Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:30:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 180695 пъти)

Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: септември 26, 2013, 13:53:05 »

Здравейте на всички smile

Дами, оздравявайте бързо, пазете се и се обличайте, че сега е много подло времето.
Сутрин и вечер студено, а през деня топличко. Независимо от това аз от началото на месеца зазимих сандали и чехли и слагам чорапче и обувки за всеки случай.
Сега планирам да си купя няколко бодита с размер по-голям от обикновено, че нещо старите ми стягат около тумбака.

Ако ви мъчи хрема, морската вода на Стеримар, която gucci е споделила на мен много ми помогна, както и едни смучещи се хомеопатични за хрема (името беше ужасно дълго, но го имам записано вкъщи) ако някой му трябва ще проверя. За 2 дни ми спряха хремата.
За гаргара с лайка и сода съм писала вече (за гърлото), също за гърло anginheel, хомеопатични са и ми помогнаха, прополки, мед, лимон. Даже като се влоши ситуацията с гърлото, прибягнах и до компреси с ракия, но само на гърлото и без да спя с тях, за по няколко часа, облекчиха ме доста, успях да избегна антибиотика.
Стискам палци да се възстановите бързо и всичко да е наред smile

Имам и едно въпросче, виждам, че и по-опитни мами следят темата. Миналата седмица ми назначиха кръвните изследвания и урина, които се полагат по каса. До този момент не ме бяха изследвали. Моя приятелка обаче твърди, че трябвало да се вземе и секрет за изследване, правело се два пъти по време на бременността, в началото и към 8ми месец. АГ-то не е споменавала за подобно изследване, неудобно ми е да попитам, не искам да излезе, че и се бъркам в работата или и казвам кога какво изследване да ми прави. Та при вас как беше/ как е, подобно изследване правиха ли ви/ ще ви правят ли?

Хубав ден на всички  give_rose
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: септември 26, 2013, 14:02:57 »

На мен ми правиха микробиология и цитонамазка в момента в който ме записаха на ЖК, заедно с кръвните изследвания в същност се падна.Всичко е 6 и съм доволна.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #257 -: септември 26, 2013, 14:32:02 »

На мен също при регистриране на бременността ми правиха цитонамазка и микробиология, когато лекарят ми даде направленията за ПКК, урина, васерман и поисканото от мен изследване за токсоплазмозата. Когато дойде времето да изляза в майчинство, пак ми даде направления за ПКК, урина и микробиология. Те са задължителни изследвания (поне така знам), а и за да оформи документите за болницата. Не мисля, че ще е намеса в работата на твоя лекар, ако го попиташ дали ще ти пуска такива изследвания  good
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: септември 26, 2013, 14:32:54 »

Задължително се изследва секрет в началото и към края на бремеността и то даже е добре не само вагинален ами и анален, че някой път и от там се прехвърлят неочаквани неща. А за вагиналния просто е недопустимо да не го направят... в ранна бременност има инфекции, които може да доведат до аборт. А при късна, ако има нещо и не е лекувано може бебчо да се роди с усложнения. Моята акушерка ми е разказвала за едно бебче, което се родило с вътреутробна пневмония защото следящия лекар не бил пуснал секрет и от гъбична инфекция /която е безобидна/ се стигнало до големи усложнение при детето.
Казвам го не за да плаша някой, а по скоро ако не искат по каса....вие си настоявайте за такива изследвания. На мен от бременността ми се бяха появили гъбички... за три дена лечение се оправих...а като си помися какво може да се случи, ако не ме бяха изследвали.  girl_impossible
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #259 -: септември 26, 2013, 14:39:13 »

Пънки е права. На мен въпреки че и вагиналния и аналния секрет са ми чисти, моят лекар ми изписа профилактично таблетки, защото му давам зор да раждам нормално и съответно родовият канал трябва да е чист. А за гъбичките - в началото на бременността са много често срещани, заради занижения имунитет, дори и да нямате признаци (парене, сърбежи и тн). Единствено не се лекува засиленото бяло течение - то си е вече до хормони и се променя в хода на бременността.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: септември 26, 2013, 20:39:24 »

Seagirl, лекарят ми известен и уважаван гинеколог, но при първата бременност не ми направи микробиология и цитонамазка. Тогава го попитах и ми ги направи. Сега още не е отварял дума пак. Смятам , че е важно, но явно има лекари които ги пропускат, не мога да си обясня защо.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: септември 26, 2013, 20:46:36 »

На мен два пъти ми правиха в началото и края на бремеността цитонамазка и микробиология.При съмнения и през другото време може да се пуска микробиология.Важно изследване е не го пропускайте.От нелекувана инфекция може да настъпи преждевременно раждане или увреждане на плода.Знам че звучи страшно но наистина трябва да се направи и си настоявайте.Ако се притесняваш да кажеш на лекаря кажи че имаш парене или сърбежи  се притесняваш от гъбички и ще ти пусне без да става като намеса.
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: септември 27, 2013, 08:25:16 »

Много ви благодаря, момичета за изчерпателните отговори  give_rose
Следващия ми преглед е на 16.10 и ми каза, че тогава ще пуснем и тези изследвания.
Иначе сега резултатите са добри, само хемоглобинът ми бил малко нисък и ми изписа желязо (едни таблети за дъвчене) 3 пъти на ден и така smile
Вчера си купих 2 чифта дънки за бременни, голямо облекчение. За 2 дни буквално ми се появи тумбак вече и всичко ужасно ми стягаше, всъщност не си давах сметка колко, докато не обух дънките за бременни  girl_impossible
Поздрави на всички и лек ден  Sunshine
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: септември 27, 2013, 08:54:03 »

Здравейте и аз се присъединявам към мамите с лека настинка, не знам вирус ли е какво е. Може малкия да ми го е пренесъл от градината, при мен ситуацията е следната от 3-4 дена съм със страхотна хрема.Само това като цяло.Отначало беше като водичка течеше ужасно, но моя позната медицинско лице ми каза да си направя преварена вода леко подсолена и да си капя колкото искам.Така и направих и да ви кажа вече имам облекчение. Иначе на 1-ви сме на консултация, да видим колко сме наддали и мама и бебе.

Поздрави, хубав ден!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: септември 30, 2013, 10:26:36 »

Здравейте, момичета!
Надявам се вече сте здрави - Магито, Миналина, sabeva_07.
Аз пак съм на работа, имам още сополи и лека кашлица от секретите, но мисля положението е овладяно. Не съм имала температура, но гърлото ми беше ад. С малко хомеопатия и бабини лекове всичко влезе в релси.
В петък бях на преглед, наш бебчо вече е 630 гр., всичко е наред. Имам и отлични изследвания, пу-пу, дано така върви и занапред.
Вие как я карате в това студено и дъжновно време?
Хубав ден на всички!
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: септември 30, 2013, 12:25:22 »

Scarlett, радвам се че вече се оправяш.Браво за изследванията и за мерките на момчето.

И аз така, вече съм ОК.Няма и помен от хрема или каквото и да било.Аз съм работна и дори в събота наваксвах.Времето на мен ми е много хубаво, едно мързеливо, е не отговаря на количеството работа което ме чака, но няма нищо.Иначе нещо не мога да спя нощно време.Събуждам се към 5 и се въртя като пумпал.Мисля, че усетих бебо тези дни, но не съм сигурна то ли е или не е smile ще разберем по-натам.

Дано всички болни са здрави, и драскайте по-честичко smile
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: септември 30, 2013, 12:37:03 »

Маги, тихичко честито за първите ритничета/погъделичквания. Това ще е, няма какво да е друго. Най-вече се усещат вечер и като легнеш по гръб. Нормално е в началото да не го усещаш всеки ден. Най-сладките моменти са тези, ех.  good
За съжаление нощните бродения и на мен са ми познати. При мен обикновено са между 1 и 4-5 часа сутринта. Ама здраве да е. То колко бодърстване после ни чака живот и здраве.  blum
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: септември 30, 2013, 13:24:08 »

Да наистина аз "усещам нещо" вечер като се опъна и си почивам.То си е нещо, защото не мога да преценя все още дали е бебето.

Вие как сте с настроенията?Моя мъж каза, че съм ужасно заядлива.
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: септември 30, 2013, 15:25:53 »

Здравейте на всички smile

Радвам се, че вече се чувствате добре  good
Маги, супер вълнуваща новина, браво на бебчето.
Scarlett, все така да растете и с отлични резултати на изследванията.

Моето същество нещо се разгневи и от вчера не съм никак добре. Пак влязох във фазата никакъв апетит, гадене и колкото и малко да хапна го повръщам  cray Мислех си, че тези дни вече са отминали, но уви...
Иначе като изключим това, нямам търпение да свърши тази седмица, защото това е последната седмица, в която ще работя и Събота. Най-после сезона свършва и от другата седмица вече като нормален човек ще си почивам Събота и Неделя  Bravo
Таа това е от мен и сърдиткото/сърдитката, надявам се въпреки дъжда скоро да и/му се оправи настроението, че няма да се разберем така  nea

Поздрави smile
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: октомври 01, 2013, 10:17:45 »

Маги, и аз съм от заядливките, но го отдавам по-скоро на преумора и недоспиване, отколкото на хормони.

Seagirl, много жалко, че пак те е навестило гаденето и повръщането, за съжаление има и такива бременности. Моя приятелка не спря да повръща 9 месеца, но пак си роди един хубав и здрав младеж, така че гледай позитивно на нещата, доколкото е възможно.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: