Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 13, 2025, 17:47:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема Юли 2014 :sunshine:
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
16
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема Юли 2014 :sunshine: (Прочетена 74317 пъти)
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Re:Месечна тема Юли 2014 :sunshine:
«
Отговор #180 -:
юли 23, 2014, 08:20:15 »
Добро утрооо!
Аз тази сутрин съм си вкъщи, а не у Митко, и сутрешното ми кафе е Якобс. Обожавам го това кафе, има голяма разлика. И се чувствам много по-приятно, докато го пия!
Кое е вашето любимо кафе?
pandapanda
, бързо се оправяй!!! Пращам ти много слънчева и позитивна енергия и борбен дух!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #181 -:
юли 23, 2014, 08:47:05 »
Ние купуваме това на Якобс. Дебнем промоции и се запасяваме. Пием шварц кафе /филтър кафе/и сме доволни от марката. За 2в1 също държа да е Якобс. Аз пия по едно кафе максимум, но искам да ми мирише хубаво. Хаха, много обичам да дъвча и цели зърна, ама избягвам на публични места, защото остават черни парченца по зъбите.
Якобс.jpg
(28.26 KB, 360x315 - видяно 2755 пъти.)
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #182 -:
юли 25, 2014, 08:40:44 »
Аз по принцип си мислех, че без Nescafe няма да мога да живея (пиех по 2-3 кафета на ден без захар с мъничко мляко), ноо вече мога да кажа ,че спрях. Сега свиквам с турското кафе, което е много по - леко и не се чувствам така зависима от кафето както преди. Опитах един друг вид турско кафе - казва се Дибек (много по - мек е вкусът, с по - кремообразна структура и май съдържа мляко на прах). Жалко ,че тук по магазините не съм го виждала и се "зареждам" при всяко ходене в Турция
Горещо препоръчвам да опитате, ако сте фенове на по - леко кафенце
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #183 -:
юли 25, 2014, 09:04:21 »
Добро утро!
Аз за кафето не вземам отношение, никога не съм пила и изобщо не ми харесва. Сутрин като ми замирише от някъде на кафе и ми се повдига
Вече нямам търпение, днеска заминаваме на 3 дневната почивка в Гърция и нямам търпение да се изтегна на плажа утре!
hulcy, разказвай ти как си? Как е работата?
Активен
svekarva
«
Отговор #184 -:
юли 25, 2014, 10:02:10 »
ratatui
, топни си д-то и заради мен в морето
. Тази година ще си остана /както и предишните 10
/ само до топване на крака в някакво море или океан. Ама щом и в Мъртво море съм го топвала, нямам право да се оплаквам.
Ох, аз съм другата крайност на теб по отношение на кафето...И си имам една приказка, че на кафе, сладолед и хубав мъж не мога да устоя
. Спомням си при първото ми ходене в чужбина, в Будапеща през 1980г., как ми ухаеше по улиците на кафе и хубави парфюми...Май повече се впечатлявам от аромата, не толкова от вкуса. Много съм лесна, мога да пия гореща вода с аромат на кафе.
Ще продължа след малко.
Активен
svekarva
«
Отговор #185 -:
юли 25, 2014, 11:45:29 »
hulcy
,
, ама много се радвам, че се включи.
Приятели ходят често до Одрин на пазар и задължително ще си поръчам от това кафе, та да ми го напишеш на латиница. Как се приготвя? Аз имам бегли познания за турското кафе, от времето на баба ми. Тя мелеше зърната на много ситно, запазила съм мелничката. После слагаше кафе, печена ръж или леблебия и май захар и вода в медно джезве и на котлона го кипваше 3 пъти.
Признавам си, като нейното кафе никога не съм правила. Не зная и в Пловдив къде предлагат хубаво турско кафе. По едно време имаше в Тримонциум, на бара на последния етаж сносно, но го развалиха. В турската сладкарница /до разкопките/също не ми харесва как го правят. Заканила съм се да отидем на един турски ресторант, който е съвсем близко до нас, ама не зная дали работят и през деня, че вечер не ми се пие кафе.
Казвай сега къде беше през последната година, работиш ли, пътувахте ли някъде?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #186 -:
юли 25, 2014, 11:50:11 »
Hulcy, много ти се радвам!
Пиши как си, как е новият дом
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #187 -:
юли 25, 2014, 15:54:08 »
Рататуйче , Свеки & Еми, благодаря ви, много е приятно отново да се "видим"
Първо , пожелавам една много слънчева почивка Рататуйче, цопнете се и вместо нас
Ние щяхме да ходим в Дидим в края на май, но заради дипломната защита на любовта трябваше да я отменим (хубавото поне е ,че моят човек се дипломира и вече най - накрая е официално инженер, та поне си струваше да минем без почивка това лято). Да видим, септември мислим да отскочим до българското Черноморие, но си имаме и други грижи в момента и не знам дали ще успеем да съчетаем нещата. Иначе последната година беше толкова наговарена....
След сватбата здраво учене за държавните ми изпити, подле започнах работа при едни италианци, реших да запиша и магистратура, която е събота неделя, а през седмицата на работа. А знете,че и любовта е от Турция и домът ни е там и през уикендите се опитвахме да пътуваме за Бурса, но понякога изнемогвахме
Мислихме това лято вече да сме си в Турция, защото горе долу тук ангажиментите свършиха, моята магистратура беше 1 година и семестриално завърших, щяхме да си дойдем ноември за тях, ноооо както казах сега си имаме малко грижи (ще споделя и за тях друг път)
За работата - с тези италианци доста трудно се работеше, иначе работата беше добра, но много нерви и интриги имахме от италианския офис и направо ни побъркваха тук в нашия офис и всичко живо тръгна да напуска. И аз така, след 7 месеца работа, края на май месец напуснах
Въпреки ,че ми беше доста криво, даже се чувствах виновна , че напускам, разбрах, че човек трябва да рискува и да бъде готов за новости. Сега работя в една английска фирма, където се чувствам прекрасно (да чукна на дърво)
Даже трябваше сега да съм на 4-дневно обучение в Лондон, но аз си седя вкъщи, в болничен съм от 1 седмица. Малко проблеми си имах, но ще се оправя скоро надявам се
Толкова са мили на новата работа, една сутрин шефката ми (англичанка) беше изпратила букет вкъщи от името на екипа, че им липсвам и да се оправям по - бързо , чак се просълзих
Иначе и в Бурса ходихме последно на 1 ви май и ми става така мъчно. Липсва ми всичко там, особено нашият дом. На Нова Година ни беше най - дългия престой - 10 дни
Иначе ходим само уикендите и то 1 ден минава в чистене, защото намираме всичко в прах и другия ден минава в път
Свеки, кафенцето да не забравя - казва се Dibek kahvesi. Не знам дали в Одрин има магазини BiM, но там са на най - прилична цена и опаковката е по - голяма (5 турски лири беше последно). А приготвянето е по-различно спрямо нормалното турско кафе. Слага се 1 лъжичка кафе (има си мерник в опаковката) и после 1 кафена чаша вода, захар по желание и се разбърква през цялото време с лъжичка на тих огън, докато не кипне.
Тук в Пловдив правеха много хубаво турско кафе в Мадо на пешеходния мост, но го затвориха вече. В ресторантите съм опитвала да ти кажа, но би трябвало да се справят добре
Ох аз пиша от телефона и в момента не виждам колко дълъг ми е станал поста , но усещам ,че стана цял роман (но какво да направя, мина толкова дълго време
). Разкажете и вие, Рататуйче как е семейния живот
аз още не мога да повярвам, че почти ще направим първата си годишнина. Това време как бързо летиииии
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #188 -:
юли 25, 2014, 16:18:16 »
Едвам успях да кача снимка на кафето, доста е изрязана
едвам я намалих от 3 мб на 73 кб
CAM01272-1-1-1-1.jpg
(73.25 KB, 451x799 - видяно 247 пъти.)
Активен
svekarva
«
Отговор #189 -:
юли 26, 2014, 08:07:58 »
hulcy
, специално благодаря за разясненията. @}->--За заведението на пешеходния мост и аз съжалявам много, макар да не съм пила там кафе. Срещу него имаше и магазинче за хлебни изделия на Симид с няколко стола. То ни беше любимото и винаги, когато ходехме пеш на Главната или на Четвъртък Пазара, сядахме там със съпруга и децата или отивахме до отсрещното. Обичам да гледам Марица, това бяха чудесни места. Сега вече няма изглед към реката, само затворени магазини.....
Хайде, оздравявай и дано скоро всички неприятности и тревоги останат само спомен.
Аз от вчера след обяд получавам прекрасни новини. толкова се развълнувах, че изобщо не можах да спя снощи
. Първо приятелката ми от чужбина след много тежка химиотерапия ми съобщи, че има отлични резултати и ще може да дойде пак да се видим. Ама много се зарадвах, тя ми е винаги в мислите, заедно са ни минали най- хубавите години, благодарение на нея имах по- различен пример за гледане на деца и просто е прекрасен човек. После се обади и малкият син, да каже, че са му предложили работа и виза във фирмата, където си кара стажа. Това е голям късмет в днешно време, фирмата е голяма и мястото му харесва, хората - също. По някакъв начин е спечелил най- големия Бос и сега има пълната му подкрепа. Освен това там работят и доста бивши баскетболисти, та ще може и да си поддържа формата. С две думи, по- добре от това - здраве! Остава да си намери и мома
и спирам да го мисля.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #190 -:
юли 26, 2014, 10:09:12 »
Здравейте!
hulcy
, здравей и добре дошла в темата. Аз не съм чела май преди твои постове, но щом така ти се радват останалите, значи си много готина.
ratatui
, почивката сигурно вече е в разгара си... Желая ти да си прекарате страхотно!
svekarva
, браво за страхотните новини!
Аз май ще се размина с гримьорстването ми, защото приятелите ми организираха отиване на море неделя на Гърция и ако не се прибера навреме отпада това удоволствие. Но едното за сметка на другото.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #191 -:
юли 27, 2014, 08:53:07 »
Привет и от мен, вече завърнала се в София
много гадно това време ей, свикнах там на слънчево време.Прането никога няма да изсъхне
Почивката беше много добре, само двамата, през годините винаги ходехме големи компании на море и ме изтощяваха максмимално, те и сега нашите приятели са на Лозенец ( над 20 човека) но мен ми писна от Лозенец и това да се разболявам всяка година от вируси там. Та по Гръцко беше страхотно, плажа на 1 минута, събуждах се всяка сутрин с гледка към морето, морето кротко и чисто, времето страхотно, и останах толкова очарована от рестораните там. Във всеки ресторант те черпят с десерт. Или диня и пъпеш или сладолед. Всичко пристига за секунди и е абсолютно почти невъзможно да им оставиш бакшиш
Малко на връщане имахме проблеми, счупи ни се пружината на амортисьора, та карахме със 70км в час до София. Определено догодина обаче ще повторим Гърция, обаче този път пак на Ситония, живот и здраве
hulcy
много се радвам да те видя тук! да се включваш по често.
Ние в мк пием само турско кафе, даже ей сега сме запасили от там,и сега такова пия в момента
. Много ми е хубаво на мен, знам че е смесица от кафе, ръж и нахут. Много е меко и приятно.
ratatui
весело изкарване и да си починете хубаво!
svekarva
честито на твоето момче! браво на него! А какво работи? И мома ще уреди, всичко с времето си!
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #192 -:
юли 27, 2014, 14:44:10 »
Свеки, много де радеам за теб! Новините са наистина покрай теб - дано да получаваш все такива хубави вести!
Nadelina88, благодаря ти много, чак се засрамих
Аз миналата година покрай сватбите ни бях много по - активна, но вече пак съм тук
Мариолка, звучи прекрасно за почивката. Аз в Гърция не съм била, но така като гледам при първа възможност и ние ще отскочим до там
А за времето - ах колко искам да се изсипе един прохладен дъждец тук в Пловдив. Толкова е задушно...че не се диша
Активен
svekarva
«
Отговор #193 -:
юли 28, 2014, 10:41:51 »
Понеделнично здравейте!
Преди малко ни черпиха с баклава и баница с масло.....Ама домашно направени, без да се пести материал.....По този повод, от мен само вода, друго не мога и да погледна
Напълни ми се къщата в пряк и преносен смисъл - малкият си дойде и завзе всичко с дрехи, обувки и най- вече със собственото си присъствие
Имам подарък био кафе, киноа и....табелка с регистрационния номер на потрошената от него кола през зимата. Предния, другия ще го носи някъде.Това е положението.
. Той си е на мама момчето и по щуротии. Летя с Луфтханза и в Мюнхен имаше 4 часа престой. Та след дългия полет от Щатите в препълнен самолет и три вътрешни прекачвания, изнервен, гладен и неспал 24 часа, седял на пейката да си чака полета и дремел с пъхната слушалка в едното ухо и слушал музика. В просъница чул как викат мистър Георги Димитров няколко пъти да се отправи към изхода си. На третия път не издържал и промърморил "Оставете го човека да си подпали Райхстага!" на български. Явно го е казал доста високо без да се усети заради музиката в ухото, ама за секунди го наобиколили купчина сърби, македонци и българи, превиващи се от смях.
Вдигнали шум до небето пред смаяните погледи на останалите европейци, балканска му работа.
Мариолка
, той е в централата на една от най- големите фирми за обувки среден клас "ПейЛес". Пролетният му стаж беше в маркетинговия отдел, летният - в дистрибуция и мърчандайзинг. Като начало щял да е в логистичния център, но нарочно ги въртели през всички отдели, хем да са запознати с всичко, хем да видят къде са най- добри. Всичко е много хубаво, само климатът там е кофти и има торнадо, ама няма как.Това ще е първите 2 години, пък после, дано има късмет.
Приятен ден и ползотворна седмица!
water_glass_d.jpg
(13.46 KB, 233x300 - видяно 2510 пъти.)
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #194 -:
юли 28, 2014, 11:11:37 »
Лелеее не мога да ви изчета
Здравейте понеделнично и от мен.
Свекърва
това със сина ти е било голям смях, определено... ПО този повод, американския чиво на оя мъж сега е в България и с него и дъщеря му също пада голям бъзик...
Той си е българин човека, емигирал 90та година, дъщеря му обаче е родена в Сиятъл и макар да говори български чудесно, мисленето и е съвсем различно. А и колкото го говори, не схваща типичните нашенски бъзици и специфични думи и изрази които всеки българин използва. Беше абсолютно възмутена как вчера (в неделя) се събудила в 8 сутринта , защото някаква жена от съседния апартамент в блока (те са отседнали при баба и ) почнала да крещи с пълно гърло "Жорееееее , да ти метна ли абичката че гледам вали?" , а въпросния Жорко отговорил от долу "Ми ако ша пущаш, пущай" хахах
Пуснала го явно тя, обаче нацелила някаква локва и тоя ми ти Жорко почнал да сипе порой от не много лицеприятни изрази по адрес на майката на жена си
Беше истински птресена, а на нас с мечи ни звучеше като нормалната българска действителност хахахахах
Иначе аз от сутринта съм луднала с правенето на някакъв технически преглед на колата, който се закучи - аман от некадърници , които не знаят да си вършат работата. В петък тръгваме на море и колата ми трябва изрядна ...
Нямам търпение да тръгнем - имам нужда от почивка...
Вие какво правихте уикенда?
Свекърва кажи сега какво сготви на прегладнелия завърнал се мамин син?
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
16