Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 12:38:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 21   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Meсечна тема - Октомври 2014  (Прочетена 98936 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 09, 2014, 14:30:59 »

При нас покривка- само на празници . biggrin
Иначе просто не се задържа- ни чиста, ни мръсна. Масата е дървена и си стои гола, нарочно. Мушами спрях да ползвам, вече ме дразнят.
Свекс, мъж ти си задържа вниманието, колкот и баща ми явно- само че баща ми поне да гледа телевизия издържа ,а иначе - той е специалист в гледане в една точка, без да прави нищо, както казва майка ми. biggrin pardon

Аз Вип брадър не ги издържах тази година и са санкционирани у нас. Ако съм у  дома,  гледам Север-Юг и после Забраненият плод.  Като междувременно си чета, телевизорът е фон. По HBO вече 2 пъти попадам на свестни филми, та се заглеждам.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #61 -: октомври 09, 2014, 15:16:41 »

emmmmmy, аз и с усилие вече не мога да гледам Север- Юг, разваля ми харесването на първата част. Време му беше да спре, пък да доразвиват останалите характери в друг филм crazy Ти забранения плод не си ли го гледала по БТВ? Или тогава май имаше някаква забрана за компютър и телевизор покрай сватбата и преумората....
Уф, тази вечер трябва да готвя. Нямам против, но ми липсват идеи. Трябва да е нещо чорбаляво заради майка ми crazy. Тази седмица сме го ударили на тиквички и зеле, работата отива към пълнени чушки, както усещам.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #62 -: октомври 09, 2014, 15:49:34 »

хм svekarva са като каза нещо чорбаливо ми се прияде сиренява чорба, по рецепта на моето свеки, ще си врътна една довечера.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 09, 2014, 16:08:47 »

Мариолка, каква е тая чорба??? Аз като чуя ядене и съм като гладно куче, всичко искам!
Аз днеска ще правя спагети, а до сега врътнах едни кифлички с плънка от гъби, филе и др такива и едни карфиол и броколи със сирена на фурна.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #64 -: октомври 09, 2014, 16:10:49 »

каква е тази сиренява чорба?
Ако искаш нещо бързо и вкусно Свеки, с много ръце предлагам тиквената супа с червена леща, която ми пуснаха във фейса, много бързо и вкусно става. Аз си правя крутони с мащерка, голяма вкусотия.
Всъщност тази вечер това ще хапваме, че вчера за да си уплътня времето я сготвих, че тиквата ми се разваляше. 10мин режеш, забравяш за 20 мин на котлона, 2 мин за пасиране и воаля  blum.....
Аз не пека семки както е по рецептата, крутоните са достатъчни

Alleksia мерси за инфото, нашите след като ми казаха че съм в списъците в Бг и изобщо не съм се занимавала с избори. То и за кой да гласувам като дори не знам кои са кандидати ( всички са един дол дренки), новини не гледам, ако имаше как и да го разкарам паспорта, щеше да е идеално....
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 09, 2014, 16:13:04 »

И аз не харесвам покривките. Даже на мен ми е по тържествено без покривка. Пък каквото и да си говорим, един малък Худини като дръпне покривката и не ми се мисли какво може да стане!  pardon
И на мен така са ми се прияли спагети...ммм. Ама пусто в момента съм скарана с готвенето, а съпружеското тяло не го бива със спагетите.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #66 -: октомври 09, 2014, 16:15:20 »

Ами лесна и  бърза е от Тетевенския край е рецептата.

Запръжваш една глава лук, добавяш вода , слагаш колкото искаш и колкото ще ядеш супа, слагаш ориз( по1 лажица на човек/купа аз така ги смятам) добавяш и чубрица. Чакаш да се свари ориза. Натрошваш еднна чч сирене и го овалваш в брашно, когато е готов ориза слагаш сиренето, кипва и готово. Ако не ти е много солено сиренето добавяш и сол на вкус. Това е  Wink. Ние с ММ много я обичаме правим в най-голямата тенджера  good
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 09, 2014, 16:17:45 »

У дома всички покривки пък са нарисувани.Хубаво е,че съм купила на човечето флумастери ,които се перат.Иначе покривката в общи линии у дома представлява едно каренце ,което заема една трета от масата.Толкова стига ,щом и нея съпруга успява да накапе ,представям си ,ако беше голяма и бяла smile

Мариолче ,нареждам се за сиренявата супа.И за броколите на ratatui ,че съм взела и точно мислех с някакви сирена да ги метна.
Свеки,актуално за сезона е борш или май му е раничко .

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.

Мариолче ,мерси smile

Моите момчета ми се обадиха сега ,че са на лунапарк.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 09, 2014, 16:44:06 »

Мариолка, мерси! Ще я пробвам някой ден.
Фийби и аз искам на луна парк, завиждам на Явчето!
У нас има покривки според зависи кой е на гости, на момчетата с които гледаме мачове съм им сложила една покривка по-обикновена, защото не им пука, а и те я цапат всеки път. Като се събираме по двойки и искам да изглежда по-прилежно вадя нови бели покривки.
Помня как като бях малка и майка щом стане време за ядене, винаги слагаше покривка и тогава подреждаше масата, но ние с тате винаги ги цапахме- прасета!
Активен
svekarva

« Отговор #69 -: октомври 09, 2014, 18:34:34 »

Еха, колко много готвите! Тиквена супа и борш са любимите на малкия син и докато беше тук, само тях правех. Ама те са голяма врътня, като всяко постно ядене. Тази сиренява супа ми харесва. Сиренето натрошава ли се преди да се оваля в брашно? Застройка с яйце прави ли се? 
Аз вече направих пълнените чушки и ще ми дойде много оризът, иначе още сега да я пробвам врачанската супа.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #70 -: октомври 09, 2014, 18:58:44 »

дам натрошва се преди да се овали, можеш да си направиш застройка от яйца, к.мляко и червен пияер, ММ не я иска обаче със застройка  angry
Активен
svekarva

« Отговор #71 -: октомври 10, 2014, 09:38:48 »

Хаха, коментарът на македонеца за супата беше: "Тея и от нас по- бедни искат да се изкарат! Майка ми слагаше и домати, и чушки и картофи и в най- тежките години в супата." Пък майка му е естествено върхът на кулинарното изкуство Wink, та ще си я направя само за мен и майка ми.
Като стана дума за "на мама манджите", се сетих, как свекърва ми като яде за първи път фрикасе при нас /ама с яйца, масло и препечено брашно/, каза, че "тая брашняна манджа" и напомня за немотията едно време Wink, пък сърми "с лозови шуми" правели по постни помени  funnytooth На моята майка всяко готвене с праз и картофи и напомнят за войната и мизерията...Ей, кога станаха цигани, кога им почерня г.за, дето има една приказка Wink Хаха, на мен спанакът ми напомня детството, когато баба ми ми изля една чиния със спанак във врата, че не исках да ям, пък после майка ми ме накара да си пера сама дрехата smile. Пастата /спагети, юфка, макарони/ винаги се правеше от баща ми в почивните дни, като той забъркваше и разни сосове с "тайни подправки", та когато ям нещо такова в делнични дни, все ми е някак неподходящо. blum
Ех, ядене..... heart heart heart
Хайде да рАботим! Обаче едно временце е вън, как да стоя в офиса?
Мариолка, бебето момиче ли е, нещо съм изпуснала май.
« Последна редакция: октомври 10, 2014, 09:45:17 от svekarva » Активен
mariola85
Гост
« Отговор #72 -: октомври 10, 2014, 09:49:45 »

хахах то твоя македонец е като баща ми, какви са тия измислени манджи, един път го бъзикнах че ще го заведа на суши, вика никога. Като млад е ходил в Берлин, и е ял там за първи път странни манджи и са като чуе нещо странно вика какви са тия немски манджи.

Ние снощи си омазахме една тенджера сиренява пък. Ааа  свекърва не е врачанска, а тетевенска, свекито ми е тетевенка.Аз като малка мразех чалбур, то ти е една струмичка манджа, нещо като яйца по панагьорски, само че има повече вода и се прави в тава  bad

Малее верно днес едно време хубаво и слънчево, аз дрехи трябва да си купувам а моя мъж се прави на стиснат и не иска бюджет да ми отпусне  diablo
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #73 -: октомври 10, 2014, 10:13:06 »

Привет , привет,

Вчера не можах да се включа че беше лудница...

Оказа се че от фирмата сме загубили 9 пратки с оригинални документи shok Вчера цял ден с това се разправях- От Еконт докарали пратки и въпреки че си пише до кой са адресирани по име, са им ги разписали някакви си хора от рецепцията на бизнес сградата (дето не са от нашата фирма) Слизам на рецепцията , от там ми казват  - ми то някой дойде и си ги взе shok angry - Кой е този някой, не водите ли отчетност 12 етажа сме общо 18 фирми в тая сграда - кой ги е взел...
Еми не знаем, някой дойде и ние му ги дадохме beating Как да не ти иде да ги халосаш с нещо по главата
А вътре бяха договори, приемо -предавателни, фактури - въобщееее думи нямам..

Така за "Север - Юг" не ги разбирам тея турските серияли, нещо хич не ме грабват и грам не могат да ме впечатлят.

За рабОтата много се смях - няскоро като се обадихме на роднините на мечо да им кажем и едната му леля възкликна по телефона "Ма ка стАна тая рабОта?!" и мъжа ми в тон "Е па ти ке не знаЕш ка стАна тая рабОта" -   funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth Ох не мога да го опиша, ама който го е чувал знае какво имам предвид - много съм се смяла, а тя тази му леля и супер бързо говори и ептен се заливам от смях smile

Аз от няколко дни успявам да ям нормално и съм на върха на щастието , обаче пък ям едни комбинацииииии  ум да ти зайде- снощи ядох:
прясна франзела, лютеница, руска салата, луканка, суши, и нектарини - НАВЕДНЪЖ което е най - забавното. Хапна луканка и след нея нектарина, след нея руска салата... blush Мъжа ми умря от смях

Иначе успяхме да направим поканите -  сменихме восъка и станаха идеално. Купих най- обикновени ароматизирани свещи от Пикадили и с милото сме страшен отбор - Той отлива восъка, слага печата, а аз оцветявам с боя и четка (понеже е много розов тоя восък, с помощта на боя го правя винено червен) и надписвам.  Bravo За две вечери 40 покани направихме smile

Оххх днеска петъчно, хубаво време  - така не м и се работииии - хайде някъде в някой парк на пикник smile Желаещи?

« Последна редакция: октомври 10, 2014, 10:17:03 от milenkata » Активен
mariola85
Гост
« Отговор #74 -: октомври 10, 2014, 10:28:12 »

milenkata няма как да не се включа сушито и луканката са много опасни по време на бременност. Надявам се че сушито е  било без риба? В луканката може да има токсоплазма

http://lifestyle.framar.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-1
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 21   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: