Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 15, 2025, 14:34:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Гримът - 5 "
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Гримът - 5 " (Прочетена 259955 пъти)
AliTia
Сватбен ГУРУ
Отг: " Гримът - 5 "
«
Отговор #405 -:
февруари 26, 2012, 13:31:23 »
На мен ми се струва доста трудно, да отговоря на въпроса на Ариел, без обоснованието ми за отговора да се отдалечи от темата. Но накратко... Интересувам се от много време за така наречените опити с животни, с цел създаването на козметика и битова химия и повярвайте ми попаднах на какви ли не извращения и мъчения за създаването на шампоан например. Опитвам се да не ползвам козметика, за която има информация, че е тествана върху животни, но е доста трудно да се намери такава качествена и на разумна цена. За мен ако един човек е решил да подкрепя цялостно една такава кауза, трябва да промени из основи начина си на живот.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #406 -:
февруари 26, 2012, 13:38:49 »
Благодаря ви момичета за отговорите! Трябва да кажа, че съм съгласна и с двете ви. Според мен темата за това
какви критерии имате за избора на грим
и козметика освен цената
е част от темата за грима
и не се отдалечаваме много.
И според мен е много важна тема! Аз си признавам, че наистина не винаги успявам да следвам съвестта си и основната причина най-често е бюджетна, както и за много други хора. Но е важно да се дава гласност на такива неща.
Благодаря ви още веднъж.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
Публикации: 75
«
Отговор #407 -:
февруари 26, 2012, 14:47:27 »
Още веднъж искам да благодаря за съветите! Оказа се, че фон - дьо - тенът на L'Oreal не ми стои толкова добре, колкото този на Maybelline Affinitone и сега използвам стария /L'Oreal - по - тъмният/ за изравняване на цвета, става много хубаво! Друг въпрос е, че годеника казва, че не може да ме приеме с грим, ама определено човек като се пипне малко е по - добре. Мъже... нищо не разбират, ама се обаждат и те
Аз не съм се интересувала досега от тестването върху животни, дори не зная как го правят, но... Наистина е тъжно. Как мога да разбера дали е тествано върху животни, и аз не искам да им пълня гушите на такива.....
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #408 -:
февруари 26, 2012, 15:03:47 »
И моя годеник ме харесва повече без грим. Дори питаше защо ми е да се гримирам на сватбата...Намирам го за мило. Аз разбира се няма да го слушам и съм си запазила вече гримьор.
Колкото до тестването върху животни, на продуктите има знак (май беше нещо свързано със зайче), което означава, че не са тествани върху животни, или пък си пише.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #409 -:
февруари 26, 2012, 15:52:34 »
Цитат на: BeautifulBride в февруари 26, 2012, 14:47:27
Още веднъж искам да благодаря за съветите! Оказа се, че фон - дьо - тенът на L'Oreal не ми стои толкова добре, колкото този на Maybelline Affinitone и сега използвам стария /L'Oreal - по - тъмният/ за изравняване на цвета, става много хубаво! Друг въпрос е, че годеника казва, че не може да ме приеме с грим, ама определено човек като се пипне малко е по - добре. Мъже... нищо не разбират, ама се обаждат и те
Аз не съм се интересувала досега от тестването върху животни, дори не зная как го правят, но... Наистина е тъжно. Как мога да разбера дали е тествано върху животни, и аз не искам да им пълня гушите на такива.....
BeautifulBride за съжаление, не на всеки продукт пише дали е тестван върху животни. Но както спомена по горе emmmmmy, достъпа на България до повечето такива продукти е ограничен. Аз лично знам за само 6 марки козметика които са по известни на пазара, Oriflame, Chanel, Clinique, Revlon, Nivea, Eucerin.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #410 -:
февруари 26, 2012, 17:17:26 »
Благодаря за инчерпателната информация! Аз използвам Нивеа доста често, а мисля, че и на AVON продуктите не се тестват върху животни.
Един въпрос, надявам се последен, понеже моята сватба може да е в Неделя, а тогава много малко фризьорски салони работят, предполагам ще трябва да се уговоря с някой гримьор да дойде у дома или...
?
Какво бихте ми препоръчали, да отида в някой салон или да държа на качеството и да си избера професионален гримьор и фризьор? Като ще се радвам, ако споделите и някакви цени, ориентировъчни. Харесва ми гримът на
Джулия Ангелова
, но не зная дали ще мога да си го позволя, ако е прекалено скъп. Ако се гримирам сама рискувам да заприличам на клоун на най - важният ден в живота ми, а пък с професионалния грим ми е гарантирано качеството и издържливостта.
Ако някой има опит, нека сподели.
БЛАГОДАРЯ!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #411 -:
февруари 26, 2012, 17:51:06 »
Цитат на: BeautifulBride в февруари 26, 2012, 17:17:26
...мисля, че и на AVON продуктите не се тестват върху животни.
Какво бихте ми препоръчали, да отида в някой салон или да държа на качеството и да си избера професионален гримьор и фризьор? Като ще се радвам, ако споделите и някакви цени, ориентировъчни. Харесва ми гримът на
Джулия Ангелова
, но не зная дали ще мога да си го позволя, ако е прекалено скъп.
Ако някой има опит, нека сподели.
Привет! Последната ми информация за цените на Джулия са 100 лв. за грим независимо дали е пробен или истински. Миглите се включват в тази цена. Ако има някое момиче, което скоро е ходило нека сподели, но аз това знам. Преди година и половина беше 80 лв., явно се е покачило! Аз определено бих заложила на професионален грим и прическа, разликата е от земята до небето. И ако идват у вас е голямо удобство разбира се! Това е нещото, за което не бих правила никакъв компромис.
Продуктите на
AVON се тестват върху животни.
Да не кажа, че те са най-зле в това отношение.
http://www.opposingviews.com/i/society/animal-rights/top-cosmetic-companies-quietly-resume-cruel-animal-testing
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #412 -:
февруари 26, 2012, 18:33:19 »
Аз съм с две ръце "за", че Ариел повдигна темата!!!
Много е важна! За съжаление никога нямаме гаранция коя фирма тества продуктите си върху животни! Avon имат знака със зайчето, който уж гарантира, че не го правят, но всъщност, както е писала Ариел, това не е вярно. Такива са още много други фирми. Просто най-безотговорно лъжат! А аз също много бих искала да подкрепя ефективно кампанията и да не ползвам такива продукти, но това е почти невъзможно! Участвам в няколко групи за защита на животните и просто колкото повече търся инфо, толкова повече се убеждавам, че такива продукти почти не съществуват! Ужасно е просто! :'(
Ето едно много кратко инфо само за пример (съжалявам, че е на английски):
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/420310_3332832848500_1498909170_33133578_1834078507_n.jpg
Avon, Mary Kay and Estée Lauder Are Paying for Tests on Animals
Please take a minute to Google DRAIZE EYE IRRITANCY TEST. The Draize test involves placing a rabbit's head in a restraining device and then putting in one of their eyes a substance such as bleach, shampoo, nail polish, chemical cleaning substances, or weed killer. These experiments are extremely painful. Some rabbits snap their necks in their frantic attemps to escape. Vile companies like Estee Lauder, have blood on their hands, let them know what you think on their fb page. Be a compassionate shopper and avoid companies that test on animals.
Снимката я публикувам само като адрес, защото може някой да няма желание да я вижда.
Относно как избирам гримове - (като прескочим темата за животните, защото вече си писах мнението) съобразявам се и с качеството, и с цената. Но евтини гримове не си купувам - просто не ме устройват. Аз съм фенка на това изкуство и обичам, когато съм гримирана, да е като хората. А с евтините марки просто не мога да го постигна. Та ако нямам възможност, просто няма да си купя даден продукт, но няма да го заместя с нещо, което няма да ми свърши работа и съответно няма да ползвам. По-добре да потърсиш в някой сайт оптимален вариант (има много такива и изгодни), от колкото да си купиш нещо от кварталната парфюмерия.
Относно Джулия - аз платих 100лв. в края на август. Ходи по адреси, което е много удобно. За качеството на грима - просто съм супер доволна!
Активен
Lovelica
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #413 -:
февруари 27, 2012, 08:59:34 »
Аз ще се гримирам сама.. каквото стане
Нещо такова
http://elektramakeup.blogspot.com/2010/05/blog-post_8545.html
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #414 -:
февруари 27, 2012, 09:55:22 »
Според мен този грим е много лек като за сватба, но то си е въпрос на вкус. Просто мисля че трябва да има малко очна линия или молив
Активен
Lovelica
Ентусиаст
«
Отговор #415 -:
февруари 27, 2012, 10:18:21 »
ами той при мен винаги се размазва. Не иска да седи мирно и да не се разтича или размазва.
Може би не го правя като хората знам ли.. но резултатът е размазани черни линии. Не искам да се изложа
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #416 -:
февруари 27, 2012, 10:21:40 »
Lovelica
, може би едни по - гъсти мигли ще оправят цялостния вид на идеята, за да има повечко контраст. Мислиш ли да слагаш някакви мигли или твоите са гъсти?
Пробвай с очна линия - тя не се размазва.
Благодаря за бързата и пълна информация относно гримовете, момичета!
Джулия
ме устройва като цена, първоначално си мислех, че взима около 200 - 300лв. за грим, не знам защо бях останала с такова впечатление. А тя ходи ли до всички градове или само в София?
Нямах и ни най - малка представа, че
AVON
тестват продуктите си върху животни, ако не се лъжа на брошурата им дори има етикетче, че не го правят, мислех че е истина.
Ето няколко вида грим, които много ми харесват и като цяло се стремя към такава визия за сватбата си. Предполагам някой професионален гримьор ще ме гримира така без проблем. Ако трябва сама да го направя ще прецакам жестоко светлосенките, сенките и всичко и 100% ще прекаля със спиралата / просто си се знам /
А и едва ли моите гримове ще са така дълготрайни като професионалните... въпреки че си купувам скъпи гримове.
Активен
Lovelica
Ентусиаст
«
Отговор #417 -:
февруари 27, 2012, 10:26:31 »
На мен просто не ми отива очна линия и това си е. Не мога да свикна с нея и тя може би го усеща и бяга от мен
Изкуствени мигли веднъж си сложих просто ей така.. и ефекта беше...
Не знам.
Активен
BuBitoo
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #418 -:
февруари 27, 2012, 14:00:52 »
Здравейте момичета! Някой има ли представа как вървят цените на Слави Стоянов тази година? Четох в предни постове 70лв, за пробен 35лв. Моля ако някой има информация да сподели! Благодаря ви предварително!
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #419 -:
февруари 27, 2012, 15:24:02 »
Цитат на: Lovelica в февруари 27, 2012, 08:59:34
Аз ще се гримирам сама.. каквото стане
Нещо такова
http://elektramakeup.blogspot.com/2010/05/blog-post_8545.html
На мен ми харесва този семпъл грим. Ако си тъмнокоса ще стои много умерено и неангажиращо. На мен лично не би ми подхождало, тъй като съм доста светла и ще направи лицето ми още по бледо.
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...