Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 16:14:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Anichka е мама на малка сладурана Леа  (Прочетена 9140 пъти)

магито
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2696

яхнала метлата

Разгледай галерията на магито

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: януари 31, 2012, 10:31:54 »

Леа, е прекрасна smile За твоето оставане без работа, ти сама си намерила плюса от него и дано наистина изкараш прекрасни месеци с малкия сладкиш smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: януари 31, 2012, 10:51:00 »

Ани,честита половин година на Леа.Да ти е жива и здрава. give_rose
Съжалявам,че са те освободили от работа. sad Сега поне ще имаш повече време да се порадваш на малката и да се кърмите пълноценно. smile Гледах клипчетата.Ама много й харесва да я къпят. Girl_hide Как се радва...Като я гледах как яде авокадо,направо останах безмълвна.Хапва си го с голям апетит.Аз го мразя,мазно ми е и безвкусно. blush
Много хубави прически й правиш. Makeup  heart
Целувки от нас.  air_kiss
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Мама на прекрасен син :)

Разгледай галерията на Ивето

« Отговор #182 -: януари 31, 2012, 12:52:11 »

Честита половин година на прекрасната Леа

Ани, да ви е жива и здрава малката кукличка. Прекрасна както винаги, на клиповете през сълзи се смях, страхотна е просто...

Много кофти за работата, но пък от гледна точка на това 6 месеца ще прекараш с Леа и точно тя ще става все по-интересна, ще започне и да пълзи и ходи, не се ядосвай...

Така ще имаш и повече време да ни споделяш прекрасната кукличка girl_wink

Целувки от нас с Краси
Активен
kateto87
Професор
Публикации: 361

Разгледай галерията на kateto87

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: януари 31, 2012, 15:15:07 »

give_roseАни честита половин годинка на сладката Леа lol Много е хубава и лъчезарнааа,изгледах с интерес всички клипчетаа:) Още веднъж честито бъдете здрави и относно работата погледни го от хубавата му страна, време прекарано с най -прекрасното същество  give_rose

Целувки от нас с Теди smile
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 326

Разгледай галерията на kokiche

« Отговор #184 -: януари 31, 2012, 18:19:58 »

Честита Половин Годинка Слънчево момиче!
Да растеш  здраво и ускихнато детенце и да имаш много късмет!

* 2rcwwvo.jpg (23,15 KB, 550x413 - видяно 10 пъти.)
Активен
inaxastra
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: февруари 01, 2012, 01:17:29 »

Честита половин година живот на прекрасната Леа  heart heart heart

Разкошна е малката госпожица и вече изглежда като момиченце  girl_in_love Снимките й са една от друга по-хубави. Винаги мьничко ви завиждам, но е изкарала кьсмет с мама-фотограф.

Браво за захранването. Дай Боже все гладко и вкусно да ви вьрви. Много е сладьк тоя мальк бонбон, да я нацелуваш мнооооого, много от мен и да нащипеш тея пьлни бузки.

Виждам, че философски приемаш това с работата. Не е лошо, че така се е получило. Ще се насладиш на дни, които нямат врьщане назад и ще ги изживееш пьлноценно. Пьк дано когато решиш да намериш това, което ти допада  good

ПП. Тортите ви са един пьт  heart
Активен
Капризче
Публикации: 3019

Baby Time

Разгледай галерията на Капризче

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: февруари 01, 2012, 08:46:36 »

Ани, да ти е жива и здрава красивата дъщеря! Как си мина времето и направи и тя 6 месеца smile Става все по-сладка и чаровна. Предполагам, че на живо е още по-хубава  heart Прегръдки от нас с Никола smile

За работата да ти кажа честно даже според мен е по-добре така. Детенце става вече по-осъзнато и интересно и точно тези моменти да изпуснеш... не си струва. Аз може би ще се върна за 3 месеца на работа есента, защото се налага( екипът остава без хора, защото и колежката чака бебе) и съм със смесени чувства, хем ми се ходи, хем не ми се иска да изтърва някой важен момент за Никола... Та така. Радвай се на детенцето си, а работа винаги ще има smile

Вие планирате ли скорошно идване до Бг?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на minalina

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: февруари 02, 2012, 04:13:03 »

Леле, нали съм си завеяна, поздравих ви за хубавите снимки, но тотално забравих за половин рождения ден на Леа (много съм зле...)
Та така да поправим тук грешката - Мила Леа, поздравяваме те и ти желаем много здраве, още повече усмивки (макар и засега супер успешно да се справяш с това:)))) и весели детски игри!

Ани, за работата ти и аз вярвам, че е много добра възможност за теб и Леа и съм сигурна, че ще се възползваш както трябва от нея. Успех иначе с нормализирането на кърмата!

А и забравих да кажа, че клипчетата са ви страхотни - много ми харесва да гледам Леа smile, страшно енергична е, а усмивката и е заразителна! И ние прескачаме етапи иначе - абсурд да ни накараш да застанем по корем или да лазим като Леа (това изобщо не сме го изследвали), затова пък обожаваме да седим и да вървим (засега естествено ако някй друг ни държи). Това само доказва, че децата са си различни и че разни психо шаблони не могат да им се прилагат.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

Разгледай галерията на Anichka

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: февруари 02, 2012, 23:01:01 »

магито, carlyangel, Ивето, kateto87, kokiche, inaxastra, Капризче, minalina  give_rose Благодаря Ви за милите думи, пожелания и че се отбивате в нашата темичка. Тортата беше наистина уникално красива и вкусна (бяла Неделя). Наша любима леля прави тези прекрасни торти.

Надявам се и за напред Леа да е едно усмихнато и щастливо детенце. Да, вече изглежда повече като момиченце, а не като бебче. Като я гледам на столчето й до нас и ми се струва страшно мъничка  heart
Дано храненето и занапред да е ОК. Определено началото беше силно. Вчера например отказваше дори да суче  angry Отново имаше реакция към ваксинацията. Хем този път разсрочих ваксините. Може и зъби да я мъчат, защото изплаква почти на всеки час, не иска да се храни и е неспокойна (Леа плаче ужасно рядко). Давах хомеопатия за зъбките и се подобри малко положението. За съжаление е много трудно да й изсипя нещо в устата  Oh my ... Вие как давате лекарства?
carlyangel - за авокадото - захраних с него, защото е слаб алерген, меко е отвътре, с кора отвън. До сега съм предложила - авокадо, коричка хляб, банан, морков, ябълка. Приготвила съм тиква, тиквичка, круша, броколи. Честно да си кажа - предлагам - ако се хареса, хареса. Ако не - минавам напред. Ако може да го хване добре, без да се изплъзне, Леа го слага в устата веднага. Като цяло за мен в началото 2 неща бяха важни:
- Леа да направи координацията маса-ръка-уста (без проблем)
- веднъж попаднала в устата храна, да се глътне (акото винаги има парченца храна, което означава, че Леа гълта)
От няколко седмици съм и дала на Леа чаша с мек накрайник с вода. Ех, че гадна тази вода според нея  bad Играе с чашата, хапе накрайника и в момента, в който влезе вода в устата и прави физиономия, че ще повърне.
миналина - да, така е - всяко детенце е различно с развитието си. Но всички са толкова мили в развитието си  heart Леа с всеки изминал ден става все по-стабилна в седенето.

Капризче, да мислим да се приберем за 1-вия РД на Леа до БГ за около 20 дни - 13-31 юли. Все още не сме извадили паспорт на детето и не сме купили билети. Трябва да се организирам... Ще се радвам да се запознаем, с който има желание. Сигурно ще бъдем във Враца-София-Созопол.

За работата - да, определено спокойно приемам нещата. То се мътеше отдавна историята, че ще затворят офиса, но вече датите за това са на лице. Днес даже махнаха и зайчето от фоаето (сещайте се къде работя). Тъжно ми е, че се разделям с колегите, но честно да си кажа нямам търпение да остана с Леа в нас. Това си е работа на пълен работен ден също. И да, Леа става все по-интересна, мисля, че времето с нея е инвестиция в детето ми. Не отричам, че ме е страх как септември месец ще трябва да си намеря работа..Искрено се надявам да успея. Няма да е лесно, но в живота нищо не е лесно.
« Последна редакция: февруари 02, 2012, 23:26:41 от Anichka » Активен
inaxastra
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: февруари 02, 2012, 23:44:50 »

Ани, аз единственото, което сьм давала като лекарства е хомеопатия за зьбите (течност в ампулка) и вит Д (капки). И двете Марта ги познава и като ги види отваря уста и чака да й ги сипя вьтре (което и мен много ме изненада).

Зхранването ви е супер. Браво ! Авокадото е една от любимите храни на много деца (и на моето).

От тази чаша с накрайник, Марта така и не успя да се научи да пие. Едва преди месец успях да й вкарам вода в устата изобщо, чрез чаша сьс сламка. Повечето пьти прави водна помпа - дьрпа през сламката и плюе навьнка, но когато е жадна (рядко се случва, но се е случвало) гьлта.

Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: февруари 03, 2012, 00:26:36 »

Ина, Благодаря за споделения опит. Браво на Марта, че си познава лекарствата!
Точно тези ампули с течност - Леа като види/усети до устата си и край. Успявам да я излъжа като й бззззз-кам, бръмкам, правя се на клоун - съответно тя се смее и аха така малко църкам в устата. Поне не плюе, а гълта, веднъж като течността е в устата й.
За водата - аз очаквах, че като повечето дълго кърмени бебета няма да умира за вода. Като дойде време за сламка, ще предложа и сламка. Аз и от пълна чаша й предлагах и тя пие, но самия вкус я отвръщава (според мен очаква мляко, а то друго се оказва)
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 326

Разгледай галерията на kokiche

« Отговор #191 -: февруари 03, 2012, 18:08:40 »

Хомеопатичните гранулки ги разтварях с малко преварена вода и ги давах с лъжичка когато беше малък Сега ги давам направо от чашката за чашка ползвам капачка за шише
Вода повечето кърмени бебета трудно приемат На Ачко започнах да му давам с шише водата след 6 месец но той само си играеше с биберона и рядко пиеше а когато пиеше максималното беше 30мл за деня разбирай 5 пъти  се е случило Когато стана на 8 месеца му предложих да пие от чаша много внимателно Страхувах се да не се задави лошо той и сега често се дави Но продължих да предлагам от чаша и шишето което той не долюбваше отпадна напълно на осем месеца  Може би до преди месец и от чашката пиеше символични количества но изведнъж сякаш започва да ожаднява и сега ръмжи когато е жаден ако чашката е пред очите му и след ядене като му давам ако иска още сочи и ръмжи  smile
Изинявам се за правописа - не ми работят клавишите  blush
« Последна редакция: февруари 03, 2012, 18:55:29 от kokiche » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: февруари 06, 2012, 19:36:41 »

kokiche, много Благодаря и за вашия споделен опит give_rose
Да, сигурна съм, че Леа ще започне да проявява интерес към водата, когато наистина започне да има нужда. Тя сега суче, предното мляко е точно водичката за нея.
Леа е доста добра и до сега 2 пъти се е давила. Като цяло се справя много добре. Просто не харесва вкуса на водата.
Да ви се похваля с прогреса с даването на хомеопатичните ампули. Аз НЕ съм изобщо ЗА тези подлъгващи методи или да се правя на маймуна, както процедирах до скоро..И в петък реших да спра и много смело й отворих ампулата и я дадох в ръчичката. Както всичко ново, тя си го сложи в устата да провери какво е. Аз само това чаках и  леко натиснах ампулата и изтисках течността. Леа ме погледна очудено, но не се противопостави и го изпи. В събота и неделя процедирах по същия начин и без драма си изпиваше предлаганата хомеопатия.
За съжаление се наложи да й давам тези ампули, защото зъбите доста я мъчат  angry angry Петък срещу събота се е будила на всеки час. Сутринта в 6 аз бях като пълен парцал. Леа имаше температура - не висока - 37.8С. Почти нищо не пожела да яде цял ден. Хапна изцедена кърма от бутилка в 19 часа чак.. Хапеше ме, когато й предлагах по-настойчиво. Спрях.
« Последна редакция: февруари 06, 2012, 23:39:39 от Anichka » Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #193 -: февруари 07, 2012, 15:37:29 »

С малко закъснение - честита половин годинка от мен (от нас вече)  Torte
Страхотни клипчета, чудесни снимки и интересни разкази  good Успех със захранването и прекрасни пълноценни месеци вкъщи с бухтичката!  give_rose
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: април 28, 2012, 09:18:27 »

Здравейте, момичета give_rose
Време е да дам отчет за Леа, че се изгубихме последните няколко месеца  blush
Да почерпя виртуално по случай 9-тата месечинка на моята малка дъщеря:

Леа е едно спокойно и добро дете през деня. Тежи 9.450 на 9м. Идеална е за мачкане, нали е пухкавка  heart heart heart
Ето накратко какво се случи при нас:
7-ми месец: Леа започна да седи абсолютно самостоятелно, като сядаше сама от легнало полежение. Но на нея това сядане не и беше любимо, а стоенето права, затова веднага след като усвои седенето реши да пробва да се изправи на саксиите с цветя  tease Получи се и тя беше невероятно щастлива. Няколко дни преди баба да си замине за БГ, започна непрекъснато да казва ба-ба-ба на всичко, освен на мен и манджата, които сме ма-ма или само мама, ако няма търпение. Имаше много празници през този месец и ето малко снимки от тях:

Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: