една страна са нямали щастието да имат деца, а освен това са били наказани и с данък. "До 1989 година "ергенски данък" плащаха хората до 30 години, които нямат сключен граждански брак в рамките на 5%, от 30 до 35 години - 10%, а от 35 до 50 години - 15%, плюс семействата, които нямаха деца", припомни независимият депутат.
Всеки работещ, независимо на колко години е започнал, до 30 години си плащаше. Ако си женен, а нямаш деца, мисля, че беше след 25 години, пак по 5% до 30години и после прогресивно. На 105лв. инженерска заплата хич не беше малко
.
«
Последна редакция: март 11, 2016, 10:15:27 от svekarva
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #220 -:
март 11, 2016, 10:20:18 »
Добро утро
Гледам пак сватби/гости сте захванали
Излишно е да казвам, че на нашата сватба от 65 човека нямаше далечни роднини, ама ако бяхме тръгнали да каним на тати дългата рода, щяхме да сме далеч над сумата, която дадохме, парите не съм си и мислела (нито правила сметки), че ще ги избием и така и стана
То и нас никой не ни е канил на разни втори и трети братовчеди/лели и тн, освен тази априлската във Враца, дето ще ходим, но тези са си познати, гостуваме си с младоженците и родителите им, бяха и на нашата сватба
Това с тетрадката ме уби
Баба (на тати) ако направи такава тетрадка, 80% ще е с разходи за едната ѝ дъщеря, другите 20 по малко за тати и по-малката сестра
Петък е, а утре няма да работим!
Активен
Alichka
«
Отговор #221 -:
март 11, 2016, 10:38:43 »
Цитат на: Feribotka в март 11, 2016, 10:20:18
Петък е, а утре няма да работим!
Завидях ти!
Аз ще работя, ама още не се знае от колко, камоли до колко. Моят шеф е нагласил 1000 неща като за уж почивен ден. Искал да свърши всичко, когато не му звънели клиенти. Едва ли
Мъжо почиват по правило - на тях им дърпат такива дни от отпуските.
Тия тефтери трябва да са по-ценни от свещени книги даже. Страшна работа са това родителите, ей!
Майка се е омъжила на 25 и на 26 ме е родила. затова казвам, че е плащала няколко месеца. По нейно виждане не били много пари, ама като за начало са живели в баба и дядо. Малко преди да се родя са се преместили. Дядо ми има заслугата за тяхното жилище. После му се отдало възможност да купи ведомственото, в което са жилели с баба, и е подписал документ, че няма друго жилище. Бил е готов да се разведе с баба ми (на документи). Играч голям беше - страхотен търговски нюх имаше и знаеше какви вратички да използва.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #222 -:
март 11, 2016, 10:42:33 »
Добро утро!
Ние днес даваме старт на маратона-да видим дали ще оцелеем,а за капак аз утре съм на интервю за работа-дано си заслужава.
Обратно на това,което си мислех на мен никой не ми се е налагал кого да каня. От възрастните са само лелите,чичовци и вуйчовци. От родата са само мои и на ММ първи братовчеди и 4 броя мои втори братовчедки, които са на моята възраст и поддържаме контакт. Няма как да каня до 9то коляно, нито пък гледам да връщам покани на сватби, на които сме били канени. Баща ми по груби (баба ми е имала 6 братя и сестри,а дядо-7) сметки има 26ма ПЪРВИ братовчеди.Почти всички имат по 2 деца като голяма част от тях са женени-е няма как да стане.Само тази сметка излязоха 100,без страната на майка ми и без младоженската страна. Честно казано предпочитаме за подарък пари,защото в този апартамент всичко си имаме,само място вече не. Нямам къде да складирам тенджери,тави,одеяла и всякакви други неща. Сватбата ни е бюджетна,с близки хора, предполагам,че ще се покрият част от разходите,но не съм канила някого с идеята,че ще ми даде много пари и ще си изкарам. Не ми харесва идеята и да се тегли заем,за да се нахранят и напоят хората особено като начало на едно ново семейство.
Майка ми също си има тетрадка с разходите по бала ми,по бригадата,сигурна съм,че и сега ще впише,въпреки че съм едно дете,но тя си е счетоводителка и си й е в кръвта. Пише го като информация кое колко е струвало за след време. Баба ми,която има хубава пенсия също има тетрадка пише на коя от двете си дъщери какво е дала и в края на годината,ако има различия изравнява.
Айде,че люляка ми замириса
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #223 -:
март 11, 2016, 11:15:42 »
Обожавам миризмата на люляк...
И зюмбюл обичам, но ми става зле и получавам задух от него.. Та, само по снимки го гледам
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #224 -:
март 11, 2016, 11:26:59 »
Добро утро!
Аз ще се включа, за да ви скандализирам с един ред и порядки.
Имам познати, при това жената е българка, мъжът швейцарец, които имат къща на два етажа и нещо като таванско студио с отделен вход и всичко самостоятелно, предвидено да се дава под наем. Така и беше няколко години.
Сега голямата им дъщеря, която е на 18 иска да живее самостоятелно, го е наела като плаща наем, който е около 80% от пазарния, на който биха го дали свободно.
Също така от парите, които получаваше за стажовете си, им изплати парите, които те са дали за нейното средно образование, защото беше в частно училище.
Това съвсем не е фрапиращ случай за платежните отношения родители-деца, даже са много блед пример.
Има паралелен свят/усмихнато човече/
П.П Не плачете толкова за съботния работен ден, нали все пак имаше дълга почивка/намигащо човече/
Моето мнение е, че тези отработвани дни са с ефективност около 30% спрямо нормалните такива.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...