Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 13:07:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 17
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 17 (Прочетена 185299 пъти)
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Re:"Покупки за бебето и детето" 17
«
Отговор #210 -:
февруари 22, 2013, 20:58:04 »
И ние имаме чувалче ,подариха ни го ,но засега не го ползвам.По описанието на
sunray
е пролетно .Засега Явче не се отвива много ,само до кръста ,но и много обича да си дъвче одеалото и така неволно се завива пак
.
А и аз го вземам при мен на леглото към 6 -7 когато се събуди за хапване и след това си остава при мен ,та се грижа постоянно да е завит.Но така или иначе много ми се иска да пробвам това чувалче.
Аз да ви питам - за къпане в коритото какви подложки ползвате?Ние сме с един обикновен шезлонг ,но постоянно се изплъзва надолу от него и някак си не се получава комфорта при къпане.Нестабилен ми е този шезлонг и сега като се върти и рита буйно просто постоянно го примъкваме нагоре с баща му и той не може да се наслади.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #211 -:
февруари 22, 2013, 21:39:23 »
Ние също ползвахме чувалче до миналата зима т.е. докато синчето беше на три (ползваме го от бебе). Нашето го взехме доста по-голямо, та и доста дълго ни изкара както споменах. Беше зимно, с цип отпред, не с капси и изобщо не се разкопчаваше, като трапец
Много бях доволна от него, страхотна работа ни свърши
Фийби
ние имахме специална ваничка (вече много време мина и почнах да им забравят имената
)
Много приличаше на това, но нямаше такава мека част...поне това, което виждам на картинката, а и беше от същия магазин
http://www.shtarkel.com/products/1422-vanichka-onda-evolution.html
И от него бях много доволна, супер лесно го къпех
В него изкарахме пак май до три. С душа почнах после, че го беше страх...
«
Последна редакция: февруари 22, 2013, 21:41:47 от casky
»
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #212 -:
февруари 23, 2013, 20:33:33 »
Мами, в голяма чуденка съм какво да купим на Ели за пролетта - триколка, количка за бутане, колело без педали или такова с помощни гуми.
Все мисля, че за триколка ни е малко късно....Друго, което ме възпира е, че почти винаги децата не ги подкарват сами, да въртят педалите и де факто се ползва като по-открита количка...
Количката за бутане дали не е твърде бебешка, за тъкмо проходили деца? - тези имам предвид
Относно колелото без педали не зная дали ще може да го ползва по неравен/ наклонен терен, и като се умори детето, какво правим
. Харесала съм това:
http://misto-bg.com/puky/wutsch.htm
А пък за колело с помощни гуми дали не е малка Ели още.
То знам, че няма идеално щастие, просто сега сме в преходна възраст явно и едното ми се струва бебешко, а другото голямо...Помагайте със съвети, опит, мнения....
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #213 -:
февруари 23, 2013, 22:16:25 »
Ние сме имали всички, освен количката за бутане (но за мен тя е за прохождащи). Не съм запознато, но до колкото виждам от лентичката Ели е на две годинки
Ние на година и половина взехме триколката (летата сме на и половина, да се ориентираш долу горе), ползвахме я и следващото лято т.е. когато беше на 2 и половина. Тогава вече се научи да я кара, преди това главно го бутахме. Кръстниците също от 2 годинки ползват тяхната (и още я ползват, малката лятото ще стане на три - но и те се бутат главно).
Колело със спомагателни колеленца взехме на две и половина, но беше малък за него, кара го от миналото лято (3г и 6м) и това ще му е ОК. Но пък самото ни колело не е от най-малките като се замисля, а следващите.
На три му взехме тротинетка, тя си беше ОК още тогава. Има и такива за по-малки, главно пластмасови. За по-малки деца двете задни колеленца са по-раздалечени. На тротинетки много се радват и лесно се научават.
Иначе тези колелета без педали много ги срещаме вече из морската, явно са доста нашумели, но при нас ги нямаше и не мога да дам мнение. А тази количка за бутане според мен е за деца, които прохождат (или поне на такива съм я виждала), но ние нямахме.
Дано съм ти помогнала
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #214 -:
февруари 23, 2013, 23:45:22 »
Аз за количките, тротинетките и т.н. все още не мога да дам мнение, но за чувалчетата мога да споделя опит
Аз имам комплект завивки и чувалче на Angel Baby - чувалчето е зимно, без ръкави. Собствениците на това магазниче ми отделиха близо час, за да ми обяснят какво е правилно и какво не при избора на завивки и чувалче и най-важното нещо беше, че чувалчето трябва да е БЕЗ ръкави. Ние ползваме нашето откакто Ема стана на 2 месеца - тогава започна да се отвива много умело. Страшно ми е удобно, мисля че и на нея: много е мекичко и изобщо няма проблем с въртенето и спането на една страна (тя отдавна не спи на една страна, тъй като се научи каквото и да и подлагам да се измества и да си спи както на нея и е удобно). Руми, ръбовете, които те притесняват се очупват още на първото обличане и съвсем не е плоско: моята шушулка прилича на бебе-барбарон в него
Ето го нашето:
http://angel-baby.eu/babyshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=86&category_id=127&option=com_virtuemart&Itemid=64
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #215 -:
февруари 24, 2013, 01:30:39 »
casky
, благодаря! Всяко мнение, особено от личен опит, ми е полезно
snow white
, а какви бяха доводите да е без ръкави? Просто ми стана интересно, защото повечето чувалчета, зимни, на чужди утвърдени марки като Sterntaler или Sucre D'Orge, имат опция и с ръкавчета
Ели пък много често спи на една страна. Тя спи всякак, де, но и на една страна обича
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #216 -:
февруари 24, 2013, 11:46:20 »
аз го слагам на една страна,той винаги се обръща по гръб, но поне в началото да е насртрани заради повръщане. важно е да може да си рита в чувалчето.за ръкави не знам,ще му е по топло,но тойи сега е с отвити ръце за безопасност.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #217 -:
февруари 25, 2013, 01:06:19 »
Дани, ниеимахме такава количка за бутане и с нея по-лесно се научи да ходи. В момента, в които проходи вече не му беше интересна на Стилиян.Миналото лято му купихме ето такава триколка
. В края на лятото вече се опитваше да върти педалите и да я кара сам. Има възможност да я буташ и детето само да управлява, има и възможност ти да контролираш посоката на движение. От наблюденията ми си мисля, че това лято вече ще я кара сам.
Според мен познавайки детето си сама ще прецениш кое ще й е интересно на Ели и кое не. Ние имаме и колело подобно на мотор, но за него ми се струва, че и това лято ще сме малки. Може би като стане на 3 и половина тогава ще му е добре.
Специално за тези колелета за бутането с крачета мои приятелки се оплакват, че като се измори детето да бута няма къде да си сложи крачетата и да си почине. Тогава се започва едно носене на колелото и вървене на детето, в случай че не поиска да го носиш. Ако се налага да носиш дете и колело ще е доста трудно. Трябва да ти кажа, че всички намериха начин да приспособят колелетата за теглене или бутане и място за крачетата на детето в случай, че се умори.
Аз да питам майките с две деца - Как решихте въпроса със спането? Ние сега умуваме втора кошара ли да вземем за бебето или да вземем на Стилиян по-голямо легло, а да използваме кошарата за новия човек. Ще съм благодарна и на наблюдения с ваши приятели и познати как са решили въпроса. Благодаря!
«
Последна редакция: февруари 25, 2013, 01:08:02 от Рени
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #218 -:
февруари 25, 2013, 08:44:53 »
Ренка
, това е на Cangaroo, нали? Доволна ли си - качество, НЕдрусане, стабилност и лекота на управления за родителя? Колко е висок вашия юнак, за да преценя при нас как ще е хавата с педалите, дали ще ги достига
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #219 -:
февруари 25, 2013, 08:52:11 »
Между другото кръстниците са със същата. Не мен страшно много ми харесва, жалко, че по наше време ги нямаше. Тази метална дръжка е страшно удобна, въпреки че за да се оцени трябва да се мине през другото
Нашата беше с метална, но в края където хващаш пластмаса...ами през месец я правихме, защото болтовете и всичко останало прояждат пластмасата, а там все пак си има напрежение...беше ужас
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #220 -:
февруари 26, 2013, 10:16:49 »
roumyana,ние сме с чувалче от както се е родил.Тук още в болницата има големи табели,на които пише,че молят родителите да слагат новородените бебенца само и единствено в чувалче поради зачестилите случай на внезапна детска смътрност.Ние в началото бяхме с чувалче за новородено,като пелени,завивки,одеалца не сме ползвали през ноща.Само през деня,понеже можем да го наглеждаме,но през ноща-не.А отделно,че съм чела че ако детето не свикне от малко-имам предвид или от начало или около 2-4 месец да спи в увалче,после като поотраснат неискат да спят там.За мен са много полезни от началото до около 2-3 годишна възраст.Голямо облекчение е ,да не става родителят по 5 пъти на час да гледа дали детето е завито.Има летни,есенно-пролетни и зимни.Също така са на размери,поне тук- в сантиметри според това колко е голямо детето.Ние сега сме 94см- като чувалчето ни е 110см.Чувалче с ръкави не сме ползвали и не мога да дам съвет и мнение за тях.Но тези които са без ръкави,само с копченца на раменцата, позволяват на детето да се върти без проблеми.
sunray, и ние имаме всичко което си изредила.Като от тези триколко 2.Една тук и една в Бг. Но са различни.Тази в Бг, незнам каква марка е ,но беше около 130 лв., сестра ми я купува. Много хубава ,стабилна с метална дръжка.НО като буташ дръжката се движат и педалите-много неприятно.Отделно,че продавачката каза,като я качваме по тротоари да не натискаме само дръжката,а да повдигаме и колелото.Тукашната ни е на Пуки-разликата е много голяма.
От тези колелца без педали също имаме две различни.Миналото лято той беше на 2 и все още не можеше сам да ги кара.Но бяхме взели гуми 12 цола.А ако бяха 10 сигурно щеше да може.Едното е
а другото
но и при двете трябваше да го придържаме.Тук много родители казват,че детето като свикне от малко с такова-тип без педали да пази равновесие,после много лесно се научава да кара голямо колело и то без помощни колелца.А при нас живот без колело е немислим
Количката която си показала,при нас специално беше интересна от 8-9 месец до към годинка и половина.После половин година само ни заемаше място.Но от 2-3 месеца постоянно я кара и в къщи с нея се придвижва.В Бг също имаме 2 такива,при всяка баба ,като едната е по-голяма,с нея в парка ходят даже.А за трутинетка -имаме с две колелца отзад и едно отпред.Миналото лято я взехме,но също му беше голяма.Това лято сигурно ще и се радва.
За това лято съм намислила за Рождения ден да му вземем кола -но с педали.Той има голям мотор,който е на батерии и само да натиска педалът и върви.Но искам да му купим кола,която да има педали,за да се изморява докато върти.
sunray,незнам дали ще съм ти в помощ,но аз бих взела или от някоя приятелка да пробва детето да видиш кое ще и хареса или две неща.За да имате да сменяте.
«
Последна редакция: февруари 26, 2013, 10:40:17 от matsinka
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #221 -:
февруари 26, 2013, 11:01:33 »
На Никола за втория РД му взехме колело без педали. Понеже го поръчах по-рано, му го дадох да го кара веднага щом пристигна. За 2 дни се научи да го кара. А сега направо "лети" с него
Засилва се и си вдига крачетата
На тази снимка, за пръв път излизаме на разходка с колелото ... Аз съм много доволна. Мисля да го кара и тази година и чак за 4 РД да му вземем с педали
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #222 -:
февруари 26, 2013, 11:52:25 »
matsinka
такава кола и аз много искам да вземем, но тази която съм харесала е малко скъпичка - към 250лв
Като формула е и страшно много ми харесва
Иначе обикновена кола с педали имаме още от първата годинка, но не е кой знае какво. Като почне да ги върти упорито и предницата се повдига
Даже повече я караше вкъщи
И мотор имаме, още му се радва, но нашия е 12 V и за по-малки не е удобен според мен, защото е доста бърз. То мен ме е страх, че вече е голям... Има и малка скорост, но той като се научи къде е копчето ходи го спри
Тези колела без педали са много хубави, жалко че по наше време не бяха толкова нашумели. Наистина ще помагат за по-бързо научаване с другото колело
Аз се чудя дали това лято вече да не го пробваме без спомагателни, ще бъда на 4 и половина и според мен е достатъчно голям
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #223 -:
февруари 26, 2013, 12:12:06 »
Забравих да благодаря на всички,които се отзоваха с отговор на моя въпрос за тръшкането.В отговор на ангелче исках да кажа,че при нас пошляпването има според ефект.Ако аз си позволя да му шляпна един по дупата,като не иска да спи,той се хили и се надупва и казва "мама, пай(направи) още дин (един) гръм",понеже на шляпването казваме (ще ти гръмна дупата).Но когато Велин му се скара и му тупне един,макар че все още е с пампа понякога и нищо не усеща,но съчетано със строгият тон и поглед,се разплаква.Явно,аз не му вдъхвам много респект.
А по другият ми въпрос със бъркането в носът никой ли няма опит?Вижда ми се много крайно да му натъркам пръстчето с чушка или чесън,за да не си бръкне в очите.Може би горчив лак за нокти ако му сложа?
casky,
Цитат
Като почне да ги върти упорито и предницата се повдига
Като на Флийнстоун
Значи казваш и при тях има врътка и трябва да се внимава какво се взима,а не да се купи нещо на сляпо.Аз имах предвид точно най-обикновенна кола,но с педали.Ще ги проуча тогава.Аз като цяло съм ЗА нещата втора употреба.На дребния взимаме страшно много неща,от повечето поне по 2 или 3,за тук,за Бг и т.н. не винаги са нови. Има 5 колелета общо - 2 (1 триколка и 1 без педали)са нови, но три (дървено ,1 триколка и 1 без педали)са купени от е-бай ,втора употреба.Предпочитам нещо хубаво качествено,запазено 2ра ръка,отколкото ново китайско. Естествено никого не ангажирам с моето си мнение,а само споделям.
«
Последна редакция: февруари 26, 2013, 12:17:39 от matsinka
»
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #224 -:
февруари 26, 2013, 12:21:32 »
Ами тези по-малките не са толкова стабилни, но пък тези формули са за по-големи сякаш
Иначе моя много се радваше на колата, цялата къща обикаляше с нея, но като излезем навън и я напъне както казах се повдига. Съответно колелата почват да боксуват и не е много приятно.
Нашата е точно такава, но синя. Виждала съм ги и по 80-90лв.
http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=17024&osCsid=vn6g97k7cee59c88uqt89uheq4
А искам да купим подобна, но тази е Макуин, не формула.
http://www.kolko.bg/bg/smoby-kola-s-pedali-cars-bg/p/1601251
Иначе до сега не съм вземала нещо втора ръка, но пък ще погледна. Все пак 250лв. са си 250лв., ако мога да я намеря поне на половина...
По въпроса с тръшкането моя се опитваше, но аз бях твърдо решена, че ще го отуча. Вече е по-голям и само като му кажа, че ще му се разсърдя минава и фасоните му спират, каквито и да са
И да уточня, че ми е доста палав...някой да не реше, че е кротко ангелче
Иначе преди не му обръщах много внимание, въргаля се въргаля и като види, че няма смисъл става. После за да му дойде акъла го накарам и да се изчисти и така до следващия път, бързо се отказа
Но пък като се тръшкаше го оставях, да си се маца колкото си иска, правех се че не го забелязвам и той вижда, че заниманието няма смисъл. Даже съм тръгвала и той от няма къде тръгва подире ми.
За нослето не знам какво да кажа, не се е случвало при нас...явно нещо ми е спестил
«
Последна редакция: февруари 26, 2013, 12:35:38 от casky
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]