Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 16:42:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 ... 7 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: И на van4ii ред дойде носи Елица на ръце!  (Прочетена 4108 пъти)

Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Мама на прекрасен син :)

Разгледай галерията на Ивето

« -: юли 20, 2011, 19:47:42 »

ЧЕСТИТО БЕБЕ ВАНЧИ-14.07.2011г.                                                    
                  Нека това сладко създание ви радва цял живот, да слуша и да се учи прилежно!!!

Тази тема е за теб и прекрасната ти дъщеря, в нея да споделяш как минава времето ви заедно. Да показваш колко е пораснала girl_wink С огромно вълнение очаквам емоциите, които желаеш да споделиш...
« Последна редакция: юли 20, 2011, 19:58:43 от iveto90 » Активен
kateto87
Професор
Публикации: 361

Разгледай галерията на kateto87

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: юли 21, 2011, 15:57:00 »

yahoo yahoo yahoo Ванчи честита темичка мила , и разбира се появата на наи сладкото съкровище в живота ти give_rose Желая ви най-вече да сте здрави smile
ще следим с нетърпение всичко

* 2255709917_small_1.jpg (55,07 KB, 492x423 - видяно 30 пъти.)
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**
Публикации: 1887

Разгледай галерията на leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: юли 27, 2011, 13:30:10 »

А Ванчето знае ли, че има темичка  smile
Ванче, ела се похвали с тази прекрасна Еличка-хубавичка . Ракажи как сте, покажи някоя снимчица  blush
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #3 -: юли 27, 2011, 13:32:32 »

Ванчи явно си доста заета покрай малкото съкровище и как иначе да е, но се надявам скоро време да ни разкажеш за раждането и за първите ви дни с бебка...

Чакам с нетърпение girl_wink

leni_beni_ писах и съобщение като я пуснах smile
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Разгледай галерията на van4ii

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: юли 27, 2011, 15:48:49 »

Ох, момичета, благодаря ви за хубавата тема blum
Включвам се вече - какво да ви разкажа, голяма вълнение, за раждането, родих нормално, доста часа се мъчих, но всичко си струваше щом зърнах рожбата си, няма друга такава радост на света cray
След пет дни ме изписаха и си се гледкаме, тати ми помага вкъщи, днес вече ни е втората разходка и се чувстваме страхотно навън, спи като буба, плаче само когато е гладна и памперса е пълен, иначе е кротка......засега......... Пъпчето ни падна на 7 ден, сега го обработваме със спирт, имаме някакво подуване на гърдичките, което било нормално, полова криза, така ни каза педиатърката и правим компреси с реванол, изобщо доста процедури, но и това ще мине, после пък колики ще ни почнат сигурно и така. Обожава да я къпем и да я мажем, изобщо някой да се занимава с нея.
А ето го и нашето съкровище, снимка от днес, гиздим се преди разходката:

* P7260108.JPG (60,63 KB, 768x576 - видяно 30 пъти.)
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #5 -: юли 28, 2011, 08:53:42 »

Ванчи, прекрасна е give_rose

Радвам се че раждането е било нормално, продължавай все така да ни споделяш всичко около вас, ние сме тук и ще следим girl_wink
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: юли 28, 2011, 08:56:13 »

Bravo yahoo Ванчииии малката принцеса е мн сладка, радвам се че всичко е минало и сега сте си послушни и във вкъщи:)
Активен
menyanthe
Професор
Публикации: 440

Разгледай галерията на menyanthe

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: август 01, 2011, 00:28:48 »

Еее, много е сладка Елито.
Подуването на гърдичките и ние го имахме - на нас ни казаха, че е заради моите хормони - не сме го мазали с нищо, обаче. За 2-3 дни си се оправиха от само себе си.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: август 01, 2011, 18:25:31 »

Гърдичките се оправиха вече, пъпчето и то почти, но сега пък ревем постоянно. Все иска да я взимаме, не е гладна или жадна, памперса е сменен, не се свива заради коликите, просто мрънка и почва да реве, като я взема млъква. Добре, но тя така ще свикне и незнам ..........
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: август 01, 2011, 19:15:25 »

Може да са колики и за това да плаче.И на Лори и започнаха много скоро след изписването,но избягвахме да я носим на ръце(добре,че беше майка ми да ме удържа,защото като я видех да се напъва и да се зачервява цялата,ми беше мъчно).Сега коликите минаха и стана много по-спокойна и не иска да я носим на ръце.Трябва само да устискаш малко,свикне ли да си лежи,без да я мъкнеш,е много по-леко и можеш да си вършиш цялата домакинска работа,та дори и да си направиш някои козметични процедури  MANICURE  good Много ти е сладка дъщеричката,с мед да я намажеш  girl_in_love Да ти е жива и здрава и винаги такава кипра  LOVING  give_rose
П.П. Иве,ританките на картинката в началото са просто...  Girl_hide Ако имаше някъде такива,веднага щях да ги купя  blum
« Последна редакция: август 01, 2011, 19:18:25 от carlyangel » Активен
radi.
Сватбар
Публикации: 222

Разгледай галерията на radi.

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: август 01, 2011, 20:39:48 »

Честита дъщеричка
Здрава и щастлива да расте малката Еличка
с много радост и усмивки да пълни сърцата ви!! Честито!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #11 -: август 02, 2011, 04:56:24 »

П.П. Иве,ританките на картинката в началото са просто...  Girl_hide Ако имаше някъде такива,веднага щях да ги купя  blum

Би трябвало да продават има подобно на което пише "Татко е моят герой", мисля че в JUMBO ги продават, но за момченце (за нас) нямаше... girl_wink
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: август 02, 2011, 10:28:46 »

Ванче, щом малката иска да я гушкаш- гушкай я . Много пъти сме коментирали и по други теми , че като са толкова малки те не могат да свикнат с "носенето на ръце" . Тя просто има нужда от теб,  да чува сърцето ти, да усеща мириса ти.....Мнооооого бързо минава това време, не го изпускай. На мен много ми липсват тези дни, в които можех да си лежа и да си го гушкам без да мисля за друго, само да си го гледам и да му се радвам  heart
Ако има колики, може да слагаш ръка на коремчето, да я галиш по гръбчето, да я люшкаш ....
целувки от нас  gu6
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: август 02, 2011, 22:23:29 »

Ами днес пак не акаше и отидохме да я изакат в поликлиниката, олекна й милата и заспа, едни ми казват, че се е запекла заради мен, тоест това, което съм яла, а други, че кърмата ми не била хранителна. Добре, но ако не е хранителна как е наддала 600 гр. тогава за две седмици?
Купих си и чай за кърмачки, та да видим, ще направя и това пробно кърмене.....
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: август 02, 2011, 22:33:10 »

Честно да ти кажа,за пръв път чувам за запек причинен от нехранителна кърма.   shok
Просто някои кърмачета се запичат и това е съвсем нормално.  good
Щом си наддава детето добре,значи всичко си е наред.
П.П.Това за нехранителната кърма е по принцип доста под въпрос и не знам да има подобно нещо   Wink
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2018

На мама и тате в сърцето! :*

Разгледай галерията на sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: август 02, 2011, 23:15:32 »

Ванче, щом малката иска да я гушкаш- гушкай я . Много пъти сме коментирали и по други теми , че като са толкова малки те не могат да свикнат с "носенето на ръце" . Тя просто има нужда от теб,  да чува сърцето ти, да усеща мириса ти.....Мнооооого бързо минава това време, не го изпускай. На мен много ми липсват тези дни, в които можех да си лежа и да си го гушкам без да мисля за друго, само да си го гледам и да му се радвам  heart
Ако има колики, може да слагаш ръка на коремчето, да я галиш по гръбчето, да я люшкаш ....

Напълно съм съгласна good Бебето до 5-6 месец не може да свикне, та чак да се разглези. Номерцата почват от там нататък. Гушкай си златото без притеснение, затова сме майки. Особено пък, когато имат нужда от нас. Елица също беше на ръце, докато имаше колики (нейните си бяха "качествени" и доста я мъчеха cray ), но ето сега не мрънка да я носят, напротив, по-добре й е на широчко Wink Не съм я отучвала, просто толкова мънички те не помнят и не правят връзката между отделни действия smile Не се самоизмъчвай така.

Няма нехранителна кърма. Кърмата на всяка майка е точно такава, каквато е нужна на детето й good По-рядка, когато е жадно и по-маслена, когато това е необходимо. Елица е наддала идеално само за 2 седмици. Не слушай врели-некипели...Изумявам се напоследък как повечето майки искат или се кефят на пълни бебета и всяко, което е в нормите е едва ли не недохранено angry По принцип по-добре мааалко по-слабо (не казвам недохранено), отколкото дебеличко - от гледна точка на здравето. Освен това лекарите казват, че ръста е показателен за развитието на бебчето, повече отколкото теглото.

Не се шашкай, всичко ми изглежда, че върви прекрасно при вас! Малката е голяма чаровница, да ви е здрава! give_rose (Те, Елиците са си такива blum )
« Последна редакция: август 02, 2011, 23:17:23 от sunray » Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: август 03, 2011, 08:44:20 »

Ванче , няма нехранителна кърма .....направо полудявам като го чуя това  diablo
А и не може от тази твоята "нехранителна кърма" малката да наддаде 600 гр, това е абсурдно просто . Щом наддава така, по-скоро усвоява изцяло кърмата и затова не е акала  smile
Хапвай повече разхлабващи храни , сега поне има изобилие на плодове - круши, кайсии , сини сливи ....Слушай себе си, не слушай другите какво ти казват , довери се на вътрешния си глас и се успокой  Wink
« Последна редакция: август 03, 2011, 08:47:52 от leni_beni_ » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #17 -: август 03, 2011, 14:28:49 »

Ванче не съм родила още, нямам опит в това но както ти е казала leni_beni_ слушай себе си и вярвай на себе си girl_wink

Виж какво намерих може и да е от полза:
          …Щом мекониумът се изчисти, акото на бебето, което получава само майчино мляко, се различава доста от това на детето, хранено с изкуствено мляко. Акото на кърменото бебе обикновено е кашаво и безформено, често с консистенция на грахова супа, и може да е жълтеникаво до жълтозелено на цвят. Миризмата, за разлика от акото на бебето на адаптирано мляко, е мека и не е неприятна.

Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им.

Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикато ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.

За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения…
« Последна редакция: август 03, 2011, 14:39:57 от Ивето » Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: август 03, 2011, 23:26:03 »

Съгласна съм с вас момичета, но днес пак не се изходихме cray
Иначе видимо нищо й няма на бебка като изключим коликите.
Ще видим утре как ще бъде, но съм много притеснена.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #19 -: август 04, 2011, 09:33:17 »

Не се притеснявай излишно Ванче, а като сте ходили предния път до поликлиниката ако е имало нещо са щели да ти кажат, освен тая глупост за "нехранителна кърма", може по-късно да започне да си ходи по често, виж и в статията пише че някой бебета ходят по-рядко...  girl_wink
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: август 04, 2011, 18:00:01 »

Днес ходихме на контролно кърмене, засега продължаваме само на кърма.
И да се похвалим, че се изходихме самички good
Но все така си ревем, явно сме инатички blum
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: август 05, 2011, 09:22:49 »

Ванче, поне си се успокоила  smile
От сега само кърмене и гушкане, това му е цаката  good
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: август 15, 2011, 09:15:45 »

ние станахме вчера на 1 месец girl_wink много сме големи вече blum
чакаме тази седмица първата ни консултация и първата ваксина Girl_hide

* P8080149.JPG (63 KB, 768x576 - видяно 23 пъти.)
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #23 -: август 15, 2011, 09:39:53 »

Честита първа месечинка

Ванчеее малката принцеса е прекрасна, много да ви слуша и радва give_rose
« Последна редакция: август 15, 2011, 09:42:17 от Ивето » Активен
Капризче
Публикации: 3019

Baby Time

Разгледай галерията на Капризче

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: август 15, 2011, 09:46:20 »

Честито ви първо месече! Да ви е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва!

Много е сладка на снимката! heart
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: август 15, 2011, 16:31:42 »

мерси, хайде капризче и ти го покажи твоя момък
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: август 17, 2011, 16:43:38 »

Преди малко минахме първата си консултация: 1 кг и 200 г см наддали и 2,5 см порастнали yahoo
Ваксината беше добре, държа се много смело малката, от другият месец и в двата крака ще има girl_impossible
А за тази сега педи каза, че нямало странични показания. Тя си заспа милата, измори се от тези доктори. Показа ми как да й правя масаж всеки ден и това беше.
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: август 18, 2011, 10:51:01 »

Браво на момичето, много е порастнала  Bravo
Надявам се, че си се успокоила вече, че всичко с кърмата е наред и Еличка има достатъчно за папане  Wink
Ванче, кой е педиатъра на малката ?
Дано леко да приема ваксините и за напред  smile
Много целувки от нас  gu6
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: август 18, 2011, 14:05:21 »

Педиатърката ни е д-р Божилова в Първа поликлиника, нея ми препоръчаха, има добри отзиви, да видим...
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

Разгледай галерията на Anichka

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: август 19, 2011, 20:35:53 »

van4i, Браво на малката за страхотните размери  Bravo
На снимката ми се струва много голяма  Girl_hide И как се е усмихнала, душичка  heart
Весела погача и да покажеш снимки след това  blush
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: август 19, 2011, 22:59:57 »

Да, много се смеем, но и много се мусим после, но няма как... smile
Малко ми се променят плановете за  погачата, ще отидем само с мама и баба на църква, а после ще се почерпим навън с моите родители, защото "височайшите" роднини на моят мъж не пожелаха да дойдат като ги поканил. Явно за тях не е важно това. Но както и да е, пак ще го отбележим някакси.
А мисля следващата събота да го правя само с приятелките ми вкъщи.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

Разгледай галерията на Anichka

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: август 20, 2011, 05:15:24 »

van4i, роднините на мъжа ти само губят с отношението си. Времето си тече и малката ще порастне, а те няма как да върнат пропуснатото.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: август 20, 2011, 12:14:53 »

Да, но те са от хората на които не им пука, така че и тогава ще разсъждават така
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: август 22, 2011, 07:53:10 »

Ванче, не се ядосвай на родата. Ти си направи погачата с приятелките и гледай на теб да ти е весело и да си с хората, на които държиш, а другото го остави smile На нашата погача вчера бяхме само млади жени и беше много весело.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: август 22, 2011, 11:48:38 »

Съгласна съм с теб, но ме е яд, че много се представляват, а един път не са поискали да видят малката, само на думи са големи, а действия никакви.
И аз така с приятелки мисля да се позабавлявам danceg
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: август 23, 2011, 13:55:26 »

вчера много хубаво беше в църквата много ми хареса молитвата която прочете попа вече съм пречистена good
после отидохме да се почерпим и така по-забавната част ще бъде с моите приятелки
вижте я принцесата колко е пораснала

* P8210175.JPG (54,18 KB, 615x461 - видяно 18 пъти.)
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: август 23, 2011, 17:48:32 »

Ванче, много сте хубави и двечките!  heart

Честита ви чиста молитва!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: август 23, 2011, 18:53:36 »

Много се радвам,че всичко в църквата е минало добре и си доволна. Girl_hide
Малката е голяма сладурана,наистина много е пораснала.Изглежда доста будно дете.
И при нас се получи подобна ситуация,но не съм си го слагала на сърцето.  Wink Хич не ги отразявай подобни индивиди,те не заслужават  good
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: август 23, 2011, 20:53:50 »

Bravo yahoo give_rose Ванчи много сте сладки и двете , малката е пораснала smile прекрасна е
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #39 -: август 23, 2011, 21:12:15 »

Ванче бебка е невероятна наистина и ти сияеш направо, честита ви чиста молитва и от мен give_rose
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: август 23, 2011, 23:42:42 »

Благодаря ви момичета много сте мили girl_wink
Да много е жизнена и енергична малката предполагам че като тръгне и ще ми спира тока blum
Но какво да се прави и тя е като мен аз не се спирам
А пък за тези индивиди какво да кажа нямам думи сега аз станах виновна отново понеже съм лишавала неговите роднини да виждат малката
то те нямат желание а пък аз съм виновна
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #41 -: август 24, 2011, 09:27:35 »

Ванче не се връзвай на такива неща и да не те ядосват гледай си детето важното е ти и мъжа ти какво мислите, то винаги ще има недоволни от която и да е страна...но не се занимавай и всичко ще ти е ОК girl_wink
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #42 -: септември 02, 2011, 10:00:44 »

Ванче как сте с малката? Разкажи ни как си прекравате времето? Какво правите, разходки...? Изобщо как сте след погачата. Коликите надявам се са минали?
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: септември 02, 2011, 11:44:06 »

Благодаря, добре сме good
Гледаме се, ставаме, сучим, спим, бодърстваме, искаме постоянно внимание, после се разхождаме, чакаме тати да се прибере от работа, пак разходка, баня и в леглото. Иначе слуша, има дни в които е супер кривичка, но има и дни в които не можеш да й чуеш гласчето. Вече е много интересна, много ни се смее, дори и с глас, издава много звуци вече.
А коликите минаха, общо взето наистина много ни помогнаха тези капки, много съм доволна, доста й облекчаваха болките - Инфакол.
Дори скоро планирам първото си парти навън с моите приятелки, малко да се разсея, а баща й да я гледа, да видим как ще стане, с това кърмене smile
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #44 -: септември 02, 2011, 15:03:43 »

Ванче много се радвам, че сте добре и че всичко е наред около вас girl_wink
Сигурна съм колко много и се радваш на физиономиите които прави всеки ден, и браво за коликите че сте забравили за тях (то май по-болезнено при момчетата... pardon )

За партито, браво good ами кърменето да ще измислиш нещо, хубаво е да промениш малко обстановката и да се разсееш, така ще се заредиш наново със сили за после с бебка girl_wink
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: септември 21, 2011, 14:00:51 »

Супер са гадни тези ваксини, вчера и биха и в двата крака, много я боля и много плака милата, после вечерта вдигна температура, дадох и панадол и спадна след около час и днес е като парцал и все спи.
Мразя ги тези ваксини и другия месец пак, но няма начин.
Иначе е добре, наддали сме с 900 гр, продължаваме да се кърмим, много е кротка, пу пу, много гука и ни радва. Педи каза, че от следващия месец ще започнем захранването, имаме трески по главичката и ще я мажа с гел на Авене.
Ето я нашата принцеска:

* P9170021.JPG (50,66 KB, 615x461 - видяно 23 пъти.)
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: септември 21, 2011, 14:26:07 »

Браво за наддаването,Ванчи  Bravo
Много ти е хубава щерката,пу-пу  Girl_hide
Съжелявам,че е вдигнала Т след ваксината.  sad Явно всеки организъм реагира различно.Добре,че й е спаднала.Дано като си почине и наспи,да е събрала сили и да се оправи.  good
На нас другия месец ще ни е 3-тата поред комбинирана и се притеснявам.Нямали сме до сега никакви реакции,но такива винаги могат да се появят.Какво представляват тези трески?Май не съм го чувала това.  blush Знам какво е да имаш кротко бебче,за това нека си пожелаем да е все така.  Girl_hide
Много прегръдки от нас с Лори  gu6
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: септември 21, 2011, 15:34:13 »

Ами треските са корички по главичката с жълтеникав оттенък и много трудно падат.
Сресвам я с четка с естествен косъм уж помага, но после пак излизат. Много бебета имат, дори аз съм имала до 1 годинка.
И много целувки от нас с Ели  kiss2
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: септември 21, 2011, 15:38:32 »

Ааа,ние имахме на едно място такова петно.Намазах със зехтин 1-2 часа преди баня.След като я изкъпах,сресах назад с четката и падна.Оттогава не се е появявало.И мои приятелки са го правили това със зехтина.  good
Активен
sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: септември 21, 2011, 16:16:11 »

Ванчи, браво на принцеса Елица, че слушка и наддава нормално! give_rose Много е хубава на снимката! heart

За ваксините те разбирам напълно. И при нас беше такъв резултата - леко повишена температура, която от Панадол-а се повлияваше бързичко. Не е плакала много, но и тя беше изморена след това. Няма страшно, и това ще мине, само мама трябва да устиска good Аз, докато й бият ваксините, не я давам на никой друг да я държи, колкото и да ми е трудно и болно. В противен случай ще ми е още по-трудно, а и бебенцата имат нужда от майчината миризма и глас в тези моменти heart
На нас крустички пък ни се появиха доста късно - към 4-ти - 5-ти месец, има още, но не са се увеличавали. Мажа ги с мазилцето на Мустела за крусти, но не съм удивена от ефекта. За зехтина са ми казвали много познати, ще опитам скоро. Педи каза да не се притеснява за тях, стига да се мажат с нещо, все ще паднат - рано или късно!

А ти за ранно захранване ли си? Защото ако сте си на кърма и бебенцето си наддава така добре, както виждам, не е необходимо толкова рано good 1. Кърменето е най-лесния начин да нахраниш бебето си. 2. Знаеш, че от кърмата по-хубаво няма. Докато имаш кърма, не бързай. Но, все пак, това си е мое лично мнение и всяка майка прави, както прецени. Не го приемай като вмешателство, просто съм много ЗА кърменето поне до 6 месеца, ако няма никакви пречки за това give_rose

Целувки на Елица хубавица от нас! kiss2
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: септември 21, 2011, 17:43:13 »

Да, и аз я държа и я гушкам постоянно, за да я успокоя.
Ами незнам, продължавам си на кърма, но педи имаше предвид за сокчета да почнем да и даваме.
А иначе и аз съм твърдо за кърменето и искам да продължавам да кърмя стига да имам кърма.
Активен
sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: септември 21, 2011, 20:14:27 »

Миличка, захранване със сокове е по старата българска схема. Не е никак добре за начало. Поразрови се за повечко информация из интернет и ще разбереш. Време имаш достатъчно smile Самите сокчета са полезни, разбира се, но на по-късен етап good Могат да раздразнят стомахчето, защото то със сигурност не е "узряло" още, и дори да върнат коликите. Аз лично още не съм давала сокове, може би ще изчакам още месец, да съм спокойна.

От опит те съветвам - почети за захранването (не само форуми), сравни различните подходи и тогава действай, както ти прецениш. Просто повечето педиатри карат по стария начин, което не означава, че той е най-добрия. С всичкото ми уважение към лекарското съсловие good
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: септември 22, 2011, 11:55:48 »

Добре наистина ще прочета в нета
А аз съм болна някакъв гаден вирус ме е хванал и много ме е страх да не заразя малката ужас
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 265

Разгледай галерията на bejkite

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: септември 27, 2011, 17:09:08 »

Van4ii, как сте с малката?

Мисля, че не съм писала в темичката ви, но я следя с интерес  Wink

И аз мисля като Sunray относно захранването.

Поздрави  give_rose
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: септември 28, 2011, 10:48:35 »

Ехоооооо, smile
Добре сме си ние с Еличка blum
Приготвям й тоалета, че другата седмица сме на кръщене и трябва да е хубава и се чудя с какво да я пременя.
Аз да питам, много слюноотделяме, при вас имаше ли го това?
Активен
menyanthe
Професор
Публикации: 440

Разгледай галерията на menyanthe

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: септември 28, 2011, 12:17:00 »

Ние още се лигавим като за световно - и каквото докопаме - отива в устата или се ближе като сладолед, съответно всичко става в лиги...  biggrin
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: септември 28, 2011, 21:47:52 »

Но защо така?
И все си лапа ръцете, много сладки са явно smile
Пък още е много рано да никнат зъби.....
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 265

Разгледай галерията на bejkite

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: септември 28, 2011, 22:17:49 »

И при нас има много лиги  blum и всичко слага в устата.

Но много често това лапане на ръцете е сигнал за гладно бебе.

Четох, че слюноотделянето по- скоро е свързано с подготовката за захранване на детето- нали слюнката разгражда храната, а не толкова с никненето на зъбки.

А рано за зъбките няма- имаме едно приятелче с два долни зъба на 2 месеца и половина  pardon
Активен
sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: септември 28, 2011, 23:04:13 »

А рано за зъбките няма- имаме едно приятелче с два долни зъба на 2 месеца и половина  pardon

Хахаа, да не би да познаваме едно и също приятелче blum По принцип е по-рядко срещано толкова ранно зъбоникнене, но не и невъзможно.

Важно е да следиш кога си лапа ръчичките, за да разбереш дали е от глад. Защото ако всеки път, когато ги лапа, ти я храниш, може да не се окаже верния подход - в смисъл да не е гладна, а да я тъпчеш smile Например, ако ги лапа по всяко време, след хранене и т.н. - по-скоро не е от глад. Нашата Елица също много ги лапаше - първо го правят с опознавателна цел, защото първият начин за тях да проучат света е чрез устата; после пък ги лапат и заради зъбки. При нас от 2-3 месеца е чудооо! Лиги като река, няма спасение laugh Е, зъби нямаме още, чакаме ги стоически, щото вече я боли и не й е добре.

Но това е масово явление, така че спокс! good Само внимавай да не започне да смуче палец или друг конкретен пръст, тогава тикай биба постоянно, докато не забрави за този си навик. Ние бяхме тръгнали към смучене на палеца, но успях да я примамя да лапне биба (на 6 месеца) и спря. Иначе щеше да е по-страшно...
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: септември 29, 2011, 11:43:30 »

Сигурна съм, че не е от глад, след ядене ги лапа най-често и по-скоро се забавлява с това, слагам и беберона, тя го плюе и пак ръката в устата и ми се смее, даже понякога и двете се опитва да лапне Girl_hide
Но аз не я оставям да ги смуче, все ги вадя от устата й.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 17, 2011, 13:41:50 »

Влизам тук с един въпрос, по колко мл мляко давате на вашите деца през 4 месец?
Имам предвид общо кърма и АМ.
Нашата педи каза да продължаваме по 120, но мисля, че не й стига... crazy
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 17, 2011, 14:12:42 »

Аз давам 140 гр АМ на храненето ни на АМ, а кърма не знам колко суче на другите хранения. До колкото знам се смята така: 100+ месеца, в който е детето*10, е.т. ако е в 4 месец става: 100+4*10=140 гр. Аз давам по тази схема и сме ок. Стига му, рядко плаче за още. Понякога повръща като се оригва, но не мисля че това е критерий че му е много. smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: октомври 17, 2011, 14:46:04 »

Точно така е,както и Капризче ти е обяснила.  good И ние по толкова даваме.Критерият,че й стига е-да остава малко на дъното.  Wink Успех!!
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 27, 2011, 17:34:13 »

Момичета, искам да ви се оплача cray
Много съм притеснена, днес бяхме на консултация и ваксина. Много съм ядосана и недоволна от нашата педиатърка, никакво внимание, претупва ни и нищо не обяснява.
1. Трябваше да се обяснявам с някакви майки отвън пред кабинета, че имам час и трябва да вляза.
2. Бях си набелязала няколко въпроса, на които не ми отговори както трябва, наддали сме с 600 гр, но сме пораснали с 4 см. Тя каза, че на 6 месеца детето трябва да си удвои теглото на което е родено а ние вече сме го достигнали. Кара ме да давам превантивно панадол по два пъти, въпреки че нямаме температура, било за профилактика, естествено аз не дадох.
3. Да сме продължавали да ядем по 120 мл мляко, аз й обяснявам, че не й стига, а тя ми вика тогава да сме увеличали времето на което го даваме на 4 часа. girl_impossible
4. Според нея има атопичен дерматит, като се разрових в интернет и прочетох за това, тотално се депресирах и почнах да cray.
Ние с мъжа ми не сме убедени в това и сега ще я водим на дерматолог.
А утре сме на ортопед.
Беше ужасно просто, всеки път като ходя е голяма мъка, нищо не казва, с ченгел да й измъквам думите и после съм като парцал, искам да я сменя, но незнам при коя да се запиша..... sad
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #64 -: октомври 27, 2011, 17:46:39 »

Лелеее Ванчеее, направо ужас с твоята педиатърка...няма ли друга около теб???

Иначе не се притеснявай и не се панирай преди да е потвърдено, може да не е нещо сериозно...отиди си на специалист да ти види детето, много кофти те е наплашила. За яденето защо не даваш по 130мл аз на малкия си му давам по 110мл. като давах 120мл но не го искаше а преди това пък по 90мл не му стигаше, защо се притесняваш да увеличиш щом детето е гладно...

Стискам палци да намерите по-добра и да не се налага да се мъчиш с тази. А за ортопед направление даде ли ти???
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 27, 2011, 18:06:08 »

Ванче, аз бих те посъветвала да смениш педиатърката. Имам някакъв спомен че си от Пловдив, обаче мозъкът ми толкова е изпушил напоследък, че може и да греша. Ако все пак си оттам ще ти препоръчам педиатър, от който мисля че ще си доволна.

За храненето: според мен тя е в тотална грешка за дозата. Аз не бих чакала повече, а бих увеличила дозата. Ники в момента пие 140 мл АМ.

За Панадола: всички го дават превантивно след ваксина, за да се избегне вдигането на температура. Моята лекарка тъй като лекува с хомеопатия препоръчва хомеопатични свещички против температура, за да на тъпчем детето с лекарства ненужно. Свещичките са Вибуркол. Аз му слагам една след ваксините и не ми вдига температура. Освен това са успокояващо действие. Не че него много го успокоява де, пак си реве и е неспокоен...

За дерматита: като чета какъв е капацитет по другите въпроси, направо се съмнявам в това и твърдение. Заведи го на специалист и тогава се притеснявай ако има смисъл изобщо.

За теглото: ние го удвоихме на 2 месеца и половина. Първите месеци наддавахме страшно много. Не се притеснявай за това smile

Надявам се да намериш решение по въпросите, които те тормозят и да се успокоиш скоро smile
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: октомври 27, 2011, 21:29:54 »

А аз отдавна й давам по 140 мл и са й добре, но нарочно я питам да я видя какво ще каже.
Да, имам направление за ортопеда.
Капризче, от Ямбол съм и за съжаление тук няма педиатри, които да си струват, затова съм в голяма чуденка.
Активен
sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 27, 2011, 22:00:01 »

Ванчи, 130-140 мл на нейната възраст са си норматив. Спокойно си ги давай good
Защо не отидете при специалист в Стара Загора относно дерматита? Колкото да се успокоите...

Вибуркола съдържат бела дона, така че и с тях трябва да се внимава smile Но пък защо да даваш Панадол, че и 2 пъти, при положение, че не ти е вдигала температура shok Ели си вдигаше след ваксините, макар и малко, затова и давахме. Иначе не виждам смисъл. Очевидно вашето Ели не реагира с температура good
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 27, 2011, 23:22:46 »

Ванчи, 130-140 мл на нейната възраст са си норматив. Спокойно си ги давай good
Защо не отидете при специалист в Стара Загора относно дерматита? Колкото да се успокоите...

Вибуркола съдържат бела дона, така че и с тях трябва да се внимава smile Но пък защо да даваш Панадол, че и 2 пъти, при положение, че не ти е вдигала температура shok Ели си вдигаше след ваксините, макар и малко, затова и давахме. Иначе не виждам смисъл. Очевидно вашето Ели не реагира с температура good

Offtopic Извинявам се за което. Какъв е проблема с бела доната? Аз не съм чела нищо за тези свещички, но явно ще се наложи.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: октомври 27, 2011, 23:40:16 »

Ванче,успокой се!Светът не е свършил.Прави си и колкото иска за ядене и няма какво да я питаш за дозата-колкото иска,да си хапва.
Панадол никога не съм давала,защото и Лора не ми е вдигала температура,нито е била по-нервна след ваксина.Просто не даваш и толкоз.И защо имате такива подозрения за дерматит?Някакъв обрив ли има?
Както и Ели ти е казала,преди да ти потвърдят нещо,не се притеснявай излишно,защото може да си е някакво обривче от прегряване или претъркано.
Ако имате кола,можеш да я запишеш при друг педиатър в по-близък голям град и да я карате 1 месечно.Не знам доколко е удачно.
Спокойно,всичко си ви е наред,бебка си качва.Ще я смените,няма страшно!  gu6
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: октомври 28, 2011, 14:27:11 »

Ванче, много неприятно , че така се разтройваш. Мога да ти препоръчам педиатърката, при която е племенника ми и на кумата ми детето е при нея. Тя е семейна позната (нещо с баща ми там родом ли са и аз не знам). Обаче аз пък малко не я харесвам , защото е малко грубичка. Иначе и сестра ми и кумата са доволни. Кумата ми казва, че е много добра "на слушалка" .
Другото, което не ми харесва е, че е за ранното захранване . Малко възгледите ни за гледане на кърмачета се разминаваха, но пък то не е задължително да спазваш това, което ти казва .
Пък това за АД, по какъв повод го е решила? Имате някакви обриви , суха кожа на места или какво ?
Успокой се , ще намериш друг лекар, от който ще си доволна  gu6
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 29, 2011, 23:11:58 »

Лени, ами решила го е защото по принцип от самото начало сме с чувствителна кожичка и все някъде се появяваха леки зачервени петна, но си изчезваха, а сега видя, че на прегъвката отзад на едното краче е по-зачервено и вече какво ли не сякаш е станало. И постоянно ни изписва някакви скъпи козметики, от които няма полза...
А иначе отначало се съмнявах, че е от един шампоан и го махнах, кожичката й беше по-добре, но сега това петно...Мажа я с един лосион от 25 лв., но ето пак се появи нещо, сега купих един друг крем македонски, много го хвалят, ще видим какво ще стане с него. Другата седмица ще я заведа на дерматолог да видим какво ще каже. Но нито я боли, нито я сърби някъде.
А поддържам отлична хигиена, всяка вечер я къпем, мажа я, не оставям суха кожичката, подсушавам я добре, правя й масажчета, никога не й се е зачервявало дупето, от никакви памперси, постоянно й гладя дрехите и т.н.
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: октомври 31, 2011, 11:15:17 »

Ванче, пробвай да разредиш къпанията. Примерно през вечер , да не използваш винаги сапун (или каквото ползваш) , а един път в седмицата примерно за цялото тяло.
Не знам каква козметика ползваш. Може да не й понася наистина . Аз ползвам А-Дерма и съм много доволна  . Сега все по-рядко го мажа, но миналата зима често го мажех.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: октомври 31, 2011, 13:02:38 »

Сапуни не използвам, а шампоани за косаи тяло, сменила съм 3 вида козметика.
А не мога да не я мажа, защото кожата й е много суха. И тя ще е като мен и аз съм с доста суха кожа и все се мажа smile
А от това кремче сега е по-добре, ще продължавам с него, за пореден път се уверявам, че скъпото не винаги е ефикасно good
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: октомври 31, 2011, 13:09:12 »

Ванче, а пробвала ли си да я мажеш с преварен зехтин или мас вместо готови кремове и лосиони? Никола се беше подсякъл страшно от крем за под памперси и от тогава мажа д-то с мас с невен. Много добре му понася и не от тогава не се е подсичал изобщо. Аз бях много анти идеята за мазане с мас и зехтин, но наистина помогна.
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: октомври 31, 2011, 19:02:34 »

да, от самото раждане я мажех с преварен зехтин до преди месец и пак така ставаше...
явно трябва да се примиря, че ще е с такава чувствителна кожичка, само да не става толкова зачервена, въпреки че ето днес вече няма нищо, явно е на периоди sad
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: ноември 13, 2011, 15:11:23 »

give_roseВанчиииии никакви ви няма на последък , как сте с малката сладурана,  разкажи какви ги върши и колко е порастнала smile

целувки
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: ноември 14, 2011, 13:33:39 »

Днес правим 4 месеца, но хич не ми е до празнуване.
Милата ми баба, която безкрайно много обичаме всички получи много тежък инсулт и вече е много зле, все едно гледам жив труп в болницата cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray
Много ми е тежко и вече не ми е до нищо, общо взето стоим и чакаме най-лошото, нищо не може да се направи, голяма болка е, както беше жизнена и се радваше на малката и всяка седмица като отидем я хранеше с шишето и я люлееше в ръце, сега вече не е тази моята баба която беше, много много много ме боли cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray cray
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: ноември 14, 2011, 13:56:10 »

Ванче,изключително много съжелявам за състоянието на баба ти.И аз съм ужасно привързана към своите баби и само мога да предположа какво ти е.Искрено се надявам да се подобри в най-скоро време.
Бабата на мъжа ми също получи 2 внезапни инсулта и беше на легло в продължение на няколко месеца.Постепенно се съвзе и започна да се учи да говори,да върви,всичко отначало.Сега е в много добро състояние и си се обслужва напълно сама,все едно е нямало нищо.
Силни прегръдки от мен,да нацелуваш малката за 4-тата месечинка.   kitty
Активен
Капризче

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: ноември 14, 2011, 15:01:40 »

Ванче, много много съжалявам че чета това. Бъди силна и имай вяра. Може пък да се оправи жената. Не мисли за най-лошото. Силни прегръдки и кураж!

Честито 4-то месече на малката дама. Дано това малко сладко човече успее да те накара да се усмихнеш въпреки ужасната ситуация!
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: ноември 14, 2011, 15:52:55 »

sad cray Ванчеее много съжалявам и аз за баба ти, надявам се да се подобри ... стискам палци
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #81 -: ноември 14, 2011, 19:35:56 »

Ванче наминавам да честитя 4-ти месец на Елито, обаче виждам лоши новини. Скорошно оздравяване на баба ти (колко ти съчувствам само, аз също много обичам мойта баба и знам какво ти е повярвай ми-тя си ме отгледала и възпитала...) Много положителни мисли ти пращам и кураж мила, ще се наредят нещата
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: ноември 14, 2011, 22:24:43 »

Благодаря ви, момичета.
Добре, че е мъничкото ми съкровище да ме радва иначе съм развалина, да ми дава радост и щастие heart
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: декември 07, 2011, 13:55:38 »

Ох, да ви разкажа вчера какво се случи и да ви питам при вас как е и как сте процедирали.
Вчера бяхме на гости у приятели на Никулден, но тъй като решихме да не взимаме Ели я оставихме при майка и татко, да подчертая за първи път без ние да присъстваме.
Та максимум след един час ни се обадиха, че много плаче и не могат да я успокоят и отидохме и я взехме. Тя не иска никъде и с никого без нас, направо незная... crazy
Сега мислим да пробваме да я оставим с майка само че този път вкъщи, уж в позната обстановка, да видим, трябва да свиква, все нещо ще се наложи.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: декември 07, 2011, 14:46:47 »

При нас беше същото,само че със свекърва ми и не сме я оставяли,а бяхме в другата стая.Отидохме на гости у свекърва ми и я оставихме да си поспи на спалнята.Баба й остана в стаята с нея,за да я погледа,докато спи,а ние отидохме в кухнята да хапнем.След 10мин. се започна лудия рев.Аз мисля,че е нормално,след като изобщо не сме я оставяли,да реагира така.Добре сте решили да я оставяте по малко на майка ти в позната обстановка.Хубаво е да свикне,защото в противен случай това означава никакво мърдане навън без детето.Аз не мога да си го представя.И ние сме били като малки така в началото,но бързо сме свикнали. girl_wink
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: декември 07, 2011, 16:22:29 »

Да че другата седмица сме на банкет и двамата и незная как ще отидем пък много ни се ходи Girl_hide
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: декември 07, 2011, 16:31:11 »

И един съвет-ако имаш брат/сестра или баби,нека да не се натрупват изведнъж около нея,че се шашка.Само с майка ти,да й говори тихичко,да я занимава с познати играчки и нещата ще са 6. smile
Ние тази неделя я изпращаме при майка ми на гости за седмица.Да си починем малко,а и да се порадва,защото я вижда рядко(не живеем в един град). Wink
Приятно изкарване на банкета.  give_rose
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: декември 08, 2011, 09:12:24 »

По-добре те да идват да я гледат у вас, за да и е позната обстановката. Другия вариант е да я приспиш, за да е спокойна и тогава на банкет. Но аз мисля, че ако са вкъщи майка ти все пак ще успее да я успокои. Успех и да разказваш smile
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: декември 08, 2011, 12:12:49 »

Да, момичета благодаря за съветите, така ще направим. Още тази събота мама ще дойде, а ние отиваме на фризьор, който е близо до нас, ако има нещо да се върнем бързо, та това ще е експеримента.
Активен
sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: декември 09, 2011, 09:36:37 »

Ванчии, и аз мисля, че по-добрия за Ели вариант е да си е у вас, сред познати неща и миризми, а майка ти да дойде там. Ние така правим в повечето случаи. Само веднъж е сменяла за по-дълго (една седмица) обстановката, но и аз бях с нея. Майка ми също не е в града, в който живея, затова или я взимаме, или тя идва. У свеки, макар че е в този град, не е оставала още Ели. Пак тя идва вкъщи. Смятам, че до годинка, да речем, това е по-щадящия за детенцето вариант good Не се притеснявай, направете 1-2 пробни излизания без Ели, а баба й да я гледа - първо за час, после за два. И ето ти една вечер, свободна да отидете на партито good
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: декември 29, 2011, 11:32:12 »

Здравейте, ние сме болнички sad
Вчера Ели вдигна темп. и й дадох панадол и си мина, но вечерта в 22:00 пак вдигна, но панадола не подейства, стана над 38 и отидохме на дежурен лекар в болницата, прегледа я, освен темп. друго нямаше, гърдичките са чисти и т.н., но темп не спадаше, изписаха ми ефералган свещички и веднага й спадна. Цяла нощ не съм спала и й мерех темп. през половин час, добре че не вдигна повече. Днес сутринта отидохме при личната докторка да я преглед въпреки това.  Прегледа я и като стигна до ушите каза, че са възпалени и оттам идва темп., явно някакъв вирус и я е  ударил в ушите. Изписа ни капки за уши и още някакво за пиене инфлуктол, но понеже ще го даваме за първи път да внимавам да не направи някаква алергична реакция, също каза да давам панадол през осем часа и витамин С.
Ако вдигне по-висока темп. тогава свещички. И сега се лекуваме, милата е отпаднала и все спи, кривичка е, но иначе си хапва с охота, което е добре. Трябвало да й мине за 3-4 дни. Много гадно, пазете се, че това време...
Активен
niksha
Сватбар
Публикации: 270

Разгледай галерията на niksha

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: януари 01, 2012, 10:08:19 »

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !!! Да са ни много здравички и послушнички дечицата. За нас също много здраве, щастие, късмет. Много успехи през новата година. Да бъдем най-обичаните майки и жени   kiss2
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: януари 13, 2012, 11:21:58 »

Ванче, как сте ? Еличка оздравя ли ?
Този вирус и ние го изкарахме. Много е гадно с тая Т  sad
Пиши какво прави малката  smile
Активен
van4ii
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: януари 14, 2012, 10:14:27 »

Добре сме, оздравя много бързо, но голяма паника, първото ни боледуване и беше много гадно.
Много вече е подвижна, постоянно се изтласква с краката си нагоре и само ходя да я местя надолу tease,зправя се, слагам я да седи по малко и я подпирам отстрани, защото не може да се държи още стабилно седнала, много си играе с всички играчки, всичко й е интересно, вече спи по-малко през деня и така. Аз откачам, че в това студено време не излизам никъде и е ужас, само вкъщи.
Активен
Страници: 1 2 3 ... 7 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: