Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 21:29:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Еко сватба - споделете опит  (Прочетена 6823 пъти)

Kabiv
Регистриран

Публикации: 2

« -: август 05, 2011, 14:40:54 »

Здравейте,
С мъжа ми живеем от доста години заедно, имаме и две деца, но още не сме се венчали. Сега замисляме еко сватба. Идеята е ето такава - http://www.organichno.com/2011/08/blog-post.html, но материалът в тази статия не ми е достатъчен. Бих искала да споделите опит, мнения и идеи ако сте присъствали или организирали такава сватба.
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #1 -: август 05, 2011, 18:40:58 »

От тези съвети спазих един: едното от червените вина беше био на Тера Тангра (под 7 лв е бутилката от търговия на едро - много добра цена).
Свещници и хималайска сол смятам са излишни, а рециклираната хартия не е никак празнична. По-добре и по-био са поканите по интернет.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #2 -: август 09, 2011, 13:06:16 »

темата е безкрайна smile
искам да направя едно уточнение - всички предложения и идеи са моето виждане и усещане за нещата.. вие трябва да пресеете ценното за вас. най-важното е цялото събитие (малко или голямо) да отразява вашето виждане, индивидуалност..
за подаръчета за гостите помислете за нещо естествено - може би малки саксии с посадена (и поникнала вече) трева - от типа "чичко тревичко", малко късче природа, което всеки ще отнесе вкъщи. или пък ако искате да е нещо лично - може да е пакетче бисквити или курабии, които сте приготвили лично (само с био продукти, разбира се), или пък бурканче ароматен мед.
поканите наистина най-еко варианта е електронни, но все пак ръчно изработените и надписани от вас ще са по-впечатляващи.. може да се използват сухи цветя или хербарии - листа, клонки.. има уникални неща smile
изнесената церемония сред природата наистина е много тематично. може да декорирате с живи цветя в саксии, които после остават за вас. друг много елегантен и еко вариант са цветята от хартия - има много интересна техника квилинг, стават уникални неща  smile и отново украсата остава за вас Wink
а защо двамата не посадите дърво? нека всичките ви гости станат свидетели как поставяте "корените" на едно вековно съвместно съществуване smile
за храната - много пресни зеленчуци и плодове! много видове салати.. и за малките гости плодови или зеленчукови шишчета smile децата а и големите харесват по-интересно приготвена храна  good
ако идеите ми ти допадат мога да ти покажа някои от нещата, които споменах (като поканите например) пиши ми на личен smile на прима виста е това. може да се помисли в тази посока още, пък и все пак ти трябва да ме ориентираш горе-долу какво ви харесва  good
Активен
Kabiv
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #3 -: август 09, 2011, 13:16:38 »

Благодаря ви! Аз се насочих към този сайт - http://greenweddingshoes.com/, в който намирам страхотни идеи за детайлите. А иначе като място - вече се насочих към тип селска къща или манастир, в който да има автентична пещ. Храната бих искала да е местно производство, да има майстор пекар там на място в деня на сватбата, който да ангажира децата с печене на курабии и други такива творчества. Сега вече съм на етап търсене на такава къща или манастир в близост до Пловдив
Активен
AlexisAgency
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #4 -: септември 12, 2011, 13:57:03 »

Ето няколко нагледни идеи за еко сватба!

Активен
Pure
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #5 -: септември 16, 2011, 16:57:11 »

Останаха ми очите в картинката с карамелизираните ябълки!!! heart heart heart
Някой знае ли откъде мога да си купя такива? Girl_hide
Активен
AlexisAgency
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #6 -: септември 16, 2011, 18:27:31 »

НЕ знам дали има такова място, на което да ги продават готови, но винаги може да се разберете с някой, да ви ги направи, било то готвач на някое заведение или бабата на младоженеца!  Wink
Активен
osobenoaz
Любопитен
*
Публикации: 42

« Отговор #7 -: октомври 30, 2011, 20:18:47 »

Тези идеи ще са ни много полезни, ровя се в интернет и все красотите са по чужди американски сайтове. В България осъществяват ли се такива идеи от агенциите?
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: ноември 04, 2011, 12:20:56 »

Някой знае ли откъде мога да си купя такива? Girl_hide
В повечето сладкарници ги правят по поръчка. Ние поръчахме такива точно в сладкарница.  good
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #9 -: ноември 04, 2011, 12:25:02 »

и на мен!
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #10 -: ноември 17, 2011, 16:10:12 »

Тези идеи ще са ни много полезни, ровя се в интернет и все красотите са по чужди американски сайтове. В България осъществяват ли се такива идеи от агенциите?
по принцип, в агенциите работят хора професионалисти, и би трябвало да могат да правят всичко, което искат и си представят младоженците  smile но..накрая нещата опират до пари, време и разбира се - желание.  pardon ако сватбата е малка, или с малък бюджет или пък с някакви по-специални желания/изисквания на младоженците, вероятността да си намерят коректен изпълнител е малка...  nea за съжаление в България  pardon
Активен
aleksandroff
Ентусиаст
**
Публикации: 102

« Отговор #11 -: март 12, 2012, 09:39:35 »

ето тук има интересно инфо
http://www.svatbata.com/greenwedding

и тук
http://www.ecocatalog.eu/eco-culture/navici/207-2009-06-24-11-29-39.html
Активен
Страници: [1]   Нагоре