Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 22:12:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 4 5 [6]  Всички   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Октомври влиза и есента в ежедневието ни навлиза  (Прочетена 3542 пъти)

Миши
Сватбар
Публикации: 276

Разгледай галерията на Миши

« Отговор #75 -: октомври 23, 2011, 11:12:55 »

Добро утре и от мен. И аз след малко смятам да се оправя да си взема книжката под ръчичка и да отида да си подал гласа за поредния незнайко. Много ме е яд само, че нямам право да гласувам за кмет, защото си имам фаворитче - едно много симпатично лилаво магаренце, което даже беше вързано и пред общината. Голям сладур беше   blum Нямам търпение вече да преброят и гласовете и да кажат този сладур колко гласове е събрал. Представяте ли си да излезне на балотаж с някой ...  ROFL Та така от мен. Хайде желая Ви един слънчев и усмихнат изборен ден и ГЛАСУВАЙТЕ .
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 424

Разгледай галерията на once_upon_a_time

« Отговор #76 -: октомври 23, 2011, 12:42:49 »

Гледам, че сте коментирали Закинтос, затова ще се вмъкна и аз в темичката и между стройните ви редици smile Ние също направихме сватбеното си пътешествие там и сме очаровани! Бяхме извън сезона, т.е. края на септември - началото на октомври, като бяхме страхотни късметлии и уцелихме невероятно време - 30 градуса - точно като за плаж, но без да е излишно горещо. Хотелът ни беше чудесен, а поредният късмет беше, че ни предоставиха огромни апартаменти от по 2 стаи + баня, независимо, че се водихме в двойна спалня. Бяхме на първа линия на плажа, едиснтвените недостатъци, за които се сещам, бяха, че нямаше безплатен интернет в хотела, както и шезлонгите и чадърите на плажа се заплащаха, но даже и това не беше кой знае каква болка за умиране - 1 седмица без нет е чудесно нещо, а басейнът ни беше досами морето. А то - колко чисто, лазурно синьо, плитко и приказно беше - не мога да го нахваля! Сами организирахме пътуването си, защото вече нямаше организирани почивки от тур-агенциите, та пътят ми дойде малко в повечко, но тъкмо си заслужи името "сватбено пътешествие"  Bravo Мога още много да разказвам, но нека не ви оттегчавам, ако някой иска подробности за хотела и пътя - нека ми драсне smile
Активен
Мариелка
Професор
Публикации: 387

Разгледай галерията на Мариелка

« Отговор #77 -: октомври 23, 2011, 13:12:29 »

once_upon_a_time  аз искам всички подробности,влюбих се в това място и то само от снимки.Не мисля,че ще отегчиш някой с разказа си,но ако все пак не искаш да разкажеш тук,ми пиши съобщение.

Активен
svekarva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Разгледай галерията на svekarva

« Отговор #78 -: октомври 24, 2011, 15:00:38 »

На мене ми предстои още едно пътуване, но като се върна ще разказвам къде и как  smile
И понеже днес тук вали и не съм много в настроение, ще върна назад темата към въпроса с повторното посещение на любими места.
Нашето "сватбено пътешествие" беше три години след сватбата, едва тогава успяхме да съберем пари за ходене в чужбина. Пътувахме с влак по маршрут ГДР, Чехия, Унгария и Румъния. Това ни беше първо излизане зад граница и естествено се върнахме много впечатлени и твърдо решени да се върнем отново някога по същите места. Аз най- много харесах Прага - хем славянско, хем западно.....Спахме в една квартира на стари богаташи, която намерихме в бюрото по туризъм съвсем случайно. Хората казаха, че им напомняме за тяхната младост и ни поканиха на вечеря. После ни разходиха и ни показаха града, заедно с нас чакаха да излезнат фигурките на часовника, пихме бира.....Прага ненапразно е наречена "Златна Прага", много е красива. Преди три години /след 27 години/ отново ходих до Прага. Много ми се искаше да почувствам пак онази възхита от природата, културата и красотата на града, но......Дали защото вече бях обиколила доста места, дали защото бях изморена, или защото и там хората не гледаха особено весело, тръпката я нямаше. Не съм от тези, които са носталгично настроени към загубената младост, но ми стана някак тъпо. Май наистина е по- добре да се ходи по нови места и да се търсят нови преживявания.
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 424

Разгледай галерията на once_upon_a_time

« Отговор #79 -: октомври 24, 2011, 19:03:41 »

Поради засиления зрителски интерес, ще се впусна в малко повече подробности за Закинтос, за което се моля на незаинтригуваните да ме извинят tease
Както вече споменах, нашето заминаване трябваше да бъде в края на септември заради датата на сватбата. Съответно, всички тур-агенции предлагаха организирани почивки преди този период и така стана ясно, че сами ще трябва да си организираме нещата. Младоженецът пое проучването в свои ръце и отдели доста време за четене и разглеждане на различните плажове на острова, съответно трябваше да изберем най-добрия от тях smile След това се концентрирахме върху хотелите на този плаж, които са на първа линия и са 3 или 4 звезди. Така, след доста щателно проучване, се спряхме на нашия хотел, за който не съжалявахме и минутка: http://www.gozakynthos.gr/hotels/galaxy/ Подчертавам, че никой не ни го беше препоръчвал, всичко си беше въпрос на четене, ровене и ... късмет biggrin
След това трябваше да си организираме пътуването. Бяхме заедно с кумовете ни и шофьорите пожелаха да не пътуваме по тъмно, за да им е по-спокойно. Така се наложи пътуването ни дотам да бъде двудневно, с преспиване някъде по пътя - пътят е някъде около 1000 км от Пловдив до пристанището на Килини, от което се хваща ферибот и се пътува още 1 час до Закинтос. Таксата за ферибот за джип и 4-ма пътници беше около 80 евро, не помня много добре. Разгледахме различните маршрути и решихме на отиване да преспим в Янина. Внимавайте много за разписанието на заминаващите фериботи от Патра, защото при нас се получи разминаване - в сайта им пишеше един час, а когато пристигнахме, се оказа, че фериботът е заминал преди 1/2 час и се наложи да чакаме 4 часа до следващия. По пътя не сме имали особени проблеми, загубвахме се на няколко пъти, но това е в реда на нещата, ми се струва  pardon Има няколко големи магистрали, за преминаването по които се плащат такси, както и един голям мост. Бензинът е доста скъп, така че тръгнете с пълен резервоар smile
Настаняването в хотела беше безпроблемно, разказах вече за широките апартаменти, в които ни настаниха. Имаше много предимства на това, че бяхме извън сезона - цената беше почти 2 пъти по-ниска - 77 евро за двойна стая, не чакахме на бара на басейна, когато си взимахме кафета и коктейли, а това беше непрекъснато, нямаше големи навалици в ресторанта... Персоналът ни разказа, че в пиковия сезон се извивали опашки от по 20 човека пред бара.
Организирахме си една обиколка на острова с нашия си джип, в която включихме и плаване до известния плаж с корабокруширалия кораб - до него може да се стигне само с корабче, на което се качваш от едно пристанище. Отидохме и на няколкочасово "turtle spotting" - т.е. наблюдаване на морски костенурки, с които гъмжи морето. За него и за лазурните му води вече разказах smile
На връщане решихме да тръгнем по различен маршрут и минахме през Делфи и Солун, които също разгледахме и си струват разходката. Спахме в Катерини.
Общо 7-те нощувки на база AI в хотела, 2-те нощувки по пътя, пътните, екскурзиите, джобните ни излезнаха около 2000 лв на двойка.
Ако съм изпуснала нещо, питайте, с удоволствие ще си припомням всичко smile
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: октомври 25, 2011, 16:29:02 »

Чуууудно разказче, благодарности smile Дано юни да можем да отидем, живот и здраве и пари разбира се  pleasantry

На о-в Корфу излиза малко по-евтино, защото е по-близо и пак е страшно красиво и интересно, има всичко - исторически забележителности, върховни плажове, столица във венециански стил и т.н. Ето го и нашия любим хотел с върховна екзотична градина, в която съм влюбена и заради която бих отишла пак и пак:http://www.delfiniahotels.gr/gallery.htm

Хубаво се размечтахме в началото на зимата, айде сега пак на работа Wink
Активен
Миши
Сватбар
Публикации: 276

Разгледай галерията на Миши

« Отговор #81 -: октомври 26, 2011, 10:17:05 »

Здравейте и честит празник на всички именници. По този повод наминавам набързо и да Ви почерпя да се залавям за работа, че днес деня се очертава много тежък и напрегнат.

* images.jpg (9,32 KB, 225x225 - видяно 150 пъти.)
Активен
svekarva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Разгледай галерията на svekarva

« Отговор #82 -: октомври 26, 2011, 14:15:28 »

Честит празник! По това време трябва да е завършена всяка селскостопанска работа.  smile
Активен
Bibsi8792
Сватбен ГУРУ
Публикации: 547

« Отговор #83 -: октомври 31, 2011, 10:50:43 »

Момичета реших да побутна темата малко smile
Като за начало си взех изпита от който най много се страхувах smile
И второ имаме проблем с антрето ,което си взехме в събота .
Сглобихме го с мъжо обаче сме объркали чекмедженцата не пасваха ,след побългаряване станаха ,но ...а жалост фурнира на челата на едното чекмедженце се надигна леко ,а цвета е бял ....вади ми очите ,а от магазина ни отказаха да ни поръчат ново чекмедже - та въпроса ми е от къде да намеря малки стикери  с формата на цвете или нешо подобно ,чрез което да залича гадния надигнат фурнир???
Сега сме махнали едното чекмедженце и е без него ,добре стои но някак си незавършено ....чак се разревах от яд .....ПОмагайте .Стикерите за стена са ужасно големи ,а надигнатото е с формата на 1 лев
Качвам и снимка,където са белите чела,в долния десен ъгъл и посредата ... sad

* PortmantoBonus.jpg (24,54 KB, 130x217 - видяно 101 пъти.)
« Последна редакция: октомври 31, 2011, 10:54:21 от Bibsi8792 » Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: