Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:06:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
ПАРФЮМЪТ
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ПАРФЮМЪТ (Прочетена 213641 пъти)
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Re: ПАРФЮМА
«
Отговор #45 -:
декември 21, 2006, 19:57:02 »
Съгласна съм...Escada определено имат строхотни попадения в областта на парфюмите.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #46 -:
декември 21, 2006, 20:00:15 »
Цитат на: didibaby в декември 21, 2006, 19:57:02
Съгласна съм...Escada определено имат строхотни попадения в областта на парфюмите.
Цитат
[Но имам фаворит това е "Sentiment"
на ESCADA
/quote]
Много нежни аромати!Мисля че са много подходящи за булки
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #47 -:
януари 08, 2007, 14:08:57 »
Аз ползвам ето тази Escada
t_5913579.jpg
(6.1 KB, 93x100 - видяно 3951 пъти.)
Активен
Picolina
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #48 -:
януари 08, 2007, 14:28:38 »
на мен сега ми подариха НИНА на Нина Ричи,аз не го харесвах много,много-но сега ми харесва не е много натрапчив
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #49 -:
януари 08, 2007, 16:45:56 »
А моята
Escada
е тази!!!
Picture000.jpg
(52.26 KB, 800x600 - видяно 495 пъти.)
Picture001.jpg
(71.46 KB, 800x600 - видяно 468 пъти.)
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
ПАРФЮМА говори!
«
Отговор #50 -:
февруари 05, 2007, 16:44:07 »
Парфюмът говори
В контакт с кожата той не само въздейства върху вас и околните, но и отделя симфония от аромати, които разкриват различни страни на вътрешния свят.
Той е издайник и ако разбирате какво говори, ще знаете повече и за себе си, и за другите.
Ако харесвате мириса на цветя, сте нежна и добра.
Това са ухания топли и красиви. Било като чисти есенции, било в комбинация, те намекват за светлина и слънце, навяват пролетни образи, които будят земята и зоват към живот. Цветният аромат подсказва за чувственост, младост, радост и доброта, за омая от капризната природа.
Сега повечето парфюми се правят чрез химичен синтез, но розовите и жасминовите екстракти например не се получават по този метод. Хиляди розови листенца се използват за добиването на един кремообразен продукт, който след като се смеси със спирт и после се отдели от него, служи за основа на ценния парфюм.
Есенциите от роза, мушкато, жасмин, уханието от портокалово или лимоново дърво винаги се свързват с женствеността.
Всяко цвете притежава свой аромат -един подарък за сетивата, който излъчва хармония и сила.
Камелия: Нейният аромат оказва успокояващо въздействие върху този, който го усеща.
Карамфил:
Свързват го с мъжествеността. Подсилва агресивното в характера.
Гардения:
Есенцията от нейните листа стимулира предприемаческия дух.
Мушкато:
Уханието от неговите листа и цветове помага за разсейване на задръжките и засилва доверието на човека в самия себе си.
Зюмбюл
: Увеличава силата на ума.
Мимоза:
Умиротворява духа.
Роза:
Действа успокояващо върху организма.
Тревите говорят за естественост
Парфюмът на базата на треви: например комбинация от лаванда и розмарин, примесени с горски мъх, ни пренася сред зелени пейзажи и евкалиптови гори, покрити с шумаци и папрат. Или по бреговете на Средиземно море, като шепне за свежест и благосъстояние.
Аромат на борова гора, индийски троскот, върбинка, зелена трева... Всички те са предпочитани от естествените, откровените, ведрите и спокойните хора.
От свободния дух, който бяга от изкуственото и фиктивното, който привлича със своята магнетична дискретност.
Парфюмите с тези ухания са леки и нежни, създават усещане за свежест. Идеални са за лятото, но са подходящи и за останалите сезони на годината. Бързо се изпаряват.
Ползването на такива ухания винаги е добър избор за всяка възраст.
Канела:
Това екзотично растение дава кураж и желание за живот. То е символ на смелостта.
Кедър:
Уханието от течния екстракт на дървото помага за стабилизиране на нервната система.
Лаванда:
Живителните нотки на това растение карат ума да бленува.
Горски мъх:
В парфюмерията се използва за омекотяване на романтичните акорди. Събужда заспали спомени.
Розмарин:
Неговият свеж и впечатляващ аромат помага и на най-безнадеждните мечтатели да слязат от облаците.
Ванилия:
Нейното ухание буди амбицията и силата на волята.
Плодовото ухание означава чувственост
За парфюмерията растителният свят е съкровище, от което се използва всичко - дори плодовете на дърветата и сочните зърнести плодове на храстите, които ни напомнят за това, колко е щедра земята: лимон, малина, ананас, мандарина, киви, кокос... Всички те отделят ухания, асоциирани с пищна растителност, огромни градини и девствени джунгли, в които природата показва цялата си пламенност и мъдрост.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #51 -:
февруари 05, 2007, 16:44:50 »
Парфюмът говори ІІ
Тази линия на аромати не е най-променливата.
Цитрусовите придават весела и лека нотка, ухаят на чисто и свежо, но бързо се изпаряват.
Те се съчетават с други есенции, определят структурата на парфюма и са причина той да оставя следа в сетивата по-дълго време.
Някои аромати може да изглеждат тръпчиви, но притежават нюанси, които стимулират сетивата, подканяйки ги към сладострастие. Който избира такова ухание, е чувствен, страстен, динамичен и експресивен.
Лимон:
С уханието си този плод излъчва магнетизъм и жизненост. Същевременно успокоява ексцентричните чувства. Действа силно тонизиращо на кожата.
Мандарина:
Действа успокояващо на организма. Идеална е за деца, защото стимулира интелекта.
Портокал:
Неговият специфичен аромат освежава, дава сила и възстановява организма.
Екзотиката знак за изтънченост
Такъв аромат ни пренася в далечни земи, изпълнени с екзотика и магия. Той говори за сила на характера и желание за съблазняване.
Тези ухания са в съвършена хармония с нощта и зимата - тогава тяхната наситеност и трайност са най-ценни. В създаването на основата на парфюма се използват подправки и дървеса заради тяхната слаба изпаряемост.
Други компоненти, като основните масла на сандаловото дърво, черния пипер, индийското орехче и устоцветните растения, се смесват малко по малко, превръщайки се в ухания, които говорят за мъжественост и активират еротиката, носят в себе си мистика, дързост и изтънченост.
Днес тези суровини се използват за създаването на парфюми и за мъже, и за жени навярно заради това, че техните опияняващи съставки събуждат въображението и фантазията.
Активен
junglegirl^84
Сватбар
обичай врага си,това ще го влуди!!!!
«
Отговор #52 -:
февруари 09, 2007, 20:43:13 »
най-вероятно ще съм с very irresitible na Givenchy
обожавам го
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #53 -:
февруари 10, 2007, 14:05:03 »
момичета много се опасявам че целият пазар е залят с китайските ментета на парфюми за по 50-60лв.
моляви препоръчайте някой магазин за който сте сигорни че парфюмите там са оригинални
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #54 -:
февруари 10, 2007, 14:08:13 »
Цитат на: maslinka в февруари 10, 2007, 14:05:03
момичета много се опасявам че целият пазар е залят с китайските ментета на парфюми за по 50-60лв.
моляви препоръчайте някой магазин за който сте сигорни че парфюмите там са оригинални
Аз моя си го купих от СЗ от магазин:"За човека".На милото също.И на двамата ни парфюмите са гарантирам абсолютно истински!
Моят съм го снимала някъде в по предишен пост!И струва 75 лв!
«
Последна редакция: февруари 10, 2007, 14:14:48 от fiibi_bg
»
Активен
maslinka
«
Отговор #55 -:
февруари 10, 2007, 14:13:03 »
благодаря fiibi_bg !знам ги тия магазини
Активен
junglegirl^84
Сватбар
обичай врага си,това ще го влуди!!!!
«
Отговор #56 -:
февруари 10, 2007, 16:12:39 »
Цитат на: maslinka в февруари 10, 2007, 14:05:03
само кажи от къде си
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #57 -:
февруари 10, 2007, 21:50:13 »
Най-добре ще е, ако има кой да ви прати или донесе от чужбина, от там със сигурност са истински!!!
Моят и аз съм го снимала и показала в по-предишен пост
пратен ми е от Израел и не неверотно дълготраен, дори и след като след душ пак ухая на него!!!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #58 -:
февруари 10, 2007, 21:59:41 »
Цитат на: Bulechka_TS в февруари 10, 2007, 21:50:13
Най-добре ще е, ако има кой да ви прати или донесе от чужбина, от там със сигурност са истински!!!
Моят и аз съм го снимала и показала в по-предишен пост
пратен ми е от Израел и не неверотно дълготраен, дори и след като след душ пак ухая на него!!!
Да така е!Сега милото ми е избрал Emporio Armani - White.Хубав ли е?Какво мислите?Нямам време да ходя да го проверявам каква му е миризмата.А не искам да му пречупвам ентусиазма като е решил да го купи!
Активен
maslinka
«
Отговор #59 -:
февруари 10, 2007, 22:29:26 »
аз се колебая между тези засега
«
Последна редакция: февруари 28, 2013, 18:21:49 от Teo
»