Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 23:02:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 16   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Слънце тук ще сподели радостни трепети и сбъднати мечт  (Прочетена 8464 пъти)

inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: декември 27, 2011, 11:09:34 »

Така е!!! И въпреки че вече девет месеца (плюс няколко години преди това blush ) се подготвям за това, всичко ми изглежда много далечно още  pardon Имам чувството, че ще бъда изненадана като се появи бебка  sarcastic

Ние, една година по-кьсно все още се питаме понякога "Даваш ли си сметка, че това сьщество на пьлзящо по пода е наше и ние го сьздадохме?"  pardon

Изобщо остави настрана гузната съвест - да си родител значи да разбереш, че никога вече няма да правиш нещата перфектно. И аз се чувствах гузно, особено в началото (и най-вече преди да се роди бебчо), докато не започнах да се чувствам гузно, за това, че се чувствам гузно smile И така реших просто да си се радвам на бебче и да се оставя на спокойствието и безгрижието. Tо бременността и детето и без това са си достатъчна грижа, че да се натоварваме излишно за това какво см

goodpost По-хубаво, едва ли би могло да бьде казано.

Чакам с нетьрпение всичко, което би искала да споделиш с нас. Благодаря ти, че ни правиш част от вашите емоции. Дори и хаотично не се притеснявай, ние ще си навьржем смисьла  Wink
« Последна редакция: декември 27, 2011, 11:42:22 от inaxastra » Активен
магито
Публикации: 2696

яхнала метлата

Разгледай галерията на магито

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: декември 27, 2011, 11:20:15 »

Честита темичка Светле smile, много се радвам, че дойде и твоя ред за темичка.С нетърпение ще чакам снимките, разказите и всичко свързано е появата на новия член на вашето семейство smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1595

Разгледай галерията на Miri

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: декември 27, 2011, 18:05:55 »

Светле, ето че и твоят ред дойде да споделиш с нас трепетните мигове до финала. Пожелавам ти много спокойствие и раждането да мине по най-добрия за теб начин. Не се притеснявай за потготовката, винаги ще има нещо , което ще ни се струва, че не е доизпипано, но това което научих е , че бебетата не се впечатляват от малки детайли. Това от което имат нужда е близостта и любовта на родителите. И ние с Крис все още възприемаме факта че сме станали родители и че малкото човече е част от нас. Ще следя с интерес разказчетата и всичко което става около вас.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1109

http://www.panoramio.com/user/3830585

Разгледай галерията на valka27

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: декември 28, 2011, 10:40:45 »

Ихаааа... скоро ще си имаме едно малко прекрасно слънчицеееееее....
Честита финална права Светле!
Разгледах снимките от партито. Бъдещата мама изглежда толкова свежа, елегантна и щастлива  give_rose...Даже видях и момчетата на Тео (дано не се лъжа). Всички сте страхотни, браво на организаторите Bravo
Активен
toni8301
Сватбар
Публикации: 212

...живота е чудо....

Разгледай галерията на toni8301

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: декември 29, 2011, 21:54:39 »

Слънце, мила, честита ти темичка!!! give_rose

Пожелавам ти едно вълшебно раждане, точно както е в представите ти и се записвам да следя с интерес всичко, което се случва около вас!

girl_wink
Активен
gucci
Global Moderator
*
Публикации: 4714

Обичаме се!

Разгледай галерията на gucci

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: януари 03, 2012, 21:42:31 »

Ехо Светле драсни някой ред и разкажи какво се случва около теб.
Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #21 -: януари 04, 2012, 12:17:34 »

Честита Нова Година! Дано да е много щастлива за всички!  give_rose

Всички сте забелязали страхотната организация на бебешкото парти  girl_wink Варненските съфорумки са страшни в това отношение  god Всичко е тяхно дело, включително и тирамисуто (от съпругът на Стаси)  Bravo Розичките на бутноиерите и тортата от памперси са направени от бебшки чорапки  heart Картички, тейбълки, надпис ... всичко е ръчна изработка.
Аз пък ги гледах тези нещица и не смеех да ги пипна в началото, защото не ми се вярваше, че са за мен  Girl_hide Явно последния месец все не ми се вярва какво ми се случва  tease
Ето и моят албум , като последните десетина снимки (където ме има и мен) са от bergeria. Пасс - baby

Извинявам се, че не съм много редовна в собствената си темичка, но покрай преместването не остават нито време, нито сили  angry Цяла бременност бях хипер спокойна и си почивах много, а сега накрая си наваксах с активността отвсякъде  girl_impossible
Активен
Поли
Професор
Публикации: 421

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: януари 05, 2012, 15:38:36 »

Слънчице, Честита темичка и от нас give_rose Стискам палци за едно леко и бързо раждане.Знам, че си се подготвила напълно за срещата с малката принцеса, остана съвсем мъничко до мига , в който ще я гушнеш. Очаквам с нетърпение хубавата вест heart Целувки от нас с Ники
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Разгледай галерията на svetli

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: януари 05, 2012, 16:43:25 »

Слънчице, албумът ти има парола  girl_wink
Оставяй на другите около теб да свършват повечко работа, а ти само ги напътствай. Пази силите си, защото ще ти трябват  give_rose
Активен
Слънце

Усмихни се!

« Отговор #24 -: януари 05, 2012, 16:50:42 »

Ох, Поли, аз изобщо не се чувствам напълно подготвена, особено откъм покупките  nea Но пък аз и имам философия за по-малко вещи и смятам да не се затрупвам с излишни неща. И все пак, дори чантата за болницата не ми е изцяло подготвена - все си мисля, че имам още мноого време, а линийката поакзва друго  blum

И продължението на отчета:
Да ви разкажа за цялата ми бременност досега. Беше страхотно изживяване за мен; ненатоварващо физически (без почти никакви „странични ефекти” на бременността); не съм се шашкала много – ходех на лекар само за консултации и за допълнителните прегледи като ФМ; не съм чела нищо негативно, съвсем съзнателно избягвах темите в книгите и форумите, в които става дума за проблеми и болести. Почивах си доста вкъщи заради контракциите, но пък работех от нас. Бебка си попътува доста още в началото на бременността – има четири полета със самолет, дълго пътуване с автобус, и порядъчно друсане с кола по нашите разбити пътища. Дори участва в един фотографски уъркшоп Wink Запозна се пренатално с чужденци, както и с новородения си братовчед. Чрез мен изживя и някои сериозни изпитания за човешката психика като кредити, нотариуси, сделки и т.н., но пък се надявам, че този й „опит” ще я направи по-оправна в живота (като се има предвид с колко неща се справих напоследък  idea ). Като цяло бременността ми е много приятен и спокоен период. Бебка е много активна и откакто започнах да усещам движенията й (някъде 17-18 Г.С.) и досега не се спира. В книгите пише, че в последните месеци на децата не им достига място и намалят активността си, но елате да ми видите корема  boxing Същото се отнася и за часовете сън и активност. Да усещаш движенията на детенцето вътре в теб е уникално изживяване! Това за мен е форма на общуване. Детето ми напомня, че съществува и показва отношението си към света  Wink Иначе, ако не бяха бебешките движения, през повечето време сигурно нямаше и да си спомням, че съм бременна (сега вече с големия корем е малко по-лесно да си спомня  tease )
Прочетох няколко книги за бременността (всяка седмица четях главата, съответстваща на този период плюс статиите в интернет за конкретната Г.С.). Прочетох и няколко за пренатална психология, както и доста материали за кърменето. Все ми се струваше рано да чета за отглеждането на детето, защото си мислех, че ще го забравя докато дойде време да ползвам наученото. А сега вече виждам как няма време и май-май ще се уча в крачка. Посетих и всякакви лекции за бъдещи родители, посветени на всякакви теми: кърмене, раждане, грижи, педиатър, хранене, ваксини.... А с бъдещия татко ходихме и на практически уроци по дишане (за раждането) и грижи за бебето (къпане, смяна на пелени, мазане с олио, масаж, обличане). Така като ги изброявам, изглеждат много. Обаче аз си се чувствам доста неподготвена  Girl_hide Но пък аз смятам, че интуицията ми ще ме води, а и все пак имам някакъв опит с бебета. Все някак ще се справим. Нямаме избор  pardon

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
svetli, аз съм я написала и в предния си пост smile baby
А това с помощта от другите, да ти кажа, само ме напряга и пак си трябва и моето участие (само дето не нося тежко). Всички ми казват да си почивам сега, че после нямало да има кога. Ама явно ще почивам като се пенсионирам  sarcastic (сега ми напомняш, че и на колегите от работа съм обещала да свърша нещо crazy )
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: януари 06, 2012, 15:35:30 »

Скъпо Слънчице,честита темичка и от мен!
Безкрайна е радостта ми,че тази темичка я има и имам възможност да бъда свидетел на вълнението,тревогите и щастието ти!Надявам се да продължиш позитивния разказ за бременността си с разказ за прекрасно раждане,със снимки на малката слънчева принцеса и всички хубави щуротии,които ви предстоят.

Имала си прекрасно бебешко парти-аплодисменти за варненската група.
Изглеждаш повече от вълшебно-на снимките край морето видях сякаш нимфа-феерична,нежна и разбира се слънчева.Мисля,че на всяка жена й отива да е бременна,но на теб повече,отколкото на други.

Бързам да те успокоя,че повечето жени се чувстват неподготвени до мига,в който си гушнат детето.
Ти май си първата бременна,която виждам(чета)да раздава съвети относно кърменето  Bravo

А сега и въпросите:
Има ли баби,които да "помагат" в първите ти дни с бебка?
Избрахте ли името?
Кой ще ти бъде щъркелче?
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 491

Разгледай галерията на Regina94

« Отговор #26 -: януари 06, 2012, 21:55:43 »

Светле, не познавам друг човек, който да е ходил на толкова много подготвителни курсове  smile. Направо трябва книга да напишеш smile! Нямай и капка съмнение в себе си, с всичко ще се справиш!
Активен
Слънце

Усмихни се!

« Отговор #27 -: януари 06, 2012, 21:58:44 »

Диди, добре дошла в темичката ни  give_rose Благодаря и за комплиментите!
Относно кърменето, да ти кажа, теортично съм подготвена, но подозирам, че ще е съвсем различно като се сблъскам с реалността. Аз така на една лекция на ЛЛЛ слушам какво ни обясняват и си мисля наум как това вече го знам, докато не дойде момента, в който ми връчиха една кукла, за да изпробвам различните пози. Тогава цялата ми увереност се изпари и се чудех как да я подхвана тази кукла  Girl_hide
Ще видим как ще се случат нещата при нас... Иначе за четенето и информирането - направила съм го - и сайта на СЗО, и препоръките на ЛЛЛ и НАК, и лекциите, но да видим как ще се справя. Имам чувството, че бюстът ми не е пораснал много, а не знам защо очаквах последните месеци да има някакво по-чувствително нарастване. Не знам дали това може да окаже влияние за кърменето. При вас как беше?

Относно въпросите:
- Има баби, готови да помагат, но сякаш предпочитам да сме си сами и да не се налага да се съобразявам с още един човек. Поне засега такава ми е нстройката. Ще видим като се роди бебка дали няма да си променя решението  tease
- Името е едно от нещата, които мисля най-дълго. Аз дори още преди да забременея съм мислила много за името. Сега, след като се спряхме на няколко варианта, пък почнах да търся значения, етимология, нумерологични вибрации.... Ама то така само човек се обърква повече. Мисля, че трябва да заложа на интуицията си. Затова и не се заричам отсега, че избраното име ще остане - възможно е като погледнем бебчето и да ни дойде ново вдъхновение  pullpigtails
- Не съм се разбирала с никого да ми бъде щъркелче. Предполагам, че ще се обадя на някое от момичетата, на които имам номерата  pardon

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Хаха, явно винаги пиша заедно с някой друг.  blum
Вярно е, че на много лекции ходих, обаче имам чувството, че сега нищо не ми е останало в главата. Ама като дойде момента, ще трябва да се мобилизирам. Имам ли избор  smile
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 491

Разгледай галерията на Regina94

« Отговор #28 -: януари 06, 2012, 22:08:49 »

Верно, нямаш избор, мяташ се в джаза и това е  Bravo За кърменето си права, колкото и теория да си изчела на живо е друго. Аз се бях поошашкала първия ден, на втория дойде една дама от Ла Лече Лига и точно за 20 мин ми реши всички проблеми за винаги. Номерът е веднъж да ти асистират и после нямаш грижи!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1019

« Отговор #29 -: януари 06, 2012, 22:11:52 »

Честита темичка, мило Слънчице! Ще следя с интерес!
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: