РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ? част 2
prikazensvqt:
Цитат на: mariola85 в юли 15, 2014, 12:27:44
с риск пак да се повторя можете в един и същи ден да подпишете ;)
Всеки си има своите предпочитания, едни си мечтаем за сватба на открито, други за ритуална зала. За мен предимствата на изнесения ритуал са :
-Обстановката, прекрасна градина, тате ме води към олтара
-Удобството! Не разкарваш всички гости от ритуална зала до ресторант
-Всички гости присъстват на изнесеният ритуал, тъй като в повечето случаи е в ресторанта,
-Не бързаш, няма засичане с други булки, не си Н-та на брой днес, особено в София има много сватби в известните ритуални зали, гостите не се лутат да си търсят булката и младоженеца
- не бързате с приемането на поздравления, снимате се на спокойствие с всички гости
минусите са :
- времето! винаги може да завали когато си поиска
- малко е по-скъпичко
ПС. Не считам за минус подписването по-рано. Това за мен не беше от значение! :girl_wink:
наистина е много по-красиво, ефирно, нежно! но не съм съгласна, че е по-скъпо (зависи какво точно ще се прави де!). Цената може да излезе дори по-ниска от ритуална зала! Ритуалчика взема 100-ина лв, арката не е задължителна, но има цени не особено високи.... Всъщност това е основното! А има и ресторанти, които осигуряват безплатна арка или пък са с подходяща обстановка, която няма нужда от допълнителна украса!
А за времето....по-красиво е, ако е навън, но не е задължително! Ритуалът може да е в самия ресторант, на тераса, фоайе....навсякъде! :) Аз съм с две ръце ЗА изнесения ритуал и ПРОТИВ конвейрния подход на традиционната ритуална зала, където и имената на младоженците може да объркат...
mariola85:
prikazensvqt по скъпо е как и да го гледаш, поне в София
При нас беше 300лв за изнесен ритуал, 150лв за озвувчване. 150 лева арка+ столчета.
Иначе дам могат да се спестят тези разходи, примерно приятел да води ритуала, и сам да си направиш арката и столчетата ;)
госпожица:
Ние пък имахме внесен ритуал ;)
В залата в Красно Село, имаше още много булки отпред преди и след нас, но ако пак правехме сватба пак бих си я направила така (поне за в София).
За мен емоцията на това да вървя към олтара за ръка с моят любим и чустмата, които изпинах по време на церемонията бяха истинският смисъл на този ден и исках да ги споделя с всички наши гости.
Парти, на което двамата се подписваме в тефтер в градина мога да си спретна и този уикенд, но семейство станахме веднъж.
Нашата ритуална зала беше много тържествена, а после поздравления приемахме на коктейл на красивата тераса на хотела :)
Не мисля, че е било кой знае какво неудобство за гостите, ние нямаме църква, тъй че сме били само на 2 места.
Alichka:
На нас също не ни е излязло по-скъпо изнесения ритуал. Така или иначе общината, където подписвахме, е малка и нямат ритуална зала, а ползват или кметствата, или ресторантите. Нашият ди джей попита дали ще е изнесен ритуал и подготви техника и микрофон за отвън без допълнително заплащане. Така или иначе тортата я рязахме отвън и пак имаше нужда от същата тази техника. Арката, пейките, украсата бяха от ресторанта и не беше умопомрачителна сума, а нещо супер приемливо. Не помня точно, но едва ли повече от 50-100 лв беше за всичко. Ритуалът ни беше 100 лв. Всичко да е излязло 150-200 лв. Най-важното - бяхме само една сватба за деня, нямаше бързане, претупване, конвейер на хора.
Pachoran:
В същност изнесената церемония няма никакви предимства пред ритуалната зала, поне практиката показва така, но минусите са винаги на лице. В стремежа си да бъдем оригинални се поставяме в абсурдни ситуации и хвърляме средства от около 5-10, понякога 50 % от бюджета за сватба, за да задоволим капризи, да избием комплекси и да покажем, че "аз" не съм като останалите. Стигало се е до уникални ситуациии на човешката простотия, когато се нагъват кюфтета до картините на Владимир Димитров - Майстора в НХГ - София и се тресат телеса до творбите на всички български художници. Много често гостите на изнесения ритуал са сврени във фоаета на лоби-барове на хотели, стълбищни площадки, тераси на ресторанти, паркинги пред ресторанти, градини от 20 кв.м.....но всичко е въпрос на вкус. Истината е, че са много малко ресторантите, които предлагат възможност за изнесена церемония във вид, който гледаме често в нета, далече, далече от нас. Защо се опитваме да бъдем такива, каквито не сме ? За да сме оригинални, уникални, неповторими или ... ? Защо за тези пари не поканите фолклорен танцов ансамбъл или група, не наемете инструментална формация или нещо, което наистина да зарадва гостите, да ги впечатли и разнообрази ? Това, че тате ви води до олтара не може да впечатли никого, защото тате няма отношение в гражданския процес.
Навигация
[0] Списък на темите