Дреболийки - 20 част
kmilewa:
Цитат на: di_t в септември 08, 2016, 15:47:03
Имам едно въпросче-при извеждане на булката от дома и- тя трябва ли да счупи една чиния -със ориз, бонбони и монети?
В нашия край това не е чиния, и не се чупи. В една кошница или поднос се изсипват ориз или жито, бонбони и монети и майката на булката хвърля над главата на булката и "извеждачите" - в моя край от една страна на кърпичката бащата на булката от другата кума.
pepimili:
Здравейте и от мен :) Бих искала и аз да се включа в темата. Много харесвам морските мотиви и дреболийки от този тип: http://jardin.bg/?product=морски-спомени
kmilewa:
Цитат на: di_t в септември 08, 2016, 15:47:03
Имам едно въпросче-при извеждане на булката от дома и- тя трябва ли да счупи една чиния -със ориз, бонбони и монети?
Цитат на: kmilewa в септември 10, 2016, 15:42:02
В нашия край това не е чиния, и не се чупи. В една кошница или поднос се изсипват ориз или жито, бонбони и монети и майката на булката хвърля над главата на булката и "извеждачите" - в моя край от една страна на кърпичката бащата на булката от другата кума.
После има още две хвърляния на жито/ориз с кошнички и бонбонки и монети. Едното е след подписването и се хвърлят от кумата, другото пак се хвърля от кумата, ама е след църквата и в двата случая над главите на младоженците.
Навигация
[0] Списък на темите