Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 15:49:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: [1] 2 3 ... 8   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Тук пише Minalina, че син Боян си има!  (Прочетена 4703 пъти)

inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« -: май 16, 2011, 21:43:50 »

С огромно вълнение очаквам емоциите, които желаеш да споделиш...
« Последна редакция: юни 24, 2011, 10:29:48 от maria_lakova » Активен
Nastiq
Сватбар
Публикации: 150

Бъдещо мамче :)

Разгледай галерията на Nastiq

« Отговор #1 -: май 16, 2011, 22:06:17 »

heart heart heartMinalina, честита темичка, мила! Пожелавам ти леки финални метри и едно сладко и пухкаво бебче на края! heart heart heart 
Чакам да разкажеш как се чувстваш, до къде стигна с приготовленията и може да сложиш и малко снимков материал и ние да се порадваме  blum
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: май 16, 2011, 22:27:06 »

Ехее,виж кой друг си имал темичка  Girl_hide Много се радвам,че ще имаш възможност да споделяш трепетите около твоя бебок  yahoo Може да си го харесаме за зет с моята госпожица  blush  heart
Желая ти много положителни постове и едно бързо и леко раждане  give_rose
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на minalina

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: май 16, 2011, 23:36:38 »

Инче,  gu6 gu6 gu6

Ами какво да споделя. Да чукаме на дърво с детето сме бомба, шляем се по цял ден, нали е хубаво времето, занимаваме се и си чакаме термина.
Ходим на срещи на Лече лигата, на бебе кафе, на басейнче, готвим за тати и посрещаме като за последно гости, че после нали известно време може и да се озовем на сух режим откъм социални контакти, та да си наваксаме сега.   pardon

Леглото тати го настани и сега само му се радва, а мама е до кривата круша и с подреждане и с пране, а за куфара за болницата да не говорим (то не са едно и две неща, докато ги събера, ще има малко зор  smile )

Иначе, няма какво да си кривя душата, едно такова приповдигнато ми е за предстоящото раждане, но мен всичко , което е свързано с бременност и раждане ми се струва прекрасно и магическо  girl_in_love girl_in_love girl_in_love. Голяма тръпка ми е (после като страдам след раждането ще видим дали ще съм пак на същото мнение, де  blum).

Имам поне 5 книги, които трябва да прочета и толкова филма за раждане да изгледам, но ако бебе си дочака термина (дай боже) ще има време да преизпълним плана.
Информирам се много и за кърмене и за гледане (спане, грижи, отношение към новородено), но съм много против нормативните дискусии, затова чакам да си видя детето, да се видя аз в ролята на майка и да видим и бащата как ще му се отрази положението и от там ще започва голямата АДАПТАЦИЯ. На мнeние съм, че всяка връзка родител-дете е уникална и че ще съм най-добре позиционирана за да я разнищя. Или във всеки случай по-добре от някой, който е правил "научни" изследвания върху чужди деца. Пък ще видим после дали не си правя много сметки без кръчмар  pardon

Хайде, че много взех да философствам нещо  smile
И една снимка на коремче, съжалявам за кaчеството, нo нямам достъп до "нормалния" компютър, та действам с подръчни средствa :
« Последна редакция: май 16, 2011, 23:38:44 от minalina » Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: май 17, 2011, 11:04:47 »

Е Може да си го харесаме за зет с моята госпожица  blush  heart

Той е заплют вече  Girl_hide

Стас, винаги сьм ти се вьзхищавала на спокойствието   Bravo good danceg
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: май 17, 2011, 17:50:02 »

Стаси,честита темичка и от мен! give_rose
Радвам се да чета,колко позитивно си настроена за раждането и силно се надявам да бъде за теб "прекрасно и магическо"!Нека бъде раждане,за което да не искаш да забравяш,а всеки път да си спомняш с усмивка!

Аз не съм следила отчетната тема,за това сега ще те засипя с въпроси:
Избрахте ли име за юнака?
Къде ще раждаш-имаш ли план,ще имаш ли предружител?

Завиждам ти за възможността да посещаваш срещи на ЛЛЛ и на Бебешкото кафе!
Дай приоритет на материалите за кърменето,че този занаят си е сериозен!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: май 17, 2011, 20:46:08 »

Мерси за пожеланията, Диди! give_rose

По въпросите - дааа, план за раждане трябва да напиша. Но се моткам, мисля (дълго, но не усърдно blush) и нещо все не сядам да го пиша. В болницата ни подтикват да напишем, били и те по-уверени като знаели какво искаме. А и това предполага, че си се информирал малко или много. Не знам дали съм споменавала, но ще раждам уж в болница с добро реноме, за която се бориш за да влезеш (записах се на точно 2 седмици бременност, после вече е късно), но която има два гоооолeeeeемиии недостатъка :
- далеч е от нас (в пиков час не ни мърдат 3 часа път) shok
- няма достатъчно акушерки - 3 са на смяна за средно 10 раждания на ден. Още от началото те предупреждават, че разчитат много на твоята подготовка и на таткото за морална подкрепа, масажи, местене в разни пози, пeeне, дишане и де що му се намират силите да прави Wink. Нашият татко уж слуша с интерес, но не съм 100% сигурна, че е съвсем на "ти" с материала huhhuh.gif.

Та за плана ми е трудно, защото не обичам да "планирам" нищо що е свързано с бременността и раждането. Знам си там урока на теория, но в деня на практиката все си казвам, че в бейзик истинкта е истината smile. А после каквото сабя покаже, ако ще се страда, ще се страда, отърване няма  pardon Това, на което смятам да наблегна е, че бих желала да опитам разни пози за намаляване на болката и ваната (в която можеш даже да си родиш ако тъпрпиш на болката, нали си без упойка във водна среда). Бих желала ако е възможно (и ако изобщо ми стигнат силите и съзнанието в този момент) аз да съм първият човек, който поема бебето и разбира се да бъда допитвана за всяка интеревенция (окситоцини, упоики, рязанe от всякакъв тип...). Това последното е уж по закон, но ме предупредиха, че колкото повече изискваш в началото, толкова по-внимателни са към теб. Така че, да съм си била оставила на страна съмненията, че в някои момент мога да стана прекалено нахална  smile

Днес се срещнах иначе с анестезиолога - точно "здравей-здрасти", два въпроса и хайде ако ви заболи ще кажете на акушерката да ни извика. Точно 5 минути работа беше, даже не ми обясни какви са рисковете, ни информация ми даде, но може и аз да си правя много излишни филми pardon.

За името сме решили още от началото на бременността, но решихме да го назовем "по света и у нас" в уречения ден, че да е малко по-тържествен и весел (с елемент на изненада pleasantry).

За кърменето съм събрала материали, телефонни номера (предупредили са ме да звъня за помощ при най-малкия дискомфорт), записала съм се към две асоциации и съм избрала една от 4 болници в страната, която има специален сертификат (демек обучила си е персонала да дава наставления по кърмене). В болницата по принцип не би трябвало да предложат на детето ни АМ, ни биба без мое съгласие и трябва да направят всичко каквото трябва, за да ми помогнат с кърменето. Включително оглеждат добре дали детето няма проблем с ципа на езика или на горната устна (което може да доведе до проблем в захапката) и го водят на остеопат ако се налага и най-вече ако е с форцепс. Естествено всичко това е на теория, чакам да видя какво ще е на практика. Засега познавам хора, които са супер доволни и такива, които са останали неудовлетворени. Та така, по въпроса за лактацията засега правим каквото можем, после ще видим каква ще е суровата истина!  pardon
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Разгледай галерията на mgoranova

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: май 18, 2011, 11:29:43 »

Честита темичка  give_rose!
Ей, как лети това време! Добре, че още не ви е обхванала предстартовата треска.
И аз се опитвам да мисля положително (без страх и предварителни нагласи) за раждането. Мантрата ми е: "Отивам за хубаво, не за лошо! Няма от какво да ме е страх!". Е намират се елементи (разбирай роднини), които нарушават опита ми за вътрешна хармония. Говорих с майка ми, която е акушерка, и вместо помощ и подкрепа, ми напълни главата с глупости. Реплики от сорта: "Не, ги е срам, няма да дадът на детето вода със захар след раждането! Ще реве гладно!", на въпроса защо пък ще е гладно, отговора беше: "Ами ти като нямаш кърма...". Моята болница също е сертифицирана в подкрепа на кърменето и своеволия не си позволяват, което много ми помага и успокоява, че съм направила правилният избор.
По въпроса с моткането: Чантата ми още не е опакована. Нямам списък, от болницата казаха: багаж, колкото за един спа-уикенд, повече не ви трябва. Спа-уикенд, добре звучи, а?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: май 18, 2011, 11:49:18 »

хаха,спа-уикенд ми звучи дори страхотно  good Аз до такава степен съм се настроила положително,че никой и нищо не може да ме накара да вярвам,че нещо лошо би могло да ми се случи.
Отивам,раждам си детенцето,прибирам се и съм на крак след седмица да вършея из държавни изпити и защити на дипломни  Wink Аз мисля,че ако вярваш искрено,че не те чака нищо лошо,то наистина е така  pardon heart
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: май 18, 2011, 11:55:07 »

Еми то при теб всичко се знае, от какво да те е страх?! Вадят ти го и точка. Да му мислят тези, които ги гони неизвестното...

mgoranova браво за болницата, чудесен избор. Можеш да си сигурна, че добре ще се погрижат за теб  good Да та нападнат страхливи мисли с наближаването на термина е номрлано. Всяка от нас го е преживяла. Всичко ще е наред. Можеш да се справиш, а и си в добри рьце.

Знам колко е трудно да се игнорират изказванията на околните, както и да нямаш подкрепа. Уверявам те, че си направила правилен избор. Ние сме с теб  gu6
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: май 18, 2011, 12:06:20 »

от болницата казаха: багаж, колкото за един спа-уикенд, повече не ви трябва. Спа-уикенд, добре звучи, а?

Ей това дoсега не са ми го вадили, но супер добре звучи.  funnytooth funnytooth funnytooth
Утре ще визитирам болницата, та ще видя точно каква е средата, но от малкото, което видях досега, то вярно, че е малко спа-обстановка. Супер топло (май изобщо климатик не пускат заради бебетата) и всеки се разхожда в удобни дрехи с мъж и познати в спокоен ритъм по коридорите. Като вземеш в предвид и басейните - и ето ти на спа център. funnytooth
За съветите на познатите : ами няма начин, част от общия пакет е  pardon. Нали не е точна наука, та всеки с мнение и държи да го дава. Важното е ти да си имаш твоето  good
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: май 18, 2011, 12:25:16 »

Ина,това си е операция и не може да не те е страх все пак  pardon  smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: май 18, 2011, 12:51:19 »

minalina обстановката,както я описваш,звучи страхотно  good Сериозно ли има басейни?  Oh my ...
При вас има ли го това с посещението на педиатъра 48 часа след раждане?Ти вече избрала ли си педиатър?  give_rose
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: май 18, 2011, 13:00:37 »

Те са басейни и вани за раждане, но нали са уж за отпускане на родилката (май ефекта на вода е различен при различните жени), тамън като в спа център си biggrin . Една приятелка са я настанили даже във водата като е ходила да ражда, защото се случило така, че леглата били всичките заети.
Има си педиатри към болницата и задължителни консултации на място и после визитации у дома, но да си призная чакам утрешната лекция, за да науча малко повече за това.
Така че и за педиатър още не съм мислила, ама знам ли изобщо дали ми е нужен  huhhuh.gif. Май само за ваксините и ако има проблем служи тук, иначе ти мерят бебока в близкия детски център. Но да не бръщолевя глупости като не съм запозната още  huhhuh.gif . Имам адреси и имена на доста изпитани от други мами педиатри та до тях ще се допитвам ако има нещо  pardon.   
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: май 18, 2011, 13:37:33 »

За мен няма такьв кеф като ваната по време на раждане  danceg

Всеки месец има задьлжителна консултация при педиатьр. За детето за разлика от нас, не си дльжна да избираш определен лекар и може дори да го водиш всеки пьт при различен ако така ти хрумне.

За задьлжителните консултации можеш да се вьзползваш от педиатьра на ПМИ-то, който обаче е с РДВ, а не на свободен вход както е меренето.

Понеже тези визити за рутинни, ние водим Марта там, а ако има някакьв проблем взимаме вече час при друг педиатьр.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: