Всичко за кумовете 8-ма част
Nijolovateddy:
Цитат на: indonezia в септември 07, 2016, 09:38:07
Здрасти Теди,
хиксът отдавна е сложен, повярвай ми. Просто ставам свидетел на последиците след това и малко ми е трудно да изтрия лошите спомени. И това ще стане, след Испания, сигурна съм. Нашата венчавка е на 24.09 (след 2 седмици *YAHOO*) Тя си мисли все още, че ще си направи почивката на моя сметка в Испания. Ще бъде много изненадана.
Не знам кога е вашият ден, но мисля че все пак ако има време може би няма нищо лошо да им дадеш шанс и да се опознаете. Хубаво е да са двойка, и това че твоето момче им има пълно доверие и се чувства, че може да разчита на тях. Дай им шанс и се запознайте възможно най-скоро. Мисля че това са само притеснения. Аз когато ставах кума с брат ми също не познавах булката, но тя никога не ми е споменавала или намеквала, че има предвид някой друг предвид. Постарах се да й помагам във всичко и се получи наистина много весело и хубаво.
Не мога да не кажа, че ако все пак не си допаднете, по-скоро недей да правиш компромис със себе си. Ако решиш все пак да поканиш твоя приятелка за кума, просто им предложи да са със своите половинки (ако и момичето си има половинка) и им кажи, че ще се радваш всички заедно да организирате и преживеете този прекрасен ден. И аз се притеснявах по същият начин как ще го кажа, но накрая просто нямаше как. Грубо е, но зависи как го представиш. Аз въпреки всичко й дадох последен шанс. Сега съжалявам :(
Не се побърквай! Дай им шанс и прецени. Ние сме тук и те поркрепяме *INLOVE*
Blagodarq ti Indoneziq :). Ne zabravqi da ni razkajesh kak e bila ceremoniqta v Ispaniq :danceg:
Otnosno nashite kumove tai kato nqma da mojem da si otidem mnogo predi svatbata a ne jiveem v edna darjava s tqh ste e malko trydno, no sam predopredila glavnata mi shaferka che ako ima problem ste pomaga *YAHOO* tq e dosta tvorcheska lichnost i sam sigyrna che ste uspee da transformira i nai loshiqt moment :bravo: *db*
indonezia:
Bube благодаря много, Теди и на теб. Малко късно отговорих, но малко съм заета по сватбата :) Много е трудно от далече да организираш, особено като не говоря много добре езика :( Заминаваме на 18.09 и вече не ми се стои на работа, а просто искам да замина и да започне отново треската. Макар че аз този път още не съм се подлудила :) По-спокойна съм отколкото през юли :) Bube права си, тогава е било генерална репетиция, сега е момента където вече сме по-спокойни :)
Теди, значи си намерила вариант, това е много хубаво и ще ти помогне да се чувстваш сигурна :) Всичко ще е наред тогава, това е най-важното.
edri:
Хора помагайте предстои ми първо кумуване и съм много притеснен. Не мога да измисля нищо за кумска реч а не искам да е от тези тривиалните дайте идея за кратка и интересна реч
AIVEN:
До колкото знам, повечето кумове си свалят речите от нета. Пробвай.
Alichka:
Моят съпруг също много се беше притеснил за речта. Намери в Интернет блог как се пише кумска реч и се опря на посочените опорни точки, без да пише клише до клише и изтъркани от употреба думи.
Помня, че трябваше да има въведение - да се представи, да представи и мен. После думи за разчупване на обстоятелствата, комплимент към булката, закачка с младоженеца, пожелания (тук може да има препратка и към родителите) и заключителни думи. Може да пропускам нещо.
Има препоръчителна дължина на речта. Може на пръв поглед да е безкрайна и сложна, но "стандартът" е около 3-4 минути. По-кратка не би се забелязала, по-дълга - би отегчила гостите.
Ако намеря речта, ще я напиша тук. Не че е нещо безумно оригинално, но като ориентир.
Навигация
[0] Списък на темите