Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 16:25:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Изненада имаме голяма, tweety bird е вече мама!!!  (Прочетена 2684 пъти)

госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 543

Разгледай галерията на госпожица

« -: юни 28, 2011, 15:11:36 »

Мила tweety bird,
Честито ви щастие yahoo yahoo Пожелавам ти вашето малко съкровище да расте здраво, щастливо и жизнерадостно детенце.

Позволих си да ти направя тема, в която да споделяш своите емоции, гордости и въпроси. Чакаме с нетърпение, когато ти остане време да ни разкажеш за новото попълнение на вашето семейство.
Активен
mstoqnova
Професор
Публикации: 356

Разгледай галерията на mstoqnova

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: юни 28, 2011, 15:59:21 »

Честито, да ви е живо и здраво малкото ангелче, да ви прави щастливи и горди родители и много, много да ви радва.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: юни 28, 2011, 17:12:17 »

Честито и от мен!Да ви е жива и здрава рожбата и много да ви радва smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 895

Разгледай галерията на tweety bird

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: юни 28, 2011, 20:38:01 »

Госпожица, сега ще трябва да пиша, а толкова ми е трудно с бебка smile Обаче понеже сте ми като семейство ще го направя. Тук мина периодът около сватбата ми.
Ето и за раждането, набързо разказано, да не се събуди Ева smile /
Сутринта на 16 имах болки и пренасях вече с пет дни, притеснявах се водите да не са позеленели от това. отидох пуснаха тонове на бебка, но бяха добри и ми казаха да си ходя. Вечерта в 23:00 часа започнаха истинските контракции през 10 мин. и така до 05; 00 не издържах звъннах на акушерката (позната ми е), звъннахме и на Митко на леля му тя е лаборантка в едно отделение. Взехме леля му и тръгнахме към болницата. В 05:20 бяхме там, прегледаха ме за разкритие едвам 2см и аз се ядосах. Някой хора ходят с по 5 см, без да усетят, а аз с адски болки едвам 2см. Пуснаха ме на тоновете пак и зачакахме истинските контракции. Сутрешния екип беше много готин, имаше един лекар само вицове ни разказваше и корема ми се тресеше като желе. lol)
Обадих се и на моята лекарка, тъй като бях с избор на екип да дойде, че днес ще се ражда (на 17.06).. По някое време ме пуснаха да се разхождам по коридора, защото не ми се седеше вързана. Разхождах се с леля му и когато имах контракция се присвивах, за да я облекча и така сигурно 2 часа аз меря тигели на коридора. Дойде и моята докторка, провери за разкритие някакви си едвам 4см с много силни болки. Оказа се, че шийката на матката ми е много стегната и не мога да направя разкритието бързо. Но аз така или иначе чаках да станат 4см, за да ми сложат така мечтаната упойка. Анестезиоложката едвам я сложи, много зор видях и ми беше неприятно цялото това нещо. Но след това, О <РАЙ, чувствах се много добре и с нетърпение зачаках обяд, защото знаех, че тогава ще се роди. Но ама не разкритието ставаше много бавно. Вече с упойка ми сложиха окситоцин, за да усилят разкритието.
Без упойка окситоцина е ад, но аз с нея се чувствах добре. Да, но по едно време започнах да усещам много силни болки, извикаха пак докторката да ми бие втора доза. Не ме хвана, странно нещо .... биха ми венозно спазмалгони, нош-па, но нищо не ме успокояваше. ПО някое време започнах да викам вече. Не се издържаше, идваха на четири пъти да вливат дози и не се получаваше това, което исках, а именно раждане без болка. Моята лекарка пак ме провери за разкритие 6см. побърках се от болка. Някои моменти ми се губят. Накрая си спомням, че от болката между контракциите се унасях. Лекарката ми спука мехура, слава Богу не беше позеленяла водата.
Започнаха и напъните малко по-късно. откараха МЕ В родилна Зала започнах Да напъвам на 4-я напън бебка излезна. Е резнаха ме както всяка родилка ми се струва сега, шиха МЕ като гоблен каза уж 3-4 вътрешни и външни 3-4, ама НЕ й вярвам Излезна МНОГО Бързо като тапа, аспирираха нослето и устата. Проплака много леко, на мама бебенцето ми, тя ми беше много послушна през цялата бременност. Дойде акушерката и ми я подаде и ме попита момиче ли е, аз от болките, които изтърпях не й отговорих и пак ме попита, тогава й казах, да момиче е. Измериха я 3250гр, 48см, прилича на Митко . Изчистиха я и я взеха при др бебета. Аз стоях в родилната 2часа и ме преместиха в стаята за родилки. 30 мин след това станах да се разхождам. Вечерта дойдоха да ми влеят последна доза лидокаин, за да не ме боли епизиотомията и махнаха катетъра. Вечерта дежурния лекар ми каза, че бебка има гъста кръв и трябва да се разреди със система, питах дали е опасно и той каза ами ще чакаме. Аз се притесних викнах Митко и леля му. Говорих с моята докторка и тя каза, че това се случва често при бебетата и няма проблем, едвам се успокойх. След два дни пък имахме жълтеница, сложиха я на лампа.
След това на глюкоза, системка забита в глава, побърках се, милото ми бебе, кърмих я при другите бебета заради системата, не ми я даваха в стаята. след 6 дни ни изписаха. Бях много щастлива. Общо взето това беше самото раждане на бързо. Сега се гледаме кърмим се, добавям и Адаптирано мляко, че нямам много кърма. През деня спи, през нощите будува, като ударена с мокър парцал съм, добре че майка е тук, за да ми помага.
От бързане не съм гледала има ли грешки или не, просто писах без да гледам монитора и пращам, че нямам време smile
Това е за сега.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ

« Отговор #4 -: юни 28, 2011, 20:55:43 »

Ех, трудничко е било твоето раждане, но пък важното е, че сега си имате една здрава малка госпожица. Ева е много красиво име. Пожелавам ти да започне да спинка повече нощем, за да може и майка й да си отпочива  Bravo
Активен
Milataaa
Професор
Публикации: 319

Разгледай галерията на Milataaa

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: юни 28, 2011, 21:47:11 »

Честито и от мен! да ви е жива и здрава малката бебка smileС интерес ти прочетох разказчето, много мило че отдели време да споделиш с нас!  heart
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: юни 28, 2011, 22:17:38 »

Въпреки стреса,важното е,че сте добре двечките и сте си в къщи.
А сега как се чувстваш?Имаш ли болки?Мина ли й жълтеничката на бебка?
Много е хубаво,че майка ти е до теб и ти помага!Ако не беше моята,просто не знам какво щях да правя. girl_impossible
Ще се радвам,ако скоро публикуваш някоя и друга снимчица.  blush  give_rose
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3019

Baby Time

Разгледай галерията на Капризче

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: юни 29, 2011, 00:07:15 »

Честито бебче! Трудно раждане е било, но съм сигурна че си е заслужавало и си много щастлива с малката си дъщеричка. Пожелавам ви само хубави моменти от тук нататък. И татито много да се грижи за двете си красиви дами!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: юни 29, 2011, 13:04:48 »

Благодаря за пожеланията на Капризче, Carlyangle, Milataaa.mstoqnova

Раждането беше много трудно да, заслужава си да.
Нас май ни хванаха коликите, много се превива горкото sad
Времето е студено и на терасата не мога да я изкарам.
При нас интересното е, че когато се наака или напика и започва едно реване,чува се сигурно и в Канада smile Иска на момента да бъде сменена.
Слогам й ръкавички, че си беше одраскала окото, но тя упорито си търка ръцете една в друга, за да ги свали и успява, голям смях пада, защото е все пак на 13 дни, но явно има усет за нещата, голям характер проявява.
Уикенда мислим да й купим ваничка, досега е на легенче, ама таткото много го е страх lol
като гледам отгоре отгоре разказа, голям хаос е ама го написах на един дъх, ще ме извините. Това даже не е с подробностите, иначе ще излезнеше цял роман.
Това е за сега, отивам да се къпя, (досега ядох), че след малко ще се храним smile
За 13 дни съм свалила 10кг, а толкова много ме чакат, никога не съм била тооооооооолкооооова дебела:)
« Последна редакция: юни 29, 2011, 13:06:44 от tweety bird » Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ

« Отговор #9 -: юни 29, 2011, 13:16:52 »

За 13 дни 10 килограма е супер, пък и тази дебелина е хубава blum Ако искаш мога да ти кажа едно много ефективно видео, когато вече можеш да се натоварваш физически, за 30 дни по 20тина минутки на ден прави чудеса Wink
Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 410

Разгледай галерията на vilenceto

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: юни 29, 2011, 15:16:46 »

Да ви е жива и здрава малката Ева !!!!

Да си кажа честно започнах да чета разказа за раждането и спрях  blush - засега избягвам да мисля точно за този момент. Важното е, че вече и двечките сте си вкъщи - живи и здрави !!!

Дано скоро коликите поотминат и да започне поспива повечко вечер, за да не се мъчи милото и ти да си починеш малко.

Казваш, че никога не си била "тооооооооолкооооова дебела smile " , е да ама съм сигурна, че си заслужава  girl_wink 

Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: юни 30, 2011, 12:05:15 »

Госпожица, ще се радвам да споделиш упражненията, аз преди да забременея тренирах всеки ден и знам от какво поддържам форма. Но пък може твоите да са по-ефективни за отслабване.
Тренирала съм тае бо, пилатес, зумба и какво ли не, но по-скоро за поддръжка, а не за отслабване, но сега ще ми трябва. Аз се чувствам добре иначе, според мен мога да тренирам, но трябва да се консултирам, все пак имам шевпве отдолу.
Vilenceto, благодаря ти.
Мен ако питаш недей чети, само ще се натоварваш, азз докато бях бременна не четях и не давах никой нищо да ми казва, за да не ме плаши, знаеш, че дори има и хора, които се радват ако те наплашат. Затова си мисли позитивно, все пак даваш живот на нещо, което още от сега го обичаш и не можеш без него.
През тия 9 месеца не се лишавах от нищо , беше зима заседях се, явно и задържах течности и така се получи дебелината. Но не съм се притеснявала, знам че ще ги сваля.
Коликите няма да спрат скоро като чета около 3м. продължават. Явно и ние ще минем оттам.
Леко бременеене и успешно раждане.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ

« Отговор #12 -: юни 30, 2011, 13:51:44 »

Jillian Michaels - 30 Day Shred се казва ДВД-то, вътре има 3 клипчета по около половин час. Мен най-много ми хареса, че са кратички, защото не обичам да си губя времето с тренировки nea Имат страхотен стягащ ефект, особенно за корема и гърба good
Дано малкото човече не го мъчат много коликите, ужасна работа е това crazy
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 755

Разгледай галерията на V_e_S_i

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: юли 03, 2011, 21:37:45 »

Мила, tweety bird , честита радост и от мен! Много ме изненада, както и всички останали тук yahoo danceg yahoo Искам да ти пожелая малката Ева да расте здрава и красива, да радва всички с безгрижния си детски смях! Името е прекрасно, даже лично на мен също ми е едно от фаворитите за име на момиче! Надявам се скоро да й минат коликите и да започня да спинка повече нощем! Аз още не съм минала по този път и нищо не мога да те посъветвам, но за сметка на това пък мога само да ти се радвам, че си вече мама и с нетърпение чакам да ни покажеш снимки на малкото съкровище!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: юли 04, 2011, 11:29:28 »

V_e_S_i , благодаря ти мила smile
Снимки ще кача нека малко поизпръхне бебка smile
Снощи беше непослушница, много е лакома и сигурно педиатърката ще ни се скара, че е качила много, обаче като не й дам настава един рев, много силен и пронизващ. Исках да й премахна едното нощно ядене, но явно няма да се получи скоро. Лошото е, че нямам много кърма и додавам. Изцеждам се докрай, за да предизвикам хиперлактация, но не става. Но пък каквото такова, не трябва да се ядосвам, че й давам адаптирано мляко, някои деца са само на такова. Обаче ми е гузно досега два пъти съм давала адаптирано мляко, защото така рева, че нямах време да се изцедя. Много кофти се чувствах, че беше само на АМ.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ

« Отговор #15 -: юли 21, 2011, 13:24:49 »

Tweety как сте мила, рацте ли малката Ева?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 840

Разгледай галерията на plamak_

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: юли 22, 2011, 00:34:48 »

Честито мила , трудно е било раждането , но дано от сега нататък всичко да става с лекота.Много е трудно когато ти се струпат такива притеснения тъкмо когато си се зарадвал че дългоочакваното бебенце вече е в ръцете ти , но важното е че се е оправило всичко бързо.Не се притеснявай всичко ще влезе в ритъм ,просто трябва време и ще си свикнете една с друга и с навиците си.А като имаш време наминавай да разказваш по нещичко.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: юли 28, 2011, 16:54:24 »

Ева е добре, госпожица, май няма повече колики или поне не ги изразява така ясно smile Правихме и сладка погача, попа ни пя "чиста молитва", "очистителна" или там как се нарича за 40-я ден smile
Вече се усмихва като осъзнава какво прави smile. на мама кукличката smile Бяхме и на ортопед, преглед, който се прави между 4 и 6 седмица.
Пламак, благодаря ти! smile
Ето я и Ева.
Нямам много време да пиша в темата и няма как да се разработи, но няма значение, благодаря на всички ви за пожеланията.

Евичка се учи да плува вече.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 755

Разгледай галерията на V_e_S_i

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: юли 28, 2011, 19:02:42 »

Прекрасна е  малката кукла! Прилича на мама girl_wink girl_wink
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ

« Отговор #19 -: юли 28, 2011, 19:26:39 »

Ева е прекрасна, има много големи очи и много фешън тоалети blum Не се притесняваи, че нямаш много време да пишеш, разбираемо е с такова малко мишленце, още повече, че ти е първо и сигурно те първа се учиш и свикваш с много неща give_rose
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: юли 28, 2011, 19:31:30 »

V_e_S_i , не прилича на мен, цялата е на тати smile и очите и брадичката , всичко, само устниса са мои smile
В момента даже на никой не прилича smile
Госпожица, благодаря и на теб smile
Да, гледам максимално време да съм с нея, затова така се получава. Иначе съм свикнала 3 накуп да гледам smile, но на моето най си треперя smile

Целувки
Активен
Tonina
Сватбар
Публикации: 241

Разгледай галерията на Tonina

« Отговор #21 -: юли 28, 2011, 19:37:35 »

Мила tweety bird, Честито!!
Да ви е живо и здраво съкровището!!! Много да ви радва и много да се гордеете с Ева!!! Прекрасна е като теб  smile.
Активен
Milataaa
Професор
Публикации: 319

Разгледай галерията на Milataaa

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: юли 28, 2011, 22:34:35 »

Прекрасна е малката кукла, да ви е жива и здрава!  heart
Активен
Капризче
Публикации: 3019

Baby Time

Разгледай галерията на Капризче

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: юли 29, 2011, 14:03:16 »

Ах, че е сладка госпожицата! Голяма хубавица и какви тоалети си има вече  heart
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: юли 29, 2011, 17:14:59 »

Благодаря на Tonina, Milataa i Капризче.
На мен кърмата ми спря за съжаление и сега сме на АМ. Обаче ака през ден или веднъж на ден. Мн трудно се изхожда, правя й масаж на корема, за да се изходи, но не винаги става, а не искам да й бутам нищо в дупето . smile
Много искам да не се мъчи толкова и лесно да излиза ..
Днес се въртя много и аз се сетих да й пусна Baby Bach, усмихна се и заспа много бързо, като се има предвид,че се беше ококорила и нямаше да заспи. Тези симфонии ги слушах докато бях бременна. Обича Baby Mozart and Baby Beethoven. Много се успокоява.
Говоря й и на бг и на английски и май трябва да избера един език, поне докато не почне да разбира, знам ли, иначе са като попивателни гъби и няма проблем да учат 2  или 3 езика едновременно.
На 24 ден май беше докато спеше с лице към татко си, отвори очи и каза":Ааааууууу" много се смях.
От няколко дни казва " Кой йе", една приятелка ми каза,че ще почне да го казва и аз й казах, че хо прави. Не че влага смисъл, явно това са първите й звуци , а и на повечето бебета. Днес например я галех по брадичката и й казвах Аууууууу, а тя ми отвърна Кой ЙЕ, е такъв смях няма ви казвам smile
Много усмивки за всички ви...мен следродилна депресия не ме е хващала, но не ми се седи в БГ, вече година съм тук и не мога да свикна, искам обратно в Аемерика... sad
Активен
nadelina88
Професор
Публикации: 336

Разгледай галерията на nadelina88

« Отговор #25 -: юли 29, 2011, 18:52:28 »

tweety bird, честита радост! smile Малката принцеса Ева е невероятна! И с какви готини тоалети я обличашш..  heart
Относно езиците - не мисля, че е нужно да спираш да говориш на някой от двата езика и да избираш между тях. Вчера ни бяха на гости батко ми с детенцето му, което е на 2 годинки. Те живеят в Америка принципно. Направи ми силно впечатление как детето бързо успява да превключи от единия на другия език. Ти му говориш на български, той отговаря "Тенк иууу" и след миг вече е на вълна "камиони, сливи..." и т.н. Мисълта ми е, че едва ли осъзнава разликата, но без усилие успява да си служи и с двата езика.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: юли 29, 2011, 20:57:51 »

nadelina88 , благодаря ти мила smile
Аз смятам да й говоря на няколко  езика пък да видим. От опит знам, че първо смесват двата езика, после надделява този, които използват в дадената страна. Да не говорим, че ако са сред българи те просто половината думи ги заместват с английски smile, но както и да е, ако сме тук, няма как да се обърква smile , честно казано искам английският да й е като роден.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ

« Отговор #27 -: септември 06, 2011, 20:36:07 »

Малката Ева сигурно вече мнного е пораснала, а на теб май не ти остава много време за форума, ще се радваме да ни разкажеш как сте и да ни покажеш някоя снимка Wink
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1092

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: декември 22, 2011, 01:27:43 »

Аууу, от толкова време не съм писала във форума и съм пропуснала страхотна новинка! Честита ви бебка, tweety bird! Да ви е жива и здрава, радост на мама и на тати! Красотата вече я има, пупу, страхотно сладка е!  heart Нека ви дарява с много щастие и да бъде утеха в дома ви!

Понеже и ние сме интернационално семейство, макар и все още без деца, нека споделя какво ми каза лингвист, с когото говорих неотдавна относно какво е най-добре от научна гледна точка: когато детето расте с двуезични родители е най-добре всеки родител да говори на родния си език на детето и да не смесва двата езика. Това трябва да започне още от раждането и да не се прекъсва. Ако се почне твърде късно не е гаранция, че ще проработи максимално бързо. И е важно да се спазва това правило най-вече за първите години, които са най-важни. Процесът на научаване на език при детето започва със слушането - още преди да изговорят първата си думичка децата имат вече имат значителен "мислов" речник от стотици думи. Но в първите години няма как детето да знае, че му се говори на два езика и всички езици са еднакво лесни за него. Затова разграничението трябва да дойде от родителите.

Дано това е полезно. Аз случайно се запознах с един професионалист в училището където уча езика на мъжа ми и се заприказвах с него, защото винаги съм се чудела как не се ушашавят дечицата с по няколко езика. Но ми беше казано, че ако се спазва това правило няма нищо страшно и че дори 3 и повече езика, както е при нас, не са проблем. blum  give_rose
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: декември 22, 2011, 14:02:44 »

Ariel , здравей мила!
Благодаря за пожеланията, желая ви и вие да изпитате такава радост.
Да, съгласна съм с теб, всичко, което каза е напълно вярно. Аз съм чела доста такава литература, но пък ние сме си БГ и двамата и аз тук в БГ ми е по-лесно някак си на БГ да й говоря, но й пея предимно на английски. Като цяло смесвам двата езика, но съм съгласна, че аз трябва само на английски да й говоря. Чета литература по този въпрос, но ще видим докъде ще я докараме. Важното е да е жива и здрава.

Много ми се иска да има по-добър живот в БГ, но не става. Вече се замислям да заминем обратно. Мисля, че 1,5г ми стигнаха тук и не мога да се климатизирам. А особено за нея като всеки родител иска най-доброто.
Аз наистина нямам време да пиша и поддържам темичката покрай нея, защото си я гледам самичка, готвя отделно на съпруга, отделно на нея и отделно на мен, чистя все още всеки ден понякога и по няколко пъти заради нея, въпреки че е вече на 6м. smile Ангажименти много имам, но въпреки всичко обичам да влизам тук, защото имам много приятни спомени от този форум.
А и тя си иска внимание, голяма глезла е, чета и всеки ден книжки, пеем песнички , тя пее с мен, гали ме с две ръчички и ме целува по лицето, много е сладка и това е неповторим момент.
Целувки!
Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #30 -: декември 22, 2011, 18:02:15 »

И аз скоро гледах, че в тази темичка отдавна не е писано  girl_wink Но като чета колко ви е активно ежедневието, е разбираемо:
А и тя си иска внимание, голяма глезла е, чета и всеки ден книжки, пеем песнички , тя пее с мен, гали ме с две ръчички и ме целува по лицето, много е сладка и това е неповторим момент.
Целувки!
Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: