Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 15:15:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Време дойде Little flower да гушка своето мило момче!!!  (Прочетена 1524 пъти)

bejkite
Сватбар
Публикации: 265

Разгледай галерията на bejkite

Моят сватбен албум

« -: март 30, 2011, 22:53:37 »

Мила Little flower, скоро в прегръдките ти ще бъде първородният ти син!
Нека дните до срещата ви бъдат изпълнени с хубаво настроение и много усмивки.
И след едно леко раждане да прегръщаш и целуваш един здрав и прекрасен бебок!!!

Разкажи ни как се чувствате с гордият татко и до къде сте в приготовленията за малкият-голям човек.

* boy-baby-shower.jpg (71,13 KB, 750x1050 - видяно 29 пъти.)
« Последна редакция: март 30, 2011, 22:57:07 от bejkite » Активен
Nastiq
Сватбар
Публикации: 150

Бъдещо мамче :)

Разгледай галерията на Nastiq

« Отговор #1 -: март 31, 2011, 17:46:34 »

Little flower честита темичка, мила  heart heart heart heart
Пожелавам ти да я изпълниш с много хубави и незабравими разкази за приготовлението, раждането и отглеждането на малкото човече.
Желая ти и леки финални метри и едно безпроблемно раждане  Baby
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 189

Разгледай галерията на Little flower

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: март 31, 2011, 20:32:34 »

Благодаря за темичката, bejkite!  heart Как се чувстваме с таткото... в очакване  Wink той на моменти се усеща, че скоро няма само да говори на бебо през корема ми, ами ще го гушка и целува, и е мноооого щастлив, и даже май по-нетърпелив от мен!  smile Аз понеже съм много планирана и подредена, все си гледам какво още остава по списъка, и се надявам бебо да си изчака колкото може по-близо до термина, преди да се роди.
Иначе сме почти готови с практическата страна - остават разни дреболийки за купуване, изпрала съм повечето от нещицата и се надявам другата седмица вече да приключа с прането и пазаруването, и малко да мога да си почина, че от както съм излязла в болничен, все съм на педал.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Разгледай галерията на *mama Eli*

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: април 01, 2011, 14:28:13 »

Честита темичка и от мен! Да я напълниш с много положителни емоции и също толкова снимки! Желая ти оставащото време да ти мине по - бързо, за да може по - скоро да се срещнеш с малкото съкровите! А накрая едно бързо и леко раждане!
 give_rose
Активен
bejkite
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: април 03, 2011, 21:57:03 »

Little flower, как си?
Пусни някоя снимка с покупките за бебко.
Почиваш ли си?
Хубава седмица  give_rose
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: април 03, 2011, 23:40:01 »

Ами аз не съм снимала много неща, ама ще пусна каквото съм снимала - ей това е леглото.

* leglo.JPG (75,94 KB, 222x167 - видяно 163 пъти.)
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: април 03, 2011, 23:41:33 »

Още една.

* leglo 1.JPG (75,94 KB, 150x112 - видяно 156 пъти.)
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: април 03, 2011, 23:43:18 »

Комплектчето за изписване.

* 1.JPG (74,6 KB, 278x208 - видяно 158 пъти.)
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: април 03, 2011, 23:47:52 »

Това са подаръчета от една приятелка, която живее в САЩ. Ох, имам цял куп с дрешки, козметични дреболийки, какво ли не... май трябва да седна тези дни да ги наснимам, нищо, че не съм ги гладила след прането... Иначе не си почивам много  Wink днес ни беше бременната фотосесия и беше много смешно, ще чакаме да видим резултатите след 1-2 седмици.

* gift usa.JPG (74,39 KB, 258x194 - видяно 162 пъти.)
Активен
bejkite
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: април 04, 2011, 22:48:50 »

Много са ви хубави нещата  danceg
С нетърпение чакам да видя снимките от фотосесията  pqz
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Разгледай галерията на savka

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: април 05, 2011, 09:16:25 »

ЧЕСТИТА ТЕМИЧКА  give_rose give_rose give_rose
Ще те очакваме тук с разкази за покупките и приготовлението за посрещане на вашия малък юнак  smile
Кошарата вие много хубава  Bravo Bravo Bravo и сега чакаме за видим теб във фотосесията
 give_rose give_rose give_rose
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: април 08, 2011, 21:23:02 »

Привет от мен, момичета! Ние май сме готови с подготовката... поне според списъците ми всичко вече е налице. Днес ми пристигна последната покупка, ваничката - ей такава е, но зеленичка.
http://kasida.bg/anatomichna-vana-za-kypane-sys-stojika-bertoni-87-3678.html
Не сме купували още памперси за вкъщи, ама не ни е много мястото и мисля като се роди бебо, мъжа ми да притича до Билла и да вземе каквото трябва. Иначе докато се усетя, се оказа, че съм изпрала всичко, тези дни изгладих и подредих шкафчетата, и сега много им се кефя.  Wink Вече мога спокойно да си почивам, да се разхождам и до 2-3 седмици ще видим бебо ще се появи ли.
Иначе имах малко неприятно посещение при лекаря, който ми следи бременността, и доста ме ядоса, направо ми иде да го сменя... тези дни съм на преглед при друг лекар и се надявам нещата около раждането да се уточнят окончателно. Та така. Лека вечер от мен!
Активен
Nastiq
Сватбар

« Отговор #12 -: април 10, 2011, 17:06:48 »

Little flower браво  Bravo какво изпълнително мамче си, щом всичко вече ти е готово за малкото мишле  Wink
Сега гледай да си почиваш за да имаш сили за раждането. Ако не си доволна от лекаря още не е късно да го смениш или най-малко да потърсиш друго мнение. Дано всичко мине нормално, ще чакаме да разкажеш как е минал прегледа  give_rose
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: април 10, 2011, 19:11:37 »

Ами не знам има ли за кога да сменям лекаря... освен ако някой ми препоръча свестен АГ в Люлин?  smile Иначе останах страшно доволна от консултацията при д-р Калев (шефа на родилно отделение във Втора градска), ходих в събота. Човека ме прие, прегледа ми всички изследвания и документи, говорихме и според него за момента нямам никакви индикации за секцио - ще си се настройвам за нормално раждане, а ако в самия процес се наложи, винаги може да се насочим към секцио. Даже се чудеше от какъв зор АГ-то ми е писал "възрастна първескиня" в документите, като последните години така или иначе възрастта за първо раждане се е качила...  Разбрахме се около седмица преди термина да му звънна и да отида на преглед, за да видим шийка, разкритие и т.н. Много внимателен и разбран лекар, успокои ме, и не ми взе и една стотинка. Така че сега спокойно се отдавам на почивка и разходки!!!
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: април 10, 2011, 19:13:09 »

Опс, забравих... пуснах във фейса снимки от фотосесията, ето линка, ако някой иска да ги види, пишете ми там да ви добавя!
http://www.facebook.com/album.php?fbid=10150162453182161&id=521257160&aid=287973
Активен
mstoqnova
Професор
Публикации: 356

Разгледай галерията на mstoqnova

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: април 10, 2011, 19:23:56 »

Честита темичка Little flower  да я изпълниш само с положителни емоции. Пожелавам ти едно леко раждане и на финала едно прекрасно малко ангелче  give_rose
Леглото е прекрасно и с преспектива за после  Bravo
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: май 04, 2011, 22:42:18 »

Ето и разказа за раждането.  smile Да предупредя, че ако някой се стряска лесно, по-добре да не чете...

Раждането беше трудно, казано накратко - въпреки цялата ми подготовка, мечти, положителни очаквания и т.н. Термина ми беше 29.04, но на 21.04 рано сутринта към 1:30 започнаха да ми текат водите, около обяд спряха; следобеда отидох до болницата, но нямах контракции или разкритие, прегледаха ме (водите били на долната граница) и ме пуснаха да си ходя. Да, ама като се прибрах, започна едно леко кървене и болки, които преминаха в контракции някъде към 18:00 ч. Засичах каквото засичах, дишах, разхождах се из стаите, накрая на моменти просто лазех по пода от болка и не можех да говоря, и към полунощ реших, че е време за болницата.  

Искам да уточня, че до момента бях чувала доста добри неща за Втора градска и отидох с много положителна нагласа. Отидохме с мъжа ми, аз повърнах пред входа на болницата, на прегледа бях с 4 см разкритие и ме приеха. Дадоха ми информираното съгласие с очакване да го подпиша веднага, но аз казах, че искам да го изчета... да не казвам как се ядосаха, ама все пак ме оставиха за около час - с напомняне през 10 мин., че още ме чакат. Лежах на леглото в предродилна зала, с болки, с листовете в ръка и коланите за слушане на тоновете около корема... цирк! Накрая подписах, макар че по едно време цъфна един лекар с думите: "Като не искаш да подписваш, ставаш и си тръгваш, болници много." Разкритието напредваше, направиха ми клизма, върнаха ме на леглото с коланите, сложиха ми система с окситоцин (което беше ужасно!) и се започна увеличаване на окситоцина и съответно на болките и силата на контракциите. Сложиха ми и кислород, да не се мъчело бебето. Уж вървеше добре, изредиха се няколко човека да ми проверяват разкритието, доста бързо стигнах до 9 см. И решиха леко да ми "помогнат" да станат 10 см... без коментар. Болеше.
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: май 04, 2011, 22:43:03 »

По едно време ми сложиха бусколизин, от който ми пресъхна тотално устата и ми се размаза пред очите, даже не можех да си видя часовника. Нямаше друга родилка тази нощ, а те кой знае защо бързаха всичко да свърши. После започнаха напъните и лекарите постоянно ми се караха, че не напъвам добре, което беше тъпо, защото правех каквото мога, легнала по гръб, натискаха ми краката, викаха. Не ми дадоха да клекна или да се изправя, въпреки че поне половин час буквално им се молех да стана за малко или поне да клекна на леглото, вече не си усещах кръста след няколко часа на леглото с болки. Даже едната ми се скара: "Я стига, никой не ражда клекнал! Къде ги четеш тези неща, по форумите ли?". Към 5:00 ме вкараха в родилна зала, като единия лекар леко подогравателно каза: "Нали искаше да клекнеш? Хайде сега, клякай, да видим какво ще направиш." А аз не знаех на кой свят се намирам, погледнах се в огледалото - рошава, потна, измъчена. Абе картинка. Качиха ме на магарето, едната жена реши, че не съм добре избъръсната и ме доизбръсна на сухо. И пак се започна - викаха, натискаха ме по корема и накрая ми казаха, че ще ми правят форцепс. Докато се усетя, дойде анестезиолога, пита ме имам ли алергия към нещо (аз нямах идея), сложиха ми упойка и после не помня нищо... Започнах да се свестявам може би след 7:00, усетих как ме шият, започнах да чувам гласовете на хората в залата; в един момент се усетих, че съм с мътна глава, пресъхнала уста и торбичка с пясък на корема, успях да питам за бебето - казаха ми, че е 2490 гр и 49 см, и ме изкараха в коридора (чак към 8:00 една санитарка ми даде телефона, за да се обадя на мъжа ми, на майка ми - която междувременно се притеснила и тръгнала към болницата - и на още няколко човека), и по-късно ме закараха в стаята.
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: май 04, 2011, 22:43:28 »

Санитарката ми помогна да стигна до леглото, защото не можех да ходя, чернееше ми пред очите и ми бучеше главата. Почти целия ден се оправях от упойката, не можех да стана, да седна, ужас. За капак се оказа, че съм кървила през цялото време и съм загубила към половин кило кръв и хемоглобина ми е под 80, което е много малко - след цяла бременност с хемоглобин над 120!... имам няколко вътрешни шева, епизиотомия и много хемороиди... та затова още не мога да седя. Преливаха ми 2 дни желязо и някакъв серум, сега 20 дни ще пия хапчета малтофер (добре, е хемоглобина се позакрепи, иначе трябваше и кръв да ми преливат). Доста си поревах в болницата, никога през живота си не съм била в подобно безпомощно състояние, с толкова болка. Беше ми много мъчно за Тео - в началото не можех и да го гушна, милия, и вечер го взимаха в детското отделение, защото е роден с форцепс; първите 2-3 дни имаше червени черти по главичката, но после изчезнаха. На 2-3 ден ми се запушиха гърдите и две от лекарките вместо да ми помогнат спокойно, ми се накараха, че нищо не съм правила, стискаха ми гърдите до болка и едната казваше, че само се жаля и нищо не правя - добре, че съседката ми по стая имаше "Азбука за кърменето", та там видях как да отпуша нещата. Останахме в болницата 5 дни заради Тео, за да следят как му е състоянието. В деня на изписването ми свалиха конците на епизиотомията и все още е много гадно. И така, след 5 дни в болницата нямах търпение да се махна!!! Сега се възстановявам у дома, гледаме се с Тео, той е много добричък, яде, спи и пълни памперсите; боря се с хемороидите от раждането (пет големи, вече намаляват малко по малко), и така. Като цяло, имаше и много свестни хора от персонала на Втора градска, но и много, които като че са претръпнали на всичко и не им пука за пациентите.
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: май 04, 2011, 22:43:46 »

Знам, че разказа ми не е много розов, но просто разказах как минаха нещата. Благодаря на Бога, че беше и е с мен през цялото време, даваше ми сили, и знам, че малко по малко ще се възстановя напълно и ще си гледам спокойно детенцето. Но се моля за промяна в системата в България, за да могат жените да раждат с радост, без излишни намеси, да получават отношението, което заслужават, и да са горди, че са се справили чудесно с това, за което са създадени - раждането на деца. И каквото зависи от мен, ще го направя!!!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: май 04, 2011, 23:06:49 »

Little flower изчетох разказа ти със сбърчени вежди и с една отвратена физиономия,която не мога да опиша  nea Нямам думи да изкажа възмущението си от подобно отношение,което за съжаление е ЕЖЕДНЕВИЕ в родилните домове из цяла страна!!!  diablo Срам ме е,че родителите ми са медицински лица,занимаващи се именно с гинекология,срам ме е,защото знам,че и в техните отделения го има същото. Плачещо момиче Майка ми скоро ми разправя за една жена,която 17 часа се е мъчила да роди бебчето си,което е било 4.700кг.,а тя е била само 1.55.След всички мъки,бебчето е със счупена ръчичка и ключица,а на родилката й се скарали,че не била напъвала като хората и се била лигавела.  diablo girl_impossible Майка ми вика какво искат от тая жена,просто не разбрах.
Искам да ти кажа,че ти си една много смела за мен жена,което е проявила геройство(не че точно това е нужно точно в такива моменти,но се налага,поради отношението на персонала) и е преживяла всичко това.Това е реалноста по нашите болници-достойснтво тука всяко оставете.   NO Да иронизираш човек,в най-страшните му мъки и най-страшния за него момент,когато той е безпомощен и слаб,е просто грозно  nea
Ето за това съм решила да родя в "селена",колкото и да твърдят някои хора,че такива като мен са лигли.Не,не сме лигли,защото съм отделяла от залъка си 9 месеца на страна,за да мога да родя в нормални условия и за да не рискувам да ми се случи нещо подобно.Защо,когато човек иска добро отношение бива нарочен за претенциозен?Нима това е претенция?  shok
Както и да е много  Offtopic станах,сори  blush
Желая ти бързо възстановяване,бързо забравяне на всички тези лоши неща,които са ти се случили и най-вече здраве за бебчето.  give_rose
Много  gu6 от мен.  Girl_hide
Активен
Nastiq
Сватбар

« Отговор #21 -: май 04, 2011, 23:12:32 »

Little flower поздравявам те за геройството ти при раждането! give_rose Отношението на лекарите и сестрите е било отвратително, имам чувството, че за тях това е един рутинен процес и си мислят, че при всяка родилка е еднакво, а те сами казват, че раждане с раждане не си прилича. Понякога ми се иска да направят задължително присъствието на близък човек, някой, който да е в състояние да реагира на такова отношение. Най-важното е, че вие с Тео сте живи и здрави и вече си се гледате вкъщи.
И въпреки шумът по медийте за прозрачност на формулярите и документите, които се подписват, въпреки стачкуващите майки пред "Майчин дом" и т. н. пак всичко отшумя и ние пак сме в неведение за всичко, което се прави в АГ отделенията!!! Мен ако питате за да станат явни нещата, трабва промяна в законите, което на дали скоро ще стане........
Little flower пожелавам ти да се възстановиш много бързо, а малкият Тео да е най-послушното бебче  Momy
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на minalina

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: май 05, 2011, 07:40:02 »

Little flower,шапка ти свалям за куража и се радвам, че вече всичко с вас е наред и тръгва в правилната посока, въпреки този малшанс в старта.
Пожелавам ви ного прекрасни дни с Тео, които да заличат лошия спомен. За отношението на тези лекари и изобщо за здравната система няма какво да коментирам.  nea
Pадвам се обаче, че завършваш толкова положително поста си и че има хора като теб, които са мотивирани да направят всичко, което могат за да променят нещата!  give_rose
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

Разгледай галерията на Anichka

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: май 05, 2011, 08:29:20 »

Little flower, Браво, че си била подготвена за активно раждане  good
Да, плановете ти не са се осъществили заради системата и персонала, но ти си направила абсолютно всичко възможно в дадената ситуация  give_rose

Искрено се надявам да продължиш да си така силна, да се отърсиш от кошмара, преживян в болницата и да се отдадеш на бебчето си  heart
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: май 05, 2011, 17:05:47 »

Благодаря ви, момичета!  heart Тео е прекрасно дете и ми пълни сърцето; аз съм добре емоционално и психически, малко по малко се възстановявам и физически - така че всичко ще е наред. Но както Настя казва, трябва промяна в законите; трябва да може близък на родилката да присъства на раждането, защото тогава нещата ще са мноооого по-различни. От нас зависи какво ще се промени, така че аз лично няма да спра до тук.  beating

Между другото, във Втора градска се срещнах и с няколко много мили лекари, акушерки, санитарки (като санитарката, която ми помогна първия ден  с преместването в стаята и обеща да дойде следобеда, за да ми помогне да се изкъпя, защото не можех да стоя сама - и наистина го направи; като лекарката, която ми сложи абоката и пусна системата с двете банки желязо първия път, и само ме питаше как съм, боли ли ме, да не тече много бързо; или професора, който мина на визитация последния ден - не знам кой беше, но останах очарована от отношението и поведението му, от излъчването му... личеше си, че е ЧОВЕК и професионалист). Само че бяха единици.
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Разгледай галерията на savka

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: май 09, 2011, 17:58:39 »

Little flower първо честита ти рожбичка  give_rose give_rose give_rose
Да кажа че мога да си представя какво си преживяла ше излъжа ...едва ли   sad
Важното е че вече сте си вкъщи, възстановяваш се и се радваш на малкия Тео  give_rose give_rose give_rose

carlyangel аз съм избрала същата болница като теб и просто не обръщай внимание на хората който ти казват че си лигла ......подобни разкази като на Little flower съм чувала много и за това съм направила всичко възможно да ги предотвратя за себе си  smile

Little flower ще те очакваме тук с разкази за това ка се справяте с грижите за малкия и скоро да ни зарадваш със снимки  give_rose give_rose give_rose
Активен
mstoqnova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: май 10, 2011, 11:48:36 »

Честито съкровище и от мен, да ви е жив и здрав и много да ви радва  give_rose

Прочетох разказа ти и мога да си представя какво си преживяла  cray Аз родих преди седем години в Майчин дом и пак имаше и от двата вида, и такива дето са по-мили и такива, за които си просто поредната. Важното е, че и ти и бебчо сте добре. Пожелавам ти от сърце бързо да се възстановиш напълно  give_rose
 за снимките и аз се присъединявам  smile
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: май 22, 2011, 18:54:31 »

Здравейте, момичета! Не ми остава много време за писане, ето линк със снимки във фейсбук: https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10150177685047161.301874.521257160.

И една малка почерпка, днес Тео стана на 1 месец!  heart

* cc.jpg (8,87 KB, 225x225 - видяно 80 пъти.)
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: май 22, 2011, 20:38:51 »

Мммм,много бе вкусна почерпката  Torte мерси!Да ти е жив и здрав малкия сладур и мноого да те слушка smile Аз видях линийката и рекох да влезна да ти честитя,а ти и почерпка си приготвила  girl_wink
Разбираемо е да нямаш време,все пак трябва да се гледате  good Важното е да сте добре  Wink
П.П. Не ми дава да разгледам снимчиците,казва,че съдържанието е недостъпно  blush  sad
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: май 22, 2011, 21:23:48 »

Ами аз съм ги направила само приятели да ги гледат... пусни ми една покана, да те приема?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: май 22, 2011, 22:03:22 »

Дай координати на ЛС,да ти пратя покана  give_rose  blush
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: май 23, 2011, 12:03:57 »

https://www.facebook.com/vili75
Активен
mstoqnova
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: май 23, 2011, 13:47:47 »

Малко закъснях  blush  Честита първа месечинка, да е ви е живо и здраво голямото момче и много, много да ви радва, а и вие него  smile
П.П. много е сладичък, бонбонче, да го изпапкаш само, пу-пу да не го урочасам
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: декември 18, 2011, 01:41:45 »

Мнооооого ме е срам  blush не съм влизала тук не знам от кога! Ще взема да се поправя тези дни и да пусна малко снимки...  give_rose
Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: