Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 05, 2025, 18:01:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Речта на младоженците
Страници:
1
2
3
4
[
Всички
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Речта на младоженците (Прочетена 37517 пъти)
Katerina
Ентусиаст
Речта на младоженците
«
-:
септември 08, 2006, 10:23:53 »
На всички сватби кумът държи реч, а в някои случаи дори и гостите се изказват публично в подкрепа на младото семйство. Защо никога обаче булката и младоженецът не показват изява в тази насока?
Присъствах на едно сватбено тържесто, където младоженците също държаха реч :-) Бяха отправени благодарности към гостите, които са ги уважили, в този важен и радостен за тях момент; към тези които са свързани с цялостната организация; към тези които са помогнали за осъществяването на това мероприятие и не на последно място към родителите, които са били плътно до тях през цялото време и са ги подкрепяли във всичко :-)))))
Определено прави добро впечатление и е израз на уважение
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
Re: Речта на младоженците
«
Отговор #1 -:
септември 08, 2006, 10:30:26 »
Може би защото така е прието...
Едно поздравление от страна на младоженеца към гостите ще повдигне
настроението (все пак затова са речите).
Подкрепям идеята
Активен
joy
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #2 -:
септември 09, 2006, 10:02:54 »
Да, идеята е много добра!
В края на нашето празненство аз държах импровизирана реч - благодарих на родители, приятели и роднини, че както са до нас при болки и проблеми, така споделят и радостта ни. Пожелах да се радваме заедно и занапред и чухме "Многая лета". Получи се изключително наситен с емоции край, така че - препоръчвам!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #3 -:
октомври 02, 2006, 12:38:22 »
Ами нас ни изненадаха с нашата реч! И половинката ми каза: "ти си по тази част, давай ти!!!"
И аз казах няколко неща, той само каза, че се присъединява към мен, малко се измъкна
, но мина и това!!!
А иначе нашия кум си написа речта минутки преди да я каже!!!
Мисля, че беше хубава, ще видя на DVD-то, че ми се губят тези моменти!!!
Активен
junglegirl^84
Сватбар
обичай врага си,това ще го влуди!!!!
За речта на младоженците в ресторанта
«
Отговор #4 -:
април 27, 2007, 10:07:07 »
много ме притеснява момента,в който трябва да излезем и да поздравим гостите.По принцип съм страшно приказлива и не съм срамежлива,но изпитвам ужас от този момент.А и нямам подготвена реч,защото знам ,че каквото и да измисля,щом застана пред всички ще забравя всичко
Набелязала съм си няколко основни момента като благодарности към гостите ,че присъстват на нашето тържество,няколко думи към родителите,към приятелите и ....дотам
Не знам как да започна,как да го формулирам,а то е ясно ,че аз ще казвам речта(милото мнооого го е срам) P-(Най-лесното е да няма реч,но аз много искам да кажа няколко думи,а не знам какви
Как се справихте вие с тази непосилна задача?
Активен
goldi
Баш Майстор
Отг: За речта на младоженците в ресторанта
«
Отговор #5 -:
април 27, 2007, 10:30:38 »
Ами то реч държи кума по принцип, не знам защо искате и вие да държите. Като минете да се чукнете с всички гости тогава може да им благодарите че са уважили тържеството Ви.
Активен
mehandjijska
Сватбен ГУРУ
Вече 2 v 1
«
Отговор #6 -:
април 27, 2007, 10:36:03 »
И аз знам, 4е само кумът държи ре4, а младоженците после минават по масите и поздравяват годти, булката ги заки4ва и се поздравяват! при нас така ще бъде.
Активен
maria_lakova
«
Отговор #7 -:
април 27, 2007, 11:24:59 »
Ние нямахме такава реч
Благодарихме на гостите, когато минавахме за наздравицата, а и преди това минахме по масите да ги питаме дали са настанени добре и да им пожелаем приято изкарване
Ако имахме такава реч сигурно аз трябваше да говоря, което означава, че щях да се притесня, да се разчувствам и да има
Гледала съм такава сватба, където булката изказваше благодарности на гостите и родителите, че са я отгледали и възпитали и са направили така чаканата от тях сватба, но естествено всички така се развълнуваха и разчувстваха, че
На мен лично не ми се искаше да има такива моменти, защото ме натъжават и затова го пропуснахме!
Ако измисля някаква подходяща реч, ще пиша, но сега не ми идва музата
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #8 -:
април 27, 2007, 11:29:27 »
Незнаех, че и младоженците дъражат реч по- време на сватбата *crazy*аз лично не бих се справила...пред толкова хора...
Активен
junglegirl^84
Сватбар
«
Отговор #9 -:
април 27, 2007, 11:52:55 »
Цитат на: maria_lakova в април 27, 2007, 11:24:59
Ние нямахме такава реч
Благодарихме на гостите, когато минавахме за наздравицата, а и преди това минахме по масите да ги питаме дали са настанени добре и да им пожелаем приято изкарване
Ако имахме такава реч сигурно аз трябваше да говоря, което означава, че щях да се притесня, да се разчувствам и да има
Гледала съм такава сватба, където булката изказваше благодарности на гостите и родителите, че са я отгледали и възпитали и са направили така чаканата от тях сватба, но естествено всички така се развълнуваха и разчувстваха, че
На мен лично не ми се искаше да има такива моменти, защото ме натъжават и затова го пропуснахме!
Ако измисля някаква подходяща реч, ще пиша, но сега не ми идва музата
много ще съм ти благодарна ако може да ми "нахвърлиш" нещо ,когато ти дойде музта
аз като литератор за първи път не знам какво да кажа
а за всички е ясно че се се разчувстваме и ще пуснем по някоя сълза
много искам да разплача мама
Активен
maria_lakova
Отг: Речта на младоженците
«
Отговор #10 -:
април 27, 2007, 12:45:07 »
Слях темата, защото е имало и друга такава
Вижте мненията и на другите момичета
Активен
Picolina
«
Отговор #11 -:
април 27, 2007, 19:29:26 »
ами ние държахме реч след кръстника естествено,благодарихме на всички които ни уважиха и дойдоха,на тези които ни помогнаха в подготовката и организацията,на кумовете ни и после аз благодарих на родителите на милото ,че са отгледали и възпитали такъв страхотен мъж,съответно и той на моите родители.и нещо такова вече забравих
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #12 -:
април 27, 2007, 20:49:55 »
аз незная че трябва да има и реч на младоженците =]знам за речта на кума,но на младоженците???????? *crazy*при нас няма да има такава
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #13 -:
април 27, 2007, 23:04:32 »
и аз не съм чувала за такава ре4
е ако искат младоженците да поздравят гостите , що не
Активен
Picolina
«
Отговор #14 -:
април 28, 2007, 15:48:25 »
не е задължително да има реч,разбира се,кой както реши
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #15 -:
април 29, 2007, 20:13:01 »
Да ви кажа честно много ми харесва идеята за реч на младоженците. И искам да е такава, че да развълнувам майка и свекърва. Давайте идеи
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #16 -:
май 12, 2007, 16:50:56 »
Речта на младоженците е задължителна за католическата традиция, но за България мисля, че е по желание. На мен лично много ми се иска да кажа две три думи,
Само дано не ме освиркат.
Душито е абсурд да го накарам.
Няма да иска да чуе даже за подобно нещо
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #17 -:
май 12, 2007, 19:02:04 »
Ами на нас ни връчиха микрофона и милото го даде първо на мен и така, получи се весело!!!
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #18 -:
май 12, 2007, 20:53:42 »
ние не произнесохме реч и добре че така стана защото щях много да се притесня и да ми трепери гласа
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #19 -:
май 16, 2007, 15:27:58 »
И аз сигурно ще съм така!!!Ще ми се разтрепери гласа,ще пусна някоя сълза и ще оплескам нещата!!!Ама голяма ревла съм!!!
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #20 -:
май 16, 2007, 15:29:31 »
Цитат на: desislavka в май 16, 2007, 15:27:58
И аз сигурно ще съм така!!!Ще ми се разтрепери гласа,ще пусна някоя сълза и ще оплескам нещата!!!Ама голяма ревла съм!!!
не само ти
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
май 16, 2007, 15:36:03 »
Аз незнам, че има реч на младоженците. И до сега не съм била на такава сватба.
Кума и евентуално родители /или някой много близък/ може да кажат нещо. Обикновено само кума. Но за самите младоженци - незнаех.
А и аз съм така притеснителна, и ще взема да се пообъркам нещо... и да стане
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #22 -:
май 16, 2007, 15:40:49 »
И аз не бях чувала за реч на младоженците тук в България, но неделя бяхме на една сватба, на която имаше такава реч и много ме разчувства.То по- скоро речта беше на булката, тя благодари от името на двамата за това,че сме уважили техния празник, на кумовете, че ги подкрепят и помагат и на родителите за безкрайната подкрепа и разбиране през целия им живот.Това беше в общи линии, и взех да се чудя дали и ние да не го направим, но и аз се притеснявам от това, че съм голяма ревла и ще се разрева сигурно
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #23 -:
май 16, 2007, 15:41:22 »
Цитат на: emily в май 16, 2007, 15:36:03
Аз незнам, че има реч на младоженците. И до сега не съм била на такава сватба.
това не е обивай, като кумската реч, а просто ей така
ако има непритеснителни могат да го направят спокйно като благодарност към гостите за това 4е са ги уважили
Активен
pipilota75
Ентусиаст
Публикации: 51
«
Отговор #24 -:
май 17, 2007, 14:43:10 »
Ама разбира се, какво значи "не знам за това.. не съм чувала за онова" или трябва, не трябва. Ако ви идва отвътре тогава трябва, а не защото някои бил чул или видял някъде. Не сте ли наясно, че от вас двамата зависи какво да се случва на вашето тържество. В някои случаи се импровизира даже - ако ти дойде настроение за това или оново на момента- просто го правиш. Не разбирам защо толкова се интересуват някой дали на другите сватби го имало- ами покажете въображение и изненадайте гостите с нещо
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #25 -:
май 17, 2007, 14:51:17 »
Цитат на: pipilota75 в май 17, 2007, 14:43:10
Ама разбира се, какво значи "не знам за това.. не съм чувала за онова" или трябва, не трябва. Ако ви идва отвътре тогава трябва, а не защото някои бил чул или видял някъде. Не сте ли наясно, че от вас двамата зависи какво да се случва на вашето тържество. В някои случаи се импровизира даже - ако ти дойде настроение за това или оново на момента- просто го правиш. Не разбирам защо толкова се интересуват някой дали на другите сватби го имало- ами покажете въображение и изненадайте гостите с нещо
Мила
pipilota
, това е форум за споделяне на мнения. Напълно нормално е когато хората споделят не всички да са чували за определени неща и всеки си изразява мнението дали му харесва или не. Аз например също не бях чувала за много от нещата, които се обсъждат във форума, но според мен точно това е начинът да ти хрумнат нови идеи. Като опознаеш неща непознати за теб ставаш по-умен и следователно по-креативен.
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #26 -:
май 17, 2007, 14:53:02 »
Не, че се интересувам дали го е имало на др.сватби, а че не съм присъствала на такава.
А колкото до въображението - смятам, че го имам и дали ще има реч на младоженците-ще зависи само от нас. За това сме тук да обменим мнения и опит - кой какво е направил или ще направи. И да сподели впечатления
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #27 -:
май 17, 2007, 14:53:56 »
Цитат на: prin4ipessa в май 17, 2007, 14:51:17
Мила
pipilota
, това е форум за споделяне на мнения. Напълно нормално е когато хората споделят не всички да са чували за определени неща и всеки си изразява мнението дали му харесва или не. Аз например също не бях чувала за много от нещата, които се обсъждат във форума, но според мен точно това е начинът да ти хрумнат нови идеи. Като опознаеш неща непознати за теб ставаш по-умен и следователно по-креативен.
и аз това казвам - изпревари ме prin4ipessa
Активен
junglegirl^84
Сватбар
«
Отговор #28 -:
май 23, 2007, 09:43:40 »
на нашата сватба аз казах няколко думи
бях си приготвила реч,но всичко забравих
Просто застанах там и казах всичко ,което ми е на сърцето и се плучи много мило и непринудено
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #29 -:
май 23, 2007, 11:13:48 »
и аз мисля да направя като теб.в смисъл ще реша в последния момент дали ще имам кураж да кажа нещо
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #30 -:
май 23, 2007, 12:39:36 »
Цитат на: maslinka в май 23, 2007, 11:13:48
и аз мисля да направя като теб.в смисъл ще реша в последния момент дали ще имам кураж да кажа нещо
Мила maslinka, не разчитай мног на това ти да решеш дали и кога ще казваш нещо!
На нас Диджея ни връчи микрофона и така!!! Ние бяхме малко
, но се оправихме!!!
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #31 -:
май 23, 2007, 12:42:26 »
Цитат на: Bulechka_TS в май 23, 2007, 12:39:36
, но се оправихме!!!
ние нашият сме го предопредили да няма такива изненади, дето да се чудим как да реагираме
че сте се справили веднага Bulechka_TS
«
Последна редакция: май 23, 2007, 12:47:50 от maria_lakova
»
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #32 -:
май 23, 2007, 12:43:51 »
Цитат на: PETKOVA в май 23, 2007, 12:42:26
, но се оправихме!!!
ние нашият сме го предопредили да няма такива изненади, дето да се чудим как да реагираме
че сте се справили веднага Bulechka_TS
Ами, благодаря, просто се получи и това е!!!
Даа, добре е да го предупредите!!!
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #33 -:
май 23, 2007, 14:09:34 »
Цитат на: maslinka в май 23, 2007, 11:13:48
, но се оправихме!!!
абе той нека да направи така пък да види после дали няма да има
.хихих шегувам се.мисля да го предупредим да ням аизненади от този сорт
Активен
mar4e1984
Регистриран
svatba
«
Отговор #34 -:
август 27, 2007, 22:24:50 »
Здравейте! Пише ви Марина от Плевен, на която сватбата й е на 22.09.2007г. Направо съм полудяла. Дайте идейки как да се изкажа пред гостите, че са ми дошли на сватбата и искам много да изненадам мъжа ми с нещо на нея! Предварително ви благодаря!
Пишете само на кирилица и в съответната тема!
«
Последна редакция: август 28, 2007, 08:53:43 от maria_lakova
»
Активен
kostadon
Регистриран
Публикации: 1
Слово за младоженец
«
Отговор #35 -:
февруари 05, 2008, 18:14:09 »
Приятел се жени в събота и е решил да каже няколко думи.,но няма идея точно какво се говори(все пак му е за първи път
)Някой има ли идея или готово слово та да го назубри
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #36 -:
февруари 06, 2008, 14:13:50 »
Цитат на: shtastliva в май 16, 2007, 15:40:49
И аз не бях чувала за реч на младоженците тук в България, но неделя бяхме на една сватба, на която имаше такава реч и много ме разчувства.То по- скоро речта беше на булката, тя благодари от името на двамата за това,че сме уважили техния празник, на кумовете, че ги подкрепят и помагат и на родителите за безкрайната подкрепа и разбиране през целия им живот.Това беше в общи линии, и взех да се чудя дали и ние да не го направим, но и аз се притеснявам от това, че съм голяма ревла и ще се разрева сигурно
Не се бях замисляла дали това го има като обичай тук или не. Според мен си е в реда на нещата да хванете микрофона и да кажете просто едно благодаря, че уважихте празника и като споменете специално родителите и кумувете. Не е необходимо някакво супер слово все едно, че сте на Оскар. Е ако някой има дар слово и му се отдава .... браво!
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
февруари 10, 2008, 14:29:46 »
Мисла,че това с речта е много добра идея.
Това ще накара гостите да се почувстват специални
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #38 -:
юли 18, 2008, 08:07:13 »
Момичета и аз искам да изразя своето голямо БЛАГОДАРЯ към гостите на нашата сватба но не зная какво точно да кажа...моля за някои идейки ако може
Активен
Val_
Ентусиаст
«
Отговор #39 -:
юли 19, 2008, 10:47:41 »
Аз мисля, че има много начини да кажеш "Благодаря" и да накараш всеки гост да се чувства специален. Ние нямахме реч...аз просто не събрах смелост...че аз едва си събрах сълзите, за да кажа "ДА" , та камо ли и реч да държа...така че ако нямате сили да го направите в деня споко, мисля че няма това да накара гостите ви да се чувстат пренебрегнати...Има някои неща, които не се казват с думи...Ние казахме благодаря, като раздадохме на всички картичка, но не в деня на сватбата сега по това време, месец след събитието. В нея има снимка на съответните гости с нас и мисля, че това ги накара наистина да се чувстват специални, защото е индивидуално поднесено и факта, че е това е след деня на сватбата им остава усещането, че през този месец ние сме мислили за тях как да ги изненадаме, как да им благодарим и сме отделили време за всеки един от тях, за да надпишем картичката да я оформим и така.....А речта например е обща за всеки...пък и на мен ми идват малко лигави от сорта на "Благодаря ви ... благодаря на майка ми...на баща ми....на майката на уитни хюстън...." и дъръ бъръ...малко стил МТВ...АКо ще е реч ми се струва , че е хубаво да звучи стилно и сдържано, да е кратко , но казано на място!
Успех момичета! Мисля, че всяка от вас много трезво може да прецени за себе си кое е най-добре за вашия ден, според хората които ще идват...Просто е строго индивидуално! Ако имате много гости от чужбина май речта е доста подходяща, защото по-вероятно с много от тях може и да не се видите след сватбата...
Активен
cremcaramel
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #40 -:
юли 20, 2008, 11:28:45 »
Аз смятам идеята за снимки от сватбата и благодарствена картичка за много подходяща, и също мисля така да направя. Ние не държахме реч на сватбата, но аз поне три пъти благодарих на всички гости - като ги поздравявах за добре дошли, след церемонията, като минаха да ни поздравят и като си тръгваха. Нашата сватба беше обаче малко неформална. Ако сватбата е по-официална, защо да няма кратка реч с благодарност към гостите, че са дошли да споделят вашият сватбен ден или нещо такова.
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
юли 23, 2008, 17:37:20 »
Етикетът изисква речта да не е по-дълга от пет минути. За да не заспят гостите
Можете да включите няколко мили думи към младоженеца, вашите родители, неговите родители и за завършек към всички останали гости. Накрая се вдига наздравица. А вместо баба ми, леля ми, майка ми, свеки и други титли, се използват имената
Или "майка ми Петя" например, но задължително с имената. Това са моите кратки съветчета.
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #42 -:
юли 24, 2008, 08:37:12 »
копче мерси много....
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
юли 25, 2008, 00:23:58 »
шаска, моля ... и все пак важно е да се подбере подходящ момент, да се осигури подходяща тишина, да се говори ясно и отчетливо, да се привлече вниманието на гостите преди това, да не се вика, да не се шепти. Упражненията пред огледало са много полезни
Друга хитринка, ако много се притеснявате, е да си изберете някой от "публиката" и да го гледате през повечето време, все едно говорите само на този човек. Или да забиете поглед някъде над главите на гостите. Не е фатално и ако четете от листче. Само направете така, че да не забиете поглед и нос само в листа - контактът с публиката е много важен!
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #44 -:
юли 25, 2008, 08:29:17 »
eeeeeee копче....изпипани съвети отвсякъде даваш ще се постараем да направим всичко както трябва и пак ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #45 -:
юли 25, 2008, 18:53:26 »
Шаска, това не е закон, просто това, което чух и прочетох тук. А при нас речите на важни събития са много важна част от празнуването
Така че хората знаят как се прави и ми дадоха няколко съвета и на мен като по-неопитна
Активен
Страници:
1
2
3
4
[
Всички
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg