Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 20:14:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 234483 пъти)

Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: февруари 10, 2013, 22:34:51 »

Аз съм се спряла на калии и лилиум, но понеже искам контрастен цветен букет сигурно момичето,което ще ми ги прави ще ги боядиса.

Аз си го представям един лилиум и около него 8 калии,но вече кое ще в тюркоаз не съм решила.
Активен
Evriala
Сватбар
Публикации: 204

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: февруари 11, 2013, 12:31:01 »

Здравейте момичета, изглежда, че отново  ще имам проблем с цветята - никой не може да ми каже със сигурност, че ще ми достави за 29.06 нужните слънчогледи, а вече отказвам да си сменя цветето, заради тия задръстени цветари в задръстения Ямбол!!!!!!!!Направо съм бясна!Единственият ми шанс е тук в София от борса или оранжерия да си купя и да си ги транспортирам сама до там. От интернет разбрах, че имало борса на Димитър Петков, освен това и в дружба имало някаква. Молбата ми е ако някоя знае къде в дружба е тази борса да каже или пък някоя друга в София. Насълзиха ми се очите , когато за пореден път ми беше казано, че не може да ми се намерят цветята които искам в този загубен град
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: февруари 11, 2013, 13:01:53 »

Evriala, не се натъжавай, заради цветята. Съвсем спокойно можеш да си вземеш Цветята от София! Слънчогледите са издръжливи и няма да имаш проблеми с тях. За твое успокоение, аз също ще си поръчвам цветята от тук /София/ и ще си ги транспортирам към малкото градче където ще е сватбата ни /да не кажа нещо по-грубо за "градчето" smile/.
В Дружба не зная къде се намира склада, но отиди на Д.Петков. Там тръгваш от началото на пазара, където има кафенце в самото начало, след това са метални павильончета с хратии, кошници и пиафлори, подмиваш и тях. След това пазарчето се разделя на 2 - на дясно и на право. Ако свиеш на дясно, там обикновено са вносители. Ако продължиш на право - там има и вносители и прекупвачи. Вносителите обикновено са с бусове и през студените месеци стоката им е в бусовете. Изрично разбери дали човека е вносител или прекупвач! Обикновено прекупвачите са цигани, не им се доверявай! Там се разбери за внос на цветята. Най-вероятно ще ти поискат капаро. Можеш да си ги вземеш деня, в който тръгнеш към Ямбол. Дори и да пристигнат по-рано, те ги държат в хладилни витрини.
Вариант 2 е да отидеш в Младост до Тилия. Те се намират по пътя от Младост към Бизнес парка, от дясната страна, като излезеш вече от Младост. Има табела на сградата им.
Вариант 3 е да отидеш до ж.к. Сердика. Складът се намира в една от преките на бул. Акад. И.Е. Гешов, посока към Константин Величков, мисля, че се пада пряката преди OMV. Пряката се казва Гюешево. Има светофар на уличката, завива се на ляво. Там е една голяма сграда, има и други складове и магазини. Мисля, че се казваше център Сердика, но да не те подведа с името. То работи и като магазин на дребно за саксийни цветя. А рязания цвят е в хладилната камера обикновено.
Дано не съм те объркала с моите обяснения smile
« Последна редакция: февруари 11, 2013, 13:07:18 от ma6ka_ » Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: февруари 11, 2013, 13:03:58 »

Поръчай си ги от някой доставчик, или от Бургас.. Защо чак от София?
Активен
Evriala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: февруари 11, 2013, 14:01:49 »

Благодаря ти  ma6ka_, ще обиколя всички места, които ми обясни. Както вероятно се досещате  тема на сватбата са самите слънчогледи и ще ми трябват доста - за букета, украса на колата и масите, бутониерите на младоженеца и близките и не знам още за какво, а от там и обувките ми ще са жълти, на младоженеца чорапите ще са такива, а може и вратовръзката. Поканите също мисля да са със слънчогледи и изобщо всичко се крепи на слънчогледите и именно за това трябва да знам още от сега  дали за този период ще ми осигурят нужните  цветя. Това е причината така да взимам всичко присърце.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: февруари 11, 2013, 16:06:13 »

евриала, не се шашкай. Има онлайн магазини, които могат да ти докарат каквото искаш откъде искаш, не е нужно да идваш до софия. пиши в гугъл онлайн  цветарски магазини бургас и почвай подред да ги прозвъняваш или да им пишеш мейли. аз така си намерих лавандула в сезон в който нямаше такава вече.
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: февруари 11, 2013, 19:12:42 »

момичета аз имам питанка, цветето кала(по което съм пощуряла) ще го има ли налично в цветарските магазини, защото юли месец май не му е сезона, или то си цъфти постоянно...искам калии, примерно 6 калии и 1 орхидея или 6 калии и 1 хортензия
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: февруари 11, 2013, 19:58:56 »

момичета аз имам питанка, цветето кала(по което съм пощуряла) ще го има ли налично в цветарските магазини, защото юли месец май не му е сезона, или то си цъфти постоянно...искам калии, примерно 6 калии и 1 орхидея или 6 калии и 1 хортензия
свържи се с по-големи магазини, които работят с холандия, там доколкото знам , има доста неща целогодишно , оттам са ми пращали невъзможни за това време на годината цветя.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: февруари 12, 2013, 10:01:48 »

От Холандия ми пристигнаха божурите и лалетата декември месец, така че..за кали съм убедена че ще намериш.
Evriala, ателие Диана, Бургас, без проблем ми доставиха цветята, пробвай при тях за слънчогледи.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: февруари 12, 2013, 10:22:37 »

Почти всички цветя се внасят от Холандия. Няма от къде другаде. В България се гледат много малко видове - основно бели кали, рози /предимно розови и бели/, лалета и хортензии. Вносителите работят с борсата в Холандия. Дали ще ги вземеш от Варна или от София, цветята ще са внесени от Холандия. За наличността на определен сорт и цвят трябва да говориш с вносителите. Те разполагат с каталози, на които е посочен периода на наличност на всеки цвят от определен сорт. Имай предвид, че ако бялата кала е налична през цялата година, това не се отнася за другите цветове. Всеки цвят си има период.
Можеш да видиш тук да наличност по месеци:
http://www.flowersandplantsassociation.org.uk/flowers/facts/by-month.htm
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: февруари 12, 2013, 14:15:46 »

СНимки на булченски букети, които не са от живи цветя.
http://www.mariageschics.com/accessoires/bouquet-mariee/1684-les-bouquets-de-mariee-sans-fleur#.URoVUUZbntI.facebook
Активен
Evriala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: февруари 12, 2013, 18:29:58 »

Благодаря ви момичета, не съм уточнила, че живеем в София, а сватбата ще е в Ямбол (Милото е от там), та за това търся борси в София. Благодаря за отзивчивостта  на всички!
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: февруари 12, 2013, 20:12:25 »

Здравейте момичета, изглежда, че отново  ще имам проблем с цветята - никой не може да ми каже със сигурност, че ще ми достави за 29.06 нужните слънчогледи, а вече отказвам да си сменя цветето, заради тия задръстени цветари в задръстения Ямбол!!!!!!!!Направо съм бясна!Единственият ми шанс е тук в София от борса или оранжерия да си купя и да си ги транспортирам сама до там. От интернет разбрах, че имало борса на Димитър Петков, освен това и в дружба имало някаква. Молбата ми е ако някоя знае къде в дружба е тази борса да каже или пък някоя друга в София. Насълзиха ми се очите , когато за пореден път ми беше казано, че не може да ми се намерят цветята които искам в този загубен град
Виж това:
http://www.buketbg.com/podvidove.aspx?vid=2
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #343 -: февруари 14, 2013, 16:13:11 »

Малко вдъхновение:

Един доста бюджетен вариант:

И нещо нестандартно и пролетно:
Активен