Взимане на булката - 3 част

<< < (3/65) > >>

Мариелка:
Айде и аз тук! Нашият апартамент е малък, дори и да поканя само най-близките при взимането пак ще е тясно,да не говорим,че младоженецът ще дойде с 20 човека сигурно (пак най-близките) и просто няма да има място за дишане. Дори и да им кажа да чакат долу и да се качи само той с родителите и кумовете, съм убедена, че в самия ден всички ще се юрнат нагоре...

ELCHOOOOOOO:
Цитат на: bilyana_l в декември 11, 2012, 22:49:42

Елчо, напълно нормално! На моята сватба ( която беше в тесен кръг общо взето) аз изрично не исках никой да идва вкъщи, защото също се изнервям от много хора! Църквата е точно срещу блока ни и бяхме казали на гостите да дойдат направо там. Обаче въпреки всичко пак се намери кой да се изтърси вкъщи! 8P И докато се приготвяхме с мъжа ми ( защото ние тръгнахме заедно от нас), една братовчедка на майка ми, ме задърпа да ми показва снимките на дъщеря си от дипломирането й в Щатите. Хората малко полудяват по сватбите и започват да се държат странно!  :girl_impossible:

Ха- ха е това със снимките ме довърши :olele: Надявам се на някой да не му хрумне подобно нещо на моята че аз като се изнервя ставам невъзможна и ще взема да скарам по-рязко и ще има сърдити.
И друго се замислих- той фотографа ще е при мен - а видеото сме решили да е с мъжа ми - че нали кумове ще взима и т.н. дали е добре.А и се чудя какво да взема за почерпка на гостите- знам че се взима уиски и друг алкохол , но в 9-10 кой ли ще пие, може би трябва да наблегна на сокове и кола, фанта и още мислех разни сладки и соленки - дали е достатъчно,че не ми се занимава и с правене на храна. Дали 30 минути ще са достатъчни за цялата лудница по взимането у нас - да дойде младоженеца, да ме купи, да закичим гостите и айде по колите - то май-друго няма.А и още един въпрос- свекърва ми трябва ли да идва у нас - май да - то май- някаква наздравица се вдигаше- проблема е че свекър и свекърва ми са много възрастни и не са в много добро здраве и не искам много да ги мъчим че и те горките как се шашкат. Но то май имаше някакъв обичай с размяна на чаши - ей чак сега се сетих ще взема да питам кумата че те го правиха.

bilyana_l:
Ритуал с размяна на чаши не съм виждала....Това, което знам, е, че по традиция родата на младоженеца отива заедно с него да взима булката. Но, всичко според случая! За алкохола- да ти кажа, почва се от сутринта...Сега то не е много за разказване, но е имало сватби, на които булките накрая са най-пияни от всички :girlhide: Така че ти си прецени! Иначе обикновено се сервират хапки, дребни сладки, бонбони...Има кетърингови фирми, които предлагат подходящи неща - може да потърсиш! 30 минути може и да не са достатъчни обаче! Ако имаш възможност остави си малко повече време, защото става голяма лудница - да  вземеш малко въздух преди гражданското!

Mucka<3:
Аз съм чувала, че не е задължително свекъра и свекървата да идват за вземането на булката... *crazy* На сватбата на брат ми, майка ни не присъства на вземането на булката. Каза, че такъв бил обичая,но дали само това беше причината не знам  :(  С баща ми са разведени и не са в много добри отношения, та си мисля че просто избягваше всякакви контакти с него.
Та, ELCHOOOOO, мисля, че щом така стоят нещата със здравословното състояние на свекърва ти и свекъра ти, няма смисъл да ги измъчвате хората  ;)

Цитат на: ELCHOOOOOOO в декември 12, 2012, 11:21:41

А и се чудя какво да взема за почерпка на гостите- знам че се взима уиски и друг алкохол , но в 9-10 кой ли ще пие, може би трябва да наблегна на сокове и кола, фанта и още мислех разни сладки и соленки - дали е достатъчно,че не ми се занимава и с правене на храна.

Според мен няма смисъл да се занимаваш да готвиш ;) Сладки, соленки и алкохол да има....друго не ти трябва :) Толкова бързо се тръгва от булката, че  човек дори няма време да опита от вкусотиите по масите :)

bilyana_l:
Цитат на: Cucka_Mucka в декември 12, 2012, 11:56:33

Аз съм чувала, че не е задължително свекъра и свекървата да идват за вземането на булката... *crazy*

Може и така да е !  :huh: Обикновено обаче, идват, заедно с младоженеца, кумувете и т.н и се включват в джамбурето! Даже понякога баби и дядовци идват, сестри, братя и т.н. Винаги съм си мислила, че такава е традицията, но може и в последствие да се е наложило!  :girlhide: Ще проверя тук - там да видим каква е работата!  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница