Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:30:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Детско парти
Страници:
1
[
2
]
3
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Детско парти (Прочетена 22416 пъти)
Миши
Професор
Отг: Детско парти
«
Отговор #15 -:
септември 05, 2011, 18:40:53 »
Звездичка
много ми харесаха поканите и големите цветчета, които си направила. Даже на твое място бих направила подобие на герлянд от малки цветя и да напиша името на всяко детенце, което ще присъства ( може и на мамите,че и за тях да е интересно
). Предполагам на 2г. се радват на играчки и всякакви блещукащи неща. Много балони и играчки с които да се занимават. А след време, когато видят снимките и клипчетата предполагам ще бъде много гордо твоето дете, че има толкова сръчна и пълна с идеи мама.
Активен
zvezdi4kata
Любопитен
«
Отговор #16 -:
септември 05, 2011, 21:05:20 »
Много ти благодаря Mishi ,сродните души ме разбират ,много се вълнувам още от сега а малката има рожден ден на 6.декември.Това за гирлянда е идея и мисля да я осъществя,много ти благодаря не се бях сетила.А иначе за балони и играчки ще има задължително.Сега съм на етап изработка на хартиена торта ,като във всяко парче ще има малко подаръче и лакомство за всяко дете остава само да я декорирам и да вържа по една панделка на всяко парче
Снимка0202.jpg
(23.62 KB, 336x448 - видяно 1106 пъти.)
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #17 -:
октомври 08, 2011, 09:20:09 »
Нашият първи рожден ден мина с много положителни емоции. В яслата занесох торта и фотоапарат, дамите там (да не им викам лелки, че има негативни натрупвания това обръщение) ми направиха снимки.. децата са яли малко поне. През уикенда събрахме приятели с деца в едно клубче и се получи много добре - голяма игра, колямо чудо. Два часа са напълно достатъчни - повечето дечица изпозаспаха накрая от емоции. Тортата беше много сполучлив избор - еклерова на Лагуна - всички ядоха от нея, даже и рожденика. Показвам тук, да се почерпите виртуално..
Това беше едно абсолютно бебе-ориентирано парти, без кръчмарски изпълнения, без висене до среднощ и без нито едно ревящо дете или каращ се родител .. аз лично препоръчвам. Не съм слугувала грам - все пак това е и мой празник - чувствах се вип-гост и много се забавлявах. Гостите твърсят, че са доволни. Догодина, живот и здраве, пак.
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #18 -:
октомври 08, 2011, 11:03:34 »
BASTET
, страхотно, че всичко се е получило толкова добре
Тортата изглежда вкусна
, а другата снимка потвърждава, че всички са прекарали забавно.
Цитат на: BASTET в октомври 08, 2011, 09:20:09
Това беше едно абсолютно бебе-ориентирано парти, без кръчмарски изпълнения, без висене до среднощ и без нито едно ревящо дете или каращ се родител .
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #19 -:
ноември 30, 2011, 14:37:40 »
Най- накрая намерих подходящата тема!
Правим детско парти за Коледа в службата и ще се радвам, ако споделите идеи или преживявания от подобни събития. На мене не ми е за първи път да организирам такова нещо, правя го от 10-тина години /само миналата година ми се размина, че имахме сватба/. Интересното тази година е, че ще има около 15 дечица - най- голямото на 3, най- малкото на 1 1/2 годинки. Народиха се много деца в последните години
и все на една възраст са. Правили сме различни неща: нещо като "По- по - най", рисували са, танцувахме с тях, водили сме ги на кино....но винаги е имало големички, които да "водят" малките. Миналата година имало доста ревове, изплашили се от дядо Коледа, не яли торта.....Колежките мами искат партито да е изненада и за тях /то най- вече за тях го правим/ и не ги включваме в подготовката по традиция. Ето какво ми се върти в главата: 1. Ще направя шапчици на джуджета - може да купим и от магазина за 1лв., които да им сложим, ако позволят. Ще направим и това
. снимката е в галерията. Ще ми се да ги снимам и да им разпечатам веднага снимките за да ги лепна вместо личице на човечетата. Ще направим и елхичка от ръчички, после ще потърся снимката. Естествено ще има подаръци /до 10лв. от фирмата/, дядо Коледа и нещо за хапване. Ще ми се да са плодове, а не торта...
Активен
leni_beni_
«
Отговор #20 -:
ноември 30, 2011, 14:57:27 »
svekarva , не знам с какъв бюджет разполага вашата фирма. Ще ти кажа при нас как е. Миналата година бяха наели една голяма зала в един хотел. Имаше наети аниматори, които забавляваха децата. Дядо Коледа раздаваше подаръци и беше интересно дори и за най-малките (моя син тогава беше на 6 месеца). Имаше кетъринг и всички си хапваха
Торта не е имало
Тази година Коледното парти ще е на детски кът. Дано се получи добре и децата се забавляват
Активен
svekarva
«
Отговор #21 -:
ноември 30, 2011, 15:18:42 »
leni_beni, така е най- добре! За съжаление нямаме толкова средства през последните години - отпускат се около 15 лв. на дете. Предпочитаме да им купим някакви дребни подаръци за сумата и да има все пак почерпка и за мамите. Тържеството ще е в залата за обучение, има елха и е топло и просторно. ПРавим го в работно време и така можем всички да видим "поколението", а и малките да разберат къде работят родителите. Тук традицията е такава, аз съм сравнително нова /от 4 години/ и не мога да я променя все още....само внасям нови идеи.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #22 -:
ноември 30, 2011, 15:29:13 »
И в нашата фирма се правят такива тържества, има доста деца, на всякакви възрасти и е весело. Миналата година получиха малки подаръци, снимаха се с дядо Коледа, рецитираха, пяха. Тази година колежката е замислила да рисуват заедно картички, които да купуват родителите им на символични цени, а сумата ще добавим към паричките, които ще съберем от коледен базар във фирмата с предмети на колегите, за да ги дарим после на деца или дом, това са ни традиционни инициативи и всички участват с голямо желание. Сега доизмисляме сценария, но ще се радвам на още идеи. Нашият бюджет е дори по-малък - около 100лв., така че трябва да сме изобретателни.
Свекърва
, какви неща сте правили миналите години, на какво се радват малките? Моля, сподели, да пооткраднем някоя идея в името на доброто изкарване на дребосъците.
Активен
svekarva
«
Отговор #23 -:
декември 01, 2011, 14:08:50 »
http://www.udoma.com/?view=list&cat=6&itype=38&isubtype=91
Тук има доста интересни игри.
Деничка, най- много се радваха и те и мамите на "По- по- най" в коледен вариант. Баба Енка /аз/ и още едно животинче / колежка, облечена с пълно работно облекло - червен гащиризон и яке и шапка ушанка/ проведохме нещо като избор на най- добър посрещач на Дядо Коледа. Също като бате Енчо им задавах въпроси, а те изпълняваха нещо. Децата гледат това предаване, знаят какво се прави. Ние с колежката няколко месеца преди това си запълвахме съботите, като разучавахме основните неща. Голям смях падна....Но дечицата бяха средно 4-5 годишни, с по- малки не става. Преди това пък бях намерила клипчета от някакво състезание по танци за деца - ще потърся линка. Прожектирахме ги на екран и децата трябваше да ги имитират как танцуват. Бях купила и бои за рисуване по лицата и ги нашарихме. Последното не е нещо ново, защото по детските кътове винаги го правят. Танците ги забавляваха повече
. Нашите много обичат да се изявяват, да показват какво могат да правят... В
крокотак
има задачки за различни възрасти - свързват точки, допълват картинки в логически задачки, оцветяват картинки - доста неща свалям от там. Спомням си една година играхме на "развален телефон" и много им хареса. Пускали сме им детски филмчета, но не изтрайват много и почват да беснеят
. Някой трябва да ги занимава, искат внимание. Тази година, както писах, проблемът е, че са само малки. Дано мазаницата на ръцете им хареса. Вие какво друго сте правили и много ли ви са децата? А, правили сме и конкурс за най- добър помощник на мама- предварително правят някакви сладки с майките си и после ги ядем. С благотворителна цел сме правили календари - разпечатвам на лист календар за следващата година и оставям място за рисунка. Малките минават и сами ги продават по офисите и парите ползваме за дарения. Тези неща ги правих във фирма с много деца и всичко предварително трябваше да е готово, не в деня на тържеството. После е много мило, като гледаш в офисите детските календари.... Спомням си, че сме събирали и писма до Дядо Коледа и после на коледния коктейл на служителите сме ги чели - там пък направо можеш да паднеш от смях, какво диктуват хлапетиите.
Активен
svekarva
«
Отговор #24 -:
декември 27, 2011, 11:41:53 »
За тези, които организират коледно парти за деца да дам отчет! Мина много добре, хиляди благодарности на Крокотак за идеите. Направих шапки от червен картон и с тиксо наподобих джуджански фасон
. Децата ги сложиха само в началото, после решиха, че им пречат. За снимките поне се съгласиха да позират с тях. С всяко детенце направихме коледна картичка за семейството - отпечатък с бяла акрилна боя на ръчичката върху розова или синя хартия, сложихме шапка и нарисувахме личице. Направихме и елхичка със зелени отпечатъци на пръстчета и я разкрасихме със снимки на децата /снимах ги и разпечатах веднага/. Майките също бяха много доволни. Почерпката беше от плодове, успях да се преборя да няма торта. Все пак дадохме и по едно малко сокче и шоколад, но опаковани, така че майките да решават кога и по колко да им дават. Естествено имахме и Дядо Коледа, Снежанка и едно еленче да помагат и раздават подаръци. Доста деца се разреваха от Дядото и хич и не си искаха подаръците.
. Чак като видяха разопакованите подаръци на другите, решиха, че не е страшно и повторно ревнаха за играчките. После пяха и танцуваха, не искаха да си ходят. Много се забавлявахме. Двадесет и две дечица, на възраст от 1г. до 7г., от които 15 на две и 2 на три.....Бърсахме и сополки и сълзички, сменяхме памперси....всички екстри, изобщо!
Активен
matillda
Регистриран
«
Отговор #25 -:
януари 18, 2012, 21:15:19 »
Момичета, на мен ми предстои организиране на първи рожден ден на момченце. Струва ли си да се прави детско парти за толкова малко детенце? А и в случай, че се реша, имате ли идеи за детски център, където е удобно за още непроходили мъници? До сега мислех да се съберем семейно, но точно приготвянето, гостите и чистенето след това ме разубеждават. Къде къде по-лесно ще е да кажа- Ще празнува с другарчета в парти център
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #26 -:
януари 24, 2012, 16:26:07 »
Струва си да се прави първи рожден ден. И аз и всичките бебоци покрай мене направиха. В повечето центрове имат условия за непроходили. Gymboree е много готин избор, на мен ми се видя далече и го направих в квартала, в The Jungle - виж снимки няколко поста по-нагоре. Друг вариант е да ползваш помещението на някое йога-студио, чайна или родителски кооператив.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #27 -:
януари 25, 2012, 12:00:08 »
Според мен си струва, но точно вкъщи. Готвенето винаги може да го поръчаш - не е чак толкова голям разход, така или иначе и в детски клуб ще платиш някаква сума за наем и храна; колкото за чистенето - да, ще трябва да се изчисти
. Според мен са малки на тази възраст за детски клуб. Не малки за посещаване, а малки за организиране на празник.
Това е личното ми мнение, сега да не се засегне някой, че тук всички са ужасно сръдливи напоследък
.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #28 -:
януари 25, 2012, 13:02:07 »
Аз няма да се сърдя,
Розовка
, въпреки че съм на друго мнение
Според мен си зависи и от детето, тоест колко контактно и емоционално е, и от типа на детския парти център. Има такива, които не са пригодени за непроходили дечица. Но ако центърът е с отделна заличка за съвсем малки и с подходящите занимания и играчки за тях, е удобно.
Ако детето обича да е сред други дечица, интересно му е и не се стресира - детския център също става.
Но без разни там аниматори, клоуни, музики и други натрапващи се развлечения, които мисля са подходящи за деца над 3-4 годинки, например.
Ние също ще правим първия РД в детски център, като достъпът в залата за игра ще бъде забранен за външни посетители през това време. Ще сложим само балони и ще има парти шапчици за дечицата
То повече какво им трябва като има играчки и свободна зона за пълзене и лудуване на воля
А принципно - да, според мен си струва. Ясно е че детето няма да го помни, но пък в тези няколко часа ще му е интересно, различно, шаренко и забавно
Това ще е поредния повод за повече социални контакти. Освен това, всяко първо нещо след раждането на едно дете, носи по-различен заряд, лично за мен. Като добавим и един голям набор снимков материал, мисля, че би било прекрасно. След години споменът ще избледнее със сигурност, затова са снимките
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #29 -:
януари 25, 2012, 15:14:21 »
И аз съм се замисляла за 1-вия рожден ден,въпреки че ни е далеч.
Смятам да го отпразнуваме у дома с близки и роднини,защото нямаме много приятели с дечица и в детски център би било неуместно.
За шетането в къщи не се притеснявам,дори би ми било приятно,а и както розовка каза-доста от нещата можеш да си купиш готови.
Също така се притеснявам,ако е навън,да не се окаже прекалено стресиращо за нея-многото хора,музиката и т.н.
И аз не мисля,че е удачно да има аниматори за по-малките дечица.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>