Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 08:41:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Родителите?
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Родителите? (Прочетена 156070 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Родителите?
«
Отговор #435 -:
юли 04, 2011, 16:37:09 »
Е,явно тук не е така
Аз на майка му й викам по име,защото не смятам,че е заслужила така ценното за мен обръщение "майко",а свекър нямам.
«
Последна редакция: юли 04, 2011, 16:39:03 от carlyangel
»
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #436 -:
юли 04, 2011, 16:50:32 »
...хм размислих се по тази тема...
аз на моите свекъри им казвам на галено име (когато се наложи)...мисля си, че човек трябва да е много широко скроен и благороден за да може да използва обръщенията "майко" и "татко" към други
..аз май май не съм я докарала до там...така ревниво пазя тези обръщения за моите родители, че не ми се откъсват от сърцето да ги кажа на друг...неговите родители са прекрасни хора, много ги обичам и ценя, нали те са създали прекрасният ми съпруг..НО вътрешно не го усещам по начин, който да ме кара да ги наричам с "мамо и тате"
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #437 -:
юли 05, 2011, 12:29:28 »
Цитат на: toni8301 в юли 04, 2011, 16:50:32
...човек трябва да е много широко скроен и благороден
или лицемерен. Познавам момиче, което казва на свекърва си "майче", обаче така я мрази.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #438 -:
юли 05, 2011, 20:39:51 »
А знаете ли пък, че има и свекърви, които не искат да им се вика "майко". Имам една позната, която като се омъжи и се обърна към свекърва си така, а тя й направила забележка "Не искам да ми казваш майко, имаш си майка и това не съм аз!".
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #439 -:
юли 06, 2011, 07:29:49 »
Офф, момичета и аз съм чуденка за тези обръщения
Свекъра е малко особен и даже веднъж ми подхвърли, че един ден като се оженим със сина му и ще трябва да им казвам "майка" и "татко". Незнам, обаче как ще стане това......хайде, за "майко", може и да стане, но за "татко" - не знам. При мен е малко сложна ситуацията, защото баща ми почина преди 14 години и аз от тогава не съм казвала тази думичка "татко"
Майка ми има втори мъж, който аз много обичам и уважавам, но когато се събраха, аз бях още малка и започнах да му викам "чичо" и до ден днешен така си остана. За това не знам как бих могла да кажа на някой друг "татко". Мислех си да говоря с него или с годеника ми, но все отлагам този въпрос, а и свекъра е един.....особен, даже всички казват, че той е "свекървата" в семейството
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #440 -:
юли 06, 2011, 09:55:13 »
V_e_S_i, моя баща почина наскоро и бащата на моя приятел ме прегърна и ми каза, че съм тяхното детенце. Стана ми толкова мило и ме разчувства максимално. Не знам дали бих могла един ден да го нарека "татко", но усещането за тази татковска закрила я има от сега.
Искам да кажа, че ако уважаваш и наистина чувстваш близък твоя свекър, може би това е момента да отприщиш чувството отново, защото несъмнено всеки има нужда от него. И да го наречеш без задни мисли "татко".
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #441 -:
юли 06, 2011, 09:58:29 »
Да ви кажа какво чух вчера
, не може да си представите! Дъщерята на моя колежка се разбрали със сватовете да им казват "Втора майко" и "Втори татко". Самата колежка си умираше от смях, ние също, че ще е по- лесно, зетът да и казва "Двойке". Но в крайна сметка, добре е да има съгласувано обръщение, отколкото никакво, или изненадващо
.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #442 -:
юли 07, 2011, 01:22:15 »
Докато кажа "втора майко" и ще забравя какво съм искала да кажа!
Но наистина е хубаво, че са се разбрали нещо и всички са доволни. Другото е без значение.
Аз не мисля да наричам свекървата "майко", защото никой не може да бъде за мен това, което майка ми е. Но тя е човек, който не би се обидил и не би имал претенции.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #443 -:
юли 07, 2011, 08:47:11 »
Хахахах, "втора майко"
Това не го бях чувала. Звучи ми малко като B1 и B2 от "банани с пижами"
Ама щом са се разбрали и всички са доволни, само "браво" мога да кажа.
А колкото до мен, определено не мисля да му казвам "татко" на свекъра и в най-скоро време ще говоря с годеника ми и ще му обясня защо. Само че, си мисля, че няма как на свекървата да казвам "майко", а на свекъра "чичо ....." Той и без това сигурно ще се засегне, че няма да му викам татко, а пък ако не нея й казвам "майко", съвсем ще се дразни.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #444 -:
юли 07, 2011, 12:34:29 »
Аз на свекъра и свекървата викам по име.Свекъра искаше да им викам майко и татко,но за мен това е лицемерно.При мен просто ситуацита е такава ,че рядко ги виждам,отношенията ни са по особени и аз не ги чувствам близки ,за да кажа майко и татко.Моя мъж също по име вика на родителите ми.Важно е да има обръщение според мен.Според мен V_e_S_i казвай им така,че да се чувстваш добре ти.Според мен ще го преглътне свекъра ти обръщението което няма да е татко.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #445 -:
юли 07, 2011, 13:42:46 »
Ето точно тази дума търсех,за да опиша отношенията си със свекърва ми-
странни
.Нито се обичаме,нито се мразим,просто любезничим от нема и къде една с друга и това е
«
Последна редакция: юли 07, 2011, 13:44:33 от carlyangel
»
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #446 -:
юли 07, 2011, 19:12:37 »
Още когато говорихме за сватбата, т. е. преди 6 месеца, свекър ми ми намекна доста твърдо, че вече не са чичо и леля.
В деня на сватбата свекърва ми заяви, че чичо Кольо не е вече чичо Кольо.
Онзи ден ми вгочиха деня, като казали на В., докато говори с тях, че е крайно време да започна да се обръщам към тях с майко и татко, а той да казва на родителите ми бабо и дядо. Родителите ми са 11 години!!!!!!!!!!!!!! по-малки от баща му
.
Аз не мога да си пречупя езика. Гнусно, противно ми е. Имам си 1 майка и 1 татко, най-най-прекрасният на света. Не мога да си помисля да казвам на друг човек татко. Това обръщение се заслужва, не се дава, а те с нищо не са го заслужили. По държанието им виждам, че за тях аз съм чужда. Винаги се гледа за В, винаги той да е добре. Просто не мога да го кажа.
А В. нали е мекушав, няма нищо против, щом баща му толкова държи, к'во пък толкова
.
За дъртите кумове беше така, за калесването на нашите кумове, за питите за ритуала, все угаждахме на баща му. И за това ли трябва да му правим кефа???
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #447 -:
юли 07, 2011, 20:29:16 »
Момичета, като чета коментарите ви тук, се чудя какво толкова има да делите със свекърите си, че толкова негативно и грозно се изказвате за тях. Може и да имате основания, но в крайна сметка всеки си има недостатъци и само факта, че са от друго поколение и са с друго мислене е достатъчен, за да не се задълбава кой какво и как го е казал. Още повече, ако не живеете заедно. В един спор винаги има две страни, но се поставям и на мястото не тези хора, ако един ден имам снаха и тя така говори за мен, ужасно е неприятно. На мен ми остават по-малко от два месеца до сватбата и все още не съм се замисляла как ще им казвам на свекърите занапред, но може и да се пречупя, защото те го заслужават. За 4 години се опознахме добре, разбираме се чудесно и въпреки различията ни по някои въпроси, се стремим да сме толерантни- ние с тях и те с нас. Вярно е, че никой не може да замести родителите ми, но пък те ме приеха в тяхното семейство от първия ден и ме накараха да се почувствам, като у дома си
гледайте по-ведро на нещата от живота и дори и да не ви хареса нещо в тези хора, премълчете и не задълбавайте излишно, защото по-умния винаги отстъпва, а и ще си спестите много нерви
«
Последна редакция: юли 07, 2011, 20:44:42 от магито
»
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Отг: Родителите?
«
Отговор #448 -:
юли 07, 2011, 20:49:37 »
Цитат на: lawyer в юли 07, 2011, 20:29:16
Момичета, като чета коментарите ви тук, се чудя какво толкова има да делите със свекърите си, че толкова негативно и грозно се изказвате за тях. Може и да имате основания, но в крайна сметка всеки си има недостатъци и само факта, че са от друго поколение и са с друго мислене е достатъчен, за да не се задълбава кой какво и как го е казал. Още повече, ако не живеете заедно. В един спор винаги има две страни, но се поставям и на мястото не тези хора, ако един ден имам снаха и тя така говори за мен, ужасно е неприятно. На мен ми остават по-малко от два месеца до сватбата и все още не съм се замисляла как ще им казвам на свекърите занапред, но може и да се пречупя, защото те го заслужават. За 4 години се опознахме добре, разбираме се чудесно и въпреки различията ни по някои въпроси, се стремим да сме толерантни- ние с тях и те с нас. Вярно е, че никой не може да замести родителите ми, но пък те ме приеха в тяхното семейство от първия ден и ме накараха да се почувствам, като у дома си
гледайте по-ведро на нещата от живота и дори и да не ви хареса нещо в тези хора, премълчете и не задълбавайте излишно, защото по-умния винаги отстъпва, а и ще си спестите много нерви
Принципно си права, но ние не сме на 5г, за да ни налагат мнение.Хубаво би било ако седем, и поговорим, но това не се случва навсякъде.Виждала съм семейства в който се налагат и кумове от свекър и свекърва и обръщение, е по-голямо лицемерие няма.
Ние се разбрахме и аз не бих могла да накарам моя мъж да се обръща към майка ми и баща ми с друго обръщение освен с имената им.Те никога не са били в добри взаимоотношения и аз вече съм достатъчно голяма, за да отстоявам правата на нашето си семейство пред другото.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #449 -:
юли 07, 2011, 22:16:24 »
Адвокат, веднага ти отговарям, че от тези хора съм видяла толкова злоба и коравосърдение към родния им син, не към мен, че и сега да се държаха с мен добре, пак не бих се пречупила. А за себе си съм чувала толкова грозни думи, така че не си ти човекът, който да ми казва колко грозно и негативно се изказвам за тях.
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
Нагоре
Изпечатай