СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част
MirellaStefanova:
Здравейте булки!
Някой сеща ли се за ресторант в Търново и областта за около 90 човека, който да не е хотелски, а да бъде в самостоятелна сграда. Тъй като по мненията тук , а и от личен опит като гост на сватби, разбирам че масово тържествата в хотелски ресторанти приключват рано заради шума. :(
Поздрави от слънчева Варна :)
anipetrova:
Нашата сватба се състоя на 27.08.16 в Арбанаси. За ресторант избрахме комплекс Българка, заради голямата и закрита градина и добрите препоръки. Като цяло сме доволни от избора си на ресторант - единствените забележки, които имаме са спрямо сервиза, който беше неорганизиран и хаотичен - иначе храната беше вкусна и персонала беше много отзивчив.
За декорация се доверихме на агенция Сиана, поради добрите отзиви в интернет за тях. За съжаление, не оправдаха очакванията ни. От тяхна страна нямаше никаква креативност и идеи. Може би очакванията ни бяха много високи, но очаквахме повече инициатива от тяхна страна. Поради тази причина накрая бяхме принудени сами да направим повечето неща като реално те се погрижиха само за текстилната част и цветята. За цветята Сиана работят с Афродита Флора, от които сме доволни като изключим факта, че в деня доставиха различен набор цветя от предварително уговорения!
За DJ и водеща се доверихме на Анелия и Пламен Азманови, които свършиха отлична работа и горещо препоръчваме на всички бъдещи младоженци! Благодарим им от сърце!
За грим и прически се доверих на Ива Петкова (Iv's makeup) и салон Чар (Ванина Петрова). Изключително съм доволна от тях. Направиха страхотна работа! И на тях благодаря!
За фотограф избрахме Петър Крусев, защото много ни хареса неговия по-различен и художествен почерк, който той демонстрира на своя уебсайт и фейсбук страница. Като цяло снимките ни са много хубави и сме доволни, въпреки че очаквахме да видим повече обработени снимки с художествено оформление (като тези, които той качва на уебсайта). Също би било добре да имаше малко повече непринудени снимки на гостите по време на вечерта, за да се запечата атмосферата и настроението на всички (напр. Някои от гостите нямат нито една снимка от вечерта). Въпреки това, много ни допадна отношението и професионализма на Петър.
Видеограф на сватбата беше Пламен Шопов - все още не сме получили видеото, така че нямаме отзиви.
За тортата благодарим на сладкарница Лучия - направиха точно това, което искахме и вкусът беше невероятен!
Накрая, но не на последно място благодаря на ателие Жана Жекова за невероятната ми сватбена рокля - Одри Хепбърн стил 70те с уникална дантела - точно това, което си представях!
Успех с организацията на всички бъдещи булки!
yasminn:
Благодарим много за изчерпателната информация. Така се помага истински на бъдещи младоженци, които ще трябва да се справят със същите неща!
shuhi:
Здравейте, в момента подготвяме сватбата си за догодина...лятото. Искаме да е във Велико Търново или Арбанаси. Сватбата ще бъде околко 170човека. Знаете ли хотел с ресторант или лятна градина за толкова хора. Благодаря предварително
tina_mm:
Здравейте бъдещи булки :svatba:
Най-накрая отделих време за да споделя как мина и нашата сватба.
След като тотално се отказахме от варианта Арбанаси, се насочихме към Елена и местата в Еленския Балкан.
Сватбата ни беше на 3.09.2016- избрахме за място един нов комплекс в Еленския Балкан, и нашата бе първата сватба в този комплекс. Църковен брак сключихме в гр.Елена.(храм “Успение на Пресвета Богородица” ). Граждански брак сключихме предварително, и в деня на сватбата имахме бутафорен ритуал от сватбената агенция. Всички се справиха достатъчно добре. По-принцип съм много критична, но предварително се бях настроила повече от положително Така че, малките забележки които мога да направя към хората от които зависеше нашият празник са по-скоро незначителни
За агенция избрахме Сватбен Ден-Габрово.Страхотниииии. Съветвам всички булки които са решили да правят сватба в района на Търново/Арбанаси/Елена, да потърсят услугите И на агенции извън Велико Търново ;)
Ще изброя всички услуги които използвахме със ФБ линкове и малък коментар предимно за тези от района на ВТ, защото знам на мен колко мн ми беше полезна информацията споделена тук от всички булки преди мен.Благодаря ви
За комплекса и ресторанта: Ваканционно селище Балканъ village balkana, https://www.facebook.com/vilibalkana/
Хубавото при нас беше, че запълнихме почти целият комплекс(около 100гости на сватбата + около 20 придружители) и повечето гости останаха за 2-3 нощувки(дадоха ни промо цена 10лв на нощувка на човек ). Ресторанта е на 2 етажа, като ние избрахме 2рия етаж за сватбата..гледката и залеза са уникални. Липсваше ни малко повече място за танци. За около 80 гости би бил перфектен. Храната беше вкусна и добре поднесена, и при нас (както май при почти всички сватби) имаше забавяне с вечерята, но не го усетихме защото веселието продължи до 3-4ч в ресторанта, след това на групички до 6ч покрай басейна . Ако някой има нужда от меню/цени ще споделя информация. Управителката е много отзивчива, 95% от нещата уточнихме по скайп и телефон.
Агенцията.. Сватбена агенция Сватбен ден, гр. Габрово, https://www.facebook.com/svatbenden.event/
Мн отзивчиви и усмихнати. Собственичката е и водеща Даниела Пенчева..мн добра нямаме нито една забележка-справи се страхотно. Цените мн по-добри от тези на агенциите във ВТ, отношението при комуникацията също(за мен беше важно защото не живея в БГ). А смятам повечето булки ще разберат колко голямо перо отива за агенцията и услугите който тя предлага. DJ- също от агенция Сватбен Ден-Валери…всички си потанцувахме доволно..и как да разберем колко добре се е справил.. ами пропусна да пусне любимата ни песен за сезона(имахме лист с доста песни подбрани)..а ние.. ние нямахме нужда да си я поръчаме..защото всичко което пускаше харесваше и на нас и на гостите. :danceg:
Фото..фото..фото.. . Макс и Женя, Макс Буковски Фотография,гр. Казанлък, https://www.facebook.com/MaxBukovski.photography/
Отделихме не много но достатъчно време за снимки, имаме мн хубави кадри.. нямам мн снимки сама(замислих се за това заради предишен пост в темата), но имаме толкова мн хубави снимки с всички останали…а и все пак всеки иска снимка с булката
Съвет към бъдещите младоженци е ако искат нещо конкретно видяно от друга сватба/пинтерест/галерия.. нека го споделят с професионалиста към когото се отнася било то фото/видео/декор/сватбени игри.
Навигация
[0] Списък на темите