Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 17:45:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 65   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема (говорилня) - Ноември  (Прочетена 215492 пъти)

alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #615 -: ноември 19, 2015, 10:59:43 »

Фери, за София 300лв. наем е прекалено малко за хубав апартамент в близост до метро.. Говори ми на мен.. Дето 4 мои приятелки се преместиха с гаджетата си от Варна след нас и ходех с тях по огледи..  Wink

В центъра пък е много гадно да живееш според мен.. Като се сетя с паркирането и постоянния шум  girl_impossible Въпреки, че има чудни апартаменти.. с висооооооки тавани.. стари.. Моя приятелка живее в такъв на Витошка.. Еми красиво е..  butterfly Ама не е за всеки, аз не бих издържала..

Иначе и в Люлин вече ми е приятно.. Има толкова удобства.. Преди бях много скептична.. И за Овча Купел и за Люлин.. И Надежда.. Само Обеля не мога да харесам още  nea  pardon

Скай, на какъв етап сте от къщата? Изпуснала съм нещо.. историята  blush
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #616 -: ноември 19, 2015, 11:13:32 »

Добър ден smile
Аз се чудя какво да купим на бебето.Иска ми се да е нещо хубаво ,а не само дрешка,че нали ще от чичото и стринката,ама не знам какво имат и нямат,а комуникацията ни е сложна,та...ще го мисля.
За наеми не съм компетентна-не сме живели никога под наем.До 11-год живеехме при баба и дядо,защото като съм се родила татко е останал без работа и се е наложило той да ме гледа,а майка да се върне на нейната,за да имат по-висок доход.Купиха апартамента изцяло с кредити и с ипотека на купения и на този на баба и дядо.Аз бях на достатъчно голяма възраст и разбирах всичко,но съм горда,че те се справиха и оценявам,че аз не съм била лишена от нищо и в същото време си изплатиха заемите и сега си е техен апартамента. Даже от студентски квартири нищо не съм разбрала,имах стая в студентски град първата година,хем в ремонтиран блок,ама ходех само в неделя,че вече ходехме с ММ. Той тогава се бъзикаше да се пренесе при мен,че плащах 30лв,а стаята си беше новичка,топличка,ама портиерката беше цербер,та много и не идваше на гости.Иначе ние сме близо до Кербала хаха,но не съвсем,тук си имаме метадонова клиника наблизо,та те са ми проблема.Иначе пък всичко ни е близко и като съм с ММ и по нощите след бар(това какво беше вече не помня много) си се връщаме пеша,не сме имали проблеми. В Пловдив сме в стар квартал и съм свикнала да има къщи,дворчета,да нямаме цигани,ама тука като минем покрай някои квартали с много блокове еднакви и казвам,че не знам дали ще мога да живея така.
За НГ-вчера платили капарото нашите приятели.Аз мразя така в последния момент,ама тая година така стана.Първо че ни е много строго финансовото ограничение,второ,че те са малко претенциозни и не харесваха каквото предложихме,накрая не че не е подобно,ама...Аз се бях примирила,че ще сме в София или Пловдив,ама ще сме в Банско.За мен е без значение,аз не съм от тия емоционалните дето държат да са във вихъра на купона така или иначе.
ЕДИТ: Да е честит празника на Фери,да сте все така нахилени и обичащи се както на сватбата smile
« Последна редакция: ноември 19, 2015, 11:16:10 от addicted_to_u » Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #617 -: ноември 19, 2015, 11:22:38 »

Благодаря на всички  give_rose

Ами какво да ви кажа...спирам по темата с наемите, защото наистина не съм се сблъсквала и не мога да кажа ссъс сигурност нищо smile Иначе нашите 10 години са били на квартири с две малки деца, ммама през това време и учеше, тати все беше някъде (като и сега, заради работата му), предимно в Чужбина...добре, че ние сме били повече при баба и дядо преди да започнем училище и не сме усетили толкова, но само те си знаят какво им е било  nea После си взеха апртамент, доста дълго го изплащаха, ама живи и здрави, вече всичко е пито-платено и така  smile

В центъра бих живяла с удоволствие някъде около Иван Асен  heart В почивките се разхождаме с Боби, има повече от прекрасни къщички, за жалост, повечето опустели  nea

Рони, аз на малки деца/бебета винаги им купувам одеялца от тия мекичките бебешките, много ги харесвам и майките винаги много се радват  smile
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #618 -: ноември 19, 2015, 11:28:54 »

Аз бих попитала от какво имат нужда.. В едните случаи се подаравят само дрехи и бебето е препълнено от дрешки, които няма как да износи, а няма други важни неща.. В други пък нямат нито една дрешка  funnytooth  Ако няма да е отбий номер подарък, както във вашия случай, по-добре ги попитайте,   good
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #619 -: ноември 19, 2015, 11:33:43 »

Миме, надявам се да не си разсърди нещо. Просто в момента много ме вълнува въпросът с квартирите. За това попитах къде са.
 За Враца, няма спор, че е по-добре да се купи. Нашият във Враца го оцениха в лева, толкова, колкото е стойността на този в Люлин в евро. А този във Враца е по нов, не на последен етаж и с таван, еднакви са иначе.

Къщи в София ми харесват в Редута, макар, че няма много транспорт, но е доста близо до центъра. Симеонова и Драгалевци са ужас - ужасна инфраструктура и в момента е 2 и половина там няма слънце и е с 10 градуса по-студено от центъра.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #620 -: ноември 19, 2015, 11:37:24 »

В Драгалевци има и къщи без канализация, които струват майка си и баща си  funnytooth

Без сръдни, нали имаме различни мнения, свободно можем да ги изказваме и оспорваме.. Смисълът да се съгласяваме с всяко нещо е нулев.. Може моята гледна точка да е грешна и изказването на чуждото мнение да ме светне, че съм куку  funnytooth
« Последна редакция: ноември 19, 2015, 11:41:39 от alexandrova_90 » Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #621 -: ноември 19, 2015, 11:43:11 »

Хаха ние сме в Драгалевци...да си ви кажа студеничко е, ама пък за слънцето не съм съгласна...в повечето случаи като излезем е слънчево и като слезем в центъра е мрак huhhuh.gif Иначе ако не бяхме на главния път и нямаше канализация директно щеше да заминава...не мога да се занимавам със септични ями цял живот и да си троша колата  blush Ужасно скъпи са къщите там, само заради едното име  girl_impossible Не искам и да ви обяснявам за пътуването без кола...тва метро до Хладилника ще е най-чаканото от мен  pardon
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #622 -: ноември 19, 2015, 11:52:43 »

Такаааа....
Ей ме и мен от Лидл. Хубаво, че Фани купи влакчето, в нашия магазин нямаше. От другите влакчета, дето се водят 3Д пълно, но от тези - не. Даже с една майка ни вкараха в склада да гледаме. Иначе моите покупки ги направих и имам 4точки. Ако някой иска, давам ги.
Рони, тъкмо за бебето да ти предложа да му купите от тези дървени играчки, макар и за след годинка. Те сега всичко са предвидили, пък и поводи ще ви се съберат доста, че и за Коледа трябва да мислите. Wink
Бащината ми къща е с двор, в центъра, живели сме по квартири, социалистически блок на 9 етажа, сега сме в ново строителство до голям парк, в съседство с богати роми. Къщата с двор е само за богати хора, трудно се поддържа от едно семейство и без слугиня, та никакви мераци вече нямам за такава.
Хич и не вярвам за цените на квартирите, уловки хиляди, а и хората рядко казват как точно стоят нещата и дали наистина плащат такава сума Wink.
Със роми отдавна съм свикнала и нямам кой знае какви оплаквания. Съседските кучета обаче ги лаят, а моята хубавица почва да съска, ако усети някого по улицата. До скоро имахме интернет зала във входа и беше мор за животните, сега е спокойно Wink. Паркът ни е разкошен, с люлки и с достатъчно  Aviator - аромати. На 200м. има автобусни спирки, а около нас са Кауфланд, Била и Лидл, та поне още няколко години ще сме тук. А, имам си парцел в Централни Гробища, съвсем на хубаво място, до английските войници, та съм уредена от всейде Wink
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #623 -: ноември 19, 2015, 11:54:15 »

Аз да си призная, това със слънцето въобще не бих го отчела като фактор.. Харесва ми да съм близо до планината.. И във Враца къщата ни е директно под Балакана.. Обаче това с колата е наистина проблем..

Онзи ден бяхме в Банкяяяя и да ви кажа там какви баири са  girl_impossible girl_impossible girl_impossible Нито пеша, нито с кола бих била способна през зимата да се докопам до цивилизацията  funnytooth Никога не бях ходила и ..  shok

Едит: Свекърва.. с парцела в гробището ме утрепа.. Пак си ти  funnytooth
« Последна редакция: ноември 19, 2015, 11:56:16 от alexandrova_90 » Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #624 -: ноември 19, 2015, 12:01:15 »

Скай, много хубаво, че ще си имате къща. Това може би е мечта на почти всяко семейтво. Чакат те големи вълнения при обзавеждането. smile
Хубавото при вас е, че сте успели да отделите средства за къщата, макар че сте плащали наем. Трудно се постига това. Браво на вас. Wink

Рони, заложи на нещо сигурно, щом ви е трудна комуникацията. Дрешки, одеалце, както е предложила Фери, детски спален комплект, играчка, бебешки албум и т.н.

Панди, ама няма какво да съм се разсърила. kiss2
Всеки си пише каквото си иска и не е длъжен да вярва и да се съгласява с друг.Wink
Аз от личен опит не мога да говоря, защото на квартира съм била само в Свищов. Във Враца изобщо нямам намерение да бъда, защото за мен е безсмислено. Ако живеех в София, обаче не знам дали щях да имам друг избор в момента. Там говоря само от опита на кумовете ни, които преди месец се сблъскаха отново с преместване в тая въпросна квартира за 250 лв. Искаха да изтеглят кредит за купуване на жилище, който нямаше да бъде по-малък от 100 бона, но го отложиха малко във времето, защото и двамата смениха работата и освен това спешно ги накараха да сменят и квартирата.

Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #625 -: ноември 19, 2015, 12:08:39 »

Завиждам за къщата... smile

Тони нали е памучна, та му купих хубава памучна възглавница с мемори пяна той отдавна иска... Предполагам той ще ме изведе в последния момент хаха както винаги
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #626 -: ноември 19, 2015, 12:11:28 »

Миленка, браво... Одобрявам  funnytooth  blum
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #627 -: ноември 19, 2015, 12:19:51 »

Такаааа....
Ей ме и мен от Лидл. Хубаво, че Фани купи влакчето, в нашия магазин нямаше. От другите влакчета, дето се водят 3Д пълно, но от тези - не. Даже с една майка ни вкараха в склада да гледаме. Иначе моите покупки ги направих и имам 4точки. Ако някой иска, давам ги.
Свекс, зех си и аз книга, ако не се намери мераклийка друга от форума ще ти ги искам, че майка много й се точи жената, пък не пазарува от там и трудно ще събере.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #628 -: ноември 19, 2015, 12:28:11 »

Аз не съм разказвала за къщата, та няма как да си проследила каквото и да е хаха

Етап - днес НАЙ- НАКРАЯ дойдоха да започнат покрива. Чакаме ги поне едно 3 месеца...

И у наше село няма канализация, ама и в Малинова долина има места без такава, та не ми пука грам. Пък и Фандъкова обеща ако я изберат, до 2020 най- късно да имаме канализация (то проект има от много години, ама някой трябва да го изпълни...), та сега ще чакаме да видим дали ще стигнат до нас :-)
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #629 -: ноември 19, 2015, 12:33:08 »

Къде е къщата, Скай?
Активен
Страници: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 65   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: