Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 20:50:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 23   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Ивето е мама на малкия Красимир!  (Прочетена 11410 пъти)

♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #15 -: август 11, 2011, 18:09:00 »

Браво, мамче, много се радвам, че сте добре! Честито и за покупките, така ще ти е по-спокойно, че всичко е купено вече и ще можеш спокойно да се приготвиш за появата на малкия човек smile А всичките ви нещица са супер!
« Последна редакция: август 11, 2011, 18:10:43 от Тiama » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Мама на прекрасен син :)

Разгледай галерията на Ивето

« Отговор #16 -: август 11, 2011, 20:14:26 »

Тiama много благодаря give_rose и аз съм много доволна защото все в пазара ми бяха мислите, а сега знам че всичко си имаме и само трябва да се хвана вече да чистя, пера и гладя и да чакам да се появи малчо girl_wink
Активен
kateto87
Професор
Публикации: 361

Разгледай галерията на kateto87

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: август 11, 2011, 20:40:32 »

Bravo tease yahoo yahoo Girl_hide yahoo Мамчèееееее мн се радвам за хубавите новини , малкия мъж е порастнал и още ще наддаде със сигурност smile радвам се и за покупките разбирам те напълно,то е голяма радост и сега като почнем и с прането и гладенето ще се разтапяме от щастие lol

Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #18 -: август 11, 2011, 20:44:35 »

Мила ако знаеш на мен какво ми е иде ми да литна yahoo направо такова успокоение днес на прегледа, че дори страховете ми за раждането почти ги няма... girl_wink Само да видим и резултатите от кръвта и урината като пуснем и за хемоглобина как е и това е, броим вече дните до срещата ни с бебо

Да както казваш сега и за прането и подреждането и то на такива мънички дрешки направо толкова мило...А днес и мама ми показа какво е купила, един страшно сладък комплект блузка с панталонче ама такова едно мъничко...вече си представям бебо в тях girl_wink и разни други неща е накупила взела е и каучокови биберон и залагалка, та да видим. Като бяхме до Пакостника и аз само и повтарям за силиконовите а тя ми правеше физиономии нооо аз така си бях решила за комплекта на Авент че ще си го купим него...
« Последна редакция: август 11, 2011, 20:50:32 от Ивето » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

Разгледай галерията на Anichka

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: август 12, 2011, 21:37:33 »

Ивенце, и за теб се извъртя времето и имам честа да пиша в твоята темичка с бебко

Пожелавам ти само положителни емоции и едно сладко бебче  heart

Решихте ли за името: Краси или?

Ще има ли някой да ти помага в началото? Искрено се надявам да има поне за няколко седмици.

Хайде и да даваш все така добри отчети и снимчици  give_rose
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #20 -: август 12, 2011, 22:01:00 »

Аниии благодаря ти мила  give_rose ,

и аз нямам вече търпение бебо да дойде и да се гушкаме yahoo

За името писах по-нагоре в един пост че таткото е много суеверен и не иска да казвам предварително, но гледам си се сетила от темата за имената на бебчетата и да така ще се казва... girl_wink Стигнахме до консенсус...

Ами в момента в който ни изпишат на мъжа ми му се полагат 15 дни бащинство, майка ми и баба ми и те ще идват свекърва ми си е тука живеем в една къща и така, все ще има покрай нас хора girl_wink

За сега е това, радвам се че остана само да оправя багажа за родилното който мисля утре да го спретна...и да чистя може и да не дочакам кухнеските шкафове да дойдат а да ги заваря сложени и подредени girl_wink така се шегува днес мъжа ми...

Това е за сега от нас, радвам се че следите темата ни и пишете както казах и преди дано и занапред да е така Wink

Хубава и спокойна вечер ви пожелавам give_rose
« Последна редакция: август 13, 2011, 09:33:32 от Ивето » Активен
nadelina88
Професор
Публикации: 336

Разгледай галерията на nadelina88

« Отговор #21 -: август 12, 2011, 22:05:41 »

Аничка, аз питах за името и Ивето каза, че ще го запази в тайна. Ако е Краси, надявам се да не те убие!  laugh
Иве, сигурно е много специална емоция прането, гладенето, дори само гледането на малките дрешки - подготовката изцяло за новия член на семейството, който съвсем скоро ще се появи. Вярвам, че ще бъдете много добри родители! И в тази връзка, като си представяш живота си с детето, на както искаш да го научиш най-искрено? smile
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #22 -: август 12, 2011, 22:14:10 »

Наде, спокойно никой няма да убивам хахаха tease

Ани знае за името на бебо защото бях писала в темата за имената че с мъжа ми имаме пререкания как да го кръстим и бях писала над кои се двоумим... Няма проблеми-ясно е че ще се разбере как ще се казва girl_wink

За прането и гладенето мога да кажа че ми мина като специален ритуал който все едно всеки ден правя...един вид като медитация-много успокояващо ми подейства до такава степен се бях отдала особенно над гладенето...добре че бях сама че мъжа ми щеше да ми се смее sarcastic

Наистина и аз силно вярвам, че ще бъдем достойни родители на които може да разчита и споделя всичко, и да ти кажа честно не съм се замисляла над това на какво бих искала да го възпитам най-искренно... може би това е да бъде положително настроен към хората, да не е агресивно в никакъв случай, но не и да го убиждат и да идва да ми плаче. Иска ми се и да не е егоист, дай боже след време да имаме още едно дете girl_wink

Наистина сега само затова се сеща уморената ми главица sarcastic ако утре се сетя за още нещо ще пиша защото сега ми се спи та 2 не виждам girl_wink

Благодаря за въпроса междудругото...  girl_wink
« Последна редакция: август 13, 2011, 09:32:38 от Ивето » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #23 -: август 13, 2011, 12:19:53 »

Здравейте момичетааа,

Попаднах на нещо интересно:

Шишетата AVENT - Предимства
Клинични тестове, проведени в Университетите в Лондон и Кеймбридж доказват, че новородени двуседмични бебета, хранени с Шишета AVENT страдат по-малко от колики и са по-доволни, когато са будни, в сравнение с бебета, хранени със стандартни шишета.

* Колики, нервен плач и хранене. Алън Лукас MD FRCP, MRC, Секция за храненето Дън и Педиатричен отдел при Университета в Кеймбридж. Д-р Иън Ст. Джеймс-Робъртс, Секция Изследвания Томас Корам, Образователен институт към Университета в Лондон. Изследователска педиатрична конференция, Рос, САЩ, ноември 1994г.

Това го пише и на нашия комплект, стори ми се интересно за мамите които се колебаят какви шишета да вземат... girl_wink

Това  е другото:

Инструкция за кърмене
Помага на майките да удължат периода на кърмене

Естествено кърмене 

Въведение от Д-р Мери Фютрел 
Раждането е вълнуващ и трескав период, в който правим избор за много неща. Едно от първите решения е как да храним новороденото. Несъмнено кърмата е най-добрият старт, който може да се даде на Вашето бебе – тя осигурява защита срещу инфекции и дава редица предимства, както при по-нататъшното здравословно развитие на Вашето дете, така и за Вашето собствено здраве.
Philips AVENT създаде тази инструкция, за да обясни основните моменти от процеса на кърмене и да отговори на някои от най-често задаваните въпроси. По време на моите съвместни проучвания с компаният, бях впечатлена от техния последователен ангажимент да подпомагат майките, които кърмят с техните продукти. Включително и с разработването на Помпата за гърди - първата помпа, която е проектирана да работи на физиологичен принцип, като имитира движенията на бебето по време на сучене. Някои жени се справят лесно още от първия път, други разбират, че както всяко умение, кърменето изисква практика, за да успееш.
Не забравяйте, че Вашите акушерка, детски консултант и лекар са на разположение, за да отговорят на Вашите въпроси и да Ви информират как да се справите в началото.
Мери Фютрел е главен лектор и консултант-педиатър към Изследователски център за детско хранене MRC,
Детски здравен институт, Лондон

Предимства на кърменето

Кърменето дава на Вашето бебе най-добрия старт в живота. То осигурява важни хранителни и имунни фактори, създава чувство на близост и задоволство.

• Ползи за Вашето бебе
· Вашата кърма съдържа всичко необходимо за здравословния растеж на новороденото през първите 6 месеца. Тя съдържа антитела и имуноукрепващи вещества, които помагат на бебето да се пребори с инфекциите. Коластрата, която се отделя през първите 2-4 дни след раждането е богата на протеини и антитела и се усвоява лесно.
· Кърмата е по-лесна за усвояване от адаптираното мляко, намалява риска от появата на запек, стомашни разстройства и диария. Пелените на кърменото бебе са по-приятни за смяна.
· Кърмените бебета по-рядко развиват гастроентерологични и ушни инфекции.
· Други доказани и важни предимства са: по-доброто развитие на умствените способности, по-малкият риск от алергии при бебета, които имат роднини с такива заболявания и вероятно, предпазване от диабет. Кърмените бебета, също така, имат по-ниско кръвно налягане, по-нисък холестерол в кръвта и по-малък риск от наднормено тегло.

• Ползи за Вас
· Кърменето Ви сближава с Вашето бебе и Ви дава спокойствие през нощите и дните, за да се опознаете един друг. Това е едно много специално преживяване и за двама Ви.
· Кърменето помага за свиването на матката Ви, и Ви връща по-бързо във форма, тъй като допълнителните мазнини, натрупани в тялото по време на бременността се превръщат в енергия, необходима за отделяне на кърма.
· Жени, които кърмят са изложени на по-малък риск от заболяване от рак на яйчниците, рак на гърдата и остеопороза.
· Кърмата е незаменима, стерилна е, винаги е в наличност, при точната температура, дори и през нощта. Също така е безплатна!
Може да усетите неудобство, когато започнете да кърмите, защото кърмените бебета трябва да се хранят по-често, тъй като майчиното мляко се усвоява по-бързо. Новородените бебета са много гладни! Веднъж след като установите режим на кърмене, може да пожелаете да изцеждате кърмата си от време на време, така че Вашият партньор, семейство или приятели да помагат. Тези въпроси са разгледани подробно по-надолу.

Тоба пък е полезно за всички ни  girl_wink
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #24 -: август 13, 2011, 12:23:10 »

Процес на кърмене

Гърдата преди ... и по време на кърменето
По време на бременността, гърдите стават по-големи и тежки. Ареолата (областта около зърното) става по-тъмна и по-голяма. Хормоните, които се отделят по време на бременността стимулират оформянето на млечните канали и жлези или алвеолите.

През втората половина на бременността, хормонът пролактин се освобождава и това води до протичането на мляко. След като бебето се роди, количеството на отделяната кърма се определя според това колко то суче. Затова се препоръчва новороденото да бъде сложено на гърдата възможно най-скоро след раждането. Вашата акушерка може да Ви помогне като Ви посъветва как да намерите най-удобната за Вас позиция.

През първите няколко дни гърдите отделят коластра – гъста жълтеникава течност с високо съдържание на антитела, които предпазват бебето от инфекции. Тя е богата на протеини и витамини и въпреки, че не е в големи количества, е много полезна за новороденото. Колкото по-често поставяте бебето на гърдата, толкова по-скоро ще започнете да отделяте кърма. Обикновено това се случва след 3 дни.

След като кърмата Ви „дойде”, вероятно ще усещате гъдел в гърдите си всеки път, щом сте готова да кърмите. Гърдите Ви може да протекат и това е познато като “рефлекс на слизане на кърмата”. Възможно е да усещате болка в стомаха, която всъщност е причинена от контракциите на матката, докато кърмите.

Положение на тялото при кърмене

Правилното разположение изасмукване са съществени за удобното и успешно кърмене. Важно е да се чувствате добре и отпочинали, тъй като кърменето може да продължи 30 минути. За да бъдете по-уверени в процеса на кърмене и за да усъвършенствате различните техники, обърнете се за помощ към консултант по кърменето: медицинска сестра или друго квалифицирано медицинско лице.

1. Положение „люлка”
· Седнете на легло или удобен стол, за да се облегнете. Дръжте коленете си малко по-високо от бедрата. Ако се налага използвайте столче за краката.
· Можете да подложите възглавници под бебето, за да го поставите на нивото на гърдите, като главата му лежи удобно в сгъвката на ръката Ви.
· След като поставите правилно бебето, хванете гърдата с пръстите отдолу и палеца отгоре.
· Погалете долната устна на бебето със зърното и когато то отвори широко устата си, бързо го приближете до гърдата.
· Бебето трябва да обхване зърното и част от ареолата (ареолата е по-тъмната кожа около зърното). Никога не го оставяйте да започне да суче, ако не е отворило напълно устата си.
· Брадичката и носът на бебето трябва да докосват гърдата.
· Избягвайте да натискате главата към Вас, по-добре преместете цялото му тяло. Не се накланяйте напред към бебето. Ако за повече от няколко секунди усетите дискомфорт или ако всмукването обхваща само зърното, прекъснете процеса на сучене с пръст и отново се опитайте да застанете в правилно положение. Не се обезкуражавайте, ако се наложи да пробвате няколко пъти. Това е нормално в процеса на кърмене.

2. Футболна стойка
Футболната стойка е подходяща за жени с много големи гърди, при раждане с цезарово сечение или при близнаци.
· Седнете на леглото или на стол. Сложете възглавница под ръката си.
· Положете бебето на гръб, подкрепяйки главичката с длан, а тялото с ръката от лакътя до китката.
· Крачетата му трябва да са под ръката ви, а коленцата - точно под мишницата Ви. Ако бебето е много малко може да е необходимо да сложите допълнително възглавница, за да го приближите към гърдата.
· Поднесете устата на бебето към зърното.
· Хванете гърдата с пръстите отдолу и палеца отгоре.
· Погалете долната устна на бебето със зърното.
· Когато отвори широко уста, като при прозявка, бързо го приближете до гърдата си.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #25 -: август 13, 2011, 12:27:05 »

3. Легнало положение
Това положение Ви позволява да лежите, докато кърмите.
· Легнете удобно настрани и сложете зад гърба си възглавница за по-голяма стабилност.
· Поставете друга възглавница между краката си и положете горното си коляно върху нея.
· Поставете бебето до себе си, с лице към вас, така че устата му да е на нивото на зърното.
· Поддържайте гърдата с противоположната ръка, за да спомогнете за засмукването.
· Погалете долната устна на бебето със зърното.
· Когато отвори широко уста, като при прозявка, бързо го приближете до гърдата си.

Сучене
Правилната техника на засмукване гарантира, че кърменето няма да стане болезнено и че бебето ще получи достатъчно храна. Уверете се, че то е обърнато с лице към Вас, а нослето му почти докосва зърното. Дръжте гърдата си със свободната ръка и погалете устните му със зърното, докато то отвори широко уста. Никога не се опитвайте да кърмите бебето, ако устата му не е отворена напълно, тъй като това може да доведе до:
· Разраняване на зърната от неправилното положение на бебето;
· Недостатъчно изпразване на гърдата;
· Неправилно стимулиране на рефлекса на бебето за сучене, в резултат на което то не получава достатъчно хранителни вещества по време на хранене.
Ако бебето е отворило широко уста, като при прозявка, бързо го приближете до гърдата. Запомнете, че бебета се хранят като обхващат не само зърното, а цялата област около него.Бебето трябва да е засмукало зърното, по-голямата част от ареолата, а понякога и малко от кожата на гърдата – повече от долната, отколкото от горната й част. Ако то не суче от описаните области от гърдата, поставете пръст в ъгъла на устата му, за да прекратите сученето и опитайте пак. Не отдръпвайте гърдата от нослето на бебето. Ако бебето Ви е поставено правилно на гърдата, то няма да има затруднения с дишането. Ако натискате гърдата си, за да му помогнете да диша, това може да доведе до запушени млечни канали и неправилно
положение при сученето. Признак, че бебето Ви суче правилно е движението на областта между слепоочията и ушите му.
Не се обезкуражавайте - кърменето изисква практика от Вас и Вашето бебе. Ако мислите, че имате затруднения в заемането на правилна позиция за кърмене и сучене, свържете се с Вашия лекар или консултант по кърмене, за да Ви помогне.

Колики и газове
Много от кърмените бебета не страдат от колики и газове. Ако смятате, че Вашето бебе има такива проблеми, след хранене го притиснете към рамото си, докато се уригне. При хранене и от двете гърди, може да го уригвате между смяната на гърдите. Също така запомнете, че това което ядете и пиете оказва влияние на това какво яде Вашето бебе. Ако имате нужда от консултация, обърнете се към Вашия лекар.

Как да разбера дали бебето ми приема достатъчно мляко?

Много нови родители се притесняват дали бебето им приема достатъчно храна. Ако кърмите, трудно ще прецените точно колко кърма приема Вашето бебе на всяко ядене. Ако бебето Ви сучи добре, храни се по 6-8 пъти на 24 часа, изглежда весело, здраво и доволно след кърмене, активно и нащрек, като след събуждане - то определено приема достатъчно храна.
Друг показателен признак е колко често се сменят пелените на денонощие. Ако сте притеснена – консултирайте се с акушерката или лекаря си, за да сте сигурна, че всичко е наред. Въпреки, че бебетата губят от теглото си след раждане, обикновено кърмачетата възстановяват теглото си до две седмици и след това наддават от 150 до 250 грама на седмица. Теглото може да се увеличава внезапно, в различните периоди, затова е най-добре да не претегляте бебето прекалено често. Ако бебето Ви се е родило с тегло под нормата (под 2.5 кг) или раждането е било тежко, трябва да потърсите помощ и напътствия от Вашата акушерка или лекар за усвояването на навици за кърмене, както и за следене теглото на бебето в първите няколко седмици.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #26 -: август 13, 2011, 12:35:59 »

И така, надявам се да е интересно четиво за мамите girl_wink

Иначе ние с бебо станахме днес рано, изчистих и измих прозорците  tease сега е време за почивкаааааа yahoo

Хубав ден и не се показвайте много навън, защото е страшна жега give_rose

П.П. днес влизаме по лентичка в 9ти месец и ето едно колажче в галерията girl_wink
« Последна редакция: август 13, 2011, 16:57:48 от Ивето » Активен
kateto87
Професор
Публикации: 361

Разгледай галерията на kateto87

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: август 13, 2011, 19:05:16 »

give_rose Иве мн е интересно това което си публикувала,браво good
Радвам се като  чета колко тържествено е било прането,гладенето и подреждането на всичко за бебока smile Нямам търпение и аз да почна тези дни  yahoo
Хайде мамо Ивееее не остана вечеееее, и аз подир тебе  yahoo yahoo
 Целувки
Активен
rosit@
Баш Майстор
**
Публикации: 1858

Разгледай галерията на rosit@

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: август 13, 2011, 19:23:16 »

Иве,честита темичка мила!Желая ти мноооооого леко,бързо и безпроблемно раждане и да гушнеш много здравичко и хубаво бебче! give_rose give_rose give_rose
Покупките ви са много хубави...с много здраве да си ги ползвате. Girl_hide
Разкажи ни как се чувства бъдещия татко.Нетърпелив ли е,помагали при подготовката?
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #29 -: август 14, 2011, 09:27:42 »

Кате мила, ще видиш и ти като започнеш с оправянето на дрешките аз така се овлякох pardon ама то си е сладурско, едни мънички дрешки, чорапки....хихихиии

Радвам се, че статиите се харесват та те са толкова интересни и полезни затова сметнах за добре да са тук и да се виждат от всички smile

Роси благодаря и на теб give_rose Таткото помогна да не кажа че той всъщност пазарува дрешките за бебето аз да съм избрала 2 неща...интересно му е и е загрижен от материала който е направена дрехата, това ми хареса много girl_wink Иначе много ме пази да не правя резки движения, да не спя по гръб, да не ставам/сядам рязко изобщо за всички ме гледа стриктно и много си говори с бебето Wink Вече толко малко остана и всички чакат с нетърпение да се появи малкия човек girl_wink

Момичета да ви споделя нещо пак относно кърменето и изцеждането и да не се получават бучки но това вече като сме си вкъщи...
Взимате една кърпа средно голяма и я намокряте с вряла вода изцеждате, оставяте я за малко и я слагате от подмишницата към гърдата като компрес, така кърмата по естествен път сама излиза без изцеждане с попмпи и т.н.
girl_wink
« Последна редакция: август 14, 2011, 20:08:28 от Ивето » Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: