Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 15:49:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Тук пише Minalina, че син Боян си има!  (Прочетена 4703 пъти)

Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

Разгледай галерията на Anichka

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юли 20, 2011, 19:19:07 »

миналина,

как сте? кой е болен - ти или Боянски? Дано да сте по-добре с тази хрема. give_rose

Определено ме развесели с истинската статия  Bravo довечера ще гледам клипчето от нас.
На братовчед ми жена му ми разказваше как като малкия имал колики и мьжа й (братовчед ми) не се будел изобщо да успокоява и носи бебето. А на сутринта само казвал: 'Мацо, не че не искам да ти помогна, но не го чувам как плаче'  hunter hunter hunter

« Последна редакция: юли 20, 2011, 19:27:19 от Anichka » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на minalina

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юли 20, 2011, 19:30:45 »

Аничка, Наш татко го чува, но докато се накани да се мръдне може и час да мине. Друго си е майката smile
Но няма защо да се сърдя - аз поне си отспивам, когато Боянски нани през деня. Най-вече следобед - обожаваме да си се ширим на голямото легло и да си спим поне едно 3 часа. След този следобеден сън ставам човек и светът ми се вижда розов. Сутрин е друго положението...

Да, Боянчето е хремаво или по-скоро не хремаво ами с леко задръстен нос и то почти само нощно време. Но детето го мрази това чувсво - търка лицето с ръце и се дращи въпреки, че редовно подрязвам нокти, реве, задавя се докато суче. Абе картинката е пълна! Няма какво да се направи според лекарката - трябва да се чисти с морска вода (и кърма, но това по мое усмотрение, лекарката не била ОК с това, но нея кой ли я пита) и после да се издухва с помпичката. Това последното моето отроче много го мразИ. Ужасни писъци са, а после толкова жално ме гледа; Сърцето ми се къса. Хайде дано на жегите в БГ да се оправи този нос. Ама туко-виж положението стане пO-лошо с тези климатици.
И конюктивит имаме (вече отшумява) и него с кърма лекувам, противно на лекарските теории. Важното е, че действа!
Тук времето е ужасно - сякаш есен. Не смeeм със свекърва ми да изведем детенцето.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: юли 20, 2011, 19:54:04 »

миналина,
сьжалявам за запушеното носле и конюктивита.
Аз лично не виждам нищо лошо да слагаш кьрма. Нали в нея има твои антитела и така помага на малкия. Дори да не го излекува, не виждам как ще му навреди.
По принцип климатитиците изсушават вьздуха. Да нямате нужда от хюмидифайер, които да овлажнява вьздуха през ноща. Но пьк пишеш, че времето е есенно...
Пускам по интернета 15C от нашите 40, че да станем по 25 и на двете места smile

Много хубаво ми се струва как спите следобяда с малкия  heart heart heart

Кога пьтувате за БГ?
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Разгледай галерията на mgoranova

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юли 28, 2011, 18:09:09 »

Бате Боянеее,
Оздравя ли? Къде се загуби?

И Макс е малко хремав, но с това ненормално време, няма как. Един ден топло, на другият вали и е студено. Вече се чудя как да го обличам.
Завиждам ви за България, аз не съм се прибирала от август миналата година, а и в скоро време не планирам да пътувам. Изправя ми се косата като си помисля, ако реша да пътувам, с колко багаж трябва да тръгна. Авиокомпаниите ще забогатеят от мен, с таксите за свръхбагаж. В началото се ужасявах колко багаж взимам за Макс, само като ходим на гости на свекърва ми, която живее на 1 час път от нас, но май свикнах.
Уфф, и още нещо исках да пиша, но алармата се обажда за ядене...
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: август 01, 2011, 23:51:11 »

Оооо, сладури, мерси че се сещате за нас.  give_rose
Боянче шари из България с чисто новото си паспортче, а мама и татко се борят почти всеки ден с опаковане-разопаковане на багажи pardon. Не ми се смейте ама съм помъкнала какво ли не, че чак и възглавницата за кърмене. Движим се като цигански катун, колата е пълна. Добре, че един приятел ни успокои, че с годините багажите намаляли. good

Тук носът като че ли е по-добре, но е въпрос на време да се запуши отново с тези климатици и тези жеги... nea

Боян развива иначе гласови умения, научи ни целият СПА комплекс girl_impossible. От грачене даже прегракна детето - сега едни фалшиви тонове издава.

С 1 месечно бебе на почивка си е цяло приключение. Като сложим настрана багажите, които замалко да минат наднормено тегло, всичко е въпрос на перфектната организация и сметки. Смяташ че ако сега го накърмиш имаш време за 2-часова разходка (но от тези през които време не се губи) или няколко дължини в басейна. На вечеря предпочиташ бюфет и ядеш над глават на бебето, защото я си го махнал от Ерго бейбито, я е опищял целия ресторант, а тапи за уши на гостите на хотела не са предложени. Циркът е пълен, но за сметка на това не си скучаем с баща му biggrin

Да похвалим иначе детето, че пътят до Б-я много добре му понесе. Заспа още в таксито до летището, после хапна веднъж по време на полета и се събуди чак на дестинаця.  smile

Къпим го често в тези жеги, вечер го извеждам по хладно и си спи дълбоко през цялата разходка. Определено най-приятен е климата на Балкана за гледане на бебче - ни горещо, ни студено, а и въздухзт прекрасен. Морето също става, но във вътрешността на страната е ад.

Хайде това от нас засега. За свръхбагаж не се коси - аз лично компенсирах с по-малко дрехи за мама - стават ми точно две поли и един панталон от преди бременността. А с това кърмене ме е страх да правя някакви диети. Щом ние се побрахме в разрешениете 76 кила, значи е възможно smile

Щом имате малко време разкажете как я карате вие. Между другото прочетох с какви завидни мерки сте се родили и направо ахнах!  Girl_hide
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #95 -: август 03, 2011, 20:20:30 »

Весела изглежда почивката с едномесечно бебе girl_wink
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: август 20, 2011, 05:31:53 »

Minalina, къде сте? Прибрахте ли се вкъщи или все още сте в БГ? blush
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: август 20, 2011, 09:18:34 »

Ани, прибрахме се! Но куфарите - не!
 sad

България Еър явно си беше претъпкал самолета и не намери за нужно да качва всички куфари. Два дена бяхме без дрехи за детето. Все още ни липсва единият куфар, дано да го намерят, че вътре ми е възглавницата за кърмене. Нали съм си стрес, бях помъкнала и ел. помпата за цедене, дето е тежи поне 5 кила, но добре, че я сложих в ръчния багаж, че тя е под наем и струва три кожи.

Дай да се отчетем, така и така съм станала, а Боянски и тати спят блажено. Вече сме 5.800 кила, т.е. наддали сме 25 грама на ден средно през последния месец, което е добре, особено в тези жеги. С кърменето стискайте палци вече всичко да върви така добре. Появява се млечница отвреме навреме на дясната гърда, но я лекувам с един крем, която ми изписаха и минава уж бързо.

Моята хуничка расте и с всеки ден показва, че е горд представител на зодия Близнаци. Минаваме скорострелно от едната крайност в другата - ту ангелче, седи смэ се, гука, гледа си играчките или мобилчетата и им се радва, вика "Аръ", "Агууу", "Аууу", прави разни възклицания и в следващия момент ставал дяволче - започва да реве с пълно гърло, почервенява, чак въздух не може да си вземе. В такива моменти даже  ми става смешно защото реакцията е мигновена и отстрани си изглежда преувеличена. Но за него нали е края на света, държи да го изрази. Изобщо май ще сме си емоционални.

А защо не сме на кеф?
- защото сме гладни, но това вече добре го захапвам и като го няма вече психогическия тормоз от болката в гърдите, давам мигновенно и сичко се оправя.
- защото сме мокри. Сега сме с многократните пелени, от които иначе съм доста доволна. Не бях захапала обаче, че не абсорбират като Памперсите и че на наш мъж му е мокро на дупето. А той това така да го мрази. Та имахме два плача, при които стоях безпомощно и се чудих сега пък какво има. Но и това вече овладяхме.
- защото ни се спи. Е, тук става вече сложно, защото детето през деня не спи; Сутрин дремва от време на време в шезлонга за по 10 минути и това е. Следобед, я го излъжа да поспим заедно на леглото за 30 минути, я не. През останалото време, спи му се, но не успява, от това започва още повече да реве и естествено няма как да спи. Изобщо омагьосан кръг. Тук решението е едно - в Ерго-то и на разходка. Обикновено е заспал, още преди да стигнем асансьора...
- защото не му се седи у дома : метнал се е тотално на мен. Тук пак решението е разходка. Да блэ баирите, да гледа светлината и любимото - листата на дърветата. Е, тогава е щастлив човек.

В България, вкара в паника всички с този си рев. Хората колкото и трудни деца да бяха отгледали, такова нещо не бяха виждали.

Имаше един кризисен период, в който не беше пълнил пампи 6 дена, което си е по принцип нормален феномен за неговата възраст (обяснено е много добре в айта на ЛЛЛ). Но потресени от неговия рев , бг-роднините и най-взече пра-баба му започнах една психологическа атака - да му давам вода, да го водя на лекар, да му давам лекарства и т. н. Не беше чувала такъв рев жената и ме молеше да склоня със сълзи на очи. Добре, че устояхме. След като си свърши работата Боянски продължи да грачи като преди и жената разбра, че не била права и че той просто така си реве.

Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: август 20, 2011, 09:18:54 »

Иначе нямаме строг режим, но и аз режимите не ги харесвам. Така че каквото можем правим. Имам ужасна нужда някой да ми помогне обаче с домакинството, защото си е лудница цял ден с това дете. Връчвам го за малко вечер и на обяд на баща му и така поне дрехите пера и гладя.

Нощно време обаче, да чукам на дърво, е песен! Къпим го с баща му към 20ч, после масаж, кърмене и в леглото, като предварително сме спуснали щорите, за да усети, че е нощ. Заспива си обикновено мигновено и то в креватчето си и без да има нужда да седя до него. Нощно време се буди, слагам го на гърда (научих се да кърмя легнала!!!) и го остваям до мен до края на нощта. Вече си мърда и се залепя до мен във фетална позиция и слага обикновено ръчичка на гърдите ми. И така спи блажен до сутринта . Буди се между 6 и 8.

Най ми е трудно да разнообразявам заниманията ни, затова съм си купила тук една книжка и правим игри от нея. Иначе обича много пэщите  и разноцветни играчки. Мърда старателно ръце и пръсти, но все още не знае, че можем да се протегне, за да хванем играчката. Купих му и една дървена арка с разноцветни играчки - и на нея голяма радост пада. Правим гимнастики по коремче, но нали си е топче и мързел и не надига лесно главичка, бързо се измаря и си ляга да си почине smile

Иначе е решено вече, отказваме яслата, баба ще си го гледа. Идва другия месец, за радост на цялото домакинство smile Аз смятам да седя в майчинство до 6-ти месец и после много силно се надявам да успявам да се цедя на работа и да продължим кърменето. На обяд мога да се прибирам или да ги карам те да идват. С една дума, организацията няма да е лека, но се надявам да успея, особено щом ще бъде гледан у дома.

Ваксините за втория месец, още не сме ги били, защото не знам какво да правя с Хепатита , Коклюша и Пневмококите. тук не са задължителни. Аничка, ще можеш ли, ако имаш време , да споделиш моля какви са практиките у вас? 

Хайде отивам да се оправям, че са ми обещали екскурзия до къщата на Моне.  smile Снимки имам много, но необработени, защото време никакво не се намира. Който иска, да прати мейла на лични, да споделя албума.

Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: август 24, 2011, 22:39:18 »

Minalina и Боянски, Благодаря за подробния отчет! Много хубаво ми стана да го прочета  heart
Добре дошли в къщи give_rose

Искрено съжалявам за багажа и проблемите с БГ еър. Напълно разбирам болката ти относно възглавницата за кърмене - за мен това е да не кажа най-използваната вещ в нас.  Дано да са намерили куфара и да не се е налагало да купуваш нова.
Много мило ми стана и признавам, шапка ти свалям, че познаваш детенце и знаеш кога и за какво плачка. За мен това е още проба грешка. И Браво, че си овладяла ситуацията в БГ с неакането и плаченето. Скоро четох в книгата на д-р Сиърс за точно това опознаване между майка и бебче и че процеса не е еднопосочен. Не е само майката да дава, но и детето също - изгражда се доверие и любов между тях  heart
Ех, Браво и за градината. Мисля, че без проблем ще успееш с кърмене + работа след 6-ти месец. Тук е масова практика след 8-12 седмица, сестра ми например и 2-та пъти в БГ се връща на работа след 6-ти месец и кърми над година. Щом всички са успяли, защо не и ние? good
Мен май отново ще ме уволнят на 15 Септ, но още нищо не се знае...И съм в чуденка майка ми кога да идва  pardon
За ваксините - ние не сме слагали нищо освен Витамин К. Следващия ни преглед при педиатър е на 6 Окт. Тогава се разбрахме с доктора да говорим за ваксините. Каза ми да прочета следната книга и да говорим за тези 3 ваксини:
  • DTaP
  • HIB
  • Pc
Педиатърът на Леа е педиатърът на Евелин на ellie_bellie, който е изцяло само за кърмене и неваксиниране. Доста се различава от другите педиатри тук и не бих го дала като пример за 'масова практика'. Виж само колко време има между 2 прегледа  Август - Октомври crazy
Обаче аз съм за бой и не съм прочела нищо, а имам книгата  blush
За хепатит Б - за сега аз няма да слагам. Ще говоря с доктора за ваксината, за сега мисля да я сложа само, ако ме принудят в детската ясла (има проблем с приема на Леа в яслата).
Специални целувки от Леа на Боянски
« Последна редакция: август 25, 2011, 00:28:45 от Anichka » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: август 25, 2011, 08:37:16 »

Ани, Леа, много мерси за целувките!

Майчинството и тук е така - 2 месеца и половина. Просто аз работя в сектор, който единствен дава 3 месеца допълнително. Да са живи и здрави жените, които са се борили за това!
След това кърменето може да се организира май както при вас, поне ели_бели го беше така обяснила. Имаш право на 1 час на ден, в който да се кърмиш в специално за целта помещение. На хартия хубаво, на практика ми се струва по-трудно. Трябва да се мъкна с помпата и да намирам най-вече време за тези две почивки. Но си правя, че трябва да гледаме с позитивна нагласа. Иначе няма как да се получи! Примерът на сестра ти ми вдъхва надежда.

За витамин К, и на нас ни изписаха заедно с витамин Д още от раждането. Витамин Д - всеки ден, а К- един път на седмица. Сега обаче един педиатър реши, че нямало вече нужда от К, да сме го спирали. И аз не знам какво да мисля по въпроса, щом те не могат да се разберат помежду си.

А за ваксините, признавам си, съм пълен стрес, затова питам за практиките. Колкото повече чета толкова повече се сбърквам и мнението ми минава от едната крайност в другата. А много мразя такива състояния. Pc се препоръчва за деца гледани в ясла. Нашият няма да ходи, но ще е в контакт с такива деца. А и живeeм в многомилионен град...А за хепатит Б просто не мога да разбера, защо трябва от малко да се ваксинира, като се предава уж само по кръвен и сексуален път. Сигурно има разумно обяснение, но няма кой да ми го даде. Гледах си здравния картон - на мен ни едното ни другото са ми бити. Ама като цяло съм минала метър за повечето ваксини май.
Много ти благодаря за книгата. Ей сега ще си я купя да прочета.
А за посещенията при педиатъра, супер ви е графика. Аз съм на мнение, че колкото по-малко толкова по-добре, ако не се налага, разбира се. Те и без това на нашите прегледи само го теглят и ваксини му предписват.

За работата ти , стискам силно палци! А защо може да има проблем с яслата? И при вас ли са "кът" местата в тези заведения?
« Последна редакция: август 25, 2011, 15:37:44 от minalina » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: август 26, 2011, 05:39:33 »

minalina  give_rose
За кърменето - поне в работата ми има още няколко нови мами и с едната сме дружки. Тя цеди в 10, 13, 16 часа. Помпата е едно на ръка, че трябва да носиш, но трябва и да си измиеш всички аксесоари + да имаш хладилна чанта за млякото. Трудоемко е. Аз например работя на час и половина от нас и ходя на работа с влак и автобус. Обаче само да остана на работа ще си нося всички такъми и ще намирам време да цедя. Дано и мляко да имам де...

На нас Витамин К ни я биха като инжекция веднага след раждането. Нищо не давам в устата повече  blush

За яслата - тук много ясли, цени средно около $1200 на месец. Но в зависимост от вида, може да не приемат Леа, защото няма ваксините. Аз все още не съм търсила ясла, все си казвам - нека майка да дойде за 6 месеца, пък през това време ще намеря ясла.
Благородно завиждам, че Боянски ще е с баба у вас  good
Ако ние си паснем с нашата баба (не съм живяла с родителите ми от 12 години) и майка ми пожелае, имаме желание да и удължим визата. Но има много 'ако' и за сега мирише pleasantry
Хайде целувки пак на голямия малък мъж heart
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 265

Разгледай галерията на bejkite

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: септември 27, 2011, 23:38:30 »

Minalina, как сте с Боян???
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: декември 08, 2011, 01:37:23 »

Боянче,
Честит мини рожден ден!
Бъди здрав и много усмихнат!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: декември 08, 2011, 11:56:32 »

Ани, супер мило ни стана, че си се сетила за нас!!! heart heart heart
Много поздрави у дома и специални целувки от Боянче за Леа!
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: