Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 14:27:42

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 189144 пъти)
 
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: февруари 04, 2012, 00:27:58 »

А аз днес правих хляб,понеже спаначения свърши.С печен чесън и розмарин.


* IMG_0140.JPG (29.46 KB, 448x298 - видяно 199 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: февруари 04, 2012, 08:33:44 »

matsinka прекрасен хляб.
от мен мини банички с майонеза-лесна и много вкусна

Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: февруари 04, 2012, 13:27:47 »

matsinka, това голям хляб ли е или малко хлебче? От снимката не мога да разбера какви са му размерите, защото няма друго на снимката, за да сравня. Цели скалидки ли слагаш вътре или пресован чесън в тестото?

gucci, ох, как обичам баничкаааа... С майонеза досега май не съм яла. Брависимо! Пусни инфо моля!  smile

Днес правих най-деликатните crêpes през живота ми. По френската рецепта, вътре с лимонче и захар. Такива нежни и леки палачинки за пръв път правя. Моят човек страшно ги хареса. Тестото беше толкова въздушно...  girl_impossible

« Последна редакция: февруари 04, 2012, 14:16:25 от Ariel » Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: февруари 05, 2012, 00:14:33 »

Ariel,как ги направи тези палачинки?Аз много често правя,но тези изглеждат наистина много финни.
А хляба е нормален почти 1 кг е.А за тестото ми трябваше 1 глава чесън,която трябваше да се припече в фурната и после да се намачкат обелените скалидки с вилицата, смесени с пармезан и розмарин.В хляба има и зехтин и заедно с чесъна и розмарина  става много вкусен.
Аз днес правих това,макар че хич не е диетично,но пак беше супер вкусно.Оригинални понички smile


* IMG_0158.JPG (29.42 KB, 448x298 - видяно 199 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: февруари 05, 2012, 18:56:38 »

matsinka, поздравления за чудното хлебче и за поничките! Аз мисля да пробвам хлебчето така, както ти го описа с препечен чесън. Прияде ми се така като гледам снимките!

Относно Crêpes със захар и лимон, както се водят, за да се получат леки и въздушни всичко е в съотношението на продуктите и в печенето:


Загряваш половин чаена лъжичка зехтин в тигана на мноооого бавен леко загряващ се котлон за около 10 мин. (бързото загряване на висока температура ще направи кафеникав, суховат и неравномерен загар на палачинките, това не е целта). Смесваш в една купа 1 чаша брашно (най-добре пресято, за да няма бучки), 1 ч.л. захар, четвърт ч.л. сол, и в друга купа 1 и 1/2 чаша пълномаслено мляко, 3 яйца, 2 с.л. разтопено масло. Смесват се чак тогава сухи и мокри съставки (мокрите са хубаво разбъркани). Когато котлонът е загрят избърсваш със салфетка зехтина, оставяш само съвсем тънък слой. Печеш палачинките на средна температура (не прекалено висока) като за всяка палачинка се слага не повече от 1/4 чаша тесто в тигана, т.е. съвсем тъничко. Като добият златен (но не кафеникав цвят) се вадят. Във всяка палачинка се поръсва по не повече от 1 ч.л. захар и се стискат капки лимонче. При нас се получиха около 9 много леки и страшно свежи палачинки.  smile


Мъжът ми и аз си бяхме оставили по една палачина, за да си я намажем с шоколад и съжалихме ужасно, защото след свежия и нежен вкус на лимончето със захар шоколадът уби всичко, супер тежко...  Tc

Аз през уикенда правих нова супа с телешко месце и зеленчуци. Докарах я мисля!  smile

« Последна редакция: февруари 05, 2012, 18:59:13 от Ariel » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: февруари 05, 2012, 20:40:03 »

Ariel тези палачинки са подобни на тези, които от 3генерации се правят при нас. Ние слагаме само че и настъргана кора от лимон и ванилия - за сладките и индийско орехче в сместа за тези, които се ядат със крема сирене. Пробвай тази малка добавка- сигурна съм, ще ти харесат!  give_rose
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #216 -: февруари 06, 2012, 11:26:42 »

Момичета, знаете ли откъде мога да си купя готово дулсе де лече (млечен карамел)? Вчера си правих домашен и да ви кажа, се получи, обаче много време отнема и предпочитам за следващ път ако реша да правя сладкиш с дулсе де лече, да си купя готов.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: февруари 06, 2012, 12:22:08 »

Момичета, знаете ли откъде мога да си купя готово дулсе де лече (млечен карамел)? Вчера си правих домашен и да ви кажа, се получи, обаче много време отнема и предпочитам за следващ път ако реша да правя сладкиш с дулсе де лече, да си купя готов.

rozovka, баба ми беше рускиня и аз Дулсе де лече го знам като руският вид карамелизирано мляко.


Страшно вкусно е и баба ми го използваше за вид торта (едно от най-вкусните неща на света, които съм яла), но винаги го е купувала от Русия в консерви като е ходела на гости, в България никога не съм го виждала. Но ако разбереш моля те сподели, защото и аз бих искала да си го набавя. Моля те кажи как си го правиш сама, много бих искала да направя старата рецепта на баба ми!

anelcka80, къде си ти, за кой регион става дума?  smile Ще пробвам идейките ти, благодаря!


Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #218 -: февруари 06, 2012, 12:28:33 »

Ariel-че руското наистина беше божествено ,аз го ядях така макар, че ми беше доста сладичко  tease
Тук в България има кондензирано мляко - подобно е но не е същото .Лятото бях набарала един магазин с руски стоки ,но нямаше sad имаше всичко друго но не и това...
Снощи по Fiesta TV кулинарна програма - дадоха една рецепта с точно кондензирано мялко - една кутийка + 3 с.л кафява захар - 10 мин на  бавен огън ( докато стане кафяво ) .... мисля,че ще е решение на въпроса или ???греша??
« Последна редакция: февруари 06, 2012, 12:31:13 от Bibsi8792 » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: февруари 06, 2012, 12:35:37 »

Ариел, страхотни палачинки, аз бих сложила лимонов крем само, за да не станат тежки тогава, както казваш. lol
Ех, защо не обичам палачинки smile
Аз правих детски cupcakes вчера, за днес правя печена солена торта и печена риба, направих и топчета-чушки бюрек с топено сирене , лучени кръгчета, вчера правих и бутер баница със сирене, кашкавал .



Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #220 -: февруари 06, 2012, 12:43:49 »

 Ох, Туити, какви вкусотии! Аз, ако след 20 години мога да готвя както ти сега, ще съм много доволна  smile
 
 Ариел, проверявали ли сте в руските магазини "Берьозка"? Видях това, но на него пише кондензирано мляко. Не знам дали е същото  pardon

http://berezka.bg/produkti/kondenzirano-mlyako
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: февруари 06, 2012, 12:47:14 »

Rozovka търси готово Дулче ла Лече, защото ако купи показаното от теб мляко трябва да го вари . В България се продава в по-големите супермаркети. (млякото )
За готово едно време в и-нет сайта на певицата Вероника се продаваше, но тя май го закри sad
« Последна редакция: февруари 06, 2012, 12:51:03 от miss™ » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: февруари 06, 2012, 12:53:35 »

Ariel аз съм от Варна, но регионът не играе роля в ситуацията. Просто баба ми имаше много рецепти от главният готвач на цар Борис III. Така че, това е една класическа рецепта за палачинки.  give_rose
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: февруари 06, 2012, 12:57:30 »

michelle, да!!! Това е!  yahoo yahoo yahoo Олеле малеле, колко се развълнувах!!! Не съм яла такава торта от не знам колко време. Спомени... Бих си запазила билет за България само, за да си го купя!
Ох, благодаря ти Мишелче!  give_rose air_kiss Love girl

Туити, много си продуктивна, браво!  Bravo

Bibsi8792 и аз си го ядях така с лъжичка, все ми се караха...  tease Мисля, че не е тази рецептата, но благодаря все пак!  give_rose

anelcka80 аз реших, че си някъде във Франция, затова попитах.  smile Но не съм съгласна съвсем, че това е типичната рецепта за палачинки, българските са къде къде по-дебели и плътни.  smile Разликата е в малките неща, но ефектът е огромен.
« Последна редакция: февруари 06, 2012, 13:06:50 от Ariel » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #224 -: февруари 06, 2012, 13:00:11 »

Bibsi8792 и аз си го ядях така с лъжичка, все ми се караха...  tease Мисля, че не е тази рецептата, но благодаря все пак!  give_rose
Усетих се ,аз че не е рецептата  tease- че тя е за тофи крем ...но ще ме извините леко разсеяна съм тези дни  blush 
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines