Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 19:48:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
61
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето! (Прочетена 218477 пъти)
ratatui
Баш Майстор
Re:Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
«
Отговор #255 -:
юни 05, 2015, 16:11:28 »
Мария, кюретаж се прави, за да се изчисти лигавицата на матката принудително. На майка ми преди месец й правиха, защото имаше силни болки и беше много удебелена. Аз лично бих се консултирала с още един лекар преди да предприема каквито и да е действия, а щом е била доволна от този в София, ако имате възможност по-добре и с него да се види, да чуе и неговото мнение и да прецени.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #256 -:
юни 05, 2015, 16:22:13 »
Вьобще се чудя как кюретажьт би й помогнал по някакьв начин
Ама не сьм компетентно лице.
Дано се оправи по лек начин и се окаже нещо несериозно.
Честито на Фани супер кьсмет, браво
Успях да видя тия как се целунаха за край на филма и все пка нищо още не сьм написала вьобще. Нито ред. Ама пьк измих чекмеджетата на бебето. Наредих нещата, напьлни ми се душата колко са сладки
Поизпрахме някои антични дрешки за тафра… Доста бодите и жилетки сьм имала. Бодитата ги имам всичките, които ми искат в родилното
Много е яко да чакаш бебе
(ама ако може да правиш само това е още по-яко)
Чери, бутониерата я намирам за оригинална
Бурканчето ми стои незавьршено… някак не ми се врьзва така изписаната цифра, но пьк и нямам по-добро предложение, така че нямам право да критикувам.
И аз се потресох от свекьрвата на Рататуй, но вече бях чувала за нея. Горките вие двете просто
Моята пьк свекьрва ми даде 50е да си купя пижама, защото ходихме двете, но нямаше това, което искам. Пьк после реших и й казах де, че ще карам на тениски, били те и стари, а пьк с парите ще купя две боди-рокли на бебето, че са ми много на мерак.
«
Последна редакция: юни 05, 2015, 16:23:54 от inaxastra
»
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #257 -:
юни 05, 2015, 16:43:15 »
Миме, мама беше в подобно състояние преди няколко години. И понеже има и други проблеми, едвм слезе по стълбите до линейката. Вкараха я за спешен кюретаж, защото не можеха да спрат кръвоизлива. После пуснаха биопсии, оказа се,че всичко е наред (по нейни думи, не ми даде да й чета епикризата), но се оказа,че има други проблеми и в крайна сметка отстраниха матката. Но сега е жива и здрава. Надявам се и твоята мама да е добре.
Ооо, момичета, това е само ПЪРВОТО му ергенско. Гласи се и ВТОРО в Русе. 2 дни преди сватбата.
Просто...идиоти. Няма да се ядосвам, пък.
Чери, сладка е бутониерата. Заприлича ми на ключе. Бурканчето също е готино. Аз бих сложила една LED свещичка вътре с малко канап за пълнеж.
Инче, да качиш снимки на рокличките
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #258 -:
юни 05, 2015, 16:49:05 »
Рататуй
, Това й казвам и аз, че е по-добре да се свърже с другият лекар, поне да чуе и неговото мнение. Няма да оставим нещата така.
Ина
, и аз не знам как би помогнало това, но аз съм още по-малко компетентна. Общо взето като се направи това, щели да изследват от къде идва проблемът.
И аз обичам да гледам бебешки дрешки.
Нат
, до колкото разбрах тя няма кръвоизлив, а по-скоро нерегулирано течение, но от по-продължително време. Добре, че твоята майка се е възстановила. :)ю
Наистина не се ядосвай, защото с такива хора на глава не можеш да излезеш. Свиркай си и бъди спокойна.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #259 -:
юни 05, 2015, 16:57:59 »
Е как така ще разберат откьде ида проблема? Това е просто механично изстьргване на матката, не е метод на диагностика
Непременно да тьрси второ мнение.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #260 -:
юни 05, 2015, 17:00:21 »
Така не знам коя е лекарката, но майка ми от толкова добРи гинеколози във Враца стигна до отстраняване на матката на 43г.
И пак добре, чя преди няколко месеца я доведох при моя гинеколог, за да се отстрани проблема, макар и да се наложи премахване на матката, но можеше да е много по-Зле. Единственото обяснени за кюртажа е, ако иска да отстрани наслагвания с цел биопсия. Казват ли й много ли са и каква е големината на миомните възли?? Има вариант да се отстранят без премахванв на матката, ако са големи никакви билки и лекарства няма да помогнат.. Майка ми от глупост като са й ги открили и са били малки е послушала лекарката и е взела някакяи билки, и уж са се разбрали да ги наглеждат, те са просължили да растат и започна да й идва по 2 пъти в месеца, да й е много обилен цикъла.. Та се стигна до моя лекар, ама беше късно!!!! Не е фатално, че й отстраниха матката, но можеше да се реагира далеч по-бързо и адекватно ако във Враца имаше един читав гинеколог!!!! Съветвам те да хванеш майка ти за ръка и да я заведеш в Плевен, където са най-добрите гинеколози в България, за да не чакате и да се стига до операцио и тн.. Радостното в случая на мама беше, че поне се размина само с отсррааняване на матка, а не беше прерастнало в по-лошото...
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #261 -:
юни 05, 2015, 17:04:45 »
Сори, ама пиша от телефона и много се ядосах като видях.. Вече знам за поне 6-7 жени на годините на майка ми, които са с миоми и тия скапани лекари във Враца оставят да си стоят така и предприемат въЗможно нак-тъпите мерки, за да св стигнв до отстраняване на матка, яйчници и тн, защото така вземат двойно повече пари! Никой не му пука, че е 100пъти по-фолям стрес за организмма и може да се стигне до рак! Аууу яд ме е!!!!!!
Активен
always_and_forever
«
Отговор #262 -:
юни 05, 2015, 17:07:47 »
Ина
, и аз колкото и да не разбирам се зачудих какво ще се установи по този начин.
Тони
, ама не си й казвали да има миомни възли.
Напротив, казала е, че на видеозона не се виждало да има нещо. Чух се с нея и в понеделник ще се свърже с гинеколога от София, при който ходи и миналия път. Ще се допита и до друг лекар.
Радвам се, че майка ти вече е добре.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #263 -:
юни 05, 2015, 17:14:37 »
На мама й бяха казали миомни възли, мънички няма проблвм
прочетох, че и на майка ти са й казали кисти и миомни възли? Защо ще правят кюртаж, ако няма нищо, какво ще стържат.. Обърках се нещо, ще чета после като пристигнем, че явно не съм видяла нещо от тела
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #264 -:
юни 05, 2015, 18:27:16 »
Кюретажа не е метод за диагностика, но след това изследват съдържанието. С майка чакахме десед напрегнати дни какво ще излезне като резултат. Задължетелно потърсете още някое мнение, стискам палци и дано всичко да бъде наред!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #265 -:
юни 05, 2015, 18:53:04 »
Да, определено да искат и второ мнение, че и трето. Майка ми е с миомни възли от много време и имаше кръвоизливи много тежки и й правиха кюретаж не помня колко пъти, от некадърност на лекари аман
нищо не са й махали, като влезе в менопаузата се оправиха нещата. Аз също имам 1-2 възела, засега не ми пречат малки са, ще видим по-нататък
Възли или не стискам палци да се оправят и при вас нещата!!!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #266 -:
юни 06, 2015, 08:10:29 »
Момичета, това се прави при продължително кървене - кюретаж! Материалът после задължително се дава за биопсия и едва тогава се предприемат мерки за продължаващо лечение. Съгласна съм обаче, че трябва второ мнение, при положение, че няма доверие на този. Стискам палци резултатите да са добри
.
Малко ми е чудно, че поемате изцяло лечението на родителите си в свои ръце. Аз казах на моите деца чак при свършен факт, когато и датата за операцията ми беше планирана. Спестих им притесненията по чакането на резултатите. В крайна сметка, отстрани работата винаги изглежда по- ужасна, отколкото е за самия човек.
Хехе, зачекне ли се тема снахи - свекърви и роднини, сигурна работа са 200 страници
. Не се притеснявайте, чувствата са взаимни
. Вие се тровите, ама и те се тровят...
Сега с жената на брат ми се разбираме повече от добре /да чукна на дърво/, но около сватбата им имаше много интересна случка
. Нашите деца по някаква традиция щяха да са шафери. Обаче големият вече беше в чужбина и всички знаеха кога му свършва семестърът и кога му е полетът към България. Стана ми много мъчно, когато съобщиха, че датата на сватбата им е седмица преди това, ама реших, че имат основателна причина. В деня на сватбата, когато помагахме двете с кумата на булката да се напъха в тоалетната заради обръчите, разбрах каква е работата - датата била съобразена с циклите на булката и кумата. Обаче, на едната и закъсняло, на другата и избързало и двете "цъфнали" предишния ден. Хехе, излиза, че големият син не е бил шафер само заради циклите на двете моми
. Голям смях, погледнато така, законът на Мърфи действа безотказно.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #267 -:
юни 06, 2015, 08:37:50 »
Добро утро!
Рататуй
, точно това разбрахме и ние, след като са й казали кюртаж - че ще се изследва съдържанието.
Благодаря ви за подкрепата!
Фани
Свекърва
, аз не съм взела лечението на майка ми в свои ръце.
Просто се притеснявам за нея, което си мисля, че е нормално. Все пак бях с нея за подкрепа. Споделих тук, защото съм сигурна, че винаги се намира някой със съвет, какъвто ни трябва сега. Съжалявам, ако не се е разбрало правилно.
Да си похваля града
вчера беше откриването на най-големият парк във Враца. Ето едно клипче, може да видите красивите ни пеещи фонтани. Някъде към 7-та минута започва "Притури се планината " и зарята, която на живо беше много красива.
https://www.youtube.com/watch?v=cWhKxda18Xk
И една снимка
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #268 -:
юни 06, 2015, 09:08:23 »
Здравейте,
Майка ми и тя имаше такива проблеми преди 5-6 години. В частна клиника в Плевен се оперира. И тя е като свекърва - каза ни вечерта преди да отиде в болницата за операцията. Не знам много подробности поради тази причина, но доколкото разбрах е имала забравен конец след моето раждане и затова през годините е имала проблеми (за които аз нищо не знам).
Зарята е много хубава, ама често казано ми стана криво, защото едната такава заря струва хиляди (да не кажа десетки хиляди), а ето че за здравеопазване все няма пари.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #269 -:
юни 06, 2015, 10:01:17 »
Бууу няма изчитане
Чери
все едно говориш за моята свекърва хахаха и тя така със сметки и фактури и край - едно писмо като получи за пресрочване, вече се вижда как е в затвора , идват арестуват я пред всички съседи - срам.... ахахахах
Миме
мога да ти препоръчам моя доки, при който раждах за мнение - пиши ми ако искаш да ти дам контакти. Майка ми също го е преживяла това с обилното кървене и тогава той я оправи
Всичко ще е наред ще видиш
Нат
аз ако съм на теб този брат така ще го подредя , че да ме запомни
Баси кретена неден! Прави си твоите планове и му тегли една...
Тони
моля ти се искам разказ за тая сватба - звучи малко като "Селска чест" от Маскани - нямам против големите сватби, налагат се понякога, ама да се направят както трябва с вкус и естетика...
Аз от сутринта успях да изчистя и да оправя. Обичам си детето - от вчера папа само кърма, мисля че му стига, претеглихме го и ще го теглим на 24 часа. Снощи спа от 23,00 до 04 сутрнта и после от 04,30 до 08,30 - резултат - наспани мама и тате
Много съм хепиии
Сега чакам Мон да дойде да говорим за погачата, докато тати поработи малко и после ще ходим на разходка някъде
Нямам търпение, денят ще бъде прекрасеееен
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
61
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден