Църковен брак - 6
nansita:
А най-добре ходи в църквата и питай на място. *THUMBS* В манастирите спазват много строго забраните, но в църквите не е на 100% така. Била съм на не една сватби с църковен брак в събота. :)
AIVEN:
Цитат на: Percefona в октомври 16, 2015, 23:23:26
Здравейте, момичета!
Това е първият ми пост в този форум и можете да си представите колко съм развълнувана.
Ще започна да се включвам съвсем скоро и по другите теми, но започвам с много важно питане.
Имате ли информация за параклис "Свети Иван Рилски" на бул Братя Бъкстон? Никъде не мога да намеря нищо, а е съвсем близо до нас и се чудех дали да го включвам като вариант?
Иска ми се да намеря място със смислена церемония, доколкото е възможно .... интериор и снимки пред сградата не ме интересуват. Отворена съм за предложения, търся си нашето място...
Здравейте, Percefona
На бул. Братя Бъкстон се намира катедралния храм Успение Богородично. Той е много красив и подходящ за Венчавки. В подземието му се намира малкия храм, който е посветен на Св. Иван Рилски и всички български Светии. Предполагам, че него търсите. Също така там има и параклис с баптистериум (басейн), в който се извършват кръщенки, и който е посветен на Св. Георги. Знам това защото посещавам тази църква и малката ми дъщеря е кръстена там. Надявам се да съм бил полезен.
@}->-- @}->-- @}->--
Alia89:
Аз имам важен казус. Ако един от кумувете не е християнин, а искаме да имаме църковен брак, как можем да процедираме, има ли някакви вратички? *crazy*
SummerMoon:
Цитат на: Alia89 в януари 11, 2016, 11:07:01
Аз имам важен казус. Ако един от кумувете не е християнин, а искаме да имаме църковен брак, как можем да процедираме, има ли някакви вратички? *crazy*
И ние имаме подобен проблем - само кумът ни е кръстен, кумата не е. В църквата,която избрахме, казаха, че няма никакъв начин кумата да бъде с нас отпред, докато ни венчаят...Дори за снимките! Трябвало да бъде отзад при всички гости. Попитах и ми отговориха, че за църковния брак можем да имаме други кумове, различни от подписването. Иначе само кумът щял да бъде вписан в свидетелството, което ни издават.
Alia89:
Цитат на: SummerMoon в януари 11, 2016, 11:12:39
И ние имаме подобен проблем - само кумът ни е кръстен, кумата не е. В църквата,която избрахме, казаха, че няма никакъв начин кумата да бъде с нас отпред, докато ни венчаят...Дори за снимките! Трябвало да бъде отзад при всички гости. Попитах и ми отговориха, че за църковния брак можем да имаме други кумове, различни от подписването. Иначе само кумът щял да бъде вписан в свидетелството, което ни издават.
Много тъпо :( Поне във вашия случай кумата може да бъде кръстена, а при нас ще е тъпо да я караме да си сменя име и религия и става една много тъпа ситуация :(
Навигация
[0] Списък на темите