Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 23:29:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 6
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 6 (Прочетена 150312 пъти)
vanini
Новак
Публикации: 10
Re:Всичко за кумовете - част 6
«
Отговор #315 -:
ноември 06, 2012, 12:41:33 »
Ето какво направихме ние за нашите кумци:
1. Помагахме с мнения за избрани от младоженците ресторанти.
2. Ходих на проба на булчинската рокля.
3. Направих им поканите /собственоръчно/ - те нямаше да имат, но аз им казах, че ще се заема и са от нас.
4. Купихме им късметчетата.
5. Украсихме им шампанското и чашите /като се съобразихме с цветовете на сватбата/ и след допитване до булката.
6. Допитвах се до булката относно роклята ми - цвят, модел и т.н.
7. Букета - попитах булката какъв иска и с какъв цвят цветя, изненадах я и с малък вариянт за хвърляне.
Сигурно има и още, но в момента не се сещам
Бяхме много весели, направихме купона, беше невероятно!
Нашите кумове не направиха нищо за нас, освен колата за сватбата и букета, който беше малко изпросен даже. Дори кумът ми се развика, че го карам да стане да играе на "пий куме, пий"
. Бяха ни страшно близки приятели, но за съжаление вече не се виждаме.
Избирайте внимателно кумовете си!
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #316 -:
ноември 08, 2012, 15:47:11 »
Здравейте. Избрали сме си кумове, но още не сме ги поканили - въпросът ми е кога е подходящо да се поканят кумовете имам предвид колко по-рано и как по-точно ги поканихте. Аз си мислех да ги поканим на вечеря и да им дадем покана която специално ще направим за тях и всъщност има ли някаква задължителна процедура - някакъв обичай които трябва да се спази.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #317 -:
ноември 08, 2012, 16:01:55 »
Ние ги поканихме на вечеря. Бях подготвила пиле и питка - така четох някъде! Дадохме им седмица да помислят, а те приеха още на другия ден.
Официалната покана направихме след това - беше дървена, взехме я готова. Оттук някой беше подсказал страхотен шрифт Andantino и след това с малко творчество, с уърд и корал и поканата беше реализирана. Дадохме я като се събрахме с тях и с родителите ни на вечеря
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #318 -:
ноември 08, 2012, 16:51:45 »
За каненето на кумовете аз го знам така: Първо ги питате неофициално дали искат, а след това като направите поканите тоест 2-3 месеца преди сватбата им отивате
вие
на гости с пиле, питка, букет, вино, торта (кой каквото си реши, не е задължително всичко) и им връчвате поканата. Трябва вие да отидете у тях, за да ги поканите, а не те у вас. Но на който както му е удобно
Активен
vanini
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #319 -:
ноември 09, 2012, 08:58:18 »
Ние поканихме нашите кумове 3 години преди сватбата. Звъннахме им и им казахме, че утре ще отидем в тях на гости, за да говорим с тях. Купихме подаръци на децата, една бутилка Jack D. и още някакви неща и ги поканихме.
Когато решихме коя ще е датата, пак отидохме в тях вече с питка, пиле и домашна ракия /отлежала за сватбата/ и така затвърдихме поканата си.
Според мен няма значение колко време преди сватбата ще поканите своите кумове. Щом вече сте си ги избрали - действайте.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #320 -:
ноември 11, 2012, 19:55:11 »
Ние вече си имаме кумове
Вчера, на рождения ден на бъдещата кума, ги попитахме и те се съгласиха. Мисля, че направихме най-добрия избор.
Догодина, с покана и почерпка, пак ще ги каним
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #321 -:
ноември 12, 2012, 11:03:38 »
браво на вас, това са хубави новини
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674
«
Отговор #322 -:
ноември 12, 2012, 12:13:56 »
Честито, Мариелка
Завиждам ти благородно. Ние пък още не можем да решим кого да поканим за кум и кума
Нали значението на кумовете е да ти помагат, да са до новото сем. в трудните моменти, да са ти пример и т.н. Само че нашите най-добри приятели живеят на другия край на България...и ги виждаме 4-5 пъти в годината :-( Сякаш ни се иска кумовете ни да живеят по-близко, така че да се виждаме с тях често и наистина да присъстват в живота ни. Вие какво мислите?
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #323 -:
ноември 12, 2012, 12:23:14 »
аз лично не мисля, че това че са далеч е най-важното , т.е това не те отдалечава душевно от човека, направи го както чувстваш за най-добре
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #324 -:
ноември 12, 2012, 12:52:59 »
Муцка, ние така също се чудехме кой да изберем, защото пък искахме кумовете ни да са женени, но повечето ни приятели не бяха...и накрая избрахме едни познати, които живеят в чужбина и в последствие осъзнахме че сме направили голяма грешка.....говорихме с хората защото те ни поставиха доста условия и доста ни вгорчиха организацията, и след всичките им капризи им казахме че няма да ги затрудняваме и че бихме предпочели да си изберем други хора...сега имаме най-готините кумове на света...едно семейство, момчето е перви братовчед на майка ми, а техните деца са ми 2ри братовчеди, но ние сме си много близки, те са малко по-големи от нас и си се събираме редовно
Та в момента съм много доволна от това че направихме такъв избор за хора с които сме си близки и се виждаме
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #325 -:
ноември 12, 2012, 13:19:36 »
Cucka_Mucka
, както се казва, послушай сърцето си. Ако за вас е най-важно да са близо до вас, изберете други.
Аз също исках кумовете да са близо до нас, не живеем в България. Но все пак се спряхме на приятелско семейство, които живеят в БГ и съм много радостна за избора си. Наистина по-рядко ще се виждаме, но и в БГ да бяхме нямаше да сме все при тях и в този забързан живот не винаги имаш време дори за кумовете си.
Успех !
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #326 -:
ноември 12, 2012, 19:21:52 »
Нашите кумове пък ги избрахме доста лесно, даже бяха единствените, които искахме и се надявахме да не откажат, защото имат малко дете...а това все пак си е разход. Вече кумата ни ми е приятелка от дете, даже от бебета
Излязохме една вечер на заведение заедно и ги поканихме, а те веднага приеха
Нямаха покани, защото на мен това ми се струваше доста тъпо...да им даваме покана при положение, че също са доста важна част от нещата. За сметка на това в последствие, след като вече бяха приели, им дадохме благодарност за това, че са приели, пак направена като поканите. Бяха страхотни, всичко приемаха присърце, а моята мила кръстница като дойде с букета в нас, без малко да се разплача, така както току що ме бяха гримирали
Бяха невероятни
По стечение на нещата ресторанта ни беше същия, в който и те се ожениха и втория танц беше техния от сватбата. Беше голяма изненада за тях, защото DJ каза, че преди еди колко си години на същото място други двама са споделили това с нас и ги покани на дансинга без да споменава иманата им
Супер се зарадваха
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674
«
Отговор #327 -:
ноември 13, 2012, 18:26:16 »
Ехеее...супер яка историйка, casky
Като цяло много ви се радвам на всички, че така лесно се е получило с кумувете и сте доволни от избора си
Ние имаме достатъчно време да решим, но все пак не трябва да е в последния момент
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #328 -:
ноември 23, 2012, 22:15:35 »
Имаме си кумове
- днес си ги поканихме - изтърсихме се с пиле, питка и бутилка вино и ги сварихме напълно неподготвени
- така се трогнаха че ми стана чак мило на душата.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #329 -:
ноември 24, 2012, 07:27:21 »
Елчо, честито- рискована, но смела постъпка
Активен
Страници:
1
...