Сватбени фотографи - 5-та част
Sunshine87:
Цитат на: milenkata в март 11, 2014, 16:02:24
Много ми се иска да не започваме стари спорове наново - не че аз съм от много старите потребители, обаче особено темата за фотографите нон стоп стои затворена, заради критики или нападки.
Моля Ви се хора, като бъдеща булка Ви го казвам - така адски много пречите на онези, които наистина са се регистрирали, за да получат помощ и обменят опит и мнение.
Не знам колко са "фалшивите булки" и не ме интересува. Смятам че, всички са достатъчно интелигентни за да разпознаят "професионалният" коментар дори под друго име.
Тук сме , поне аз де, за да събираме информация, която да ни улесни в организацията и подготовката на най-важният ден в живота ни. И без това ние достатъчно нервно, няма нужда да се изнервяме и тук - място, което поне за мен е за да се разведря, развеселя, събера нужната ми информация и да получа съвет.
Моля , не оплесквайте и тази тема - тя наистина е важна.
За мен снимките са едно най-важните неща в този ден.
Благодаря
За мен също - 3 месеца обикалях по срещи докато намеря моя фотограф. Стигнах до там, че не е от града , в който живея....но го открих :)
Simeon_Tanchev:
Аз лично ще се постарая повече да не давам мнения, тези форуми са си за булките и младоженците. Само ще повторя, че най-добрия начин за избор е вие сами да си решите, като разгледате портфолиото и си организирате срещи с колегите. Вижте кой стил на снимане най-много ви допада и дали се вмества в бюджета ви. Задължително поискайте да видите цяла сватба, а не най-доброто от 10 сватби примерно. Всеки може да изкара по 5 супер кадъра от сватба, но цялата сватба си личи. Внимавайте да не ви пробутат чуждо портфолио и гледайте това което ви показват да е сравнително скоро снимано.
stoyanov:
Симеон,
Аз мисля, че вашите снимките и цените ви са добри. Има младоженци, които биха харесали вашата работа и съм сигурен, че доста хора се възползват от услугите ви. Да работиш на по-ниски цени не е престъпление. 95% от клиентите питат за цена, когато търсят оферти. Относно търсенето на фотографи - това решават самите клиенти, като избират. Аз мисля, че най-важно е отношението и дали има допадане между фотографа и клиента. Понякога има и куриози. Сега се сещам се за интересен случай. Един от най-добрите фотографи, с високи цени, предлага на младоженци символична сума, или да ги снима безплатно, но те пак не искат! :'(
Deliysky:
:offtopic:Най-тъпото в случая е когато фалшива булка(фотограф, агенция) разпраща ЛС на новорегистрираните и препоръчва себе си (ако правилно ме разбрахте). Това е особено нагла постъпка, колеги избягвайте го, нищо няма да спечелите. Тези които го правят си знаят, нека не стигаме дотам да си направя и аз един "булченски" профил, да ви изловя и да ви пусна ЛСтата после във форума та да се посмеете сами на себе си. Когато някой колега няма достатъчно ангажименти, нека потърси повредата в собствения си телевизор. Защо си мислите, че писането в този форум помага много за намирането на ангажименти? Помага портфолиото, моите постове например често са негативни и критични към булките, не ми помагат особено :)
blackisback:
Уважаеми господа фотографи, много ви моля преустановете с плюенето помежду си. Вярвам, че може да го правите във фотографските форуми. Аз знам поне два такива. От кавгите тук страдате и вие, а и ние, за които е форумът.
Навигация
[0] Списък на темите