Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
milenkata:
Miele точно това се опитах да преценя... трудно е :(
И то точно защото приятелите ни пият много и пият всичко (да не си помислите че са алкохолици, не са, но си пийват хората) а роднините на ММ са повече попринцип и са гърци и македонци...
С две думи с ММ стигнахме до извода че бялото вино ще се пие най много предвид това че е юни месец (при теб също е така , започни от там ако искаш), ракията е за моите роднини принципно, уискито - от всички гости само баща ми пие уиски и едни негови приятели - максимум 6-7 души, гърците и македонците са на узо и вино и ето ти го алкохола...
тръгнах от много , но снощи го обсъдихме и с ММ - естесвено по- добре е да остане, отколкото да не стигне, но не мисля да има повече видове алкохол, в крайна сметка хората (по природа) са разглезени - ако им кажеш че имат избот от 7 алкохола ще пият 7 алкохола, ако им кажеш има само това това и това... избор имат ли?
Нямам предвид че няма да се съобразим с това кой какво пие, но примерно свекърва ми ми зходи от позиция "ами някой ако иска да пие бейлис или блъди мери?"
Ако някой иска да пие нещо различно от предлаганото - се оправя сам, според мен джоба на които и да е младоженци не е безкраен (дори на тези с голям бюджет)
:offtopic:Ти успя ли да се видиш с бална зала София?
Aila:
Включвам се и аз в чуденка за количеството и вида алкохол.
Сватбата е началото на юни. Можем свободно да внасяме всякакъв алкохол.
Възрастните са към 60, 30 жени и 30 мъже средно, деца 25, общо към 6-7 маси големи.
Засега сме решили следното:
Бира - 120 стъклени бутилки Staropramen
Ракия -15-20 литра? - тук може да вземем домашна колкото искаме, ще ми трябват бутилки в които да я налеем.
Уиски - 8 литра Jack Daniels или Bushmills
Бяло и червено вино. Основно те са ни чуденката. искам хубаво вино, аз лично обичам червено, но не съм сигурна към каква марка да се насоча и количеството което да предвидя. Напоследък от кварталният магазин за по-лесно основно Мезек си взимам...
А да и алкохол за уелкъм дринк. Предложиха ми Фраголино бианко Пизани, но отново не знам по колко да предвидя на човек, както и дали това конкретно ще е подходящо..
Desislava:
Aila алкохола за уелкъм дринка трябва да е лек, приятен, може леко шампанизиран, така че това което са ти предложили е ок, стига да ви харесва, пробвайте :) иначе е досатъчна по 1 чаша на човек, във вашия случай 60 чаши, една бутилка е около 4/5 чаши (зависи по колко сипвате)
Има много хубави български изби, които предлагат и вино в по-големи разфасовки и можете да го разлеете по гарафи, но пък лятото е топло и се пие повече бяло вино, което ако не е добре охладено си губи от свойствата, аромата и тн, така че за него е по-добре да е в бутилки, помислете :) какъв бюджет сте предвидили ? :)
15/20 литра бяло и 5литра червено ( или макс по една бутилка на маса т.е.6/7бут., защото лятото не се пие много) според мен е ок, предвид другия алкохол...и все пак зависи от предпочитанията на гостите...
Ние още не сме изяснили алкохола, но пък дегустираме разни вина, чудим се дали да включим и розе :)
Aila:
Десислава благодаря за отговора.
Аз лично пия само червено вино и затова залитам към повече към него, мъжът ми смята пък, че повече бира ще се пие. Благодаря и за коментара за бялото както и за уелкъм дринка.
Всички неща мисля да са в бутилки, от ресторанта помолиха предният ден да го занесем алкохола, за да може да забършат бутилките и да си ги подготвят.. Не съм питала дали ще е в гарафи по масите или ще наливат, ще трябва да попитам.
Значи ако е само за възрастните уелкъм дринка смятам 60 чаши, което е около 15 бутилки значи.
Количествата ракия и уиски да разбирам че са ок така ли?
Може ли да ме насочиш ако искаш и на ЛС какви червани и бели вина сте дегустирали и сте доволни?
nenuphar:
Здравейте, искам да Ви питам, от къде ще си купувате алкохола и безалкохолните, има ли някаква борса или магазин на едро в София, че искам да се ориентирам в цените за бюджета.
Чудя се дали ще ни излезе по изгодно, да си купим сами безалкохолното или да си вземем куверт с включено.
Благодаря
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите