Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 08:25:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 25 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 25 част (Прочетена 171988 пъти)
shantall
Сватбен ГУРУ
Re:БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 25 част
«
Отговор #45 -:
май 26, 2013, 20:36:36 »
ratatui, моята информация от тази седмица - нясвсякъде казват между 15 дни и месец
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #46 -:
май 26, 2013, 21:19:36 »
Много ви благодаря! Бях се притеснила, че няма време. Наскоро говорих с една позната и тя ще се жени скоро и като ми каза колко съм закъсняла и че няма да имам време и аз
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #47 -:
май 26, 2013, 21:21:54 »
ооо, аз колко пъти го чух това ... като имаш в предвид, че бях обявила, че няма да шия нищо. все ми казваха, че нямам време ... е купих я.. сега ходя тайно да си я гледкам
Активен
tatqna_dr
Ентусиаст
Публикации: 128
«
Отговор #48 -:
май 26, 2013, 22:01:12 »
Извинявам се за въпроса момичета, но реших да попитам вас. Някоя знае ли от къде мога да разбера долу горе колко струват роклите в Асеновград, защото нямам никаква представа. Търсих в сайтовете им но има само модели без цени. Чудех се дали през интернет ми е по-добре да си я купя или от многобройните магазини които чувам, че има там. Благодаря и пак се извинявам за въпроса, но няма от къде да разбера, а някоя от вас може да е запозната.
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
«
Отговор #49 -:
май 26, 2013, 22:03:37 »
В Асеновград не съм гледала подробно, но това, което видях беше от 300 до 1300лв. Масовите са по 400-500лв.
Активен
tatqna_dr
Ентусиаст
Публикации: 128
«
Отговор #50 -:
май 26, 2013, 22:09:29 »
Цитат на: bbride в май 26, 2013, 22:03:37
В Асеновград не съм гледала подробно, но това, което видях беше от 300 до 1300лв. Масовите са по 400-500лв.
Много ти благодаря за бързия отговор
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #51 -:
май 26, 2013, 22:22:38 »
моята е Асеновградско изпълнение, но купена от София. Цена 460лв, от магазина правеха отстъпки за абитуренти и казаха, че трябва и на булките да направят затова я взех за 400лв
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #52 -:
май 26, 2013, 22:25:55 »
Шантал, може ли да кажеш от кой магазин е? Може и да си казала, но аз съм пропуснала май
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177
«
Отговор #53 -:
май 27, 2013, 00:36:00 »
Нещо, което много ме учуди бе как точно са определени цените за булченските рокли, ще дам пример.
В сватбена агенция, която работят с асеновградска фирма за тоалети и налична шивачка( правеща главно рокли за шаферки) трябваше да поръчаме рокля след нашата сватба за едно 14 годишно момиче, което на ръст е колкото мен, но по-слаба. Роклята трябваше за някакъв обичай при католиците, и трябваше да е бяла, дълга,прикрит гръб и деколте, но да има нещо че да е само като"бял чаршаф". Имаше наистина красиво деколте, дантела и набрано с висока талия и падащи на различни нива пластове в долната част. Ушиха я за 10 дни ,струваше 150 лв и не отстъпваща ни най-малко от много от булченските рокли с цени 400-600 лв......та къде отива тази цялата разлика-в името на роклята, името на шивача или ден година храни!!! И как така иначе все за цял месец се шие не го разбрах!
Активен
evyevy
Професор
Публикации: 406
«
Отговор #54 -:
май 27, 2013, 01:58:23 »
Раче, магическата думичка в случая е "сватба". Като я чуят, всички, обслужващи сватбения бранш - агенции, флористи, магазини, завишават значително цените на стоките, които предлагат. Убедих се в това през последните месеци - цената на една и съща услуга, извършена от едни и същи хора е различна в зависимост от повода. Пресен пример - трябваше ми хубав букет за едно събитие, влизам в цветарски магазин, показвам снимка на продавачката и казвам "Искам го по ето този начин", а тя "за сватба ли е", казвам "не", тя стои, гледа снимката и пак, "ама булчински ли е", аз пак "не", тя "ама много прилича на сватбен букет", аз - "може да прилича, ама не е сватбен, просто много ми харесва и го искам същия" и така 15мин, докато накрая я убедих, че наистина ми предстои сватба, но септември. Накрая я питам "какво значение има дали е за сватба или не", а тя "ами...цената е различна", питам "къде е логиката", а тя само ми вдигна рамене..
Стана ми смешно
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477
«
Отговор #55 -:
май 27, 2013, 09:17:21 »
Леле аз по същия начин се изумявам чуят ли думата "СВАТБА" и веднага нещата се променят
и за рокли и за букет, и т.н... Цените толкова много се надуват, че няма накъде
и всички търговци си мислят, че след като си се наел да правиш сватба, колкото и да ти кажат си готов да ги дадеш с лека ръка, все едно ги копаеш ...
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #56 -:
май 27, 2013, 09:32:12 »
Хах, ами да, "сватба" е магическа дума. То си е чак "срамно" да не надуят цените, все едно на 8-ми март да не се вдигнат цените на букетите
Иначе, аз съм на мнение, е има разлика между по-евтините и по-скъпите булчински рокли. Ако всичко е както трябва, би следвало по-скъпите да са направени от по-хубави материали. Виждала съм един и същи модел за 400 и за 1200лв, е няма как да си изкривя душата, разлика има голяма.
Съвсем отделен е въпроса дали цените не са надути
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
май 27, 2013, 10:22:55 »
Цитат на: ratatui в май 26, 2013, 22:25:55
Шантал, може ли да кажеш от кой магазин е? Може и да си казала, но аз съм пропуснала май
пропуснала си
Пиротска 18 пише търговски център на зелен фон, а отвън седи една рокля и надпис продажба, наем и поръчка
Активен
Favorite
Новак
«
Отговор #58 -:
май 27, 2013, 11:16:50 »
Време и аз да се похваля - ИМАМ БУЛЧИНСКА РОКЛЯ
Това беше първата рокля, която харесах, но за всеки случай обиколих всички сватбени магазини в София, както и тези в Асеновград. Накрая моето съкровище ме чакаше в Арети
7545.jpg
(62.86 KB, 435x600 - видяно 501 пъти.)
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #59 -:
май 27, 2013, 12:42:02 »
момичета, имам въпрос. тъй като сватбата е юли и се предполага, че ще е адска жега, та си мислех под роклята да съм босичка с идеята, че никой няма да ми види крачетата, но сега се води спор ... официални облекла се носели с чорапогащник. мисля, че някъде бях чела обсъждане по темата, но не го намирам...
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30