Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 05:48:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част (Прочетена 188033 пъти)
jasminne
Професор
Публикации: 425
Re:СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част
«
Отговор #255 -:
май 18, 2014, 17:01:40 »
ri80 Здравей,аз лично предпочитам местата извън града,заради спокойствието и децата,паркирането.От местата където се чудиш мисля че янтра е по добрия избор,но погледни и момина крепост.мястото е уникално ,80 човека не са проблем,има дансинг и е много приятно
Активен
ri80
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #256 -:
май 18, 2014, 17:34:21 »
Благодаря много, ще се срещна с хората и на двете места. Не знам защо, но клоним към Панорама, а и гледката много ми харесва. Разпитах и други познати и всички ми твърдят, че двата ресторанта са на едно ниво. Ако е така наисти а, цената ще реши дилемата
Активен
zaicheto_didi
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #257 -:
май 18, 2014, 21:16:51 »
Здравейте
Моята сватба ще бъде на 9.08 в един хотел в Арбанаси,предпочитам да не му казвам името,за да не правя реклама.Моят приятел е от Търново,а аз от София.От 7 години сме заедно,а от 6 живеем заедно в София. Още в началото на януари запазихме датата в хотела,наехме човек от общината за датата в самият хотел, DJ,видеото и фотото са готови,но също няма да ги спомена.Роклята и другите работи мислим да вземем от Асеновград.Сега обмисляме за поканите,но тях ще вземем от тук.Останаха ми фризьор и гримьор и понеже не съм от там,а моят приятел отдавна не живее там и не сме много запознати.Ще съм ви благодарна да ми препоръчате някой салон.Малко ни е трудно от тук да ръководим нещата сами без агенция,но няма как,ние искаме да си изберем всичко сами
Ако можете да ми дадете съвет и за тортата и за кумовите дарове. Може да са и от Горна Оряховица ,няма проблем.Благодаря предварително
Активен
stelkkka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #258 -:
май 18, 2014, 21:46:49 »
Ами щом може и от Горна препоръчвам сладкарница Деметра.Вкусни са тортите и леки ,цените са приемливи (варират около 3-3,50 за парче ,а някои дори 2-2,50) .Могат да ти изработят всичко по снимка ..
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #259 -:
май 18, 2014, 22:51:01 »
на нашата сватба взехме средна торта ,колкото за разрязване и за децата,а за другите гости бяха пасти.поръчахме ги от сладкарница фантазия плевен,който в петък доставят до вт и ни ги занесоха директно в ресторанта
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #260 -:
май 19, 2014, 06:53:20 »
За нашата сватба беше следното:
Фризьор фризьорски салон "Маджестик" в Горна Оряховица, фризьорът се казва Веско, ходих на място. Не мога да дам отзиви за други фризьори, на него съм се доверила от години.
Грим и всички разкрасителни процедури преди сватбата, както и ноктопрастика, козметичен салон "Чар", за тях мога да кажа само суперлативи, те могат да дойдат и до хотела, в който ще бъдете например и да работят на място, имат и фризьори, но от тях нямам впечатления.
За тортата избрах кафе-сладкарница "Фасони", моята торта с украсата и наема на фигурките и стойката за тортата ми излезе 4лв парчето, но си струваше до последната стотинка. Ангажиментите ми бяха минимални, една среща, показах снимки какво искам като визия, бяхме избрали предварително и вкуса. На сватбата, тортата беше доставена директно в ресторанта, без никакъв финансов и друг ангажимент от моя страна, беше невероятно вкусна, за украсата се бяха постарали също, беше много мило. Тъй като и аз може да се каже си организирах сама сватбата, с тортата имах най-малко грижи, изпълниха ми желанието в най-голяма степен. Ако трябва да съм честна, не бих се доверила на "Деметра" за сватбена торта, освен, ако цената не е водеща. Лично мнение разбира се.
За даровете, тортата беше подарък от ресторанта, но може да се поръча от същото място, където и сватбената торта, обредна питка, вкусна и тематично направена, избрах от сладкарница "Донълт", но трябва да се ходи да се поръчва и взема на място, друг вариант няма. Пилето, купих си на грил и сама го украсявах, имахме и шампанско, купих го готово украсено от сватбената агенция, с която работих.
Това беше при мен, от всичко изброени места по-горе, никой с нищо не ме е разочаровал.
Активен
ri80
Любопитен
«
Отговор #261 -:
май 20, 2014, 20:51:36 »
Здравейте отново! Някой скоро да е правил сватба в Люляка на Арбанаси и да има отзиви?
Активен
tinakostova
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #262 -:
май 21, 2014, 14:55:03 »
Някой беше споделил във форума, че Люляка е взет от една от агенциите в Търново и не работят с други агенции, което за мен е огромен минус. Не мога да си представя, че на моята сватба някой ще ми диктува кой да ми направи украсата и кой видеото, тези ограничения в ден като този за мен са недопустими. Друго, което не ми допада е ограничението в часовете т.е. сватбата продължава до 12ч. след този час дори и срещу доплащане няма как да се случат нещата, защото в Арбанаси след 12ч има забрана.
Аз също бих предложила като вариант Ксилифор.
Активен
ri80
Любопитен
«
Отговор #263 -:
май 21, 2014, 20:52:43 »
Благодаря на всички за съветите и идеята! Това за сватба до полунощ в Арбанаси е странно, защото съм говорила с хотели/ресторанти там и всички са ми казвали, че няма проблем срещу заплащане. Аз май се върнах към двата първоначални варианта-Янтра и Панорама. Другата седмица вече ще го реша окончателно
а идеи за сладкарници с вкусни и красиви торти? Предпочитам шоколадови, не сме фенове на сметановите. И още нещо-откъде поръчвате пити?
Активен
stelkkka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #264 -:
май 21, 2014, 21:04:47 »
Собственичкaтa нa Люлякa имa и свaтбенa aгенция,но не те зaдължaвaт дa рaботиш с тях.Нaпример нямaхa моя цвят и вместо дa кaже "чaкaй,ще ушием,ще го измислим" , рече и отсече-питaйте при някой колегa нямa проблем .Инaче хубaвото е ,че aко рaботиш с тях поемaт рaзходите зa изнесения ритуaл и aко не сте нa терaсaтa нямa проблем с вечерния чaс.Aми товa помня от своето посещение тaм.
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #265 -:
май 21, 2014, 21:52:19 »
Питки почети всяка закусвалня прави,попитай и на габровски където е хляб и приятели,може да имат повече идей ,ние лично ги поръчахме на пишмана в закусвалнята бяха много хубави на вкус и нормални питки:)
Активен
ri80
Любопитен
«
Отговор #266 -:
май 21, 2014, 22:14:16 »
Благодаря много,jasminne
Активен
spuh
Регистриран
«
Отговор #267 -:
май 27, 2014, 00:07:25 »
Здравейте, за първи път пиша във форума, но съм изчела всичките му 4 части от 2007-ма година насам. Моята сватба я гласим за края на септември за 150 човека и имаме големи затруднения за намиране на ресторант
Почти навсякъде опциите да ни поберат са за терасите на ресторантите, а аз се притеснявам да е навън по това време, въпреки че последните години дори октомври е като летен месец, но все пак... Днес ходихме до Севастократор, Арбанаси Палас и Рачев Резидънс. Севастократор е много малък и ми е леко "соц", за Арбанаси Палас трябва да сме на терасата на наша отговорност, като ще трябва да наемаме тенти и т.н., а в Резидънс ни е много скъпо. Управителя ми смъкна цената на двойна стая до 80 лв, а примерните менюта са за около 50 лв без торта
Иначе много ми хареса в Резидънс, въпреки че управителя постоянно повтаряше как било най-хубаво при него и т.н., като поиска да му дадем парите кеш (да си спести ДДС-то), което ме издразни.
Та, исках да питам, дали принципът с плащането на ръка е навсякъде? И ако някой случайно се сеща за някой друг ресторант за 150 човека...много ще съм благодарна да сподели.
«
Последна редакция: май 27, 2014, 00:11:44 от spuh
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #268 -:
май 27, 2014, 08:47:01 »
Здравей, spuh!
Ако не държите да е в Арбанаси, хотел "Янтра" има необходимия капацитет за такава сватба. За кувертите, мисля, че ще има какво да предложат под 50 лв и да сте доволни, за хотелската част не мога да кажа, доколко ще е поносима, хотелът е 4-звезден и като такъв е със скъпи нощувки. Нямат проблем с ДДС-то, никога не е стоял въпроса. Лично ние платихме малко капаро при ангажирането на датата, а всичко останало по банков път, в деня след сватбата. Моето мнение е да стоите далеч от хора, които искат да си спестят ДДС-то, както се казва евтиното, излиза скъпо. И да, нормално е да се дразниш, не е нормално да се правят такива предложения, цената си е цена и толкова.
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #269 -:
май 27, 2014, 08:56:30 »
Здравей spuh! Нашата сватба беше в Калояновата крепост,там събират и много и малко ,условията са много добри,а менюто си го избираш сам,позволяват да си внесеш много неща,стига да искаш,отношението беше много добро,обслужване и всичко.ние останахме изключително доволни ,и гостите което е най-важно бяха очаровани от ресторанта и купона който се получи
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...