Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 14:37:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
62
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ (Прочетена 226502 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ
«
Отговор #90 -:
януари 06, 2016, 10:11:21 »
Честит ти именник! Да ти е жив и здрав! А пък у наше село /в града де/ имаме 2 реки тамън, а хвърлят кръста в шадравана пред общината. Много ми е
абе no comment!
Пък Тинче, да знаеш гледала съм ти репортажа по БНТ една сутрин. Хубава е и статията, но репортажа ме грабна. Едтествено тогава не знаех, че става въпрос за момиче от форума. Ти беше нали? Същата история, същите имена?
Благодаря за Бобо. Мисля, че е точно както Свеки каза, защото Бобо вероятно е куче. Е пак по-добре от Филип кара Ферари. Филип вози Фани във Ферари.
Ние имаме 50 т. от състезанието по роден край, а сертификата е абе ще ви го снимам някой път. Трябва да го ламинирам, че да не го съсипем. А има още и по математика такова същото и по английски. Иска да ходи на математика и аз не я насилвам за английския, когато и потрябва ще го научи тя. Знам, че ако иде и там ще се справи, обаче няма да я насилвам за да не го намрази. Ако и на математика има 50 т. има право да се яви на финалното състезание в края на учебната година, което ще е като Изпита на Рада от Под Игото, хиххихи
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #91 -:
януари 06, 2016, 10:40:32 »
Нали преди време намерих учебниците на големия, а той учеше по Сендовския метод, та си припомних как ги учеха тогава да разсъждават:
Най- важно в изречението е действието и търсим думата, която го описва- в случая "лае". После търсим кой върши действието - бръмбарът не лае, значи е някой друг - кучето лае и то се казва Бобо. После търсим към кого е насочено действието, къде се извършва действието .....
Хихи, те на всичко правеха алгоритъм и чертаеха схеми. Кой знае дали това е най- доброто, ако си творчески настроена личност или имаш толкова рядко срещаното нестандартно мислене, но на моето дете пасваше идеално. Жалко, че беше само до 3-ти клас и после го прекратиха поради липса на средства след Промяната.
. Да знаете как бързо смяташе умножение и деление по двоичен код
Активен
always_and_forever
«
Отговор #92 -:
януари 06, 2016, 10:56:06 »
Здравейте, много сте бъбриви днес.
Тук вали дъжд и предполагам, че навън е като ледена пързалка.
Тинче
, много интересна статия. Беше ми любопитно и да ви чуя.
Тони
, аз засега мързелувам. Гледам сериала, ровя се в нета, готвя, чистя, чета. Времето ми минава доста бързо. Определено писва еднообразието, било то на работа или вкъщи. Понякога е и изнервящо и започваш да си мислиш глупости. Предпочитам го сега в това време, вместо да ходя да мръзна и да се пързалям по улиците. Не, че на този етап имам друг избор, освен да съм си в нас.
Али
, честит празник на свекър ти! Да е жив и здрав!
И моята баба днес празнува имен ден. Чувствайте се почерпени.
Аз пък още не успявам да проверя осигуровките с ПИК-а.
24ч ли трябва да минат, за да е активен?
Най-интересното е, че ми изписква: Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код, а няма къде да бъркам.
«
Последна редакция: януари 06, 2016, 10:57:57 от always_and_forever
»
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #93 -:
януари 06, 2016, 11:04:32 »
Добро утро
Моята работа по принцип не е тежка, имало моменти, когато ме е натоварвала психически, но децата вече са по-големи и съобразителни. Моите задължения са да сготвя и да помогна с домашните, но решавам и други въпроси като пазаруване за къщата, ходене на фризьор, лекар понякога, подреждане (в четвъртък, когато чистачката не идва) и всякакви занимания с децата, те от майка си искат само пари. Винаги мога да си полегна ако се изморя. Понякога се изморявам повече, ако съм готвила сутринта у нас и после и за тях. Това, че отивам на работа на обед е супер, кофти е, че понякога си тръгвам към 19:30-20ч и се прибирам късно в къщи, особено сега в 9 без нещо ще заледено и гадно, ама за другите хора това е сутрин.
Аз сега си бях почти 20 дена в къщи и си ми е супер - наспивам се, готвя си, курабийки правих, разходя се до мола да напазарувам малко ако трябва, на лаптопа си стоя, всичко ми е подредено и си чета за бебето, което ми е най-голямо удоволствие. Елементарни неща, но сега съм по-бавна от преди. Въобще не ми е скучно. А и ММ се прибира към 16:30-17ч от работа
. А и аз и да съм болничен, пак мога да ходя на работа, отвреме на време
Но и сега не е проблем, ако не ми се ходи някой ден, да си остана у нас.
А най-добре е, когато шефката я няма и съм цяла седмица там - не пътувам, готвя веднъж и имам разнообразие. Ама тоя месец бабата ще ме прецака.
Наде, честито повишение, че и аз забравих
Бобо сте го решили вече
И честит празник!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #94 -:
януари 06, 2016, 11:08:31 »
Имаше май някакво значение при изписването на ЕГН-то, дали си на кирилица или латиница.
Кодът го пишех на уордски файл и тогава го копирах...И аз се мотках доста, докато успея с някои варианти. Освен това и самият сайт на НОИ създава проблеми и май трябва да го отваряш през експлорера...
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #95 -:
януари 06, 2016, 11:09:21 »
Фани, не са ни казвали нищо за репортаж по БНТ, само за БНР. Кога си го гледала, че ми стана любопитно, може би е било голямо съвпадение и е за друга двойка
Преди като не работех и не правех нищо съществено по цял ден само давах зор да започвам работа, а сега дай ми пак да мързелувам, угодия никога няма при мене
Но да ви кажа и с нищоправенето се свиква, като мине малко време ще спре да ви изнервя
Али, и аз винаги съм се чудела защо училището трябва да започва в ранни зори. Аз принципно не съм и morning person, та ми се е случвало да си взимам бележки не за да пропусна някое контролно или изпитване, а просто да се наспя.
Честито на всички именници - роднини
Активен
Alichka
«
Отговор #96 -:
януари 06, 2016, 11:13:18 »
Миме, спазвай малки и големи букви. Не помня колко точно време трябва да мине. Аз си взех кода преди доста години. Пандето май питаше за кодовете. Сигурна съм, че бяха различни, но мисля, че свързаха системите, за да се ползва само един код. Пробвай
Свекърва, то може да не е само от липса на пари. Забелязала съм стремежа да не се учат децата как да разсъждават, а да повтарят от учебниците. Въртят-сучат все към назубряне вървят нещата и с тестове, и с писане на теми... Аз например никога не съм писала преразказ с елементи на разсъждение. Бяха го отменили като форма за мен. Виж, разсъждавали сме по картини на художници например. Ама това го виждам повече като обогатяване на езика, а не как да мислиш логично. За кандидат-студентски изпити пък да не говорим! В Благоевград караха по "стария" речник на изпитите за езикова култура по мое време, а на други места - по "новия" речник. Получаваше се
с дублетните форми и разни отменени думи като "полиелей" и сегашното "полилей", полуслято и слято писане и тн. В тази връзка очакванията ми за СУ бяха разбити на пух и прах
Аз се изумявам моите родители как помнят неща, които грам не им влизат в работата. При нас имаше една система дето беше на приливи и отливи. Само експерименти правеха. Нищо не помня от физика и химия
Даже тези дни играх на нещо като "Стани богат" и като ме забиха на едни въпроси за закони на този и онзи физик, пък и кой по ред били, пък колко ъгъла имало нам-си-какъв-стен... Срам, срам за общата култура
Хахаха, въпросът с Бобо е решен, ама още не е сигурно дали е куче или друго лаещо
Да не ми е скучно, отивам да извъртя една сушилня и куп други домакински задачки, дето никога не свършват
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #97 -:
януари 06, 2016, 11:15:14 »
Здравейте и честит празник!
Има разлика в двата кода на НОИ и НАП. С този на НАП не може да проверяваш всичко в НОИ. ПРимерно, точно за болничните не може. Аз още се помотквам и не съм си вадила ПИК за НОИ, а никой не ми е изпращал по пощата такъв. Другата седмица може и да се разходя...
Аз за моите нокти използвам само заздравителя на Microcell 2000 с двуфазния лакочестител без ацетон. По-скъп е от другите, но определно ми е най-добрата инвестиция в козметика. Чакам да ми привърши я заздравител, я лакочестител, за да си поръчам и масло за кожичките.
Али, да ви е жив и здрав именника!
Тони, малко е скучно вкъщи, особено първите 2 седмици след активна работа, но не бих си сменила спокойствието с работа точно сега. Щом за месец лежане имам подобрение и спря пристягането на корема вечер, намалиха ми и лекарствата малко. Работата няма да избяга, а не са много работодателите, които имат мисъл за служителите си. Аз се уверих за пореден път, че трябва да съм 100% егоист в момента, но няма да ви товаря с тъпизмите на тоя и оня.
В момента си запълвам доста добре времето- малко домакинска работа, правя си списък с необходимите вещи за бебето (в интернет има бая, но се убеждавам, че голяма част от вещите могат да се пропуснат, а други не са добавени), следя дали има намаления на нещата,които съм харесала, обменям опит с други бремнни и майки (който за мен е безценен в момента!)...изобщо, винаги имам какво да правя.
Миме, от НАП ми изпратиха имейл, когато ми издадоха кода. Виж дали не трябва да активираш нещо или пък да има парола там?
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #98 -:
януари 06, 2016, 11:27:03 »
Уж един ден само не влизах, а пак 100 страници тцтцтц
Моя мъник окончателно не иска да бъде гушкан преди да заспи
нещо което хем ме радва хем ми става криво че вече не му трябвам
... Е пак си ме търси през деня, но заспиването рита бута иска да си го оставя в леглото и да си спи. Записах го на кухня и от понеделник ще папа вече кухня, че с тея пюрета финансово не издържахме...
Да ви кажа ПИК не съм вадила,не ми трябва много много...сега трябва да ходя да сменам адреса за да може евентуално да чакаме да се вредим за ясла... Това е безумно! Като всичко в БГ го правят така че да се откажеш...
За ноктите - моите бяха адски зле след цялото чистене,единствено гел лак заздравител втвърдител на Титания спасява положението - препоръчвам с две ръце
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #99 -:
януари 06, 2016, 11:33:39 »
Миленка
, според мен е готино да яде кухня, а не тъпите пюрета.. Как ги мразя, не знам как ще ги давам на детето си
Без кола съм, че Илиян е с нея тази седмица, но другата седмица съм първа писта за виждането
?
ЕДИТ: Днес ще пускам на свекито един календар на Пчела, много искала
и реших да сложа, тефтери, химикали, запалки.. Кекс, меденки и кокоски, че Пчела сме били известни в Силистра и всички й казвали, какви меденки имало, а тя не била яла..
ООООбаче, един приятел на Илиян ми писа, че всички пътища били затворени.. Еконт сигурно няма да ми вземат пратката
«
Последна редакция: януари 06, 2016, 11:38:37 от alexandrova_90
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #100 -:
януари 06, 2016, 11:36:37 »
Справих се с кода. В мен е била грешката, защото не съм сменила езика.
НО да си призная нищо не разбрах. Излиза ми една таблица по години и месеци, като в червено е отбелязано времето, в което няма данни за осигуряване, а в зелено това, в които има. Тази "информация" е представена най-общо, без някъде да пише например имате еди колко си месеца и дни ОБЩО. Съмнявам се месеците, в които сме работили на морето да са пълни.
И освен това си мислех, че ще мога да добия представа на какви пари сме осигурявани, амаа няма, братче.
Чувствам се малко малоумна, че с един сайт не мога да се справя.
Нат
, с това пристягане на корема ме подсети нещо важно, което исках да питам, но ще пиша в другата тема.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #101 -:
януари 06, 2016, 11:58:31 »
Нат,
знам аз, че е належащо при вас.. Интересно ми е наистина.. Сигурна съм, че и аз ще си намирам какво да правя, няма как..
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
януари 06, 2016, 12:19:25 »
Миме
, аз мисля, че стажа не е толкова подробен по дни и часове, както си мислим - до месец прекъсване от работа не прекъсва стажа, та може и тия месеци от морето именно за това да са описани по този начин.
Активен
Feribotka
«
Отговор #103 -:
януари 06, 2016, 12:21:33 »
От всичко изписано се сетих само -
Нат
, после да ни го покажеш и на нас този списък
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #104 -:
януари 06, 2016, 12:32:08 »
Тони, аз не го казвам просто така това за почивката. В момента както ми пречи корема, не мога да си помисля да седя седнала дълго време. Първо, че няма да спре да бушува, второ,че си е болезнено и натоварващо за гърба и кръста, краката ти висят цял ден надолу и отичат повече. Ако има малко движение- ок, но цял ден зад бюро-не. Както мислех да си работя до февруари, така сега не виждам как бих могла да издържа. А не съм с голям корем...
Фери, ще ви го кача,напомни ме по-натам пак. Тъкмо ще съм го редактирала окончателно и ще имам поглед дали наистина всичко изброено е наложително. Аз го правя като таблица по категории, описвам си артикула, марката, цена и брой. Накрая ще сложа една формула да ми сметне всичко общо.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...